desire nymark - Banneri

Aika usein odottavilta äideiltä kysytään ”toivotko tyttöä vai poikaa?” ja veikkaisin, että ainakin 99,7% tulevista vanhemmita vastavat että asialla ei ole väliä, kunhan lapsi on terve. Miten vanhemmat sitten myöhemmin heittävät lapsensa ulos kodista ja katkaisevat yhteyden heihin koska täysin terve Patrik haluaa olla Patricia hämmästyttää minua. Koska eihän sukupuolella ollut väliä. Miksi sillä nyt myöhemmin olisi?

Minulta kysyttiin kerran jos Bellestä tulee tyttömäinen tyttö vai poikatyttö. Menin ihan hämilleni ja vastasin että Miten minä voisin tietää? Miten minä voisin tietää jos lapseni haluaa leikkiä prinsessaleikkejä, harrastaa balettia ja askarrella tai sitten leikkiä autoilla ja harrastaa jääkiekkoa, ja onko minulla vanhempana oikeus päättää näistä asioista lapseni puolesta? Mielestäni ei. Minä sain itse lapsena kokeilla erilaisia asioita ja päättää itse.

Välillä puen Bellelle vaaleanpunaisia röyhelömekkoja, välillä sukupuoli neutraaleja värejä ja välillä vihreitä tai sinisiä vaatteita koska vaihtelu virkistää, eikä Belle vielä osaa ilmaista mielipiteensä. Minä taas käytin pelkkiä mustia vaatteita lapsena, eikä mun äiti ikinä pistänyt vastaan. Nyt myöhemmin hän on sanonut että välillä häntä harmitti, kun ei saanut ostaa minulle ”kivoja tyttövaatteita”, koska nehän olisi jäänyt käyttämättä. Toisaalta hän on nyt myöhemmin ollut ihan tyytyväinen, koska minulla ei ikinä ole ollut vaikeuksia tehdä valintoja tai tietää mitä haluan.

Olen myös saannut kommentteja täällä blogin puolella, että Belle näyttää pojalta. En tiedä onko tämän asian esille tuominen ollut pelkkä toteaminen, vai onko pohjalla joku tarkoituskin. Belle on vasta kohta vuoden ikäinen, joten mitä väliä näyttääkö tytöltä vai pojalta? Mitä väliä vaikka hänestä tulevaisuudessa tulisi poikatyttö? Tai jos hän haluaa opiskella jotain miesvaltaista ammatia itselleen, kuten esim putkimies tai raksa? Tai vaikka hän jopa haluaisi olla poika, tai totaalisen sukupuoli neutraali? Hän olisi silti sama, rakas lapseni.

En kuitenkaan liputa kokonaan sukupuolineutraalin kasvatuksen puolesta. Mielestäni lapsia saa edelleenkin kutsua Han ja Hon, enkä varmaan ikinä tule käyttämään sanaa Hen. Uskon enemmänkin siihen, että olet sitten Han, Hon tai Hen sinulla pitäisi olla samat mahdollisuudet elämässä ja vapaus valita, mistä juuri sinä olet kiinnostunut tai miten haluat elää. Itse opiskelin ensin parturi-kampaajaksi joka on erittäin naisvaltainen ammatti, mutta myöhemmin työskentelin autokorjaamossa missä olin ainoa nainen. Muutuinko ihmisenä? En.

Oletko itse toivonut tyttöä tai poikaa, tai ollut pettynyt lapsesi sukupuoleen?

Kommentit (7)

Mun mielestä oot mielettömän fiksu nainen, ja belle on ihana lapsi. Blogiasi on ilo lukea ja seurata sua YouTubessa?

Mahtava oivallus tän jutun aloitus! Kauniisti kirjoitit?. Itse olen sukupuoli sensitiivisyyden kannalla, mitä itsekin tarkoittaneet: Sukupuolia ei tarvitse häivyttää, mutta jonkinlaista herkkyyttä ja hyväksyntää, kun rooliodotukset ahdistavat lasta. Kyllä lapsi on rakas vaikka kuka haluaisi olla!

Joo mulla oli sama, toivoin ihan ykkösenä tervettä lasta mutta kyllä voin myöntää että toiveena oli tyttölapsi. En oikeestaan tiedä miksi, mutta olin iloinen kun sieltä tuli tyttö! :>

Minä toivoin esikoisesta tyttöä aikanaan, olin kyllä pettynyt kun rakenneultrassa selvisi, että tyttö on tulossa. Koko raskautta seurasi sellainen pieni pettymys takaraivossa, onnellinen olin kyllä. Pojan syntymä oli kuitenkin toinen parhaista kokemuksistani, olin heti rakastunut häneen! <3 Nykyään olen myös pienen tyttövauvan äiti, molemmat yhtä rakkaita!

Rakenneultrassa selvisi siis että poika tulossa ?

Kyllä petyin, kun kakkosesta tulikin poika. Mutta voi elämä millainen mammanpoika ja äidin kultamussukka siitä sit tulikaan

?
Että näin.

Haha monet ovat sanoneet että pojat ovat mammanpoikia ja tytöt sitten taas enemmän kiinni isässä ? jännä nähä jos Belle pysyy mun kultamussukkana vielä parin vuoden päästä ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X