desire nymark - Banneri

Supistuksien takia lääkärit ja sairaalat ovat tulleet tutuiksi viimeaikoina. Tämä muuttui tietysti entistä vaikeammaksi vuodenvaihteessa kun Porvoon synnytysosasto suljettiin. Äitiyspolilla otetaan vastaan potilaita arkisin 8-15.30, jos kipuja tulee aukiolo aikojen ulkopuolella on mentävä muualle. Valitin jo aikaisemmin liitoskivuista jotka ovat hankaloittaneet kävelyä, asennon vaihtamista nukkuessa ja mun elämää noin yleisesti. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä heräsi epäilys että kaikki ei ole ihan kunnossa koska kivut olivat aivan järkyttävät.

Heräsin menkkamaiseen, jomottavaan kipuun joka oli tasaisen tappavaa ja säteili alaselkään. Kokeilin suihkua ja panadolia joka ei auttanut. Oksensin ja huimasi ja aluksi luulin että mulla oli a) raskauspahoinvointia tai b) vatsatauti. About 7 aikaan aamulla nukahdin, heräsin 10 ja olo oli edelleenkin tukala. Housuihin oli myös tullut pari tippaa verta joten päätin soittaa äitiyspolille jotka antoivat minulle päivystysajan. Pääsin käyrille ja supistuksia (vatsankovettumisia) tuli säännöllisesti, 4-5 min välein, kestivät noin 1 minuutin ja oli voimakkuudeltaan noin 50-60. Mutta sitä viiltävää ja jatkuvaa kipuahan ei tietenkään tullut..

Siitä sitten lääkärille joka teki sisätutkimuksen ja ultrasi. Kohdunsuu on pehmentynyt, kaulaa jäljellä 2,2 cm, mutta kiinni. Lääkäri meinas että vauvan pää painaa ikävästi ja että mun tukala olo saattaa johtua siitä, ja ikään kuin nosti (?!) vauvan ylöspäin. Tämähän tuntui tietysti todella mukavalta.. NOT! Mutta olo helpottui samantien. Toivottavasti pää pysyisi ”uudessa paikassa” ainakin vähän aikaa. No, otettiin sitten läjä kokeita mm. pissakoe, klamydiakoe, verikoe, ja passitettiin kotiin lepäämään. Kontrolliaika viikon päästä. Syyksi supisteluun epäiltiin 

  • Stressi
  • Nestehukka
  • Tulehdustila
  • Rasitus

Eli taas se sama hoitomuoto: tarkkaillaan tilanneta, lepää mahdollisimman paljon, syö Panadolia 3 x 1mg vuorokaudessa jos tulee supistuksia ja kuumaan suihkuun. Jos tilanne vähänkään muuttuu huonompaan suuntaan niin äkkiä synnytys sairaalaan. Kehotettiin myös pakkaamaan sairaalakassia valmiiksi ja keräämään voimia synnytystä varten. Näyttää siis vähän siltä että kirppu ei välitä milloin laskettuaika on, hän saapuu maailmaan kun hänelle sopii.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X