äiti ja melukylän lapset - Banneri

Instagramin puolella meitä seuraavat ovatkin jo reilu viikko sitten nähneet uutisen, jossa kerroin että me kasvetaan jälleen perheenä. Sinne olen kohokohtiin tallentanut fiiliksiä alkuraskaudesta, jos malttamattomat sieltä haluavat käydä kurkkimassa. Osa jo ehtikin toivoa minulta tekstejä raskaudesta myös tänne blogin puolelle. Laskettuaika osuu meillä tällä kertaa loppuvuoteen, tarkalleen se olisi 3.11.

Raskaudesta kertominen on jännittänyt todella paljon tälläkin kertaa. Miten tämmöisen asian joka pitäisi pystyä kertomaan kaikille iloisesti hymyssä suin tuntuukin niin vaikealta? Ehkä siksi, että osa ei ymmärrä, osa ei edes halua ymmärtää ja osalle jännittää kertoa ihan muuten vaan. Sitä kuitenkin itse on niin onnellinen, niin tuntuu todella pahalta sen iloisen asian kertomisen jälkeen kuulla arvostelua tai muuten jotain negatiivista. Mielestäni ei kannata onnitella jos aidosti ei sitä tarkoita ja jos ei ole mitään hyvää sanottavaa niin ainahan voi pitää mölyt mahassa.

Tuskin se ketään yllättää, että me jälleen kasvetaan perheenä

Instagramin puolella kun kerroin, sain siellä ihanan vastaanoton ja paljon viestejä sekä kiitosta muilta isoilta perheiltä, kuinka hienoa on, että uskallan kertoa ja sillä olen rohkaissut myös heitä. Tuli todella hyvä olo, mutta samalla tosi surkea, sillä niin moni ison perheen vanhempi jännittää kertoa kaiken kommentoinnin takia perheen kasvamisesta.

Oikeastaan omille lapsille, parille ystävälle, äidille ja vieraille tai instagramin kautta tutuksi tulleille oli kaikista helpointa kertoa. Sitten on muutamia joille kertominen on ollut todella vaikeaa ja on pitänyt todella tarkkaan miettiä miten sanansa asettelee. Silloin erityisesti tulee kurja olo, kun se oma iloinen asia onkin sellainen joka tulee kerrottua vähän anteeksi pyydellen.

Mutta nyt se on kerrottu tännekin, huh. Odotamme innolla millainen matka tästä tulee ja millaisella rakkaudella perheemme tulee loppu vuodesta kasvamaan. Eniten tietysti toivon, että olemme niin onnekkaita ja saamme tämän pienen syliin asti ja hänellä on kaikki vatsassa hyvin. Onko täällä muita jotka odottavat tälle vuodelle vauvaa? Onko sinua joskus jännittänyt kertoa raskaudesta? Ja isosti tsemppiä sinulle joka nyt olet raskaana ja jännität kertoa siitä muille.

Kommentit (42)

Onnittelut! 🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺 Lämpimät onnittelut!!
Upea porukka teillä!
Blogiasi on mukava seurata! 🦋

Heip. Meillä myös 7 lasta ja hiljattain aloin odottamaan kahdeksatta. Kun kerroin uutisesta rakkaalle ystävälle, vastaanotto oli kamalin kaikista. Ihmisten rumat kommentit satuttaa paljon. Tämä meidän raskaus tosin paljastui tuulimunaksi ja siitä koitan toipua, sillä raskaus oli todella toivottu. Tukea ei kyllä saa, eikä tästä kovin moni tiedäkään. Isoja perheitä harvat ymmärtää- paitsi jos itsellään on suuri perhe. Voin samaistua juuri siihen tunteeseen, että häntä koipien välissä sanoo itselleen niin arvokkaan ja rakkaan uutisen, joka toisille taas on aivan muuta. Erityisesti satuttaa,jos ja kun läheiset eivät ymmärrä. Pitää olla selittelemässä miksi haluaa lisää lapsia ja ”miksi nämä jo tulleet lapset eivät riitä”. Sydämeen hiipii suru, koska itsellä toiveena on saada lisää lapsia- 1,2 tai vaikka kolme! Paljon onnea teille odotukseen ja lämpöiset onnittelut ❤️ Olette onnekkaita. Itsekin aina sanon, että olen maailman rikkain,koska minulla on nämä lapset 😌❤️

Voi ei, mitä olet joutunut kokemaan. 🙁 Ensin ikävät kommentit ja perään vielä kuulla, että kyseessä olikin tuulimunaraskaus. 🙁 Olen valtavan pahoillani, isosti voimia ja halauksia sinne.♥ Toivon todella, että haaveesi lapsista vielä toteutuu ja kun sitten niistä kerrot saisit kunnolla onnitteluita, eikä mitään negatiivista.
Niinpä, ei kenenkään tulisi joutua kertomaan yhtä iloisinta asiaa ikinä häntä koipien välissä anteeksi pyydellen. Ja varsinkin jos läheisiltä tulee negatiivista, satuttaa se ehdottomasti eniten.
Kiitos sinulle onnitteluista.♥

Hurjasti Onnea ihanan uutisen johdosta!

Kiitos sinulle oikein paljon.♥

Onnea raskaudesta ja uudesta pikkuisesta.
Toivottavasti kaikki menee onnellisesti ja teillä on marraskuussa pieni Luojan ihme!
Minulla on kummipoika ja heillä on yhdeksän lasta, jokainen rakas ja ainutlaatuinen.

Kiitos oikein paljon, sitä todella toivotaan.♥

Tuhannesti onnea! 🥰 aivan ihania uutisia! ❤️

Meillä on kuusi lasta ❤️ Nuorin on muutaman kk ikäinen. Musta tuntuu kanssa, että mitä enemmän lapsia on tullut, niin sitä hankalampi uutisista on kertoa muille 😔 tuntuu, että pitäisi jotenkin perustella miksi halutaan paljon lapsia tai esim pienellä ikäerolla. Osa onnittelee, osa kauhistelee. Tuntuu välillä vaan kurjalle, kun jokainen lapsi on meille niin toivottu ja rakastettu ❤️

Toivon kaikkea hyvää loppuraskauteen! ❤️

Voi kiitos oikein paljon.♥
Tuhannesti onnea sinne kuudennesta lapsesta.♥
Kyllä se kertominen on vaikeutunut joka ikinen kerta ja kyllä, vähän on samalta tuntunut, että ihan kuin pitäisi jotenkin perustella vaikkei tarvisikaan.

Onnea <3 meillä ei kertominen ole (vielä?) ajankohtaista, mutta mietityttää, että mitäs sitten kun/jos se ehkä toivottavasti olisi. Perheessämme on kuusi lasta ja pitkään olimme sitä mieltä, että lapsiluku olisi täynnä, mutta mutta… Vauvakuume on pahentunut jo kuukausia ja mieskin näyttäisi vihreää valoa uudelle vauvalle, mutta ne muiden reaktiot 😔 jo kolmannesta sai kuulla kaikki "kivat" kommentit, ja joka kerta enemmän ja enemmän.

Kiitos oikein paljon.♥
Alkuun, voi miten ihana juttu. Paljon plussatuulia sinne.♥
Toivottavastijos pääsette vielä ilouutisia kertomaan, saatte vain positiivista ja hyvää kommenttia, eikä mitään ikäviä heittoja.. sillä onhan se aina onnittelemisen arvoinen asia.♥

Tääläkin odotellaan kahdeksatta vuoden loppupuolelle:)

Voi miten ihanaa, oikein paljon onnea sinne odotukseen.♥♥♥

Onnea teille. Kolmesti ollaan oltu melkein yht aikaa raskaana, mutta En ole yli vuoteen lukenut sinun postauksia. Eilen tuli tunne, että onkohan teille syntynyt lisää lapsia. Vähän ”petyin” kun ei ollut esittelyssä että teille olisi tulossa tai tullut. Tänään sitten luin, kuinka ihana uutinen on teillä ❤️ Kaikkea hyvää raskaus aikaan.

Kiitos oikein paljon.♥
Aika hyvään aikaan satuit blogiin sitten vilkaisemaan.:)

Ensimmäisestä lähipiiri riemastui, toinen raskaus oli läheisille iloinen asia. Kolmatta odottaessa huomasi hyvin että se oli jo lähipiirille ”liikaa”. Ihmisten suhtautuminen muuttui. Surullista, koska jokaisesta olen iloinnut yhtä paljon. Voin vaan kuvitella miten useamman lapsen vanhempiin suhtaudutaan….

Se on niin kurja, kuinka se suhtautuminen vain jossain kohtaa muuttuu.:( Vanhemmille jokainen on kuitenkin niin odotettu ja tärkeä.♥

Onnea uuden pienokaisen johdosta! Yritä nauttia raskaudesta oli muiden reaktio minkälainen tahansa ❤️ Aina jollain on jotain sanottavaa lapsimäärästä:

0 lasta: milloin TEET ensimmäisen 🤦
1 lapsi: milloin tulee sisarus? <- tuon olen kuullut.
2 lasta: jos samaa sukupuolta niin milloin yritätte toista sukupuolta saada? Jos molempia sukupuolia niin nyttenhän te olette valmiita, kun on sekä tyttö että poika <- tuon olen kuullut.
3 ja siitä eteenpäin..: noh ei siitäkään mitään hyvää sanottavaa.

Tuollaisia ihmiset ovat, mikään ei riitä tai kaikkeen on mielipide liittyy asia heille tai ei 🤷 Jokainen lapsi on siunaus, oli heitä 1 tai 12.

Miulla kaksi ihanaa lasta. Ensimmäisen kohdalla äitini oli todella innoissaan ja oli/on lapsen elämässä ollut mukana alusta asti. Erosin esikoisen isästä ja uuden kumppanin kanssa saatiin lapsi 1,5v sitten. Tiesin ettei äitini ole iloinen uudesta raskaudesta, kun tiesin hänen olevan vahvasti sitä vastaan jotta lapsilla eri isät. Etteivät lapset ole oikeat sisarukset niin se ei ole oikein esikoiselle, olin asiasta täysin erimieltä ja tein sen selväksi. Hänestä se ei ole oikein, puhuttiin asiasta jo ennen kuin edes olin raskaana jotta haluan toisen lapsen, jos niin on tarkoitettu. Pelotti aivan suunnattomasti kertoa asiasta ja kyllähän reaktioita satutti, ei siitä mihinkään pääse.. mutta aikaa on kulunut, yhtälailla on uudenkin lapsen elämässä mukana. Ja on hyväksynyt uuden puolison (nykyään aviomies), koska näkee kuinka kohtelee esikoistani. Molemmat lapset ovat hänelle yhtä tärkeitä ja kohtelee samalla tavalla ❤️ hälle ei ollut väliä onko lapsi biologisesti oma vai ei, yhtä rakkaita ja tärkeitä.

Kaikkein parasta toivon uuteen raskauteen ja muutenkin perhe-elämään ❤️

Kiitos oikein paljon.♥ Kyllä minä nautin, oli toiset sitten mitä mieltä vaan.:)

Jep, noinhan se menee, koskaan ei ole hyvä, ellei sitten ole kaksi lasta, joista toinen tyttö ja toinen poika. Silloinhan on se ihanne. Kaikki muu onkin sitten monesti sitä arvostelun kohteeksi joutuvaa.

Voi mikä tilanne teillä on ollut. 🙁 Uskon, että olet todella jännittänyt tuota tilannetta. Hyvä kuitenkin, että puhuitte asiasta jo etukäteen ja että on kuitenkin myös uuden lapsen elämässä mukana ja kaikki siellä nyt hyvin.♥ Kaikkea sitä voikin olla esteenä sille, ettei mitä iloisinta asiaa voi vaan kertoa niin ilolla kuin sen haluaisi.

Meillä ei ole isoa perhettä, 2 tyttöä jotka ovat syntyneet parin vuoden ikä erolla, mutta jo toisen lapsen kohdalla oli pettynyt ja surullinen kun ihan perheelle kertoessa tasan 1 onnitteli muut oli vähän silleen jaa taasko. Empä olis uskonu että te teette toisen. Haaveissa olisi ehkä 3 lapsi, sitten voi olla että en asiasta kerro kuin vasta sitten kun sitä ei voi enää peitellä.

Voi ei, niin ikävää että olet joutunut tuollaista kuulemaan, kun olet kertonut mitä ihanimman uutisen. 🙁 On niin kurjaa miten ajattelemattomia jotkut voikaan olla.

Ihanaa, hurjan paljon onnea koko perheelle.❤

Onnea ihan mahdottomasta, ihana uutinen ❤

Sain aikoinaan kolmannen kertomisesta ikäviä kommentteja (en osannut niitä yhtään odottaa/ pelätä) ja ne satutti aika kovasti ja ne vaikuttivat pitkään moneen asiaan ja moneen ihmissuhteeseen. Tästä johtuen varsinkin neljännen kertominen pelotti, hieman myös viidennen. Lapsille kertominen oli kyllä parasta ❤️

Olet antanut minulle hirveästi rohkeutta tehdä normista poikkeavia ratkaisuja ja uskallusta toteuttaa haaveitani, kiitos! ❤️ Sinun edellisen raskaus/ vauva-ajan aikaan haaveilin viidennestä ja sinun ”innoittamana” uskalsin haistattaa pitkät muiden mielipiteille ja tavoitella rohkeasti ”kuuta taivaalta”. Nyt meillä on ihana riiviö-melkein taapero enkä voisi kuvitellakaan elämää ilman häntä ❤️ Sitä mietti, murehti ja pohti montaa asiaa mutta loppujen lopuksi viides on antanut niin paljon enemmän, kaikkeen on tottunut ja ne pelot eivät ole käyneet edes toteen. Nyt olen alkanut haaveilla kuudennesta (tämä vauvakuume ei taida ikinä loppua 😂) ja kun kuulin sinun raskaudesta, tuli tunne et ei se kuudes olisi edes mikään mahdottomuus 😉

Ymmärrän, että haluat mitään blogin positiivisena, mutta kyllä kaikki realistiset tauti ym jutut on myös kivoja ja antaa sitä vertaistukea. Tässä sairastelukierteessä on ihana kuulla että ei olla ainoita!! Kerrot mitä tuntuu, mut mun mielestä vertaistuen kannalta olisi kiva kuulla myös niistä haasteista (tyyliin taas kassikaupalla ruokaa kaupasta, rahaa menee tuhottomasti, taas pitää olla ostamassa kolmet kengät lapsille, mikä ärsyttää isossa perheessä jne jne). Itse koen, että välillä kaipaisi apukäsiä, kokkia tai lottovoittoa ettei miehen tarvitsisi käydä töissä ja että ei tartteis ikinä murehtia mihin rahat riittää.. Arki olisi helpompaa.. Haluaisin lapsia vaikka miten paljon mut kyllä se raha aika paljon määrittää et mihin kuluihin on varaa, isompaan autoon jne.

Mä allekirjoitan kans tämän, että tää blogi on antanut itsellekin älyttömästi rohkeutta toteuttaa meidän suurperheunelmaa 😊 Ja just antanut rohkeutta siihen, että on muitakin suurperheellisiä ja ajatelkoot muut mitä haluaa (vaikka toki ikävät kommentit silti satuttaa), nämä päätökset kuuluvat vaan meidän perheelle. Kiitos vertaistuesta ❤️

Miten ihana kuulla.♥
Ja juurikin noin, ajatelkoon muut mitä haluaa, tärkeintä on että oma perhe on onnellinen.♥

Todella ikävä kuulla, että olet myös joutunut kuulemaan kaikkea ikävää. 🙁 Kyllä se vaikuttaa ja vaikeuttaa enää kertoa sitten seuraavista muille. Niinpä, lapsille kertominen on kyllä ihan parasta.♥

Voi miten ihana kuulla.♥♥ Niin se kannattaa mennä omia haaveita ja unelmia kohti ja unohtaa mitä muut on siitä mieltä. Oikein paljon onnea teille sinne viidennestä ihanuudesta.♥

Tosella ikävää, että teilläkin sairasteltu nyt paljon. Toivotaan, että kesää kohden kaikki taudit nyt viimeinkin hellittäisi ja saisi olla pidemmän pätkän terveenä.Kiitos paljon ehdotuksista. Kyllä sitä rahaa isossa perheessä toki paljon menee, katsotaan josko noista jotain kirjoittaisin vielä. 🙂

Ihana uutinen! Paljon onnea koko perheellenne! Pidän peukkuja, että kaikki sujuu mainiosti odotusaikana ja kohtaatte muilta lämpimiä ajatuksia tueksenne (tai edes sitten suun kiinnipitämistä).

Kiitos paljon, toivotaan niin.♥

Onnea! Ihanaa että saatte kokea maailman parhaan ihmeen taas uudestaan, Mietinkin, kun blogit ovat täällä usein niin hiljaisia, että ovatko kaikki nykyään vain instassa, ja voihan se olla. Itse luen vain näitä vanhanaikaisia(?) blogeja 🤔 Mahtavaa että annatte muillekin esimerkin suuresta onnellisesta perheestä! 😍 myös ikäjutut kiinnostaisi, jos joku kirjoittaisi aiheesta ”äitiys eri ikäisenä”.

Kiitos oikein paljon, olen tästä kyllä niin onnellinen, niin kuin on koko perhe.♥
Blogi vie valtavan paljon aikaa ja siksi ainakin itseltä tekstejä tulee se pari viikossa. 🙂
Kiitos sinulle ehdotuksesta, olen joskus tainnut vastaavaa kirjoittaa, muttei haittaa tehdä uutta vähän samalla tyylillä.

Hei.
Onnea kovasti! Vaikka lapsia on monta, on aivan hengästyttävän ihanaa seurata uuden masuvauvan kasvua. Meillä on yhdeksän lasta, eikä jokaisesta ole kyllä onnitteluja kuulunut. Mutta ihania ja rakkaita ovat kaikki, ja jokaisella on oma paikkansa ja tilansa perheessämme.

Kiitos oikein paljon.♥
Ihana porukka teillä siellä.♥ Ja kyllä, jokaisella lapsella on se oma paikkansa perheessä.♥

Voi kiva kuulla ja paljon kiitoksia. ♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X