desire nymark - Banneri

Meidän lapsettomuushoidot ovat virallisesti alkaneet! Tänään on menossa KP3 ja vuoto on tosi runsas. Siis jopa minulle runsas. On ollut tosi voimaton olo ja särkylääkkeitä menee maksimimäärä päivässä, mutta tällä kertaa en tee menkkaraivo postausta. Tällä kertaa en valita, olen vaan onnellinen että mun kuukautiset vihdoin ja viimein alkoivat ja sen seurauksena myös lapsettomuushoidot. Minulla oli jo pieni pelko perseessä että jäävätkö kokonaan pois tässä kierrossa, mutta onneksi ei.

Eilen soitin Naistenklinikalle ja sain ajan verikokeisiin sekä ultraäänitutkimukseen. KP10 eli ensiviikon keskiviikkona lähdemme heti aamusta kohti Helsinkiä ottamaan verikoe ja jäämme sitten pk-seudulle köllöttelemään kunnes ultraäänitutkimus tehdään kello 13:00. Meillä on HUS-lab täällä Porvoossa sekä naistenpoli, mutta täällä ei hoideta mitään tähän liittyvää, ei edes verikokeet. Hoitaja meinasi että on pakko tehdä Helsingissä koska he haluavat tulokset samana päivänä. Tämähän ei maailmaa kaada, mutta olisihan se ollut helpompaa meille ottaa verikoe Porvoossa.

Pari päivää sitten luin artikkelin missä ihmeteltiin miksi ihmiset eivät muuta Porvooseen ja miksi lapsia ei synny. Kaksi vuotta sitten suljettiin synnäri ja Bellehan syntyi Porvoossa vaikka ei synnäriä enää ollutkaan. En edelleenkään tajua miten mun suojelusenkeli osasi hoitaa työnsä niin hyvin että mun istukka repesi sairaalan parkkipaikalla. Naistenpoli on edelleen pystyssä mutta en kyllä tiedä mitä siellä hoidetaan koska lähetteen lapsettomuushoitoihin kävin hakemassa ehkäisyneuvolasta. Kouluja sekä päiväkoteja suljetaan jonka seurauksena on vaikeeta löytää päiväkoti paikkaa lapsille mutta kuntalisää ei makseta. Yhdessäkään kaupassa ei myydä äitiysvaatteita eikä lastenvaunuja. Lastentarvikkeet ja vaatteet ovat muutenkin kiven alla. 

Lapsettomuushoidot & lääkkeet

Tänään Andreas kävi hakemassa mun lääkkeet ja hiplasin jo tota Gonal-F pistoskynää, jonka seurauksena iski hirveä ahdistus että pystynkö minä nyt oikeasti tähän. Youtubesta katselin videoita missä käytettiin tätä kyseistä lääkettä ja kaikki kyllä väittivät että pistäminen ei satu. Näin neulakammoisena itse neula on se asia joka aiheuttaa paniikin ja ahdistuksen eikä neulan aiheuttama kipu. En oikein pysty selittää miksi minua nyt ahdistaa niin paljon, varmaan siksi että tämä on ”uusi asia” ja ”uusi tilanne”. Lääkkeeiden loppusumma oli muuten 205,56€. Emla voiteet maksoivat 13,32€ ja niitä otettiin kaksi pakkausta.

Eilen luin haittavaikutuksista ja Gonal-F aiheuttaa kuulemma usein päänsärkyä. Muutenkin ymmärsin että nämä lääkkeet aiheuttavat raskausoireita. Bellen kanssa oksensin päivittäin ihan synnytykseen saakka, oli tiputteluvuotoa, aknea, matala hb ja mitä nyt vielä. Mutta jos yritetään ajatella positiivisesti niin mitä jos saisin sen raskaushehkun tällä kertaa? Okei, voin myöntää että en ole ylioptimistinen tämänkään asian suhteen, mutta tämän vuoden toivelistalla on ehdottomasti Vauva, helppo raskaus ja hehkuminen.

Sisäinen ylisuorittaja sai taas uuden mahtavan idean, että kuvaisin joka ikisen pistoskerran, kaikki verikokeet, lääkärikäynnit yms. Ihan siis vaan muistojen takia ja olisihan se kiva idea näyttää sellaista videota mahdolliselle lapselle tulevaisuudessa, että ”tätä kaikkea me koettiin ennen kuin saimme sinut”, tai jotain sinnepäin. Ihan mielenkiinnosta haluaisin tietää jos te jotka luette mun blogia myös katsotte mun videoita? Olisiko tällainen idea kiva teidän mielestä? 

Kommentit (14)

Olis kiva kun viitsisit jakaa aina postausten loppuun paljonko teillä on kulunut rahaa hoitoihin, lääkkeisiin yms! 😊

Jostain syystä aloin pohtimaan tuota sun neulakammoa, että miten sulla kuitenkin on jonkin verran noita tatuointeja? Vai onko se yhtään sama asia, en tiedä kun itselläni ei vielä tatuointeja ole. 😀

Joo, tätä mä oon kuule itsekin miettiny 😂 mutta siinä tatuoinnin ottamisessa niin se neula laitetaan sisään siihen koneeseen, eli se on ”piilossa” 🙈😂

Ihanaa lukea sun kirjoituksia, liippaa asia niin läheltä meidänkin tilannetta! Eikä vain pelkkä aihe ole syy lukea blogiasi, sulla on taito kirjoittaa ja hyviä mielipiteitä. Itse pystyn harvoin katsomaan videoita äänien kanssa, siksi arvostan todella sun kirjallisia päivityksiä ja toivon, että jatkat tiiviisti videoiden ohella myös tekstien parissa!

Voi kiitos ❤️😍 tosi kiva kuulla! Näitä postauksia tulee jatkossakin 🙂 videoita on kiva tehdä, mutta kirjoittamalla tulee parempi olo kun saa avautua ja purkaa tunteita 😀

Erittäin huono idea kuvata joitakin pistoshoitoja lapsettomuuteen liittyen. Pitääkö lapselle kaikki tulevaisuudessa kertoa. Ja pitääkö kaikki jakaa tuntemattomille?
Itse en kertoisi lapsilleni, että ”sinäpä sait alkusi tosi nopeasti”, ja toiselle ”sinä sait alkusi inseminaatiosta”

On tervettä järkeä vetää raja lasten ja aikuisten välisiin asioihin.

Ei tällaisia asioita varmaan ihan pienelle lapselle kerrotakaan,eihän sellainen edes ymmärrä asiaa. Mutta jo teini-ikäiselle, nuoremmalle ja vanhemmalle, voi hyvin kertoa miten on saanut alkunsa.
Ja eikös lapsi ole silloin hyvinkin toivottu,kun on hoidoilla tehty?

Itse saan näistä kirjoituksista vaan tsemppiä omiin tuleviin hoitoihini.

Tosi kiva kuulla että saat tsemppiä näistä mun höpötyksistä! 🙂 ❤️

Moikka! Ollaan nyt tästä niin eri mieltä ja kasvatusasiat ovat jokaisen oma asia. Mutta mä en koe että lapsettomuudessa on mitään noloa, moni kuitenkin kokee sen nolona (ehkä tällaisten kommenttien takia?) eikä uskalla puhua aiheesta. Terveysasiat ovat pereytyviä, kuten myös lapsettomuus, menkat jne, joten kyllä me puhutaan näistä ihan rehellisesti ja avoimesti sitten lasten kanssa 🙂

Tsemppiä sinne. Meillä mentiin suoraan ivf:ään, mutta pistoskynät siis tuttuja joka tapauksessa. Mä koin helpommaksi piikittää ilman katsojia. Ei juurikaan satu, joskus tuli pieeni paineen tunne piston jälkeen. Lopulta aloin jo odottaa piikityshetkiä, koska jotenkin tuntui että konkreettisesti tekee kaikkensa tän unelman eteen. Mulla ei tullut hormoneista päänsärkyä mutta saatoin purskahtaa itkuun syyttä suotta ja siitä ei meinannut tulla loppua millään. Istuin eräänäkin päivänä Thamesjoen rannalla ja vollotin 12h putkeen. Ohikulkijat kyselivät mikä on enkä saanut vollotukselta vastattua, huidoin niitä vaan pois niinkuin joku kaheli😁. Eli varaudu tunteenpurkauksiin… Onnea hoitoihin ❤️

Tosi kiva idea! Itse miehen kanssa kuvattiin puhelimella ensimmäiset pistoskerrat, tai siis minä kuvasin ja mies pisti koska eihän siitä pistämisestä mitään tullut kun itsekin oon niin neulakammoinen. Vinkkinä jos se pistäminen pelottaa niin kannattaa antaa miehen pistää ja itse ainakin koin parhaimmaksi, että mies ei sanonut milloin pistää vaan hengittelin vaan rauhassa ja tuijottelin kattoon ja sitten mies vaan jossain vaiheessa tuikkas sen neulan vatsaan. Ja mikä mua ainakin yllätti oli se, että miten eri kohdissa vatsaa pistokset tuntu. Mulla kun pistettiin oikeelle puolelle ei se tuntunut ollenkaan ja sitten taas vasemmalla puolella tuntui pieni pistos mutta ei todellakaan mitenkään suurta kipua. Joten hyvin se varmasti teilläkin menee!

Meillä eka pistoshoito + inssi takana ja vähän huono vastine tolle Gonalille niin nyt seuraavaksi IVF jos en tästä kierrosta plussaa saa. Kiva seurata teidän matkaa kun ollaan tosiaan niin samassa tilanteessa.

Tsemppiä!!

Ihan mahtava video idea!! Ja onnea teille koko perheelle näihin hoitoihin❤️

Näin mä meinasinkin tehdä 🙂 👍🏻 Niitä kustannuksiahan ei tuu ihan joka päivä mutta pidetään kyllä ”exceliä” koko ajan 🙈😂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X