äiti ja melukylän lapset - Banneri

En tarkalleen edes muista millä raskausviikoilla oikein olin, kun nimen pohtiminen vauvalle alkoi. Siinä missä en uskalla tehdä hankintoja ja menettämisen pelko kaivaa mieltä, olen kuitenkin aina uskaltanut aloittaa pohtia pienelle nimeä ajoissa. Ehkä se vie tehokkaasti ajatuksia muualle siitä ihan kaikesta.

Minun on ollut aina jotenkin helppo löytää tytölle nimi. Erilaisia nimiyhdistelmiä on syntynyt hetkessä ja vaihtoehtoja tuntuu olevan loputtomiin. Ehkä se johtuu siitä, että sellaisia nimiä joista pidän on enemmän ja siitä, että meidän kummankaan suvussa tai ystävillä ei ole niin paljon tyttöjä. On paljon enemmän vaihtoehtoja siis siitäkin syystä. Minulla on nytkin varuiksi tytön nimi valmiina, vaikka meille onkin poikalupaus annettu. Haluan kuitenkin, että on myös tytölle sopiva nimi valmiina.

Nimen pohtiminen vauvalle vie yllättävän paljon aikaa

Olen jokaisessa odotuksessa tehnyt nimiyhdistelmät niin tytölle että pojalle, näin se on ollut joka odotuksessa. Nyt kun meille on lupailtu poikaa, on nimen keksiminen ollut hieman haasteellista, onneksi tässä on aikaa koska se tulee tarpeeseen. Oman haasteen siihen tuo se, että meidän lasten nimet alkaa joko E tai S kirjaimella ja sillä samalla ollaan jatkamassa. Itseäni pojan nimistä miellyttää tällä hetkellä vain E-kirjaimella alkavat nimet.

Oman haasteen siihen tuo se, että monen sukulaisen tai tutun lapsen nimi alkaa juuri tuolla kirjaimella ja en halua antaa samaa nimeä joka jo löytyy sukulaiselta tai etenkään jos se löytyy ystävän lapselta. Olen löytänyt muutamat kivat nimet, jotka tuntuu juuri sellaisilta meille sopivilta. Mies taas katsoi ensimmäisen kerran listaani ja pyöritteli silmiään. Taitaa siis mennä aikaa, että löydetään se sopiva nimi.

Meidän jokaisella lapsella on kolme nimeä, joten tämäkin pieni tulee kolme nimeä saamaan. Toisen ja kolmannen nimen antaminen onkin heti helpompaa. On nimittäin paljon nimiä joista pidän, mutta en halua niistä mitään kuitenkaan ensimmäiseksi. Nimen pohtiminen vauvalle vie lopulta yllättävän paljon aikaa ja nimilistojen selailua on paljon. Varsinkin illalla se on ihan mukavaa puuhaa, kun sitä voi tehdä rauhassa. Uskon, että lopulta se oikea nimiyhdistelmä sieltä löytyy tällekin pienelle.
Voit seurata meitä myös instagramissa.

Kommentit (2)

Eeli ja Nuutti ovat etunimisuosikkejani.

Toiset nimet olen itse tykännyt työstää jonkun niin, että niillä on ollut joku tarina esim. linkki sukuun. Lisäksi olen halunnut niiden ”soivan” kauniisti yhteen. Esimerkiksi Mio Matias tai Iivo Ilmari

Ne on molemmat kyllä ihania nimiä.♥♥
Kuulostaa hyviltä nuo sinun esimerkit. Tykkään myös itse että nimet sointuvat hyvin yhteen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X