desire nymark - Banneri

Lapsettomuushoitoja kohti

Tänään käytiin Lisääntymislääketieteen yksikössä naistenklinikalla. Meillä on siis lapsihaaveita ja mennään kohti lapsettomuushoitoja, sillä ennusteella että hoidoilla on hyvät mahdollisuudet saada haikara pihalle, mutta ilman hoitoja mahdollisuuksia ei ole.

Ensin piti saada lähete naistenklinikalle, suunnittelukäyntiä varten. Arvatkaa mistä tällainen lähete hankitaan? Ehkäisyneivolasta. Ei olisi tullut ihan ekana mieleen ei. Tässä vaiheessa saatiin jo tietää että koska me käytetään pakastettuja siittiöitä menemme suoraan IVF:ään. Tänään sitten lääkäri oli kuitenkin eri mieltä ja tehdään ensin yksi inseminaatio ja jos ei tärppää siirrytään IVF:ään. Tällä hetkellä minulla on menkat, mutta seuraavassa kierrossa kokeillaan inssiä. Odotan siis seuraavia menkkoja, kp 3-5 pääsen lääkäriin ja sen jälkeen pistoshoidot aloitetaan.

Sain jo reseptin Lutinus emätinpuikkoihin sekä Ovitrelle ja Gonal-F injektionesteelle. Tämä tarkoittaa siis että meidän lapsettomuushoidot alkavat lokakuussa ja saatan tehdä positiivisen raskaustestin jo lokakuussa. Olen innoissani ja toivoa täynnä, vaikka tiedän että tuskin heti ekalla kerralla tärppää. En kuitenkaan jaksa ottaa mitään paineita tai stressiä, koska kumpikaan meistä ei voi vaikuttaa lopputulokseen. Jos tärppää niin tärppää, jos ei niin sitten ei. En halua jossitella liikaa, vaan uskon siihen että lääkärit kyllä tietävät mitä he tekevät.

Sen enempää en jaksa tällä hetkellä asiasta kirjoittaa, koska olen melko poikki tämän flunssan kanssa ja nää menkkakivut ovat yhtä helvettiä. Oli melko sekavat fiilikset mennä naistenklinikalle, koska kaikki muistot Bellen keskosuudesta ja sairaala-ajasta poksahti esille. Jos haluatte tietää enemmän meidän lapsettomuudesta ja hoidoista voitte katsoa alla olevan videon, tai jättää kommenttia! ❤

Kommentit

21 kommenttia
Avatar

Minäkin olisin halunnut tietää just niistä verikokeiden tuloksista. Siis lähinnä se ferritiini. Sehän kuitenkin vaikuttaa hedelmällisyyteen, epäillään, että jo alkion kiinnittymiseen. Varmasti vaikuttaa ainakin istukan muodostumiseen ja alkion ja ihan vauvankin kasvuun ja kehitykseen. Ja raudanpuutteelle altistaa mm. runsaat kuukautiset ja oon blogin perusteellä ymmärtänyt, että sun kuukautiset ei oo mitään helppoja. Raskaana ollessa rautaa tarvii enemmän ja jos sitä ei saa tarpeeksi ja vauva vie äidiltä kaiken mitä saa, niin äidiltähän se loppuu. Eikä välttämättä riitä vauvallekaan tarpeeksi.

Ruotsissa ja Tanskassa ferritiini seulotaan kaikilta odottavilta jo alkuraskaudessa. Samalla kun hb. Suomessa tuntuu, että sitä ferritiiniä ei saa mitattua, vaikka sitä erikseen pyytää ja vaatii. Ja vielä, meillä on ferritiinin viitearvot IHAN LIIAN MATALAT. Siis että vaikka olisi viitteissä, niin ei ole hyvä. Raudanpuute -asiantuntijoiden mukaan oikeasti hyvä ferritiini olis lähempänä 100. Olikohan Tanskassa, että jos ferrit on alkuraskaudessa yli 70, se olisi hyvä.

Kannattaa kyllä kysyä ja varmistaa ferritiiniarvo! Kun se on kerran otettukin, niin erikseen vielä kysyä. Omakannassa näkyi ainakin mun pojan verikokeiden tulokset. Hassu jos sieltä ei näy sullakin.

Avatar

Moi itse ainakin sain lähetteen lapsettomuus polille vain terveyskeskuksesta ja olisin voinut sen yksityiseltäkin hakea. Ymmärtääkseni ei ole mitään erityistä syytä, että se olisi pitänyt hakea juuri ehkäsyneuvolasta? Täällä ovat myös juuri lapsettomuus hoidot alkaneet kevyillä lääkehoidolla. Tai näin ymmärsin kun aikoinaan asiaa lähdin selvittelemään niin sanottiin vain et lääkärin lähete eikä enempää, että olisi ollut väliä mistä.

Jos kiinnostaa käydä lukemassa toisen nuoren kamppailua samassa tilanteessa voin blogin linkin laittaa tähän. Olen sinua jo pidempään seuraillut ja itse hiljattain aloittanut pitkän haaveilun jälkeen blogin kirjoittamisen. Pidän peukkuja sinne suuntaan, että pääsisimme molemmat helpolla näiden asioiden kanssa. 🙂

https://eksynyt-haikara.blogspot.com/

Desire Nymark

Niin en tiiä et onko eri käytäntöjä sitten eri paikoissa, mut mä sain ainakin lähetteen ehkiksestä ? ei nyt silleen että oisin vetäny mitään herneitä nenään, tuntui vaan oudolta 😀 kiitos linkistä, käyn kurkkaamassa ja kovasti tsemppiä sinnekin ❤️

Avatar

Ollaan melkein seurusteltu 20 vuotta lapsia ei näkynyt eikä kuulunut vaikka ei ollut ehkäisyy. 30 vuotiaana rupesin laskee kierroksia ja parhaita tärppejä. Ostin jopa kalliin laitten joka mittaa parhaiten hedelmöityspäivät. Oltiin tässä vaiheessa siis seurusteltu n.10 vuotta. 33 vuotiaana sanoin miehelle että mulla rupee oikeesti tulemaan ikä vastaan että on pakko mennä hoitoihin. Kunnalliselta oon kuullut aika paljon huonoo, lääkäreiden vaihtuvuus ja kiireinen ilmapiiri saivat hakeutumaan yksityiseen. Sainkin ihana lääkärin itselleni joka kertoi kokusmatkoistaan ja erinlaisista mahdollisuuksista tulla raskaaks. Tuntui niin luontevalta olla hänen vastaanotollaan. Ehdottivat ensin inseminaatiota. Mutta sanoin että en usko että onnistuu että halun suoraan ivf. Ensimmäinen hoitomme oli siis ivf ja olin hurjan jännittynyt että nytkö se tapahtuu. Sanoivat että hoitaja soittaa seuraavana päivänä miten on mennyt maljalla. Odotin sitä puhelua kun kuuta nousevaa 20 foliota oltiin saatu kerätyksi. Soittivat kymmeneltä aamulla ja hoitaja sano että mikään ei hedelmöittynyt. Se oli kun isku vasten kasvoja. Eikö me saadakkaan lapsia ollaanko kahdestaan koko loppuelämämme. Mentiin uudelleen vastaanotolle ja ajattelin että tää on vain rahan tuhlausta. Ne yrittää lypsää meidät kuiviin. Sain uuden reseptin pistoja oli nyt paljon enemmän, suuhun otettavia lääkkeitä ja irrotuspiikki. Hoitomuotona nyt icsi. Olin todella masentunut ja halusin luovuttaa. Kun päivä koitti kun menimme kerämään munasolut niitä oli 25. Seuraavana päivänä saimme taas kuulla oliko mikään lähtenyt jakaantumaan. Tässä siis kasvatetaan niitä 3 päivää maljalla. Ensimmäisenä päivänä peräti 15 oli lähtenyt jakantumaan. Olin onnesta kukkuloillani. Vihdoinkin ajattelin. Maljalla ei kummiskaan kaikki selvinnyt tästä tippu pois 4 alkiota jota eivät sitten kasvanut enempää. 9 kaiken kaikkiaan selvityi ja 3 päivän kasvatuksen jälkeen mulle tehtiin tuoresiirto ja loput pakkaseen. Olin niin jännittynyt kokoajan että testailinkin ennen aikojani. Halusin niin kovasti nähdä sen kuuluisan plussan. Mutta menkat tuli ja toive alkoi taas menemään alaspäin. Meillä oli jo tuhottomasti kulunut rahaa tähän kaikkeen enkä tiennyt jaksanko enään pettymyksiä. Miehen kanssa pohdittuamme päätimme vielä yrittää kerran paksteesta sulatetulla superalkiolla. Kun päivä koitti menin sumussa en jaksanut uskoo mihinkään. Mikään ei kiinnostanut. Oli vielä sumuinen lauantain kun astelin lapsettomuushoitoihin ja ovista sisään. Hoitaja oli ilosella tuulella ja sanoi että meillä olisi hyvät mahdollisuudet kun on niin monta alkiota pakkases. Mietin mielessäni että näinköhän. Alkio saatiin sisälle ja lääkäri sanoi että nyt ei voida kun odottaa. Halusin vaan nopeasti kotia ja nukkumaan, mikään ei kerta kaikkisesti kiinnostanut. Viikon päästä tästä kun sain tehä testin niin tein mieheltä salaa että pääsisin sitten kerämään itseni uusilla pettymyksillä. Tein testi siihen tuli KAKSI viivaa siis kaksi. En voinut uskoa silmiä. Olin varma että testi on virheellinen. Tein toisen ja kolmannekin. Kaikki näytti kahta ja raskaana digimittarilla. Saman tien purskahdin vessan lattialle itkemään. Halusin koota ekana itseni ennenkun soitan miehelleni. Mies kun sai kuulla niin huusi täysiä kadulla JJJJJJJJJJJEEEEEEEEEEEEEEEEEE. Siitä lähti meijän liikenteseen nyt mulla on jo toinen otettu pakkasesta ei niin superalkio mutta sekin selvisi. Nyt olen kahden tyttölapsen äiti <3 Kolmonen olis vielä haaveis mutta annetaan näiden ensin vähän kasvaa 😉

Desire Nymark

Kiitos että jaksoit jakaa tarinasi ?? ihana kuulla et sitten vihdoin ja viimein tärppäsi! Mä odotan mun mieheltä yhtä ihanaa reaktiota, saas nähdä miten käy jos tärppää ???

Avatar

En oikein tiedä mitä sanoa, itselläni kun ei ole mitään hajua lapsettomuushoidoista millaista se on tms.Mutta pakko kysyä jos tulisitkin heti raskaaksi, ootteko miettiny onko just nyt hyvä tai ”oikee aika” ? Kun taaperon kanssa elämä joskus on melko vuoristorataa tulee hampaita yms. Plus lisäksi talon remontti. Ja parisuhde melko tuore. Yhdistettynä sitten nämä kaikki raskauteen/hoitoihin missä hormonit hyrrää… Tsemppiä kuitenkin !

Desire Nymark

On tosi harvinaista että tärppää heti, yleensä kestää kai yli vuoden. Mutta jos tärppäis heti niin ollaan kyllä valmiita ? remontti on ihan pian valmis ja Belle olisi kuitenkin melkein 3 vuotias 🙂 ja kiitos ?

Avatar

Ihanaa, että kerroit alkavasta projektistanne, tämä on tärkeä aihe, joka koskettaa monia. Minulla ja miehelläni on takana kolme epäonnistunutta IVF-sykliä (kaksi kertaa päästiin alkionsiirtoon, mutta ei kiinnittynyt). Tänään aloitimme neljännen hoitokierroksen piikitykset. Pistin Elonva-pistoksen itselleni juuri muutama tunti sitten. Toivotaan parasta. Kaikkea hyvää teille <3

Desire Nymark

Toivotaan että tärppää!?? Mukavaa syksyä ❤️

Avatar

Onnea ja menestystä yritykseen!

Selvisikö se missään vaiheessa tutkimuksissa, että johtuivatko lisääntymisvaikeudet endometrioosista tai jostain muuta spesifistä syystä?

Desire Nymark

Kiitos! ❤️ Ei :/ kovasti odotin mun verikoe tuloksia, mut niistä ei edes puhuttu. Eikä näy oma kannastakaan?! ? oletan vaan siis et ”kaikki on kunnossa”. Sisätutkimuksessakaan ei huomattu mitään. Eli syytä vuotoihin ja kipuihin ei löytyny. Eikä myöskään istukan repeämiseen. Sektiohaavakin näytti ihan siistiltä kuulemma ?

Avatar

Moikka! Onpa ikävää, että joudutte lähtemään lapsettomuushoitoihin, mutta onneksi tuollaista apua on olemassa 🙂 Me alettiin yrittää vauvaa kesällä 2014 ja hekeuduttiin tutkimuksiin vasta 2017. Kummastakaan ei löytynyt mitään syytä lapsettomuudelle ja meille suositeltiin suoraan IVF:ää. Sulattelin asiaa tovin ja tammikuussa 2018 matkattiin toiseen kaupunkiin IVF-suunnittelukäyntiä varten (täällä meidän kotikaupungissa ei hoitoja ole tarjolla). Ensimmäinen IVF tehtiin maaliskuussa ja oli melkoinen yllätys, kun sen seurauksena sain elämäni ensimmäisen plussan raskaustestiin! <3 En olisi uskonut, että ensimmäinen hoitokerta tuottaa tulosta! Nyt täällä on meneillään rv 29 ja odotellaan vauvaa saapuvaksi joulukuussa. Todella paljon tsemppiä teille tuohon kaikkeen… <3

Desire Nymark

Voi ihana kuulla että tärppäsi heti ekalla ?? onnea ja tsemppiä loppuraskauteen ❤️

Avatar

Siis miten tiesitte jo että ette voi saada ja miten Andreaksella oli jo pakasteessa siittiöitä?

Desire Nymark

Jos epäillään että siittiöiden laatu heikkenee niin pakastetaan 🙂 tehdään varmaan kohta postaus/video kimpassa Andreaksen kanssa missä kerrotaan enemmän. Halutaan nyt hetken sulatella tätä asiaa ja valmistautua hoitoihin ?

Avatar

Oli ihana törmätä tähän postaukseen. Olemme lapseton pariskunta, ja hoitoihin hakeutumista olen vain lykännyt koska ajatus on pelottava. Ihana nähdä sinulla näin rauhallinen ja avoin suhtautuminen asiaan, kun on aiemmin tuntunut että ”täytyy” olla katkera ja salata. ❤️ Ehkä nyt rohkaistun tekemään asialle jotain!

Desire Nymark

Kiva kuulla et postauksesta oli apua ? Lapasettomuudessa ei oo mitään hävettävää, eli rohkeasti vaan lääkärille! 🙂 Tuntuu varmaan pelottavalta saada syy ihan mustaavalkoisella, mutta sillä tavalla saatte myös apua! Mä halusin olla ihan avoin tämän asian kanssa, koska kyllähän se kirpasee joka kerta kun joku kysyy milloin ”meinataan hankkia lapsia”. Muutenkin puhuminen auttaa 🙂 tsemppiä yritykseen, toivotaan että tärppää! ??

Avatar

Täällä tärppäsi heti ensimmäisellä inseminaatiolla (pakastetuilla) ja ilman mitään lääkkeitä.. Pidetään peukkuja että teillä olisi myös onni matkassa 🙂

Desire Nymark

Toivotaan että meilläkin onnistuu ???

Avatar

Onnea yritykseen.

Desire Nymark

Kiitos ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä