desire nymark - Banneri

Tänään meillä oli suunnittelukäynti ja olen positiivisesti yllättynyt! Ensinäkin saatiin parkkipaikka Naistenklinikan pihalta, se oli meille ensimmäinen kerta! Iloinen hoitaja haki meidät odotustilasta tasan 10:00 ja vieläpä ruotsinkielinen sellainen. Lääkäri oli myös tosi mukava, kyseli fiiliksiä ja kertoi itse hoidoista tosi laajasti ja sellaisella tavalla että jopa tällainen ei lääkäritermeihin perehtynyt ihminen ymmärsi.

lapsettomuushoidot

Tuli jopa sellainen fiilis, että ollaanko samassa paikassa kuin ennen. Tosin tällä kertaa meidät otettiin vastaan pohjakerroksessa eikä lisääntymisyksiköllä. Allekirjoitettiin sopparit ja kerrottiin heti että meille tehdään ICSI, koska meillä on käytössä pakastettuja siittiöitä ja ne eivät oikein kestäneet sitä sulatusprosessia kovinkaan hyvin viime kerralla. Tämän jälkeen lääkäri mietti että mennäänkö lyhyellä vai pitkällä kaavalla. Mun amh-arvo on 5.1, joka on hyvä, mutta tehtiin vielä sisätutkimus varmuuden vuoksi.

Katsottiin vähän munarakkuloita (tai näin minä ainakin ymmärsin), että kuinka monta siellä on ja lääkäri meinasi että tilanne näyttää erittäin hyvältä. Vasen munasarja oli jotenkin piilossa ja oudossa paikassa, joten sen etsiminen oli melkoista jumppaamista. Olisikohan tuo vasemman munasarjan outo sijainti sitten ehkä syy oviskipuihin? En tiedä. Pääasia että tilanne näytti hyvältä IVFän kannalta. Sovittiin sitten että mennään lyhyellä kaavalla.

Kovasti olisin toivonut että hoidot alkaisivat seuraavasta kierrosta, mutta valitettavasti päästiin yhdestä jonosta toiseen jonoon ja näillä näkymin hoidot alkaisivat huhtikuun alussa. Huhtikuussahan on pääsiäinen, joten se riippuu nyt sitten kierrosta. Haluaako se olla säännöllinen 30 päivää vai lähteekö se taas sooloilemaan. Odotellaan nyt että kuukautiset alkavat ja sitten ilmoittaudun IVF jonoon sähköisesti, sen ”Oma Polku” – nettisivun kautta. 

Saimme kuitenkin jo lääkkeiden reseptit ja siinäkin kysyttiin meidän mielipiteitä. Mulle määrättiin Gonal-F, joka on tuttu ja turvallinen. Inssissä lääkeannos oli 37,5/vuorokausi ja IVFässä se tulee olemaan 125/vuorokausi. Siihen kylkeen annettiin myös Fyremadel jarrupiikiksi. Ensin meinattiin määrätä toisen valmistajan lääkettä, mutta siinä olisi ollut pakko seikoittaa itse ampullien kanssa ja kun mä vähän kauhistelin sitä asiaa niin määrättiin tämä joka on esitäytetty. Pelottaa jo valmiiksi miten pistäminen käy ruiskun kanssa. Inssissä ruiskujen kanssa ei tarvinnut leikkiä.

Irrotuspiikiksi tuli taas Ovitrelle, sekin on meidän vanha tuttavuus. Lutinuksen tilalle annettiin Lugesteron. Siinäkin kysyttiin meidän mielipidettä, että kumpaa laitetaan. Mulla nyt ei ollut mitään väliä, joten saatiin tuo Lugesteron. Nyt sitten vaan odotellaan… TAAS. Miten teillä muilla, onko hoidot alkanu heti seuraavassa kierrossa suunnittelukäynnin jälkeen vai oliko teilläkin jonosta jonoon pettymys?

Kommentit (16)

Laura: Kivaa kun jollain positiivisia kokemuksia KYSistä. Eikä mullakaan muuten valittamista olisi mutta kieltämättä itse täytyy opttaa selvää aika paljon. En tiedä johtuuko mun taustasta koska olen jo aikaisemminkin ollut Jorvissa lapsettomuushoidoissa, mutta en missään IVF hoidoissa enkä edes insissä vaan ihan kokeiltiin lääkkeillä tasata kiertoa.
Me ei myöskään saatu mitään matskua KYSiltä, ei mitään rahallista arviota vaan toteamus (kallista on lääkkeet) joskin olin aika yllättynyt että KYS on ilmeisesti tehnyt jonkun sopimuksen Kelan kanssa (? en oo varma oli kyseessä Kela) ja yhden käynnin hinta on vain 10e. Näin meille IVF infossa kerrottiin ja sanoivat tuon olevan ensimmäinen Suomessa. Saas nähdä, ainakaan tähän asti ei ole pätenyt ja laskut on tullut kyllä ihan normi taksoilla. Kompensoiko tuo hinta sitä palvelun laatua sitten? Toivottavasti ei. 🙁

Desire: Jooh mä pistän tämän kanssa resurssien (ja soten) piikkiin. En ymmärrä mistä ne kaivaa jengiä tuonne lapsettomuus osastolle töihin kun tuntuu ettei ne siellä tajua että miten isoista ja herkistä asioista tässä on kyse. Mulle viimeisimpänä kerrottu että -ei ole miehessä vikaa vaan kyllä se vika on ihan sinussa, turha syyttää miehesi siittiöitä- täytyy sanoa että niin vihaisena en ole koskaan sairaalasta poistunut.

Meillä oli tammikuun alussa suunnittelukäynti Naikkarilla. Silloin meille kerrotiin että kannattaa varautua siihen että päästään IVF hoitoihin vasta maaliskuussa. Niinhän siinä kävi. Mutta nyt meille ilmoitettiin että meille on varattu aikaa maaliskuun puoleen väliin, tai kun seuraavat kuukautiset alkaa. Nopeasti tämä aika on mennyt.
Itse olin varautunut siihen että päästään IVF hoitoihin vasta huhti-toukokuussa, kun meille sanottiin viime vuoden lopussa että on puolen vuoden jono.
Muita hoitoja meille ei ole tehty, vaan meidät siirettiin suoraan IVF jonoon.
Nyt on sitten jännittävä kuukaudet edessä!

Meillä taas oli todella positiivinen kokemus KYS:stä (toisin kuin tuossa aiemmassa kommentissa). Voisiko eri lääkärit ja hoitajat hoitaa käynnit vähän eri kaavalla? Joka on tietenkin epäreilua ja väärin!

Mutta tosiaan meillä oli KYS-ensikäynti tammikuussa 2018 ja maaliskuussa päästiin aloittamaan hoito. Ekalla käynnillä käytiinlääkärin kanssa läpi IVF-hoidon vaiheet, keskusteltiin lapsettomuuden syystä (tuntematon) ja tehtiin sisätutkimus. Sen jälkeen käytiin käytännön asiat läpi hoitajan kanssa ja allekirjoitettiin sopimukset. Meillä on KYS:iin matkaa 250 km, joten todella jännitti miten hoidot onnistuu! Väliultrat tehtiin täällä kotikaupungissa ja punktio + alkionsiirto KYS:ssä.

Lääkityksenä oli Puregon 125IU, Orgalutran (jarru), Pregnyl (irrotus), Gonapeptyl (kiinnittyminen) ja Terolut (tukilääkitys).

Ja meillä tuo eka hoito tärppäsi ja poikavauva syntyi joulukuussa <3 Kovasti tsemppiä teille!!!

Huh..täytyy kyllä olla aikamoista rumbaa nuo lapsettomuushoidot. Helposti tulee kyllä ajatus miksei ihmiset yritä adoptiota/sijaisvanhenmuutta vaan haluaa niin kovasti biologisia lapsia keinolla millä hyvänsä? Ja tää ei ollu tarkoitus olla mikään tuomitseva kommentti, vaan yritän ymmärtää ..

Onhan tässä aikamoista säätöä 😀 Enkä sano että biologia olisi meille mikään super tärkeä juttu. Ollaanhan me nähty miten Andreas kohtelee Belleä kuin omaa lasta 🙂 mutta valitettavasti adoptio ja sijaislapsi on vielä vaikeampi projekti.
Adoptioprosessi kestää vuosia ja hintakin on päälle 10 000€, mitä me nyt Andreaksen kanssa googlen kautta selviteltiin. Alussa riittää varmasti haasteita, kun lasta kuskataan eri puolelle maailmaa eikä ole mitään tuttua ja turvallista. Taaperon kanssa pystyy jo kommunikoimaan, mutta jos lapsi on eri maasta niin yhteistä kieltä ei ole alussa. Sopeutumiseen saattaa mennä reilusti aikaa, sekä ylipäätänsä siteen luomiseen.
Sijaislapsen ottaminen ei ole yhtä pitkä tai kallis prosessi ymmärtääkseni, mutta silloinhan lapsi on huostaanotettu, eli on ollut aika rankka lapsuus. Ei se toimi niin että lapsi olisi super onnellinen uudesta kodista samantien, vaikka kaikki olisi tasapainossa ja hänellä olisi rakastavat sijaisvanhemmat. Lapset ei vaan reagoi sillä tavalla. Belle on vasta 2 vuotias, joten en koe että meidän voimavarat riittäisi tällä hetkellä ja ymmärtääkseni ei edes suositella sijaisvanhemmuutta jos perheessä on pieniä lapsia 🙂
Sijaisvanhemmuus on hieno asia ja nostan hattua heille jotka ryhtyvät siihen. Olen kuitenkin sitä mieltä että sijaislapseen pitäisi olla valmis antamaan 100% ja siihen emme pysty tällä hetkellä 😊

Ei se adoptio tai sijaisvanhemmuuskaan ole mikään läpihuutojuttu. Molemmat vaatii ihan samalla lailla aikaa, perehtymistä ja paperitöitä, adoptio vielä vuosia. Eikä kaikki voi adoptoida, esim meillä lapsettomuuden syy on minun sairastama vakava sairaus jolloin adoptio on käytännössä mahdoton.

Aikamoista rumbaa on adoptoiminenkin, ei niitä lapsia noin vaan anneta. Kansainväliseen adoptioon näyttäisi menevän aikaa vähintään kaksi vuotta ja suomalaisia lapsia taas ei taida hirveän paljon tulla adoptioon. Siihen lisäksi kaikki säätäminen eri tahojen ja viranomaisten kanssa, jopa 20 000 euron kulut ja mahdolliset ongelmat saapuvan lapsen kanssa joka saattaa tulla täysin tuntemattomista tai hirveistä oloista. Adoptio on kaunis ajatus, mutta siihen ei kannata ryhtyä suinpäin syventymättä asiaan ensin hyvin tarkkaan. Sallittakoon jokaiselle siis se itselle parhaalta tuntuva tapa lisääntyä. 🙂

Meillä on ensiviikolla suunnittelukäynti ja senkin sai melkein heti. Tayssissa ollaan siis hoidoissa. Ja viimekerralla kysyin onko ivf jonoa niin sanottiin että kyllä se kevään aikana keretään jo tekemään. Mutta ihanaa kun asiat etenee. Että plussatuulia meille kaikille❤️ Ja toivottavasti täälläkin käydään yhtä tarkkaan asiat läpi ja kerrotaan hoidon eri vaiheet. Kerrottiinkin mitä noi kaikki lääkkeet tulee maksamaan?

Ihanaa että etenee! 😍 Tossa IVF-tutustumis materiaalissa oli että pariskunnan tulisi valmistautua maksamaan noin 800€ itse yhdestä IVFästä. Mutta siinähän oli mukana kaikki polikäynnit kans, joten en oikein tiedä 🙂 Kunhan hoidot alkavat niin kirjoitan noista hinnoista ♥️

Jopas teillä on jonottamista! Meille tehtiin se alkiodiagnostiikka, josta joskus kirjoitinkin sinulle. Pakkaseen saatiin vaan yksi terve alkio, joka siirrettiin mutta ei kiinnittynyt. Pääsin ilman jonottamista uuteen hoitoon, joka aloitetaan yhden välikierron jälkeen. Kuulemma pitää kuukausi kropan antaa palautua edellisestä.
Mutta pääasia että te saitte nyt tietää hieman lisää jatkosta, joten tiedätte tarkemmin mitä on luvassa. Mä muuten kuulin hoitajalta, että Naikkarin IVF osasto muuttaa kesän aikana uusiin tiloihin, jonka vuoksi ovat 2 kuukautta kesällä kiinni. Meille tulee aika tiukkaa, että saadaanko uusi alkio kyytiin ennen tuota muuttotaukoa…

Meillä oli viikko sitten suunnittelukäynti naikkarilla ja samalla kaavalla ja lääkkeillä mennään kun teillä (paitsi meille ei tehdä icsi:tä). Meillä hoidot alkaa heti kun kuukautiset alkaa eli oletettavasti noin viikon päästä. Tsemppiä meille kummallekin!☺️

Ai vitsi, meillä ois alkanu ihan samaan aikaan! 😄 Mut tosi kiva et te pääsitte heti seuraavasta kierrosta ja kuten sanoit, tsemppiä meille molemmille ja plussatuulia ja mitä nyt vielä 🙈♥️

Hienoa että hoidot etenee teidän kohdalla. Nyt voi sitten verrata aika hyvin KYSin ja Naikkarin hoitosuuntia. Meillä oli suunnittelukäynti Tammikuun lopulla ja ensi kuussa alkaa piikitys eli ajallisesti teillä kutakuinkin sama odotusaika ku meilläkin. Ehkä vähän pidempi mutta toisaalta teillä on kyllä ollut huomattavan paljon informatiivisempi tuo teidän käynti. Meillä käytiin läpi se mistä lapsettomuus johtuu, miksi sitä hoidetaan ja hoitomuodoista perus asiat -ei ultrauksia, ei mitään henkilökohtaisia asioita.

Me ollaan oltu ihan kuplassa viime syksystä, jos en itse olisi otanut IVF/ICSI hoitoja puheeksi nii olisivat varmaan tehneet IUI hoitoja maailman tappiin saakka. Kiva että siellä mietitään yhdessä asioita eikä vaan omakannasta tarttee lukea että aha, kolme eri lääkettä tarttee hommata mutta miksi ja milloin niitä aletaan syömään/pistämään. Eilen tuli mulle jopa aikataulu että millon pitää käydä ultrassa KYSillä ja ohjeet milloinka pitää alkaa ottaa Primolutia mutta mitään muuta ei infottu.

Olkaa onnellisia että olette saaneet noin hyvää palvelua. Tsemppiä ja äkkiä se aika menee…saatkohan edellisen kiertoon mitään lääkitystä? Tämä oli se syy miksi mulle sanottiin että ainakin yksi ”tyhjä” kierto pitää olla välissä.

Joo tämä käynti oli tosi hyvä ja informatiivinen, mut meidät pistettiin varmaan tälle lääkärille koska tehtiin rekkula joulukuussa 😂 Silloin käytiin kans suunnittelukäynnillä, mutta käännytettiin ovella näppäilyvirheen takia. Hoitaja oli vahingossa laittanu ajaksi 20.12 vaikka sen piti olla 20.2. Eli tätä suunnittelupalaveria ollaan odoteltu reilu 3 kuukautta 🙈
Ennen sitä tehtiin yks inssi ja siinäkin oli kauheeta säätöä. Meillähän on vaan pakastettuja siittiöitä käytössä, joten ei oo ollu mitään lääkkeitä nyt eikä ole mitään mahiksia et tärppäis luomusti.
Veikkaisin että heillä on liian vähän henkilökuntaa julkisella puolella ja sen takia menee tällaiseksi säädöksi. Jos esim naikkarille soittaa niin ei kukaan oikein tiedä mistään mitään tai sit kaikki on eri mieltä 😅 mutta eihän sekään ole henkilökunnan syy että kaikesta säästetään ja sen takia on niin kova kiire.
Tsemppiä teille hoitoihin! Toivotaan että tekin saisitte edes välillä yllättyä positiivisesti 🙈 on niin raastavaa kun ei yhtään tiedä että missä mennään!

Meillä oli suunnittelu joulukuun puolessa välissä ja helmikuun puolivälissä sitten eka punktio, eli odottelemaan joutui. Yllättävän nopeasti se aika kuitenkin tuntuu menevän, tuosta ekasta punktiostakin vuosi jo 😮 meilläkin viimeinen Pas ajoittuu sinne huhtikuulle, joten sama odotus on täälläkin edessä 👍

Apua mikä kommentti lääkäriltä! 😨 Tolleen ei saisi missään nimessä sanoa. Välillä mä oon miettiny et onks nää lääkärit lisääntymistiedeyksiköllä oikeasti jotain labratyyppejä? 😆 Kun tuntuu että asiakaspalvelu ei ollenkaan nappaa. Tosi sellaisia hiljaisia tyyppejä ollu meillä ainakin, jotka eivät kysele hirveästi eikä ota kontaktia millään tavalla. Ne keskittyy pelkästään siihen kohtuun tai siittiöihin, mitä labran puolella tapahtuu ja lääkkeisiin. Naistenklinikalla toi lisääntymis osasto on 3 kerroksessa ja kaksi kertaa ollaan käyty ekassa kerroksessa (en tiedä miksi) ja siellä on tosi kivät lääkärit! Höpöttää niitä näitä ja hymyilee ja kyselee kaikkea 😀 ihan siis oma teoria, mutta välillä suutuspäissäni olen kiukkunut mun miehelle miten jotkut lääkärit oikeasti vaan pitäisi pysyä siellä labran puolella ja ne empaattiset yksilöt saisivat ottaa asiakkaita vastaan 🙄😂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X