desire nymark - Banneri

Kaupallinen yhteistyö: Merikeskus Vellamo

Kesäkuussa kävimme Kotkassa, Merikeskus Vellamossa katsomassa ”Merimonsterit” näyttelyä. Tuntuu vähän nololta kertoa, että tämä oli minun ensimmäinen vierailu Kotkassa. Käytiin aina ulkomailla perheen kanssa, joten Suomessa ei ole tullut sen pahemmin matkusteltua. Onneksi sitä kerkeää myös aikuisena. Kotka on muutenkin tosi kaunis kaupunki, joten suosittelen kyllä lämpimästi käymään.

Napattiin mun ystävä ja hänen 1,5v Aada tyttö mukaan ja vietettiin kiva päivä Merikeskus Vellamossa tyttöjen kesken. Vellamo on siitä kiva, että siellä on nähtävää sekä lapsille että aikuisille. Näin heti alkuun on pakko hehkuttaa miten hienosti Vellamo on ottanut huomioon lapsiperheet! Alle 18 vuotiaan pääsevät ilmaiseksi sisään, sisääntulo aulassa on lastenhoitohuone ja naulakkotiloissa on kahdet lastenrattaat jotka ovat lainattavissa. Vellamossa on myös kahvila, jos pikkuisille tulee nälkä. Tai jos äidit haluavat kupillisen kahvia Merimonsterien jälkeen.

MERIMONSTERIT

Meidän pikkutytöt innostuivat kovasti Merimonsterit näyttelystä. Voi sitä riemun määrää. Näyttelyhuoneessa oli sellainen jännä taustamusiikki, joka loi kivan tunnelman. Huoneen sisällä oli kolme eri ”monsteria” ja yhden merimonsterin sisälle pystyi kömpimään. Meidän tytöt jäivät sinne pötköttelemään ja sillä aikaa me aikuiset pääsimme hypistelemään purkkeja, joiden sisällä oli rapuja ja mustekaloja.

Näyttelyssä oli myös iso mustekala, jota tytöt kävivät halailemassa. Belle olisi halunnut viedä kyseisen mustekalan kotiin ja siinä sitten yritettiin selittää että äidin auto on liian pieni. Merimonsterit näyttely oli meidän mielestä tosi hyvin toteutettu. Lattiassa oli kokolattia matto, jonka ansiosta ei koko ajan tarvinnut olla sydän kurkussa kun pikkuneidit juoksivat ison mustekalan ja merimonsterin välissä. Meidän tytöt ovat molemmat taaperoikäisiä, mutta mielestäni näyttely sopii myös vähän isoimmillekin lapsille. Esimerkiksi mun pikkusisko täyttää nyt kesällä 10 vuotta ja hän kiinnostui kovasti näyttelystä, kun näytin hänelle kuvia. Tämän ansiosta mun äiti ja pikkusisko on menossa Merimonsteri – näyttelyyn ensi kuussa.

POHJANTÄHTI, ETELÄN RISTI

Merimonsterit näyttelyssä purkasimme pahimmat energiat pois ja pääsimme sen jälkeen Pohjantähti, Etelän risti – näyttelyyn, josta kiinnostuin kovasti. Näyttelyyn oli tosi fiksusti aseteltu pieniä puuhanurkkoja, missä tytöt viihtyivät. Pikkuriiviöt istuivat ja rakensivat palikoilla ja sillä aikaa me ”isommat tytöt”, eli äidit, pääsimme kiertämään näyttelyä. Tuli vähän sellainen ”Titanic mainen” fiilis, kun pääsimme näkemään miltä isot laivat ovat näyttäneet sisältä. Pienoismallit laivoista herätti ”waaaau” fiiliksiä Bellessä. Alakerrassa on Venehalli, jossa oli isoja laivoja, mutta niitä hypisteltiin vaan lasin takaa.

Merikeskus Vellamossa on myös jäänmurtaja Tarmo, mutta se on tarkoitettu vähän isommille lapsille. Jos meillä olisi ollut neljä kättä käytössä yhtä lasta kohti, olisimme kyllä käyneet sielläkin. Pääasia meille oli kuitenkin että tytöt pääsivät näkemään jotain uutta ja jännittävää. Meidän pikkutyypeille Merimonsterit ja Pohjantähti, Etelän risti näyttelyt olivat sen verran mielenkiintoisia, että heitä rupesi väsyttämään ja menimme sitten näyttelyn jälkeen nukkumaan päikkäreitä. Ei ehkä ihan heti uskoisi, että energiaa saa purettua museoissa, mutta kyllä vain!

Museoissa ei ole tullut pahemmin käytyä, koska yleensä ne ovat suunniteltuja vähän isommille lapsille, mutta Merikeskus Vellamo oli tosi hienosti ottanut huomioon perheen pienempiäkin. Valkkasimme just sopivan päivän, pahimmat helteet väistyivät ja torstaina tuli satunnaisia sadekuuroja. Jos suunnittelette matkaa Kotkaan suosittelen Merikeskus Vellamoa ja Merimonsterit näyttelyä oikein lämpimästi. Näyttelyt ovat sisätiloissa (paitsi jäänmurtaja Tarmo), joten suunnitelmat eivät mene mönkään vaikka Suomen kesäsää yllättäisi sateella tai vaikkapa lumikuuroilla.

Oletteko käyneet Merikeskus Vellamossa? Mitä piditte? 🙂

Ainiin ja vinkkinä vielä: Käy osallistumassa Merimonsterit kilpailuun jossa voit voittaa koko perheelle matkan Kotkaan Merimonsterit- näyttelyyn. Palkinto sisältää majoituksen Sokos Hotel Seurahuoneella perhehuoneessa ja sisäänpääsyn Merimonsterit- näyttelyyn 4 hengelle. Palkinnon on arvo on 200 €. Kilpailuun pääset osallistumaan täältä!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X