desire nymark - Banneri

1. LIIAN KORKEAT ODOTUKSET – Blogisi tulee tuskin saamaan tuhansia lukijoita yhdessä yössä. Alussa kasvu on yleensä aika hidasta koska kukaan ei vielä tiedä sun blogisi olemassaolosta. Älä siis lannistu heti, vaan postaa tiiviiseen tahtiin äläkä hermostu kävijämäärästä.

2. ET USKALLA KERTOA BLOGISTASI – Alussa en minäkään uskaltanut laittaa linkkiä mun blogiin mun some kanavissa. Tämähän oli tosi tyhmää, koska bloggaaminen ei ole nolo asia ja jos vaan olisin uskaltanut heittää linkkiä instagramissa ja facebookissa olisin saanut kävijöitä heti. Yleensä myös kaverit ja puolitutut lukevat blogipostauksia säännöllisesti.

3. LUULET ETTÄ PELKKÄ POSTAAMINEN RIITTÄÄ – Painat publish nappia ja se oli siinä? Ei, vaan tämän jälkeen mainostaminen alkaa, muuten kukaan ei tiedä että olet julkaissut uuden postauksen. Postauksia kannattaa jakaa facebookissa eri ryhmiin. Instagramissa & Snapchatissa kannattaa myös mainita että olet postannut ja heittää linkkiä kehiin.

4. HUONOT KUVAT TAI EI KUVIA OLLENKAAN – Ensin kiinnitän huomiota otsikkoon, sen jälkeen artikkelikuvaan. Monet ihmiset eivät jaksa lukea kilometrin pituisia juttuja putkeen, joten tekstiä on hyvä jakaa osioihin kuvilla. Hienot kuvat saattavat pelastaa jos lukija vaan haluaa skrollata blogeja läpi nopeasti. 

5. ”READ MORE” NAPPI – Tämä on mielestäni ärsyttävin asia maan päällä! En ikinä jaksa painaa sitä ”read more” nappia ja ladata sivua uudestaan, olen sen verran laiska ihminen. Blogia kannattaa pitää niin simppelinä ja helppokäyttöisenä kuin vaan mahdollista.

6. POSTAUSTAHTI – Alussa postailin liiba laaba juttuja päivityäin, kunnes huomasin että paras postaustahti minulle on jokatoinen päivä. Mielummin laadukkaapaa sisältöä jota kerkeet työstää, kuin puolilitteetä massatuotantoa. Ruotsissa taas postaillaan monta kertaa päivässä ja lyhyitä juttuja – joten saattaa vähän riippua kulttuurista?

7. ET USKALLA OLLA OMA ITSESI – Aika usein kun skrollaan blogeja läpi huomaan että kaikilla on ne samat jutut mistä he kirjoittavat. Inspiraatio on hieno asia ja blogeja löytyy niin paljon että kukaan tuskin keksii mitään upouutta – mutta kukaan ei jaksa lukea postauksia samasta aiheesta. Jos sinulla siis on idis ja huomaat että pari muuta jo kerkevät postailla asiasta – keksi jotain muuta mutta kirjoita idea muistiin. Aina siitä voi tehdä postauksen myöhemminkin.

8. LIIAN PITKÄ OSOITE – Bloginimen valitseminen on tosi vaikeaa (tämän takia itse valitsin tylsän version) ja pitkässä nimessä ei ole mitään väärää – mutta pitkä osoite saattaa olla kävijöille hankala. Alussa google ei varmaan ehdota sun blogia, ja jos vielä bloggaat ilmaisessa palvelimessa (esim wordpress tai blogger) sun osoite on vielä pidempi. 

9. SEKAVA ULKONÄKÖ – Itse en jaksa lukea tekstejä jos pohja ei ole valkoinen ja teksti musta. Muutenkin sekava ulkonäkö (sivupalkit täynnä ylimääräistä krääsää) vievät lukijan huomion sun tekstistä. Tässä asiassa pätee sääntö less is more.

10. POSTAAT VÄÄRÄN AIKAAN – Alussa en kiinnittänyt lainkaan huomiota mihin kellonaikaan postailin. Vasta myöhemmin takusin että kukaan ei lue blogeja keskellä yötä, ja tuskin heti aamulla ennen töitä. Nykyään yritän postailla 18-19 välillä ja se toimii ainakin minulla hyvin.

Laittakaa lisää blogi”mokia” kommenttikentään, olisi kiva tietää mitä te muut olette blogiuran aikana oppineet ja mistä te lukijat ärsyynnytte! ??

Kommentit (12)

Hyviä niksejä joita omillekin lukijoilleni neuvon, tosin selventäisin sen verran kohtaa 8. että WordPressistä on bloggaajilla valittavana WordPress.org(ilmainen mutta täytyy hankkia ylläpitäjä) sekä WordPress.com jolla on myös maksullisia suunnitelmia valittavana. WordPress.orgin kautta ylläpitäjän kautta saat osoitteen blogillesi, ja oma domain kuuluu WordPress.comin 4€/kk suunnitelma hintaan! Halvimmillaan voit perustaa blogisi vaikkapa bloggeriin(ilmaiseksi) ja saat oman osoitteen 0.99€/v esimerkiksi GoDaddyn kautta 🙂 suurista summista ei siis tässäkään puhuta!

Hyviä vinkkejä 8) Tuo read more on vähän kakspiippunen, ku se on hyvä ettei hirveesti tekstiä ja postauksia tuu selattavaksi jos haluaa seuraavalle sivulle, mutta toisaalta ei nää sitä postausta kokonaa heti jos ei jaksa klikata sitä :’D

Jep niinhän se on! Mut jos haluaa lukea monta postausta putkeen niin se on ärsyttävä! ?

Liika hehkutus ja bling bling elämä on tylsää. Aidot blogit kiinnostaa eniten.

Tosi hyvä postaus! Olen samaa mieltä kanssasi 🙂 Minun mielestä kirjoitusvirheet ovat myös ärsyttäviä varsinkin jos huomaa että niitä olisi helposti voinut korjata, jos bloggaaja olisi vain lukenut kunnolla tekstin läpi! Tottakai kaikki tekee joskus kirjoitusvirheitä mutta hyvä silti lukea läpi yhden kerran lisää joten huomaa virheet 🙂

Ainakin bloggerissa näkyy jos seuraamasi blogi on postannut mikä on tosi kätevää. Lisäksi en todellakaan usko että postausajalla on väliä. Kyllä ne postaukset ehtii myöhemminkin lukea vaikka keskellä yötä olisitkin julkaissut.

Ja kyllä, read more on todella ärsyttävä näky. ?

Tosi kiva postaus ja oikeastaan kaikki muut allekirjoitan itsekin, paitsi tuon ”read more” napin, musta se on tosi kätevä 😀 mua jotenkin ärsyttää selata kilometrin pituisia postauksia vaan mieluummin klikkailen auki otsikon ja esikatselutekstin perusteella itseäni kiinnostavat.

Olen samaa mieltä tuosta ”read more” napista! Itsekään en pidä siitä, että etusivulla on useita postauksia ja joudut selaamaan todella pitkälle, että näet edes seuraavaa postausta. Kyseinen nappi mielestäni helpottaa siinä, että saat valittua itsellesi mielenkiintoiset postaukset luettavaksi.

Jep! Mullahan on nytten käytössä tää ”read more” nappi, koska mun design pohja on kaksplussan ja mulla menee hermo siihen koko ajan ?

Kirjotusvirheet!!! Ja liika hymiöiden ja emojien käyttö. Molemmat vähentävät halua lukea blogitekstiä.

Hyviä pointteja. Eikö blogitekstit myös vois ajasta esim tuohon 18-19 välille, jos esim yöllä haluat kirjoittaa? 🙂

Voi juu, jostain syystä toi ajastaminen ei vaan toimi WPn apin kautta mulle ☹️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X