desire nymark - Banneri

Lause joka saattaa olla tarkoitettu kehuna, mutta ainakin yli puolet äideistä ottavat loukkauksena. En ole ikinä ymmärränyt mitä halutaan sanoa tällä lauseella. Enkö mielestäsi sovi äidiksi? Enkö käyttäydy niin kuin luulisit äiti-ihmisen käyttäytyvän?

Minulle ollaan heitetty tätä ”susta ei kyllä uskoisi että olet äiti” repliikkiä useita kertoja ja usein lauseen heittäjä on miespuolinen. Kukaan ei ole ikinä ymmärtänyt miksi otan tämän loukkauksena, tai miten en ymmärrä että tämä on positiivinen lause. Yleensä viitataan mun ulkonäköön, miten pääsin raskauskiloista niin nopeasti ja miten edelleenkin huolehdin mun ulkonäöstäni. Välillä taas puhutaan ulkonäöstäni negatiivisella tavalla. Miten se on sääli että käytän treenitrikoita ja huppareita ”kun keho muuten näyttäisi niin hyvältä”, tai miten minulla voi olla niin pitkät kynnet pienen vauvan kanssa, tai miten äideillä ei pitäisi olla tatuointeja. Ihmetellään miten aika riittää vauvan kanssa kun hoidan mun ulkonäköäni noin paljon, tai jopa jos ulkonäköni on minulle tärkempää kuin oma lapseni.Mikä antoi kenellekään oikeuden arvostella minun ulkonäköäni, ihan vapaasti? Ihmetellään miksi äidit ovat niin epävarmoja ja ruoskivat itseään aivan liikaa, mutta samalla äitiys oikeuttaa ihmisiä arvostelemaan jonkun käyttäytymistä, koska olethan äiti, joten käyttäydy sillä tavalla. Äitien haaveita kumotaan heti, koska eihän ne ikinä onnistu pienen vauvan kanssa, kyllä hän huomaa sen sitten. Ollaan nopeita nostamaan esille ne asiat, miksi jonkun suhde ei tule kestämään, miksi äitiys tulee olemaan nimenomaan tälle henkilölle aivan liian raskasta ja miten lapsi tulee olemaan pilalla. Kaikki äidit, perheet sekä lapset ovat erilaisia. Tärkeintä on ehdoton rakkaus lasta kohtaan ja se, että yritetään niin hyvin kuin vaan voi. Jokainen äiti haluaa lapsellensa parasta mitä vaan pystyy tarjoamaan. Oli se sitten itse tehdyt soseet, luomuruoka, kotona oleminen vanhempainvapaalla, kalliit harrastukset ja merkkivaatteet tai kirpparit ja kierrättäminen. Jokainen äiti on hyvä, oli hänellä sitten leimoja tai ei, meikkiä naamassa tai ei, helppo lapsi tai monta unetonta yötä takana, puolisoa tai ei. Ja jokaisella äidillä on oikeus olla oma itsensä, ilman arvosteluja.

Jos olet joutunut tämän susta ei kyllä uskoisi että olet äiti– lauseen uhriksi haluan sanoa sinulle, että olet tarpeeksi hyvä juuri sellaisena kuin olet. Koet ehkä tarvetta puolustautua tai kysyä miksi et muka ole tyypillinen äiti, mutta voit yhtä hyvin olla noteeraamatta koko lausetta ja viettää aikaa lapsesi kanssa. Kenenkään ei tarvitse puolustautua miksi on sellainen kuin on, ei edes äiti-ihmisen.

Kommentit (9)

Tää on kyllä sillä hauska, et jos nainen sanoo mulle että musta ei uskois että oon äiti niin otan sen hyvällä, uskon et se on vilpitön kehu. Jos mies sanoo saman, loukkaannun syvästi juurikin siks että sen sanottuaan oletan että kyseisen miehen mielestä äidit on instant turn-off tai miten sen sanois, mies on sika mun silmissä sen jälkeen. Vissii jotain patoutunutta miesvihaa ? Anyway rupesin just lukee tät blogia uusimmasta vanhimpaan, ja olen viihtynyt sekä sympannut matkan varrella ?

Siis tuli tästä postauksesta mieleen eilinen ”keskustelu” subwayllä tuntemattoman keski-ikäisen naisen kanssa. Oltiin kaverin ja tytön kanssa normaalisti syömässä pöydässä, kun nainen aloitti:
Nainen: Minkä ikäinen äiti sää olet?
Minä: Ööm 23-vuotias… heh (mielessä mitä ihmettä :D)
Nainen: Ai jo 23! Luulin että 18-vuotias.
Minä: Heh..
Nainen: Eiku mä sain jo 18-vuotiaana ensimmäisen lapsen joka on 30-vuotias.
Minä: Aijaa, heheh.

Siis ton jälkeen mietittiin kaverin kanssa et olikohan se hyvällä vai pahalla sanottu ? Mua ei siis haittaa tuntemattomien ihmisten kanssa juttelu, mut mun alku ajatus tohon sen kysymykseen oli, et nyt se sanoo jotain pahaa siitä, et oon niin ”nuori” äiti. Mut ihan hyvää kait se tarkoitti 😀

Isäni on sanonu, että ennen vanhaan lapset tehtiin ”aikaisin” ja jos 25 vuotiaalla ei ollu lapsia, niin ihmeteltiin mikä on vikana 😀 että ehkä nainen tarkoitti hyvällä tai neutraalisti? 🙂

Saattaa toki olla 😀 hormoonit, väsymys & stressi niin tottakai vedän hirveet herneet nenään aina, sen tiedän kyllä itsekin 😀

Olen itse kahden lapsen invalidi äiti, mulle sanottiin lääkärissä päin naamaa että et sä varmana oo äiti ja tämä tapahtui kun juttelin mieheni kanssa puhelimessa nuoremman lapsen terveysasioista.. Tuli sellainen olo että vammaiset eivät saisi olla vanhempia….

Ihan järkyttävää käytöstä lääkäriltä! Kai lääkäri pahoitteli tökeröä kommenttiä? Tai teit valituksen? ? tsemppiä äitiyteen, arki on varmasti haastavaa kun minä jo koen että arki yllättävän kiltin taaperon kanssa on rankkaa ? ja tottakai että sinulla on oikeus olla äiti, sanoi sitten muut mitä tahansa! ♥️

Hyvä kirjoitus! Tsemppiä arkeen! ?

Kiitos, kiva että tykkäsit! ?

Voi kiitos, ihana kuulla että sisältö uppoo ?♥️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X