desire nymark - Banneri

Edellisessä raskaudessa tehtiin kaksi juurihoitoa. Sen jälkeen olen käynyt hammaslääkärissä säännöllisesti, joten luottavaisin mielin luulin että pärjäisin seuraavaan rutiinitarkastukseen joka on joulukuussa. Keskiviikkona tunsin pientä kipua alaviisaudenhampaassa. Torstaina kipu paheni ja perjantaina en enää pystynyt avaamaan suuta kunnolla, saatika syömään tai nukkumaan. Ainoa apu kipuun oli panadol, joka ei nyt hirveästi auttanut, jos ollaan rehellisiä.  

Minulla on siis todella paha hammaslääkäri pelko. Yleensä huono hammaslääkäri on se, joka aiheuttaa pelkoa. Minulle aloitettiin oikomishoito neljävuotiaana. Kyllä, NELJÄVUOTIAANA. Maitohampaille. Minulla oli monen laisia härveleitä suussa yläasteelle saakka. Junarata oli kaikista pahin. Se kipu kiristyksen jälkeen oli jäätävä. Välillä ”metallilanka” pomppasi pois radalta ja porautui suoraan poskeen. Jatkuvalla syötöllä ravattiin hammaslääkärissä, kun tämä tai toi oli rikki. Aina sattui ja hammaslääkäri oli muutenkin täysi mulkku, eikä todellakaan hellävarainen. ”No no, tämän kuuluu sattua vähän”.

Nyt olen onneksi löytänyt aivan ihanan hammaslääkärin joka nimenomaan hoitaa pelkopotilaita. Arvasin että tehdään viisaudenhampaan poisto. Pelotti ihan hirveästi, että tehoaako puudutus jos hammas on tulehtunut. Hammaslääkäri siinä rauhotteili, että kyllä tehoaa, isketään sinne sen verran monta piikkiä kunnes tehoaa. Ainoa syy, miksi hän ei mielellään poista hampaita raskausaikana on se, että poiston jälkeen ei saa syödä vahvoja kipulääkkeitä. Minä olin kuitenkin siinä pisteessä, että oli pakko poistaa.

Viisaudenhampaan poisto

Yläviisaudenhammas oli tosi isokokoinen ja oli kasvanut jotenkin huonosti, niin että se painoi alaviisaudenhampaan ientä. Sillä seurauksella että alaviisuri oli tulehtunut. Alaviisurille sain antibioottikuurin, mutta yläviisuri poistettiin. Prosessi oli tosi nopea, eikä sattunut. Tunsin painetta ja iski pieni paniikki siitä äänestä. Rusahti oikein kunnolla ja sitten hammas oli poissa. Käynti kesti kokonaisuudessaan 15 minuuttia. Tuppo suuhun, kassan kautta ja kotiin kärsimään. Parkkipaikalla meinasin pyörtyö kun odotin Andreasta. En tiedä mistä johtui, mutta meinasin myös pyörtyä juurihoidon jälkeen joten sinänsä ei tullut yllärinä.

Nyt sitten on kipua sekä ylhäällä että alhaalla, mutta onneksi tämä ei vissiin montaa päivää kestä ennen kun helpottaa. Toivottavasti antibiootti puree, että ei nyt vielä tartte sitä alaviisuria poistaa. On kuitenkin semmoinen voittajafiilis. Minä selvisin, kaikki meni hyvin ja kohta olo helpottaa. Hammaskipu on todella vittumainen kipu, joka voi eskaloitua aivan siedättömäksi parissa tunnissa. Yleensä pahin kipu iskee yöllä, ja siinä sitten kärvistelee tuskahiki valuen kunnes hammaslääkärin puhelinlangat aukeavat. Onneksi Porvoon Oral oli auki tänään, vaikka on lauantai. Maanantaihin saakka en olisi kestänyt tätä kipua.

On se muuten jännä, miten minulla ei ikinä ole ollut ongelmia hammaskaluston kanssa, paitsi nyt oikomishoito nuorempana. Ennen Bellen raskausaikaa minulta on kerran poistettu hammaskiveä, mutta reikiä ei ole ikinä ollut. Sitten iski kaksi juurihoitoa ja nyt tässä raskaudessa tulehtunut viisaudenhammas, jo raskausviikolla 11. Joulukuussa menen vielä tarkastuskäynnille, jos ei nyt ole mitään muita ongelmia ennen sitä. Mun naama on melko turvonnut ja mustelmilla, mutta onneksi Belle halusi toimia linssiludena. 

Miten raskaus on vaikuttanut teidän legoihin? 😄

Kommentit (2)

Hyvä että nykyisin on noihin pelkotiloihin erikoistuneita paikkoja. Itsellä ei tätä huolta ole koskaan ollut, mutta veli on aina ollut tosi arka hammaslääkärin suhteen, niin olen nähnyt miten vaikeaa se voi olla. Muutenkin meidän lapsuudessa ei ollut vielä niin paljoa vara valita.
https://www.hammaslääkärijoensuu.fi

Mulla on nyt 2 viimisessä raskaudessa lohjennut ainakin 3 hammasta. (Minulla on siis 4 lasta.) Ja helposti valuu ikenistä verta kun harjasin hampaita tai käytin hammaslankaa.
Ja hampaat lohkes aina just loppuraskaudes. Viime raskaudes just päivää enne synnytystä, onneks ei synnytykses sentää 😅
Teille paljon onnea vauvasta, toivottavasti raskaus menisi sinulla ”helpommin” kuin edellinen. Itku pääsi kyllä kun luin sun postauksen että plussa pärähti tikkuun, se on vaan nii mahtava tunne 😍💛💛

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X