desire nymark - Banneri


Väitetään että pahimmat raskausoireet olisivat viikoilla 1-13, eli oloni pitäisi olla kohenemaan päin, mutta vielä en ole mitään helpoitusta huomannut. Raskausoireethan on yksilöllisiä, enkä halua pelottaa ketään mun listalla. Monella raskaus menee ihan alkumetreistä lähtien hyvin ilman minkäänlaisia oireita, mitä tietysti toivoisin kaikille. Ja jos siellä ruudun toisella puolella on joku jolla on yhtä pitkä lista kun minulla, hang in there!

❤️ aamupahoinvointi. Olen oksentanut lähes joka aamu 3 kuukautta putkeen. Varsinkin hampaita harjatessa. Nykyään jätän aamukahvin juomatta ihan suosiolla, ja juon pienen kupillisen vasta töissä.

❤️ hormooniakne puhkesi viikkolla 5. Sain järkyttäviä maanalaisia finnejä suun ympärille sekä leukaan. Näitä ei mitkään neutrogenat tai clearasilit poista. Peittäminen on ainoa vaihtoehto.

❤️ ällötys. Tämä liittyy tietysti aamupahoinvointiin, mutta voin kertoa että nykyään mietin tarkasti mitä laitan suuhun. Lihaosaston kiertelen kaukaa koska varsinkin lihat ja kermaiset ruuat ällöttävät!

❤️ väsymys. Tai melkeinpä uupumus. Nukahdan mihin vain, missä vain, milloin vain. Välillä autoa ajaessa oikein pelottaa että pääsenkö perille asti simahtamatta. Jos valvon 21.00 asti tai sen yli on varmasti viikonloppu, ja olen hurjalla tuulella!

❤️ hormoonit ja kiukkuisuus. Tätä voisi myös laittaa ihan kipujen piikkiin mutta välillä itkettää ihan hulluna kun ei millään jaksais kuunnella näitä ”piristyisit nyt vähän” – kommentteja.

❤️ supistukset. Alkoivat viikolla 10, ovat sen jälkeen olleet säännöllisiä. Saattaa liittyä istukkaan joka sijaitsee kohdunsuulla (väärällä paikalla siis.) Ovat ärsyttäviä ja inhottavia mutta vaarattomia ja useimmiten ei ole kivuliaita.

❤️ tissit kipeenä. Jouduin nukkumaan urheiluliivit päällä, eikä niihin saannut koskea. Kuppikoko kasvoi B kupista D kuppiin jo ekan kuukauden aikana. Tämän voi melkeinpä laskea plussaksi eikä oireeksi, hah.

❤️ lämmön nousu. Normaalisti on aika tarkasti 36,3 mutta jo ennen plussaamista kiipesi 36,8 ja välillä jopa yli 37. Oli kuuma ja kylmä ja luulin olevani kipeä. Onneksi google kertoi minulle että tämäkin on aivan normaalia.

❤️ jano ja vessassa ramppaaminen. Nykyään juon helposti 2 litraa vettä päivän aikana, joskus jopa enemmän. Aterian kanssa joutuu ottamaan sen isoimman juomavaihtoehdon ja kylkeen vielä vettä. Jos kahvia juo kupillisen niin iskee hirveä jano ja nestehukka. Tämä tietysti aiheuttaa sen vessassa ramppaamisen 24/7.

❤️ huimaus. Ekassa neuvolassa mitattiin hemoglobiini, ja se oli alle 100. Tähän määrättiin rautatabletteja. Lisäksi minulla on matala verenpaine, mikä sinänsä on hyvä asia mutta liittyy siihen että päässä huippaa ja korvat menevät lukkoon. Jos jotain putoaa lattialle, niin sihen se jää! Alas pääsee helposti mutta ylös onkin ihan eri juttu.

❤️ jatkuva verenvuoto. Luulin että voisin heittää tamppoonit ja siteet menemään, mutta sainkin yli 3 kuukautta kestävät menkat eikä loppua näy. Välillä on pientä ja niukkaa vuotoa, ja välillä taas tulee oikein kunnolla (silloin olen joutunut käymään sairaalasta).

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X