äiti ja melukylän lapset - Banneri

Täällä aloitettiin tällä viikolla vauvan kanssa hiljalleen kiinteiden maistelu. Mauksi valikoitui se johon oli ainekset valmiina jääkaapissa. Peruna-porkkana oli se yhdistelmä jolla aloitettiin tällä kertaa. Yleensä ollaan aloitettu maistelu bataatilla, mutta tämä oli hyvä toinen vaihtoehto. Bataatti voidaan sitten ottaa tässä maistelujen alkupäässä testiin.

Ensimmäiset maistelukerrat on aina ihan loistavia. Ilmeet on hauskoja, hämmästyneestä ällötykseen ja kaikkea mahdollista. Täällä vauva oli ensin hämillään siitä, kun lusikka lähestyi suuta. Sitten pyöritteli ruokaa suussa jonka jälkeen irvistys ja oksunnusrefleksi. Sen jälkeen sylkäisi osan ruoasta pois. Ehkä sinne vatsaan joku pieni murunen meni.

Kuva ”arkistojen kätköistä”

Kiinteiden maistelua osittain soseilla ja sormiruokaillen

Toisella kertaa tulos oli aika sama. Vaatiikin monen monta maistamis kertaa tottua erilaiseen koostumukseen suussa ja makuun tietysti. Molemmilla kerroilla itse lusikka vaikutti kiinnostavan paljon enemmän kuin se mitä lusikassa oli ja saikin pitää siitä kiinni samalla, kun hänelle ruokaa annoin maistettavaksi.

Tälläkin kertaa teen osan soseista itse ja osan ostan. Tarkoituksena on myös osittain sormiruokailla. Se aloitetaan siinä vaiheessa, kun on hieman saatu kiinteitä tässä maisteltua. Tällä systeemillä on menty useamman lapsemme kanssa joten tuntuu luontevalta jatkaa sitä tälläkin kertaa. Ostin lapsimessuilta vauvalle maistelututin ja sitä täytyy myös koittaa. Ennemmin meillä ei ole sellaista ollut, joten hauska päästä näkemään mitä vauva siitä tuumaa.

Missä iässä teillä on aloitettu kiinteiden maistelu? Mikä oli teillä se ensimmäinen maku? Entäs onko menty soseilla vai sormiruokaillen vai kenties noiden yhdistelmällä?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X