desire nymark - Banneri

Meidän ensimmäinen yrityskerta on periaatteessa ohi. Tänään mittarissa on KP29/DPO12. Ymmärrän jos sinun reaktio on mikä ihmeen KP ja DPO? Lapsettomuushoidoissa käytetään kaiken maailman lyhenteitä ja myönnän että usein olen joutunut turvautumaan googleen. KP on lyhenne Kiertopäivästä ja DPO Days past ovulation. Yleensä kuukautiskierto on 28 päivää, tämä siis tarkoittaa että minun kuukautiset ovat päivän myöhässä, mutta kuukautiset alkavat yleensä DPO14-16. Tämän laskelman mukaan ne eivät siis vielä ole myöhässä, vaan kiertoni olisi 30-32 päivää. Onpa sekavaa. 

Yllätyksiä hoitojen aikana

Moni asia on yllättänyt meitä hoitojen aikana. Kuten esimerkiksi miten usein ravataan lääkärissä. Yhden inseminaation takia käytiin Naistenklinikalla viisi kertaa, joten olettaisin että määrä olisi vähintään tuplasti enemmän jos meille olisi tehty IVF tai ICSI. Toinen asia joka yllätti oli hoitojen hinta julkisella puolella. Onhan julkisella puolella paljon edullisempaa kuin yksityisellä, mutta itse olisin veikannut että inssi olisi noin 200€ paikkeilla. Loppusumma oli kuitenkin vähän päälle 550€, siihen hintaan en ole laskenut mukaan ajomatkoja tai vitemiinejä. Tämä summa ei kaada maailmaa, mutta jos pitäisi pulittaa sen 550€ ”ylimäärästä” monta kuukautta putkeen pihvi vaihtuisi näkkileipään.

Lääkäreistä myös sen verran, että minä sinisilmäisenä luulin tämän olevan ”kutsumus ammatti”, jota empaattiset ihmiset valitsevat. En nyt halua yleistää, mutta ainoastaan yksi lääkäri ja hoitaja oli mukava. Ei ne muut lääkärit olleet mitenkään super epämukavia, mutta ne olivat sellaisia hiljaisia hissukoita jotka kiinnittivät huomiota ainoastaan kortuloksiin tai limakalvoon ja follikkeleihin. Ainoastaan yksi lääkäri kyseli meiltä millaisia fiiliksiä meillä on ja millainen mun vointi on ollut. 

Toinen hämmästyttävä asia oli miten huonosti info liikkuu talon sisällä. Kuten se kerta, kun minun piti käydä verikokeissa. Hoitaja 1 käski minun mennä heti aamusta, hoitaja 2 sanoi että sillä ei ole väliä mihin aikaan menen ja lääkäri sitten huokaisi koska en ”käynyt tarpeeksi ajoissa”, joten koetuloksia ei saada tälle päivälle. Muutenkin sellainen kyllä, ei, ehkä, kyllä, ei sittenkään meininki rasitti mun hermoja. Välillä menin kotiin hymysuin, välillä taas olisi tehnyt mieli vetää itkupotku raivarit ja heittää tota perkeleen ankannokkaa seinään.

Sisätutkimusta ei tehdä koska olet jo saanut yhden lapsen, eikun tehdään sittenkin, pääsetkö parin päivän päästä? Tämä menee heti IVFään koska teillä on vaan 7 olkea käytettävissä, eikun tehdään sittenkin yksi inseminaatio koska siittiöt ovat niin hyvälaatuisia. Nostetaan sun Gonal-F määrää, soittelen huomenna ja ilmoitan miten paljon. Eikun ei sittenkään, pidetään sama annosmäärä. Sitten tietty vielä se, kun kovasti kehuttiin kohdunlimakalvoa ja follia, mutta yhtäkkiä meidän hyvänlaatuiset siittiöt olivat niin surkeita, että saat soittaa tähän numeroon kunhan kuukautiset alkavat ja laitetaan teidät IVF jonoon. Tai no, laitetaan nyt kuitenkin sulle testipäivä, eli 28.11 saat tehdä testin, mutta sun kuukautisethan varmaan alkavat ennen sitä. 

Hysteerinen AV palstalainen

Kun et saa lääkäreiltä kunnon vastausta, vaan löydät itsesi AV palstalla kello 3 aamuyöstä. Siellähän ne vastaukset sperman laadusta, limakalvosta ja folleista löytyy. Kun et tiedä tekeekö hormoonit sinut hulluksi vai oletko oikeasti näin pessimistinen ja kärttyinen ihminen. Sottaaminen emätinkapseleiden kanssa ottaa päähän etkä tiedä johtuuko tyypilliset raskausoireet raskaudesta vai näistä saatanan emätinpuikoista. Minulle iski vielä hirveä flunssa ja kuume, enkä tiedä onko tämä hyvä juttu koska ennen plussaamista Bellen kanssa minulla oli samanlainen pöpö, vai oisko sittenkin ihan vaan tavallinen flunssa? 

Testata en vielä saa, koska Ovitrelle saattaa vääristää raskaustestin tuloksia. Testipäivään olisi siis vielä 9 päivää. Joka vessankäynti ahdistaa että nytkö ne niagaran putoukset taas ovat alkaneet. Istun täällä sukat päällä, kuten luteaalivaiheessa pitäisi tehdä (tietty AV palstan mukaan) vaikka oikeasti tiedän että eihän sillä ole vittuakaan väliä. Muistatteko kun väitin että en stressaa, en pahoita mieltäni enkä panikoi? Tämä oli siis ENNEN hoitoja. ”Jos se tapahtuu niin sitten tapahtuu”. Hitto että olin naiivi ja sinisilmäinen! 

Sinisilmäinen ensikertalainen

Luulin oikeasti että inseminaatio on ”ihan tosta noin vaan”, koska onhan koeputkihedelmöitys paljon isompi juttu ja siitäkin muut ovat selvinneet valittamatta. Sitäpaitsi tämä oli meidän ensimmäinen yrityskerta. Nyt hoitojen jälkeen voin kuitenkin sanoa, että olen ehkä helvetin heikko ihminen mutta kyllä tämä inssikin on ollut yksi saatanan työmaa. Seki henkisesti että fyysisesti. Ei tämä ollut mikään läpihuuto juttu. Tämä oli stressiä, pettymyksiä, pahaa oloa ja tunteiden vuoristorataa alusta loppuun saakka.

Täällä nyt siis makaan sohvalla nämä perkeleen sukat päällä ja kahden peiton alla. Kylmä on kuin mörön perseessä silti. Kuume on 39 asteen paikkeilla, nenästä tulee verta ja alavatsakivut kertovat joko raskaudesta tai kohta alkavista menkoista. Mene nyt sitten ja tiedä. Minulla on silti kaikki ihan hyvin, Andreas on tyhjentänyt apteekin hyllyt ja tehnyt minulle soppaa. Belle tulee välillä halaamaan ja silittämään ”kipeetä mammaa”, mutta jos teillä on leffa tai sarja ehdotuksia niin heittäkää kommenttia. Käytössä on netflix, viaplay, HBO ja cmore. Kyllä, tiedän olevani helvetin tylsä kotirotta. 

Kommentit (18)

Eihän Ovitrellen pitäisi näkyä kun vain 10 päivää pistoksesta? Näin ainakin mulla oli.

Ja sitten sellainen tieto, että lugesteron (tai ne puikot mitä nyt työnnät emättimeen) estää menkkojen tulon. Eli jos oletetusta hedelmöityksestä on jo pari viikkoa, niin hyvin voit testata ja jos on nega, niin lopeta emätinpuikot että saat vuodon alkamaan. Itsekin Nkl:lla hoidossa ja tällaiset ohjeet. Nyt tosin raskaana <3

Sama kokemus naistenklinikalta noista verikokeista kahden viikon takaa. Ensin ei kerrottu että niihin pitäisi mennä, sitten soitin muissa asioissa sinne ja hoitaja kysyi, että sanottiinko mulle että pitäisi käydä kokeissa. Kerroin että ei sanottu ja hän sanoi, ok, sit ei tarvitse. Päivää ennen kp10 ultraa soitettiin että kävisitkö huomenna verikokeissa, jos et ehdi aamulla niin voi hyvin mennä sitten päivällä ultran jälkeen (oli pe ja ultra varattu 13.30). No sitten ultrassa lääkäriltä kommentti ”ne verikokeet vissiin unohtui sinulta”. Huoh, voi huokaus…

Tehtiin inseminaatio ja käytin ovitrelleä, mutta mulle tuosta testipäivästä vasta 3 vkon jälkeen ei sanottu mitään..

Ai sulla samanlainen kokemus, onpa jännä miten vaikeet noi verikokeet ovat heillä tai ohjeistus ylipäätänsä! 😀 Meinasin oikeasti hermostua ja sanoa pari valittua sanaa sille lääkärille et älä mulle valita jos sun kolleegat neuvovat väärin! Perkele 😀 ja jännä toi ovitrelle juttu! Pakkausselosteessa lukee et 10 päivää pistämisen jälkeen saisi tehdä testin?! Mut silti mun testipäivä on yli 3 viikkoa piikin jälkeen? Huoh… mene ja tiedä..

Allekirjoitan niin nuo fiilikset, ja nuo palstoilta poimitut hokkuspokkusjutut. Tuli kyllä itsekkin niitä tehtyä, sydänmeditaatiosta lähtien, koska sillä sormilla tehdyllä sydämellä vatsan päällähän on ihan hitosti vaikutusta lopputulokseen, ja niillä parapähkinöillä mitä söin tasan viisi joka päivä koska palstalla luki 😁. No, tuskin niistä haittaakaan on, ajattelin… Palstalta luin myös joskus että tulee flunssaoireita kun alkio tarttuu kiinni… Mutta kun flunssaoireita tulee myös siitä flunssasta. Vatsakin kramppaa joko kiinnitysvaiheessa tai sitten siitä toisesta syystä. Raastavaa! Tsemppiä kovasti sinne! Toivotaan että tärppää❤️

Rahapaja netflixistö iha huippu !

Hei kiitos ehdotuksesta 😀 käyn kyyläämässä ♥️

Netflix: Outlander, stranger things, Ibiza elokuva. Cmore: kardashianit ja valerian.

Kardashianeita olen jo putkittanut mutta nuo muut on uusia tuttavuuksia! Täytyypä käydä katsomassa 😎 kiitos ehdotuksista ♥️

Olin koko viime viikon ite kotona, ahmin melkein koko Outlanderin 3 kautta😂

Toivotaan että kaikki johtuisi raskaudesta! Itsekin lähdin ivf-hoitoihin sillä ajatuksella, että onnistumisen todennäköisyys on joka tapauksessa aika pieni niin kokeillaan nyt eikä stressata turhia. Voi helvetti että sitä voikin ihminen olla väärässä 😀 sitä itkun, ahdistuksen ja stressin määrää ei vaan voi käsittää ennenkuin sen kokee, mitä nyt tietenkään ei kellekään toivoisi. Mutta toivotaan tosiaan että teillä nyt onnisti kerrasta niin ei tarvitsisi lähteä ivf:ään 🙂

Hyvä että en ole ainoa joka meinasi tulla hulluksi hoitojen aikana 🙈♥️ toivotaan että olisi tärppi, en tiedä miten pää kestäis IVFää 😅

Tsemppiä sinne ja koitahan parantua! Toivotaan peukut ja varpaat pystyssä että nyt ekasta tärppäisi ja kaikki menis hyvin loppuun saakka <3 netflixistä aivot narikkaan mut silti vaan niin paras sarja: Moderni perhe! Tai jos jotain vähän synkempää niin Narcosista ilmesty just neljäs kausi, toki suosittelen kattomaan ihan ekasta kaudesta saakka 🙂

Kiitos ♥️ Toivotaan 🤞🏻😍 Moderni Perhe on kyllä aivan huippu, olin jo ihan unohtanut tämän sarjan! 😄

Hej, täällä ollaan samassa rytmissä! Tai siis menkkojen pitäisi tänään/huomenna alkaa, mutta sormet ja varpaat ristissä toivon, ettei alkaisi! Maha on turvoksissa nyt ainakin ja välillä on kuvottava olo. Mutta on fiilis, että ne alkaa kummiskin ihan kohta :/

Jänniä aikoja meillä molemmilla!

Jee, pidetään peukkuja että ei alkisi! 😍 mutta tiedän niiin ton fiiliksen! Mulla on koko ajan sellainen fiilis että ihan kohta alkaa 🙄 ja oon ihan hermona kun ei vaan tiedä, eikä saa testata vielä 😫 Kovasti tsemppiä sinne ja toivotaan plussatuulia! ♥️ Koita pitää pää kylmänä 😉

Näin naisparina vähän kateellisena luen kun meidän inssit maksoi reilu 1000e kerta. 😀 nyt ivf toisesta pakastealkion siirrosta vihdoin haluttu lopputulos. 14000e köyhempänä mut tää on ollu joka pennin arvoista. Toivottavasti teillä tärppää pian!

Oi, kiva kuulla että tärppäsi 😍 Ihan hölmöä että naisparit eivät pääse julkiselle puolelle eikä saa kelakorvausta :/ toivotaan näin, vaikka kovasti epäilen. Lääkäri antoi sen verran huonot ennusteet 😅

Tätä minäkin ihmettelin, kun luon pakkausselosteen! 🤯 Mulle taas sanottiin että Lutinusta kunnes menkat alkavat tai teen positiivisen raskaustestin 28.11 🙄 Ehkä mä sit soitan sinne naikkarille huomenna et mikä juttu 😀 Jos ei oo tärppiä niin tottakai et haluttais sinne IVF jonoon mahdollisimman nopeasti. Kun me ei nyt päästy jonoon heti inssin jälkeen vaikka ennusteet noin huonot 🙄. Mutta tosi kiva kuulla että teillä on tärpänny 😍♥️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X