äiti ja melukylän lapset - Banneri

Vauva lähenee hiljalleen kolmen kuukauden ikää ja meillä on nyt (jo) takana muutama huippu hyvin nukuttu yö. Oikein säikähdin yhtenä aamuyönä vauvan herätessä, kun huomasin hänen nukkuneen KUUSI tuntia putkeen. Ihan huikeaa.

Yleensä yölläkin on tankattu tiuhaan maitoa ja pisimmät unipätkät on yleensä kolmisen tuntia. Nyt hän tuplasti unen keston. Ja mikä parasta kerrankin mentiin samaan aikaan nukkumaan jolloin sain itsekin nukuttua tuon saman pätkän. Sen päälle nukuttiin vielä pari tuntia syötön jälkeen, joten nukuttiin todella hyvin.

Muutama hyvin nukuttu yö ja jaksaa taas

Tuon yön jälkeen on nukuttu muitakin hyviä pätkiä. Aika huippua kuinka näin pieni nukkuu jo näin hyvin. Ja tiedän kuinka tämä voi olla yhtä nopeasti ohi kuin se alkoikin, mutta aion nauttia näistä öistä ja nukkua niin hyvin varastoon kuin pystyn. Jaksaa sitten mahdolliset edessä olevat hulinayöt.

Vaikka olen tottunut pärjäämään vähillä unilla on niissä tärkein juttu jaksamiseen ollut se, että uni on ollut yhtäjaksoista. Nyt vauvan kanssa ne unet aina katkeilee jolloin saattaa jäädä ne yhtäjaksoiset pätkät täysin onnettomiksi. Ja sen tuntee aamulla. Nyt olen saanut hyvin nukuttua itsekin, kun olen mennyt nukkumaan heti vauvan syötyä.

Ja vähän on ollut pakkokin kun vauva käy monesti yöunille vasta kellon ollessa 01-02 yöllä. Ollaan koitettu aikaistaa hänen nukkumaan menemistä ja välillä siinä on onnistuttu. Ehkä se vielä onnistutaan keikauttamaan vallan niin, että unille käytäisiin jo ennen puoltayötä. Hän on kuitenkin vielä niin pikkuinen, että hänen tahdissa täällä vielä vahvasti mennään.

Yölliset heräämisen nyt ei kuitenkaan vaadi ihan hirveästi, kun vauva nukkuu vielä vieressäni. En ole raaskinut siirtää pinnasänkyyn joka kyllä sekin on sänkyni vieressä, heh. Mutta koska koen öiden sujuvan paremmin hänen ollessa vieressäni mennään vielä näin. Hän nukkuu siinä äitiyspakkauksen makuupussissa jossa hänellä tuntuu tulevan uni hyvin. Pysyy ainakin lämpimässä, kun ei potki peittoa pois päältä. Yöllä kun hän heräilee syömään joko nostan hänet siinä pussukassa syliini tai syötän makuullani, vähän riippuu kummin milloinkin satun tekemään. Voit seurata myös instagramissa.

 

Kommentit (2)

Kuulostaa niin tutulta, meillä myös vauva ensimmäiset kuukaudet nukahti helposti vasta tuolloin 01-02 aikaan yöllä! 😄 Oli myös masussa varsinkin loppuraskaudesta oikea yökukkuja ja potki vilkkaimmillaan juuri siinä puolenyön jälkeen. Nyt päälle vuoden ikäisenä nukahtaa iltaisin klo 22 aikaan. Kovasti kuitenkin tykkää edelleen yöllä pari kertaa tissitellä ja vaikka se ei muuten suurta vaivaa aiheutakaan lapsen nukkuessa pääasiassa vieressäni, tekisivät kunnon yöunetkin välillä hyvää 😅

Hyvin on siis sielläkin ollut sama rytmi vauvalla masussa kuin sen ulkopuolellakin. Saa nähdä koska meillä tähän tulee muutos. Välillä saa unille jo puolenyön paikkeilla. 😊
Ihan mahtavaa, että siellä menee pieni nyt kympiltä nukkumaan. Kovasti tsemppiä öihin ja toivotaan, että pian saisit nukkua kokonaisia öitä. 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X