äiti ja melukylän lapset - Banneri

Jo odotusaikana huomasin vauvan olevan iltavirkku vauva. Juuri silloin, kun sain lapset nukkumaan ja rauhoituin itse istumaan tai makoilemaan sohvalle, alkoi vauvalla jumppahetki vatsassa. Ja se kesti usein pitkänkin aikaa. Mikä oli kyllä ihanaa, sillä silloin oli oikein kunnolla aikaa keskittyä kuulostelemaan ja tunnustelemaan pienen jumppaamista.

Arvelin tuolloin jo, että jos vanhat merkit pitävät paikkansa tulee hän synnyttyäänkin jatkamaan samalla rytmillä ja niinhän kävikin ja vauva on jatkanut samalla tahdilla ainakin nämä ensimmäiset seitsemän viikkoa.

Iltavirkku vauva venyttää vanhempien iltoja

Kun vauva valvoo illalla hän ei onneksi itke ihan hirveästi. Hän tykkää seurustella silloin ja monesti ilta menee siinä tuijotellessa toisiamme silmiin. Myös leluja hän  tykkää seurailla ja useimmiten höpöttelen hänelle ja hän katsoo tarkkaavaisena. Ja onhan se ihana, kun silloin voi keskittyä vauvaan 100% joten pitäähän siitä ottaa kaikki silloin irti.

Usein hän myös viihtyy tuolloin pidemmän aikaa tissillä kuin päivisin. Illalla tankataan kunnolla ja sen jälkeen jaksaa sitten nukk…tai paremminkin seurustella lisää. Tätä maratonia voi kestää pitkän aikaa ja ei ole mitenkään outoa, että unille päästään vasta reilusti puolenyön jälkeen.

Iltavirkku vauva on ihana, mutta se myös venyttää vanhempien nukkumaan pääsyä. Joskus sitä on ajatellut menevänsä ajoissa nukkumaan niin saletisti valvotaan yhteen yöllä. Ja joskus vauva taas nukkuu hyvin illan ja itseä ei todellakaan väsytä.

Joskus on myös iltoja, kun uni hänelle ei tule millään ja sitten se lopulta kääntyy vähän itkuksi, jolloin myös miehellä illat venähtää, kun vauva pitää itkullaan hereillä. Näitäkin iltoja on. Onneksi meidän makuuhuone on sillain erillään, ettei meidän valvominen pidä kovin paljon hereillä.

Se että hän on iltavirkku ei itseä haittaa koska olen se kyllä itsekin. Ennemmin sitä nukkuu sitten aamusta, jos se on mahdollista. Yleensä herään viimestään ysiltä, koska jos nukun yhtään pidempään se on takuuvarma päänsärky. Useimmiten kuitenkin ollaan kasin pintaan jo hereillä muiden lasten kanssa ja vauva saattaa jatkaa unia. Onko siellä aamuvirkkuja vai iltavirkkuja lapsia/vanhempia?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X