äiti ja melukylän lapset - Banneri

Viikonloppu olisi jälleen taputeltu ja uutta viikkoa kohti mennään kovaa vauhtia. Toivottavasti teidän viikonloppu sujui mukavasti. Tässä juuri kun sain lapset nukkumaan, ajattelin tulla kertomaan teille siitä kuinka meidän vauva on alkanut purra imettäessä.

Pureminen alkoi jokin aika sitten. Ensimmäinen ylähammas oli juuri tullut läpi ja ien sen vieressä pulitti paljon, joten toinenkin olisi tulossa. Ensin purtiin kaikkea muuta, kuten leluja, pinnasängyn laitaa, peittoa ja kaikkea mahdollista.

Osasin jo odottaa, että kohta pureminen on läsnä myös imettäessä

Eikä aikaakaan, kun pureminen alkoi hiljalleen olla osa imetystä. Yhtäkkiset ”Auts” huudot on kaikuneet joka imetyksen yhteydessä. Imetys on ollutkin yhtä jännitysnäytelmää. Varsinkin silloin jos vauva päästää kesken irti ja nappaa uudestaan kiinni, silloin on yleensä se hetki kun hän puraisee.

Niinpä on oppinut vähän ennakoida sitä. Monta kertaa on imetys nyt päättynyt kesken ja silloin sanon vauvalle kuinka purra ei saisi koska se sattuu. Yleensä hän silloin katsoo minua suoraan silmiin vakavana ja lopetettuani puheen alkaa vauva hymyillä tai nojautuu minua vasten. Ennakoin purutilanteisiin reagoimalla niin, että nappaan tissin ajoissa pois vauvan suusta.

Ainakaan toistaiseksi mikään ei ole tuottanut tulosta. Luulen tämän nyt johtuvan siitä, kun ylös on tulossa kaksi hammasta. Toivon, kun ne on läpi saatu niin pureminen alkaisi viimeistään helpottaa ja tietysti toivon, että jo ennen sitä. Jatkamme siis samalla kaavalla millä on tähänkin asti menty.

Onko siellä vauva purrut imettäessä? Onko vaihe kestänyt kauan vai loppunut yhtä nopeasti kuin on alkanutkin? Ja tsemppiä kaikille keillä on nyt tämä vaihe menossa.

Kommentit (2)

Meillä kaksi lasta on purrut niin paljon että monesti on tullut vertakin toisella imetys loppui puremiseen noin 9 kk iässä en enää kestänyt toisella ei ollut niin pahaa pureminen että sitä satunnaisesti kesti lopulta tosin imetin vain yöllä puoliunessa muistaakseni

Toi on niin kurjaa jos puree niin paljon, että tulee oikein haava. Meilläkin yksi teki tätä, mutta onneksi loppui. Onneksi siellä toisella ei ollut pureminen niin pahaa. 🙏🏼 Saa nähdä loppuuko meillä koska tämä pureminen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X