äiti ja melukylän lapset - Banneri

Missä teillä vauva nukkuu / on nukkunut yöt? Vieressä, omassa sängyssä? Meillä vauva on minun vieressä, sillä silloin nukun paremmin itsekin.

Odotusaikana laitoin pienelle sängyn valmiiksi vaikka tiesin, ettei hän siinä kuitenkaan nuku kuin korkeintaan päivällä. Kun on kasvattanut vauvaa vatsassa monta kuukautta, tuntuu niin vaikealta laittaa hänet edes siihen metrin päähän omaan petiin. Näin se on omalla kohdalla mennyt lähes joka kerta, paitsi parin kanssa jotka nukkuivat yöt heräämättä jo parin kuukauden iästä asti. Hiljaa napanuora venyy ja jossain vaiheessa hän varmasti omaan sänkyyn siirtyy, mutta vielä ei ole sen aika.

Kun vauva on vieressä, onnistuu imetyskin helposti

Vauvan ollessa siinä vieressä, ei tarvitse yöllä herätessä kuin laittaa tissi suuhun ja voi koittaa jatkaa omia unia. Meillä on öitä jolloin vauva syö vain kerran ja on öitä, kun hän syö useammin. Varsinkin jos herätyksiä on tosi monta, ei ne tunnu aamulla niin paljon ja jaksaa nousta pirteänä. Omalla kohdalla on siis näin ollut.

Alkuun mies nukkui sohvalla, kun meidän yöt oli aika sirkusta ja vauva oli yölläkin tosi paljon hereillä. Näin hän sai paremmin nukuttua ja jaksoi aamulla nousta töihin. Nyt kun vauva nukahtaa jopa vähän aiemmin, eikä kaipaa seurustelua yöllä, on mies taas nukkunut meidän kanssa. Nukutaan niin, että minä olen miehen ja vauvan välissä. Onhan siinä itsellä välillä aika ahdas tila, mutta en muutenkaan ole mikä kova pyörimään unissani, joten ihan hyvin siinä unet on tullut.

Itselle on ollut tärkeää se, että oli se nukkumisjärjestely sitten ihan millainen vaan on tärkeintä se, että jokainen saa tarvitsemansa määrän unta. Nukutaan sitten vauva vieressä, vaikka koko porukka samassa sängyssä tai jokainen erikseen. Tapoja on niin monta kuin on perheitäkin. Voit seurata myös instagramissa.

Kommentit (2)

Nukuin huonosti, kun vauvan sänky oli vanhempien makuuhuoneessa. Heräsin jokaiseen rasahdukseen, ja niitä oli vilkkaalla vauvalla koko ajan. Parin kuukauden iässä vauva muutti viereiseen huoneeseen, jonka ovi oli auki. En kuullut enää kaikkea möyrimistä, mutta kylläkin, jos vauva alkoi heräilemään. Jaksoin pari tuntia kunnolla nukuttuani kyllä mennä vauvan luo katsomaan, mikä hätänä. Nojatuolissa sain imetettyä hyvin, ja taas nukkumaan omaan sänkyyn. Toimi meillä hyvin.

Ihana juttu, että löytyi ratkaisu siihen että saat nukuttua itse hyvin. 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X