desire nymark - Banneri

Nimimerkin takana on helppoa huudella, kynnys kirjoittamiselle on paljon matalampi anonyymina ja helposti kirjoitellaan ihan mitä sylki suuhun tuo. Mutta mitä jos saisit tietää, että et koskaan olekaan ollut anonyymi? Hupsista keikkaa, onpas noloa.

Kaikki varmaan jo tässä vaiheessa tietävät että netissä ette ole täysin anonyymejä, vaikka käytätte nimimerkkiä. Jokaisessa paikassa missä vierailette tai kirjoitatte kommentteja teidän ip osoite tallentuu. Poliisit pystyvät helposti selvittämään kuka piileksii nimimerkin takana, jos sinun kommentista tehdään rikosilmoitus. Mutta monet eivät taida ymmärtää että ihan vaan tavis bloggaajakin pystyy selvittämään teidän identiteetin helposti.

Bloggaajille, tubettajille ja instagrammaajille statistiikka ja yleisö on tärkeä ja tämän takia me myös seuraamme meidän statistiikkoja eri ohjelmien avulla. Youtubessa seuraamme miten paljon näyttökertoja meidän videoilla on, minkä ikäisiä te olette, mistä te olette, mihin aikaan te olette katsoneet meidän videoita ja miten kauan. Melkein kaikki isot tilit instagramissa käyttävät business tiliä, millä pystymme katsomaan ketkä kyyläävät meidän kuvia kommentoimatta ja tykkäämättä.

Bloggaajille yleisö on tärkeä ja jotta me pystyisimme tarjoamaan teille mahdollisimman laadukasta materiaalia meidän pitää seurata teidän käyttäytymistä meidän sivuilla sekä tietää mikä meidän kohderyhmä on, koska yli 2/3 teistä ovat ns näkemättömiä lukijoita, jotka eivät jätä komenttia. Minä pystyn reaaliajassa seuraamaan miten monta lukijaa mun blogilla on, mistä te olette, mitä laitetta te käytätte, mistä te olette päätyneet mun blogille ja mitä postauksia te luette. Näen miten kauan te hengailette mun blogilla ja jos te luette monta postausta peräkkäin. Tällä tavalla tiedän mihin aikaan minun kannattaa julkaista postauksia ja mitkä postaukset teidän mielestä ovat kiinnostavia.

Sitten siihen pelottavaan kommenttikenttään. WordPress blogeilla on automaattisesti sellainen asetus että kun kommentoitte ensimmäistä kertaa minun pitää hyväksyä teidän kommenttia, mutta jos kerran pääsette läpi teidän kommentit hyväksytään automaattisesti, jos te käytätte samaa nimimerkkiä ja sähköpostiosoitetta. Jos teidän kommentit taas sisältävät tiettyjä sanoja tai linkkejä ne menevät automaattisesti roskapostikansioon. Bloggaajana vastaan itse mun kommenttikentästä, jonka takia joudun valvomaan että kiusaamista tai kinaamista ole.

Vaikka kommentoit nimimerkillä, et ole anonyymi. Jokaisessa kommentissa minulle näkyy automaattisesti sinun ip-osoite ja pystyn sitten itse päättämään haluanko selvittää sinun oikean henkilöllisyyden tai ei. Vaihtamalla nimimerkkiä ja sähköpostiosoitetta pystyt olemaan anonyymi muille lukijoille, mutta minulle et. Tämä ihan vaan sen takia että me bloggaajat voimme suojella itseämme, meidän perhettä ja meidän ystäviä jos sellainen tarve tulee. Itse päästän kaikki kommentit läpi joissa ei ole loukkaavaa sisältöä mun perhettä, ystäviä tai muita lukijoita kohtaan. Välillä toki viiveellä, koska olen ihminen ja aina en jaksa käydä kommentteja läpi päivittäin. 

Mitä teen tällä ip-osoitteella? Selvitän kuka olet, jos näen siihen tarvetta tai bara för att jag kan. Jos näen sun kommentin loukkaavana ja sinun mielipiteellä on minulle merkitystä otan sinuun yhteyttä. Jos siis olet kirjoittanut minulle loukkaavia kommentteja ihan tarkoituksella enkä ole ottanut sinuun yhteyttä henkilökohtaisesti, sun mielipiteellä ei ole minulle tärkeä.

Ainoa asia joka on noloimpaa kuin herjaaminen anonyyminä netissä, on luulla olevansa anonyymi vaikka ei oikeasti ole. Miksi päättelen että luulet olevasi anonyymi? Muuten varmaan kirjoittaisit omalla nimelläsi, niin kuin me bloggaajatkin teemme, eikö niin?  

Kommentit (19)

Tykkään lukea sun blogia ja katsoa youtube videoitasi.

Aivan mahtava blogi!! Löysin tämän pari päivää sitte ja innolla lueskellut postauksia. Kyllä voi äitinä niin samaistua sun fiiliksiin ja siksi tätä onkin mukava lukea! 🙂

Voi kiva kuulla että tykkäät! ?

Minun mielestä monta eri tapaa kiusata, löytyy näitä ööh 12v tyttöjä/poikia jotka kirjoittaa tyylii ”olet ruma/läski/huora” ja sitä mallii vaan koska on siistiä (en tiedä kyllä mitä siistiä siinä on ?) ja sittem näitä aikuisia vihaisia ihmisiä jotka täytyy vaan herjaa toista ja kirjoittaa just tyylii ”näytät mieheltä koska sulla niin tummat kasvokarvat” niinkuin dude tiedän kiitos tiedosta! Ja sitten en ikinä ole kyllä tavanut sellaisia jotka niinkuin kiusaisi oikeasti tyylii pahin varmaankin jos joku haukkuisi lastani/perhettäni tai joku oikeasti creapy tyylii saisi tiedää puhelin numeroni ja osoitteeni ja ym vastaavaa ja häiritsisi just soittamalla jotain pelottavia pilapuheluita.
Ja sitten löytyy kukkahattutätejä myös ? vaarattomia mutta jaaa saa veren kiehumaan ?

Eikös samallalailla youtubettajista vois tehdä rikosilmoituksen kun seuraavat omia seuraajiaan niin tarkasti, että kiinnostaa millon video on katsottu? Tai kuka ja mistä se on? XD

Saahan ihmisten profiileja myös katsoa, ei se ole laitonta 😀 mustamaalaaminen, herjaaminen jne on sitten asia erikseen josta voi saada syytteen kunnianloukkauksesta 🙂

tuli vaan mieleen että eihän lukijoiden tarvitse nimeään paljastaa.Jos ihmiset lukee lehtiäkin tai katsoo telkkua kuka vaan niitä voi katsoa.Osa ei tykkää osa tykkää yms.Jos joku kokoajan ”ei tykkää!”ja kiusaa tai herjaa niin niillä on varmaan joku ongelma itsellään.niitähän löytyy aina netistä missä vaan.mutta kyllähän mielipidekirjoituksia ja videoita saa tehdä.tietenkin.jos joku systemaattisesti kiusaa ja vainoaa ja pilkkaa siitä pitää ilmoittaa tietty.Tietenkin jokainen bloggaja ja vloggaja voi itse miettiä myös mitä julkasee.jos toisia lähtee haukkumaan tai näin,siitä voi tulla paskaa niskaan myös.Ne joilla on tarve kokoajan kritisoida,ois hyvä opetella kirjoittamaan hyvin perusteltuja mielipidekirjoituksia.

Tottakai! Mutta se että vainotaan muita nimettömänä netissä ei ole ok ja tässä otin just esille että missään ei ole oikeasti anonyymi, joten kannattaa harkita kaksi tai jopa kolme kertaa ennenku kirjoittaa skeidaa nettiin, ettei ”vahingossa” tuu syytettä kunnianloukkauksesta tms 🙂

Tärkeä asia puhua. Olemme itsekin nostaneet nyt aihetta enemmän ja enemmän esiin. Kiusaamista ei tarvitse hyväksyä. Olen kirjoittanut aiheesta nimellä anonyymi ei ole anonyymi. Teimme myös videon tubeen Tädit tubettaa kanavalle nimellä Anonyymin totuus? Haluamme puhua aiheesta. Nettikiusaaminen on yhtä tuomittavaa kuin koulukiusaaminen.

”Negatiivinen kommentointi blogissa” tuntuu olevan monen bloggaajan murhe.
Osittain varmasti ihan aiheellinenkin.
Aikuisina ihmisinä osaamme varmasti suoralta kädeltä sanoa, että tietynlainen ”oot ruma” tyyppinen huutelu on epäasiallista
-ja mautonta.

Mutta, kuten kiusaamiskeskusteluissa yleensäkin, uskon blogikommentoinnkssa olevan myös sen harmaan alueen. Saako bloggaajan kanssa olla eri mieltä?
Onko ”kiusaamista” ja ”huutelua” se, jos sanoo olevansa asiasta täysin eri linjoilla?
Usein näissä ”asiaton kommentti”-keskusteluissa kun tunnelmaksi jää, ainakin itselleni, se, että vain ne sydämet ja peukut olisivat kommenttikentässä toivottuja.

Kirjoitetun tekstin kohdalla on aina myös vaara, että tulkitaan ja tullaan tulkituksi väärin.

Itse näen blogikirjoituksen keskustelun avauksena. Hyvää keskustelua ei taas mielestäni synny siitä, että ollaan kaikki vain samaa mieltä.
Asiallinen täytyy olla, siitäkin huolimatta.

Se, miksi minä useinmiten kirjoitan anonyyminä, johtuu lähinnä kahdesta syystä.
Usein se on yksinkertaisesti nopeampaa.
Viis bloggaajasta, sen kun stalkkaat, mutta muille lukijoille haluan myös pysyä ananyyminä.

Lukijana jaksan aina vähän ärsyyntyä näistä postauksista, joissa lukijaa tai hänen arvostelukykyään yleistäen arvostellaan. Joukossa on aina ääliöitä (ehkä pidät minuakin sellaisena), mutta jotenkin nämä latistavat tunnelman. En tiedä miksi.
Jos bloggaus on työtäsi, blogi työpaikkasi, ovat lukijat asiakkaitasi. Ja asiakas, hän on perinteisesti oikeassa. Silloinkin kun on väärässä.
Aurinkoisia päiviä teille!
Jatkan anonyyminä vast’edeskin.

Tottakai että erimieltä saa olla ja keskustelu on aina ok, kunhan se pysyy asiallisena! Mulla ei myöskään ole mitään anonyymejä vastaan, ihan itse olen päättänyt että anonyymina saa kommentoida ? haukkuminen, spekulointi ja yleisesti paskanjauhaminen anonyymina on eri asia ja sitä mä tässä tarkoitin. Niin moni bloggaaja on saannut paskaa nyt viimeaikoina mikä tietysti vaikuttaa meihin. Bloggaajat ei enää uskalla kirjoittaa yhtä avoimesti, moni ei enää uskalla kirjoittaa aiheista jotka nimenomaan saavat keskustelua aikaiseksi ja moni ei edes uskalla näyttää lasten, puolison, ystävien tai edes omaa naamaa mikä tietysti on harmillista

TÄMÄ! Tämä on niin tärkeä asia koska kiusaaminen, haukkuminen, kaiken näköinen paskanjauhaminen on vaan lisääntynyt vuosien varrella. Varsinkin nyt kun moni jakaa asioita elämästään netissä niin muiden ihmisten on erittäin helppoa tulla haukkumaan ja kertomaan mielipiteensä, varsinkin anonyyminä. Myös mahdollisuus olla anonyymi on jotenkin pahentanut kiusaamista kun voi istua sen oman näytön takana kirjoittamassa ihan mitä tahansa ilman että muut tietävät kuka olet.

Omasta mielestä pitäisi pystyä seistä sanojensa takana kaikissa tilanteissa ja moni niistä jotka haukkuvat anonyymisti varmaan häpeisivät silmät päästään jos yhtäkkiä tulisikin ilmi kuka kommenttien takana oikeasti on. Pitäisi aina muistaa miettiä kaksi kertaa ennen kuin päättää raivota jonkun kommenttikentässä ja varsinkin miettiä miten paljon se haukkuminen voi satuttaa sitä toista henkilöä.

Pidä pää pystyssä ja jatka samaan malliin!

Munkin mielestä vaan lisääntyy koko ajan ja ihmiset jaksavat spekuloida mitä ihmeellisimpä asioita netissä jos saavat olla ”anonyymina”. Itse en ole ikinä tätä ymmärtänyt ja kieltämättä kun olen selvittänyt kuka siellä ruudun toisella puolella huutaa anonyyminä tunnen myötähäpeää heitä kohtaan.

Internetissä ihminen voi olla kuka tai mikä vaan mutta silti liian moni valitsee polkunsa ääliönä. Kaikki mitä laitat nettiin, jää sinne. Ei voi kuin ihmetellä miksei se ole mennyt jakeluun.

Vuosia sitten itsekin anonyymien hyökkäilyjen kohteeksi joutumisen jälkeen asensin blogiini seurantaohjelman jolla näen kaiken käyttöjärjestelmästä näytön resoluutioihin ja miltä firmalta on nettinsä tilannut. Helposti pystyi seuraamaan miten minulle jostain syystä katkeroituneet ihmiset kävivät päivittäin vilkaisemassa onko uusia postauksia tullut ja selasivat vanhoja yrittäen löytää jotain josta aukoa päätä.

Jonkun (tunnetun) henkilön pitäisi ilmeisesti jäädä anonyymihaukkumisesta kiinni että joidenkin silmät avautuisivat. Pitäisi tehdä selväksi että joskus anonyymihaukuntakin voi täyttää rikoksen tunnusmerkit. Jos esimerkiksi tulevat työnantajat näkisivät/kuulisivat mitäs se Marja-Leena on kommentoinut rumasti vuosien varrella blogeihin niin voisi jäädä paikka saamatta. Ei varmasti enää naurattaisi omat nokkeluudet.

Harvoin keksin heti postauksen luettuani mitään järkevää kommentoitavaa, mutta tämä oli hyvä, ajatuksia herättävä postaus. Kiitos siitä ja toivottavasti tekstisi näkee mahdollisimman moni!

Ai että, musta tuntuu että joka toinen bloggaaja joutuu keskustelupalstoille tai saavat todella todella törkeitä kommentteja! Itse en vaan pysty ymmärtämään näitä ihmisiä, vihaavat jotain tiettyä bloggaajaa ja SILTI jaksavat seurata ja lukea sitä blogia ja vielä tuhlaamaan omaa aikaansa kirjoittamaan anonyymina paskaa nettiin?! Säälittävää ja jollain tavalla jopa surullista.

Pakko ottaa esille se ainainen kateuskortti 😀 mä en kertakaikkiaan keksi muuta vaihtoehtoa miks ihminen seurais toisia ihmisiä noin pakkomielteisesti ja kommentoi silti paskaa ja haukkuu. Niinku wtf?? Mä en ainakaan jaksa seurata ketään somessa josta en niin pidä tai saa mitään irti, oli kuinka suosittu hyvänsä.

Tämäpä! ?? somessa kyllä löytyy niin paljon erilaisia blogeja mitä voi seurata, luulis että löytyis edes joku josta tulee itelleen hyvä fiilis tai on inspiroiva ja kivaa luettavaa ? tai sitten jos kaikki bloggaajat ovat perseestä niin siirtyis vaikka kirjoihin. Jotenkin ihmiset rakastavat draamaa ja unohtavat että bloggaajat/tubettajat ovat ihan oikeita ihmisiä, eikä mikään helvetin tv sarja tai leffa ?

Minulla on yhden kuvailemasilaisen kiusantekijän ip tiedossa. Kuinka saisin henkilöyden varmistettua? Google avulla en nyt keksinyt enkä vielä haluaisi olla poliisiin yhteydessä.

Laita mulle vaikka YV facessa tai sähköpostia ✌? ja vaikka et vielä halua rikosilmoitusta tehdä, niin ota aina screen shot ja säästä jos on esim keskustelupalstalla. Vaikka keskustelu poistetaan IP osoite jää talteen, jos taas blogiin tullu niin heitä roskapostikansioon mut älä poista kokonaan. Jos sit myöhemmin haluat tehdä rikosilmon, jos vaikka tilanne pahenee, niin pystyt todistamaan että on kauan kiusannu!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X