desire nymark - Banneri

Tänään on jo kiertopäivä 31, piinapäivä 8 ja raskaustestiin kuusi päivää. Kovasti ihmetellään jos minulla on ollut raskausoireita ja jos itse uskon olevani raskaana. Olen sellaisessa limbossa, missä tietysti toivon olevani raskaana, mutta en silti uskalla toivoa liikaa. Rupesin tässä miettimään millaisia varhaisia raskausoireita minulla oli Bellen kanssa, jonka seurauksena löysin itseni googleen ihmeellisessä maailmassa, hakukentässä ”alkuraskauden oireet”. Eli käydään nyt sitten läpi vähän oireita.

Väsymys

Pakko myöntää että olen ollut tosi väsynyt viimepäivinä. Sen takia blogiin ei ole ilmestynyt uusia postauksia. Tekisi vaan mieli nukkua koko ajan. Nukahdan ennen Andreasta, joka on ihmeellistä ja tänään nukuttiin jopa päikkäreitä Bellen kanssa! En siis ikinä nuku päikkäreitä muuten.

Turvotus

Olen toooosi turvonnut. Jouduin jopa ottamaan kihlasormuksen pois ja nyt se ei enää mahdu mun sormeen. Tosin olen myös todella turvonnut ennen menkkoja sekä menkkojen aikana, joten saattaa johtua siitäkin.

Mieliala vaihtelut

Olen ollut TODELLA ärtynyt. Pienet asiat menee ihon alle eikä hermot kestä mitään tällä hetkellä. Mutta kärttyisyys on myös tyypillinen oire PMS – aikaan, joten veikkaan enemmän sitä.

Rintojen arkuus

Bellen kanssa mun rinnat oli tosi kipeet, mutta ihan tavalliselta mun lollot tuntuvat. Ei kiristä, pystyn käyttämään tavallisia liivejä, nukun mahallani ilman ongelmia.

Ihon epäpuhtaudet

Bellen kanssa mun iho räjähti heti plussaamisen jälkeen, eli rv4. Leuassa oli noin 10 pientä finniä. Tällä hetkellä mun iho on melko hyvässä kunnossa. Leuassa on yksi isompi finni, mutta sekin saattaa johtua kohta alkavista menkoista?

Jatkuva jano

Tämä oli oudoin oire Bellen kanssa. Mulla oli jatkuva jano, koko ajan! Yölläkin piti nousta ylös moneen otteeseen juomaan. Bellen kanssa tein positiivisen raskaustestin 1.7. ja silloin ei edes ollut mikään häppönen kesä. Tälläkin hetkellä on jatkuva jano, mutta on myös ollut tosi lämmin. Joten sinänsä ei ole outoa.

Tihentyneet vessakäynnit

Ravaan kyllä jatkuvasti pissalla, mutta juon älyttömän paljon. Joten tässäkään ei ole mitään outoa.

Kiinnittymisvuoto

Bellen kanssa minulla oli pientä vuotoa pitkin koko raskautta, tässä ei vielä ole ollut mitään. Paitsi tietysti Lugesteronin sotku, jonka takia käytän pikkuhousun suojia.

Alavatsakivut

Menkkamaista jomotusta on ollut, varsinkin vasemmalla puolella. Oikeall puolella on ollut pistävää kipua, jos nousen ylös liian nopeasti. Tämä saattaa myös johtua kohta alkavista menkoista.

Pahoinvointi

Bellen kanssahan mun pahoinvointi oli aivan järkyttävää. Oksentamista plussaamisesta synnytykseen saakka. Eilen aamukahvi tuli ylös ja tänään oli sama juttu, joten kahvin juonti saa jäädä tästä eteenpäin. Tosin tällaista oli viimeksikin, ja silloin tuoresiirto oli tulokseton.

Olen yrittänyt olla ulkona mahdollisimman paljon, koska raitis ilma tekee hyvää. Ollaan myös joka päivä käyty kävelyllä Bellen kanssa, joten aika rauhalliseen tahtiin tallataan eteenpäin. Mutta pääasia että liikkuu, edes sitten hitaalla vauhdilla. Olen yrittänyt juoda paljon, syödä terveellisesti ja säännöllisesti. Olen kyllä tässä samalla vetänyt jätskiä oikein urakalla, mutta siitä tulee hyvä mieli ja sekin on tärkeää.

Millaisia oireita teillä on/oli alkuraskaudessa?

Kommentit (22)

Onnea!! Arvasin, että nyt tärppää!! 😍😍❤️

Miten ihmeessä oot uskaltanut juoda alkoholia, vaikka raskaus saattaa olla tällä hetkellä käynnissä ja alkoholin käyttö lisää myös sikiön epämuodostumien ym lisäksi keskenmenon riskiä?

En tiedä mistä olet vetänyt tällaisen johtopäätöksen, mutta mitään kännejä en kyllä ole juonut 🙂 enimmäkseen ottanut tosi chillisti väsymyksen takia. Mutta tiedän että moni muu hoidoissa oleva lukee näitä kommentteja, joten sen verran haluaisin sanoa että moni juo punaviiniä kiinnittymiseen ja moni lääkäri myös kehottaa elämään ihan normaalisti raskaustestiin saakka 🙂 En tiedä miten ”luomusti yrittävät” elää oviksen jälkeen, mutta veikkaisin että ihan tavallisesti plussaan saakka 🤷🏼‍♀️😊

Ajattelin aina että pahoinvointi, rintojen arkuus varmaan tulisi eka, mutta yllättäen se olikin raudan maku suussa ja sitten vaan tiesin jo ennen plussaa olevani raskaana (arjensuklaasuukkoja.blogi.net)

Ennen plussaa oli ihan järkyttävä nälkä. Tuntu että jatkuvasti ois pitäny syödä jotain. Pian plussan jälkeen iski kauhee väsymys. Töissä oli välillä kauhea olla kun tuntu että silmät menee ihan väkisin kiinni kun väsytti niin älyttömästi. Onneksi sitä ei kestäny kovin kauaa.

Mulla alkoi toisessa raskaudessa pahoinvointi jo ennen plussatestiä (joo, ei pitäis olla mahdollista, mutta olipa kuitenkin). Tein jo pari-kolme negatiivista testiä ja diagnosoin itselleni vähintäänkin mahasyöpää, ku etova olo oli lähes koko ajan ja ”en oo raskaana”. Kun sitten tein vielä yhden testin päivä sen jälkeen, ku menkkojen olis pitänyt alkaa, niin näyttikin positiivista!

Rinnat oli todella, todella kipeät ja aina kun nauroin tai ponnistin niin meinas pissat tulla housuun. Raskautta en osannut arvata koska 4kk aikasemmin olimme saaneet sekundaarisen lapsettomuusdiagnoosin. Ja raskaus paljastui vahingossa kun ihmeteltiin miksei lääkkeet aloita kuukautisiani niinkuin ennen. Lääkäriä varten ajattelin että teen testin, jotta voin sanoa että kyllä olen tehnyt testin ja negatiivinen on 😂 1,5 vkoa plussan jälkeen alko armoton pahoinvointi ja oksentelu. Pidän peukkuja jotta plussaisit ❤️

Mulla ihan ensimmäisenä outona oireena tokaa oottaessa oli metallin maku suussa. En yhdistäny sitä raskauteen. Järkyttävä palelu myös ja viimesessä raskaudessa maidon tihkuminen. Väsymys, pahoinvointi ja vetämättömyys tuli sitten myöhemmin.

Mulla oli kuopuksesta ennen plussaa tosi paha väsymys, närästys sekä jatkuvasti palelin vaikka sillon toukokuussa oli jo toooosi lämmin.
Oireet oli niin selkeet ja plussaki tuli 3+4 🙊

Peukutan täällä jos tärppäisi teille!

Mulla ennen plussaamista oli aivan järkyttävä väsymys, töistä kun tuli kotiin niin suoraan sohvalle päikkäreille, en ikinä nukkunut muuten päikkyjä. Lisäksi oli nännit tosi arat, huomasin asian kun kävin suihkussa. Nämä siis ennen plussaamista ja nuo arat nännit huomasin kun oli menkat vähän alle viikon myöhässä. Viikon myöhästymisen jälkeen sainkin kaksi viivaa testiin ja nyt rakas poitsu kohta 5kk ❤️ pidetään peukkuja että nyt teilläkin tärppäisi! 👍👍

Itselläni oli ihan jäätävä väsymys. Ja palvelu. Plussasin toki marraskuussa ja olen vilukissa muutenkin mutta palelin entistä enemmän. Rinnat turposivat. Ja jatkuva sellainen nälkä, jos ruoasta kului liian pitkä aika niin tuli jännä olo, erilainen kuin normi nälässä 😀
Näistä jo oikeastaan tiesin olevani raskaana ennenkuin edes Plussasin. Ja kohta tuo plussa täyttää vuoden.

Pidän niin paljon peukkuja pystyssä teille että plussa pärähtää!

Mulla ei ollut mitään oireita kun vasta menkkapäivänä alkoi tuntumaan sellaista menkkamaista jomotusta ja ajattelin että sieltä ne tulee kohta. Ei tullut. Mulla on yleensä säännölliset kuukautiset, mutta muutama kuukausi takaperin oli ollut lyhyempi kierto, niin ajattelin että se johtuu siitä ja nyt on pidempi joka tasaa sen. Kolme päivää kun meni yli, eikä jomotus loppunut ja uskalsin vasta tehdä testin 😀

Minulla ei ihan ensimmäisten viikkojen oireena ollut mitään sellaista, että olisin voinut suoraan epäillä olevani raskaana eikä vain menkat tulossa.
Vatsa ehkä hieman eri tavalla turvoksissa, mutta toisaalta sekin oli ehkä ihan normaalia.

Mulla oli aivan jäätävä väsymys juuri silloin kun plussasin. Se oli ihan kamalaa, nukuin joka hetki ja jokaisessa paikassa missä mahdollista 😀

Kun aloitin normitreenin salilla tunsin punastuvani täysin vaikka treeniä oli 20 sekuntia takana. Kunnosta ei johtunut. Ehkä myös aina hehkuin kasvoista hyvällä tavalla. Kärsin sekundaarisesta lapsettomuudesta, en vain voinut uskoa kahta punaista viivaa testissä <3 Tsemppiä teille, eiköhän nyt tärpännyt teilläkin <3
T.Rv 11

Mulla nyt toinen raskaus ja kummastakaan ei mitään oireita! Ei alussa, keskellä tai lopussakaan 🙊 menkat vaan jäi pois ja maha kasvaa 😀

Mulla keväällä 2016 ennen ku edes tiesin olevani raskaana, ajoin pyörällä montusta ja tunne mahassa oli outo (tuli siis ku hypähti pyörä) josta päättelin että voisko olla😂 siitä pari viikkoo eteenpäin teinkin +🙂 ja viikko ennen + rinnat kipeyty kosketus aroiks. + jälkeen alkoki oksentelu😷

Minun alavatsaan kutitteli ja hipsutteli ennen testiä jo viikon kaksi! Se olikin oire josta arvelin testin olevan ajankohtainen.

Plussasin 7kk odottelun jälkeen viime viikolla. Rinnat oli arat/turvonnut ja alavatsassa jomotti. Pelkoa kokoajan keskenmenosta, joten en edes uskalla ennen neuvolaa olla liian innoissani.

Tänään alkoi pahoinvointi pukkaamaan, saa nähä oliko ohimenevä tunne vai tuleva oire.

Itsellä oli kuvotus ja pahoinvointi, joka tosin jatkuikin sitten 24 viikolle asti. Alkoi niin, että kerroin puolisoni valmistaneen todella ällöttävää ruokaa, kun pelkästään sen näkeminenkin oksettaa ja jouduin pitämään kättä suun edessä syödessä. Pari päivää siitä olikin testi plussa.
En ollut ajatellut, että tuo kyltymätön jano olisi myös ollut alkuraskauden oire, mutta ennen plussaa join lomamatkallamme aivan käsittämättömästi omenamehua ja mikään ei tuntunut riittävän. Nim. Hotelliaamupalalla 11 lasillista mehua

Tällä hetkellä viides raskaus menossa rv 5+4 ja oireita on vaan palelu, pissalla juoksu ja satunnainen ällötys olo. Aikaisempien kohdalla se kauhea aamu/päivä/iltapahoinvointi on alkanut joskus rv 6-7. Toivotaan, että siirto olis onnistunut! <3

Hups, tuli väärään tekstiin kommentti… 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X