desire nymark - Banneri

Olen super turvonnut. En tiedä miksi, mutta jostain syystä meidän suvun naisille iskee ihan jäätävä turvotus päälle heti alkuraskaudessa. Kihlasormuksesta joudun luopumaan jo ennen plussaa, farkut eivät mahtuneet jalkaan rv6 ja nyt rv7 mun vatsa on sen verran iso että ihmiset kyselevät milloin meillä on laskettu aika. Minua ei nyt sinänsä haittaa miltä näytän, tai että farkut eivät mahdu jalkaan. Enemmänkin se olo, että olisi jatkuva ähky päällä on epämiellyttävä.

Mutta sitten päästään siihen aiheeseen, joka herättää minussa aika vahvoja tunteita. Miksi toisen vatsaa saa kommentoida, pelkästään sen takia että kyseinen henkilö on raskaana? Minä olen vielä niin alussa, että en edes ymmärrä miten kaikki olettavat että olisin raskaana? En usko että ihan kaikki olisivat aktiivisia lukijoita. Asutaan toki pienessä kylässä, joten sana leviää nopeasti, mutta silti. Mitä jos mulla olisi esim IBS tai menkkaturvotus?

Tiedän myös että ihmiset eivät tarkoituksella yritä loukata, mutta tällainen vatsan analysoiminen jatkuu yleensä läpi koko raskauden. Ainakin Bellen kanssa se meni niin. Silloin olin ”aivan liian pieni”, ja jotkut olivat jopa sitä mieltä että minun pitäisi olla onnellinen. No, minulla oli hyperemeesi, joten en kyllä ollut kovinkaan onnellinen siitä että paino tippui. Synnytyksen jälkeen päivysteltiin palautumisprosessia. ”Oletpa sinä päässyt eroon raskauskiloista nopeasti!” Kyllä juu, mutta mitkä raskauskilot? Kilot ei muutenkaan olleet ihan ekana mielessä, kun vauva makasi sairaalassa.

Raskaus on mullistava kokemus, myös keholle

Miksi naisen kehoa saa kyylätä, kommentoida ja arvostella? Miksi esimerkiksi palautumisprosessi on niin tärkeässä asemassa? Kiinnitetään niin paljon huomiota kiloihin, raskausarpiin ja tikkeihin, eikä ollenkaan mitä kaikkea naisen keho on käynyt läpi. Mitä se on saanut aikaiseksi ja mihin kaikkeen se pystyy. Että jopa raskausaikana ja heti synnytyksen jälkeen ulkonäkö pitäisi olla niin tärkeä asia. Kaikki tietävät että keho muuttuu raskausaikana, mutta kyllä ne kehon muutokset silti ovat tosi iso asia. Kyllä se tuntuu oudolta, vaikka aiheesta on olemassa vaikka kuinka paljon infoa saatavilla.

Jotenkin toivoisin että naiset antasivat itselleen enemmän armoa. Oli kyse sitten turvotuksesta, raskauskiloista tai mistä vaan. Enkä muutenkaan koe, että toisen ulkonäön kommentoiminen olisi oikein. Viime raskaudessa vedin jopa itkupotku raivareita, koska minulle puhkesi akne. Olin muutenkin tosi kalpea ja väsyneen näköinen ja oma peilikuva hirvitti. Tällä kertaa yritän olla välittämättä. Olen väsynyt, kalpea, turvonnut ja mun leuka on jälleen kerran täynnä finnejä. Sellaista tämä raskaus on minun kohdallani. En ihan itsekään usko, että olin tehty lisääntymistä varten, mutta 9 kuukautta on lyhyt aika.

Tärkeintä raskaudessa on oma sekä vauvan hyvinvointi. Raskaushehkusta puhutaan usein, mutta kuinka moni nainen on oikeasti hehkunut? Ehkä juuri se, että ulkonäöstä ei niin jaksa välittää on se salaisuus. Että pystyy nauttimaan raskaudesta täysin rinnoin, vaikka turvottaa ja väsyttää. En tiedä, mutta itse ainakin viihdyn todella hyvin ilman meikkiä ja treenivaatteissa. Peiton alla on myös todella hyvä olla.

Kommentit (9)

Minusta se hehku on sekoitus jotain seesteyttä, rauhaa ja onnellisuutta joka ihmisestä kumpuaa, ei mitään täydellistä ihoa yms.

Mä en koskaan oo ajatellut että raskaushehkulla tarkotettais hyvää ihoa, tietyn kokosta vatsaa tai muutenkaan mitään kehon muutoksiin liittyvää asiaa. Minusta se hehku tulee siitä, kun näet vauvanvaatetta hypistelevän raskaana olevan äidin hymyilevän itsekseen ”sitä hymyä”, kun ajattelet tulevaa pientä. Tai sitä hetkeä, kun äiti silittää vauvavatsaa, täysin omiin maailmoihin uppoutuneena.
En tiedä, ymmärtääkö kukaan, mitä haen takaa. Mutta minusta se hehku on ennemminki juurikin sanansa mukaan hehku, joka kumpuaa jostain sieltä sisimmästä kun on raskaana. Tuon hehkun voi varmasti havaita kenestä vaan raskaan olevasta, kun katsoo ”pintaa syvemmälle”.

Täällä kans miettiny että mikä raskaushehku😂 ei esikoisen aikana ainakaan tuntenut yhtään hehkuvan eikä varsinkaan ollu edes voimia mihinkään😂

Mua kans ärsytti se mahan kommentointi. Appiukko teki mahasta niin ison numeron, että tuntu niinku se ei ois ennen raskaana olevaa naista nähnytkään. Lisäksi ärsytti ihmiset jotka koski mahaan ilman lupaa. Ekat 4kk vaikea raskauspahoinvointi, ja koko loppuraskauden olin kiukkuinen kuin ampiainen + paino nousi sen 20kg. Raskaushehku oli kyllä täysin tuntematon käsite 😂

Tsemppiä alun tukaliin oloihin!

Mä olin myös kuopuksesta niin järkyttävän turvonnut, että raskauskyselyt alkoi työpaikalla jo ennen 9 raskausviikkoa… Se oli kyllä tosissaan hirmu kiusallista, kun kaikki oli vasta ihan alussa ja nt-ultrat sun muut vasta edessäpäin. Myöhemmin sain myös kuulla eräältä tuttavalta taivastelua, että onko siellä nyt varmasti yksi, ja millon se la nyt olikaan. Jotenkin on kyllä hankala aina tajuta noita ihmisten möläytyksiä kun mistä sitä tosissaan tietää kuinka tukala olo sen turvonneen mahan takana on. Tälläkin hetkellä menisin ajoittain ihan helposti raskaana olevasta (kiitos ibs) ja ois kyllä hirveetä, jos joku tulis mahaa tuijottelemaan 😀

Itsekään en ole vielä raskaushehkua löytänyt, rv 35 menossa 😂 joka kohtaan sattuu, raskausarpia keho täynnä ja paino nousee aivan hurjana kun kipujen takia liikunta on ollut olematonta lähes koko raskausajan. Mutta pitää ajatella sitä ihanaa palkintoa jonka tästä kaikesta kivusta ja särystä saa, liikkua ehtii myöhemminkin😊 itse olen ihan sinut tilanteen kanssa, mutta kyllä mulla menee tunteisiin jos joku tulee arvostelemaan muuttunutta ulkonäköäni!

Siis mä, mun ystävät tai mun sukulaiset ei olla kyllä kukaa saatu kokea tuota kuuluisaa raskaushehkua 😀

Joo toi on kyl hyvä pointti kuinka ihmisillä ei oikeasti olis mitään lupaa kommentoida toisten kroppaa. Mulla on aina tietyssä vaiheessa kiertoa ihan kamala hormooniturvotus ja näytön ihan siltä et olisin joku 5kk raskaana. Viimeksi kun olin turvonnut nii sain hirveästi katseita mun mahaan ja sit perään hymyilyä ihmisiltä. Ja teki mieli huutaa itkien takaisin et kiva ku mun läskit noin hymyilyttää. Tommonen viel satuttaa, kun naisparina lasten hankinta ei oo helppoa ja tällä hetkellä ei oo tietoa milloin päästään yrittää ees lasta vaikka onkin suuri haave mahdollisimman pian nii voin vaa kuvitellakaan ku ihmiset mullekin olis sanonu jtn tyyliin milloin on laskettu aika.

Niinpä! Mutta siihen raskaushehkuun on olemassa ihan lääketieteellinen selitys. Raskauden aikana veren virtaus lisääntyy, ja se pitäisi myös vaikuttaa ihoon. Oli siinä jotain muitakin selityksiä, mutta itse en kyllä ole huomannut positiivisia vaikutuksia ihoon. Ainakaan vielä 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X