desire nymark - Banneri

Isäviikonloppu selätetty ja pikkuneiti on taas kotona meidän kanssa. Viikonlopun vietin sängynpohjalla flunssan takia. Oli kurkkukipua, lämpöä, yskää, lihaskipua ja päänsärkyä. Heräsi pieni pelko että vaikuttaako tämä nyt meidän tuleviin hoitoihin, jotka pitäisi alkaa 9 päivän päästä. Tämä kierto on muutenkin ollut yhtä helvettiä. Ensin menkat oli myöhässä (luultavasti kuumeen takia?). Sitten tehtiin aukkari, jonka seurauksena minulla oli alavatsakipuja melkein viikon. Sen jälkeen tuli oviskivut (ne ovat kuulemma pahemmat aukkarin jälkeen) ja nyt sitten flunssa ja pms oireita.

Tänään olo oli onneksi parempi ja sain suursiivouksen tehtyä. Minulla on tapana tehdä perusteellinen suursiivous joka sunnuntai, koska mun mielestä on ihanaa aloittaa uusi viikko puhtaassa kodissa. Harmillista vaan että meidän talo ei pysy siistinä edes maanantai aamuun saakka. En tiedä mitä teen väärin, koska keskellä viikkoa imuroin joka ikinen päivä. Meillä on edelleenkin remppa meneillään, joka tarkoittaa sotkua, pölyä ja hirveä määrä työkaluja. Muutenkin elämä raksamiehen kanssa ei ole siisteydelle hyväksi. Miehillä on tapana tunkea housutaskuihin mitä ihmeellisempiä asioita, mutta kuvitelkaa sitten vielä työhousuja, joissa on monta taskua. Joka työpäivän jälkeen Belle pöllii housuista kyniä, ruuveja, mittanauhoja ja joka aamu mies ihmettelee ”miten kaikki aina häviää”.

Muuten en oikein jaksa välittää. Imuroin joka päivä ja jos kasa työkaluja ärsyttää heitän kaikki IKEA-kassiin ja jatkan elämää. Mutta sitten kun pms iskee kaikki nämä asiat ärsyttävät minua ihan suunnattomasti. Kerran kuukaudessa pidetään siis pieni neuvottelu palaveri, miten kaikki ruuvit, työkalut, kahvinpurut työtasolla, kahvimukien rinkula jäljet ja muut pikkuasiat ärsyttävät minua. Välillä ihmettelen jos miehillä on sisäänrakennettu ”blur” efekti silmissä, koska tämä minun yksilö ei ainakaan huomaa mitään edellämainituista asioista. Mieheni tekee paljon kotitöitä, mm pesee pyykkiä ja tekee ruokaa, joten kyllä hän yrittää parhaansa. Minä taas yritän pitää talon siistinä ja ylimääräinen kaaos saa aikaan ihan hirveän stressireaktion.

Olen yrittänyt hyväksyä että nainen ja mies näkevät asiat niin eri tavalla. Miehillä on ilmeisesti joku fetissi tunkea kaikki asiat astianpesukoneeseen. Mieheni on jopa pessyt crocseja meidän tiskarissa. Minä taas olen sellainen joka käyttää samaa kahvimukia monta päivää, koska yritän minimoida tiskin määrää. Paistinpannut ja kattilat pesen yleensä käsin enkä ikinä laita konetta pyörimään jos se ei ole täynnä. Nykyään meidän tiskikone kuitenkin käy päivittäin, sekä pesukone ja kuivausrumpu. Pihavalaistusta en ole ikinä tajunnut, mutta miehelläni on tapana laittaa ulkovalot päälle vaikka istumme sisällä ja välillä ne ovat päällä vielä aamulla kun herään. Toinen raivostuttava tapa on heittää tyhjät maitotölkit ja muut pahvipakkaukset sellaisenaan roskikseen. Siis litistämättä niitä, niin että roskis on ”täynnä” nanosekunnissa. 

Miehen hahmotuskyky

Sitten tulee niitä hetkiä kun tekisi mieli huutaa naama punaisena että sähkölasku on miljoonia, maapallo menee pilalle ja mun hermot ovat finaalissa. Vastauksena on aina hämmentynyt ilme, että ”mitä minä nyt muka olen tehnyt?”. Oikeasti meillä taitaa vaan olla eroja hahmottamisessa. Ethän sinä nyt voi suuttua yhdestä kiposta jonka olin laittanut tiskialtaaseen. Ei, en voisikaan. Mutta tässä alla näkyy miehen käsitys yhdestä kiposta ja vieressä näkyy tyhjä tiskikone. Illalla olin puunannut keittiön tiptop kuntoon mutta mieheni päätti ”ihan nopeasti vaan tehdä makaronilaatikkoa”. 

Tänään moppasin lattian kaksi kertaa koska mies päätti marssia edes takasin samalla. Hän ei ilmeisesti hahmottanut moppia, jonka jälkeen hän meinasi saada koko mopilla päähänsä. Raivosiivoaminen on muuten tosi hyvä tapa kesyttää pms oireita, mutta silloin kannattaa ehdottomasti häätää mies muualle. Eli sinä joka uskot horoskooppeihin, selitä miksi minun neitsyt mies näkee joka ikisen tason tai edes tasoa muistuttavan asian mahdollisuutena säilyttää kaikki taskuissa olevat tilpehöörit? Pitäisikö lähettää hänet huoltoon?

Kaiken tämän avautumisen jälkeen haluan vielä sanoa että tällaisia avautumisia ja reaktioita tulee noin 3 päivää kuusta, pms viikkona. Muuten mieheni on erinomainen yksilö ja vaikka minä juoksen talon ympärillä kuin päätön kana olen onnellinen ja yritän olla nipottamatta. Millaisia ärsyttäviä tapoja teidän miehillä on?

Kommentit (5)

Meillä on just toisinpäin tämä 😂 minä jätän asiat milloin mihinkin ja tiskit menee koneeseen vasta kun on vuori. Mies on järjestelmällinen ja hoitaa kaiken alusta saakka loppuun. Vaikka ne tiskit.

Kun PMS-oireet alkavat hiipua ja kuumat aallot alkavat kammeta esiin, suursiivouksesta on vain haittaa. Kävin kaikki kaapit läpi ja laitoin vaatteet/tavarat koreihin ja teipin reunaan kertomaan, mitä siellä säilytän. Tavarat ovat nyt järjestyksessä ovien takana ja minä jätän käytetyt vaatteet tuolille ja lattialle, koska tässä 54-vuoden iässä muistaa vain niiden vaatekappaleiden sijainnin, jotka ovat suoraan näkökentässä. Mitä tästä opimme. Vanhetessaan pariskunnat alkavat muistuttaa toisiaan. Minä olen se, joka jättää sukat pöydän alle, hajusta en tiedä.

Tää oli ihan loistava ja tuntui että puhut minun miehestäni! Hän tekee juuri samoja asioita esim, laittaa ruokaa ja jättää tiskit ja kaikki minun siivottavaksi! Sekä poikamme leikkii mitoilla, ruuveilla ja ties millä koska niitä vaan on joka paikassa! Täältä löytyy vielä semmoisia ärsyttäviä tapoja että eväsrasioita ei tuoda takaisin kotiin työpäivän jälkeen vaan kerran puolessa vuodessa tuodaan homeisia eväsrasioita jätesäkissä kotiin :DDDD en kestä!!! ( kyllä meillä on ihan helvetisti eväsrasioita :D) Tämä saa silmissäni sen punaisen valon näkymään, sekä vieläkään 6 vuoden aikana ei ole oppinut sitä että en voi sietää että likaiset haisevat sukat jätetään lojumaan ihan minne vain, viimeksi löysin keittiön päydältä. Vastaus tähän oli että ”siinä oli tilaa ni jätin ne siihen” 😀 Mieheni on ihana, laittaa ruokaa ja siivoaa mutta välillä tuntuu että olisi parempi pedata hänelle saunatuvalle oma peti ja antaa hänen asua siellä niin järjestys pysyisi kotona hieman kauemmin 😀

Mulla vituttaa kun oma ukko täyttää tiskikoneen eestä taakse. Mulle ku on pennusta saakka opetettu että takaa eteen et on helpompi. Ja hön myös tunkee ihan kaikki koneeseen, jls laittaa. Minä olen se koka kerää tyhjät astiat aina pitkin kämppää, hyvinä päivinä ukko vie ite omat astiat TISKIKONEEN PÄÄLLE, mutta ei itse koneeseen.
Ei myöskään käytä leivinpaperia kun pistää esim pakastepitsan uuniin. Kaikki juustohan valuu sinne uunin pohjalle ja uuni menww sotkuun. Samoin mikrossa ei käytä kupua ja ruuat on siellä aina pitkin seiniä ja minä huuan perkelettä omalle norskille.
Samoin laittaa esim pastat kiehuun saman tien ku on saannu vewn kattilaan. Ite koen helpommaksi arvioia kypsymisen kun eka kiehauttaa veen ja sit heittää pastat.
Paljon asioita jotka vituttaa keittiössä, tämän takia minä kokkaan ja siivoan keittiössä, mies ehkä kerran kuussa.
Minä olen myös se joka tekee kahvin koska kys. Herra vaan summan mutikassa laittaa ne purut ja ”jonkun verran kahvia”. yäk.
Enpö keksi nyt mikään mikä vituttaisi keittiön ulkopuolella… 😂 ihana mies kaikkineensa kuitenkin <3

No siiiiis, mistähän aloittaisin…. kun tulee töistä kotiin tai lähtee töihin. Hän jättäää vaatteensa makkarin lattialle, vaikka ne olisikin likaisia. Sit siihen kerääntyy 7 bokserit, 10 sukat, 4 hupparia, 5 t- paitaa, 2 farkut, ja sit se vie ne pyykkikoriin joka on sit heti täynnä. Miks ei voi viedä heti niitä hikisiä työsukkia pyykkikoriin HETI kun tulee vaan miksi vasta sitten kun niitä on siinä kasa. Hänellä on myös ihana tapa ”auttaa” tiskaamisessa…. ensin tiskataan pari lasten lautasta ja mukia, sit aletaan tekee ruokaa jonka jälkeen se jättää ne kaikki pannut ja kattilat siihen altaaseen… ei auta mua kyllä yhtää. Miksi et voi tiskata vasta kun olet tehnyt ruuan kun siinä altaassa ei ollut kuin ne muutama astia. Sit on hänellä myös ihana tapa jättää keittiöstä KAIKKI kaapit auki. Vålillä kysyn et mitä hittooo sä oot tehny ku oot kaikki kaapit jättäny auki. Kirjaimellisesti kaikki kaapit. Ööööh mä etin jotain juttua😡 kun yrität säästää sähköä, lähdet aamulla kotoolta pois lasten kanssa kun mies nukkuu sit mies lähtee töihin.. palaat monen tunnin jälkeen kotiin ja huomaat et keittiöön on jätetty 3 lamppua päälle. Soitan ja kysyn et MIKSI? Sori en nähnyt et ne oli päällö ku varmaan paisto aurinko!!! Ja SILTI NE ON PÄÄLLÄ????! Sit rauhotut ja meet vessaan ja huomaat et sielläkin on valot päällä ja hyvällä tuurilla vesihana valuu hiljaa…. ääääh että toi ihana mies saa välillä mut hermostumaan😂😂😂👌🏽

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X