äiti ja melukylän lapset - Banneri

Täällä on ristiäiset juhlittu eilen lauantaina ja pidettiin ne pienellä porukalla. Osittain juhlittiin seurakuntatalolla ja osittain meillä kotona. Miehen toiveesta kaste pidettiin tuolla seurakuntatalolla.

Oli kiva, kun tällä kertaa saatiin tuonne tilaisuuteenkin vieraita, eli minun vanhemmat ja sisko miehensä kanssa ja miehen puolelta läheisiä. Viimeksi, kun mukana oli ainoastaan kummit ja heidän lapset, koska oli tuo korona silloin niin pahana ja kaikenlaiset rajoitukset voimassa.

Alunperinkin oli tarkoitus pitää juhlat pienellä porukalla. Osa vieraista tuli tuonne seurakuntatalolle ja loput tilaisuuden jälkeen tuli sitten meille kotiin. Tämä järjestely oli kyllä hyvä, vaikka ennen juhlien alkua siinä paikkoja järjestellessä ja kellon tikittäessä tuli mieleen, että pian soitan papille ja pyydänkin tulla kotiin kastamaan, heh.

Ihana kun ristiäiset on nyt pidetty

Tilaisuus oli kivan rento ja pappi oikein mukava. Vauvalla tuli yhdessä vaiheessa itku, mutta sylikummi selvisi tilanteesta hyvin ja lopulta itku kesti vain hetken. Muuten vauva nukkuikin lähinnä koko kasteen ajan, eikä pahemmin välittänyt kun kastettiin. Seitsemänvuotias poikamme kuivasi pikkuveljen pään ja isompi sytytti kastekynttilän.

Hienosti, varsinkin nuo pienimmät lapsista, jaksoi koko tilaisuuden. Parivuotias katsoi siskonsa puhelimelta Pipsa Possua kasteen ajan. Kasteen jälkeen napsittiin muutamat kuvat ja ajeltiin siitä sitten kotiin jatkamaan juhlia.

Tarjottavien kanssa mentiin helpolla ja tein ainoastaan täytekakun ja muut ostin valmiina kaupasta. Tässä kun oli ennen ristiäisiä tilanne, jolloin mietin pitääkö tässä vielä perua koko ristiäiset tai siis siirtää ja oikeastaan koko juhlat ei pahemmin ollut mielessä edes. Mutta onneksi tuo tilanne päättyi parhain päin ja päästiin pitämään ristiäiset. Suunnittelematta sen erikoisemmin nekin näköjään onnistui järjestää, eikä ketään haitannut vaikka olinkin mennyt järjestelyiden kanssa helpomman kautta.

Meillä oli ihanan pienet ristiäiset ja pienen pojan päivä sujui sylistä toiseen kiertäen ja hän nukkui lähes koko päivän. Palaan vielä erikseen siihen miten meidän nimivalinnan kanssa oikein kävi.

Voit seurata myös instagramissa.

 

Kommentit (8)

Loistava postaus. Alleviivaan juuri tuon idean ja ajatuksen juhlien järjestelystä. Itsellä pari lasta enemmän, joten ristiäisistä kokemusta, sekä niistä rippijuhlista ja jo lakkiaisistakin.
Se, kuinka paljon aikaa käyttää juhlaviikolla, jopa yön pikkutunneille saakka, koristellessa yksitellen pikkuleipiä, tekemässä kakun koristeita, näperrellessä kivoja coktail paloja ja kädet liimassa askarrellessa ainutlaatuisia koristeita juuri tälle ihanalle lapselle, ei tee itse juhlista yhtään sen parempia, kuin oikoreittejä pitkin tehdyt juhlat. Oikoreittejä pitkin sanoisin jopa tulevan juhlista paremmat. Tämä siksi, että on itse levänneempi, stressittömämpi, puoliso on rentoutuneempi, sisarukset paremmalla tuulella ja ennen kaikkea juhlittava henkilö on stressittömänpi. Esim vauvaan vaikuttaa äidin kova stressi ja kiire. Silloin vauvakin on jotenkin vaativampi. Järjestelyt kun ottaa monta astetta helpommalla, niin myös stressitasot on matalammat. Juhlaa ei tuo se, kuinka hienot järjestelyt on tehty. Ei se, kuinka monta päivää on leivottu vaan ne itse juhlat ja niissä yleisesti hyvä fiilis. Porukan rajaaminen taas pienempään tuo mielestäni intiimimmät juhlat. Silloin ehtii kunnolla keskustella jokaisen vieraan kanssa. Etenkin ristiäiset ovat juurikin perhejuhlat, joiden pitopaikkana on hyvä juurikin koti ja vierasmäärä pieni. Mielestäni se on luonnollista pienelle vauvalle versus iso juhlatila monikymmenpäinen vieraslista.

Itse, sisarussarjan kuopuksena, kaipaan aina rivien välistä sitä viestiä, että nuorimmaisenkin (tai nuorempien sisarusten noin ylipäätään) omat juhlat ovat ainutlaatuisia. Oma kokemukseni kun on, että esikoisen ristiäiset / ensimmäiset syntymäpäivät / rippijuhlat / lakkiaiset ovat ainutkertaisia ja odotettuja juhlia, joita suunnitellaan parhaimmillaan jo vuosia etukäteen yksityiskohtia myöten.
Mitä enemmän juhlia sitten perheessä järjestetään, sitä enemmän mennään ”jo rutiinilla” ja ”helpoimman kautta”.
Ja ymmärtäähän sen, toisaalta.
Toisaalta taas toivoisi, että juhlan suunnittelussa ja järjestelyissä kävisi nimenomaan esille, että nämä ovat tämän lapsen ensimmäiset ristiäiset tai rippijuhlat tai lakkiaiset. Vaikka helpostihan se menee vieraillakin jo rutiinilla.
Siksi kai kuopuksen juhlat ovatkin valitettavan usein sellaisia muistelutilaisuuksia, joissa kerrataa, mitäs niillä muilla oli silloin tarjoilla…

Hei ! Ihana kommentti tämä viimeinen.Erittäin tärkeä tuo,että huomioida myös niitä pienimmän juhlia.Itsellekin jäi jotenkin sellainen fiilis,että korostit Terhi aika paljon sitä,että pienet juhlat oli parhaat.? Ja tuntui,että sitä vähän myös lukijoille ”seliteltiin”,että pienet juhlat on parhaat.Tottakai joskus myös näin,mutta myös toisin voi toimia ja hyvä niinkin🙂Oliko siis vauvalla vain yksi kummi ? Oma sisko.Vai etkö vaan maininnut kuin hänet ?

Olen sanonutkin etten avaa syytä täällä tarkemmin miksi meille järkevintä oli pitää näin pienet juhlat. Eikä minun tietysti tarvitse selitellä, tiedän että meillä oli onnistuneet ja ihanat juhlat tälläkin porukalla, jossa oli lähisuku, eli lapsille ne rakkaimmat paikalla.❤️ Meillä ei kummallakaan ole isoa sukua, joten juhlat on monesti pienet jos paikalle ei kutsuta ystäväperheitä. 😊 Kummeja pienellä on kaksi ja toinen niistä meidän esikoinen ja toinen mieheni sisko.

Jokainen järjestää juhlat omaan tyyliinsä. Toisilla on isommat ja toisilla pienemmät. Osa tekee kaiken tarjottavan itse ja osa menee ostaen valmiita (meillä ei lapset ole kokeneet tästä mitään jos näin on tehty, tärkeintä on ollut ne juhlat).

Ideana olikin, että jos joku stressaa juhlien järjestämistä niin voi tätä lukiessa huomata, että näinkin voi vaikka tehdä ja silti saa onnistuneet juhlat.😊

Kyllä ne ovat ainutlaatuisia ja tärkeitä juhlia. Meillä oli yhdellä läheisellä tilanne (jota en tänne tietysti avaa enempää) jonka vuoksi ei tiedetty miten juhlien kanssa käy ja lopulta onneksi kävi hyvin ja pystyttiin juhlat järjestää. Saatiin kuitenkin mielestäni oikein ihanat juhlat aikaan. Eikä ne ollut yhtään vähemmän tärkeät kuin kenenkään hänen sisaruksensa.❤️

Hei.Siis tuliko seurakuntatalolle eri vieraat kuin kotiin ? Loput tuli kotiin…En ymmärtänyt tuosta tekstistä,mitä tarkoitit🙂

Pahoittelut, olen muotoillut sanat vähän miten sattuu. Osa vieraista ei siis tullut seurakuntatalolle (syytä en täällä avaa sen enempää) he sitten tulivat vain meille kahville ja seurakuntatalolla ollut porukka tuli toki myös. 😊

Kiva kuulla. 😊
Ja kiitos itsellesi, kiteytit kyllä hyvin ajatukset tähän kommenttiin, sillä juuri noin sen itsekin koen. 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X