desire nymark - Banneri

Pyysin ajan pelkopolille jo ensimmäisellä neuvolakäynnillä, koska halusin sektion. Viimeksi synnytin hätäsektiolla ja siitä jäi kaiken maailman traumoja. Pelkäsin ihan hirveästi että en taaskaan kerkeä oikeaan paikkaan ajoissa, että meno on yhtä hysteeristä kuin viimeksi ja että joutuisin synnyttämään yksin. Jospa se suunniteltu sektio olisi minulle ”korjaava kokemus”, josta oikeasti jää hyvä fiilis ja kiva muisto.

Tämä raskaus on mennyt tosi nopeasti ja kieltämättä tuntui aika oudolta suunnata pelkopolille keskustelemaan tulevasta synnytyksestä jo tässä vaiheessa. Tämä ensimmäinen aika oli kätilölle ja 27.11 minulla on toinen aika lääkärille. Sektiopäätöksen voi saada jo tässä vaiheessa, mutta itse aika varataan yleensä vasta raskausviikolla 36. Ennen tätä käyntiä minulle manailtiin että siellä polilla pitäisi itkeä hysteerisesti, koska noita sektiopäätöksiä ei noin vaan heru, vaan niistä joutuu oikeasti tappelemaan.

Ketään ei pakoteta synnyttämään alakautta

Pelkopolikäynti oli Porvoon naistenpolilla ja vastassa oli tosi mukava kätilö, joka nopeasti vilkaisi minun mukaantuomia papereita ja totesi että ”Sana sektio toistuu monesti. Ketään ei pakoteta synnyttämään alakautta, joten annan sinulle sektion jos sellaisen haluat”. En siis joutunut itkemään hysteerisesti tai vääntämään tai anomaan. Minun ei nyt muutenkaan tarvinnut keskustella Bellen synnytyksestä, koska täällä Porvoon naistenpolilla ollaan vielä tuoreessa muistossa. Eihän kukaan nyt joka päivä synnytä suljetulla synnärillä.

Käytiin läpi sektion riskit ja miksi alatiesynnytystä suositellaan, sain kasan lippulappusia ja käytiin läpi miten suunniteltu sektio hoidetaan. Sovittiin myös että sektio tehdään naistenklinikalla. Tiedustelin jo noista perhehuoneista, että miten sellaisen voisi saada itsellensä. Niitä jaetaan vissiin vasta samana päivänä, eli sellaista ei ainakaan pysty varaamaan etukäteen. Tietoihin voidaan vaan laittaa että sellainen halutaan. Andreas rupesi jo miettimään jos naistenklinikan kätilöillä on virkistyskassa, johon voisi lahjoittaa muutaman kolikon ja sitä kautta saada paremmat mahikset noihin perhehuoneisiin. Miehet 😀.

Meille elektiivinen sektio on paras vaihtoehto

Sektio tuntuu juuri oikealta vaihtoehdolta meidän perheelle. Sektiosta nyt voidaan olla mitä mieltä tahansa, mutta korostan että nimenomaan MEIDÄN perheelle tämä on oikea ratkaisu. En enää koe että tämä tuleva synnytys tuntuisi pelottavalta, vaan mennään kohti sektiota rauhallisin mielin. Tällä tavalla tiedän että tulen olemaan oikeassa paikassa, oikeeseen aikaan ja ammattilaiset hoitavat loput. Eiköhän ne tiedä mitä ovat tekemässä, ilman että meidän pitäisi ihmetellä hirveästi tai antaa mielipiteitä ja neuvoja. On tietysti olemassa pieni riski, että synnytys käynnistyisi ennen sovittua sektiopäivämäärää, mutta siinä tapauksessa sektio tehdään päivystyksessä.

Kaiken puolin sype käynnistä jäi tosi hyvä fiilis. Tämä pieni keskusteluhetki kesti noin tunnin, mutta olisin saanut uuden ajan jos olisin halunnut. Eli keskustelemaan kyllä pääsee jos jokin asia askarruttaa tai pelottaa. Eli minulle tehdään elektiivinen sektio helmikuussa, luultavasti raskausviikolla 39. Ollaan molemmat tosi tyytyväisiä meidän päätökseen, vaikka nyt Andreas antoi mulle ihan ”vapaat kädet” päättää näistä synnytykseen liittyvistä jutuista.

Kommentit (8)

Naistenklinikalla ei perhehuonetta saa uudelleensynnyttäjä juuri koskaan ellei syystä tai toisesta paikkatilanne ole sellainen, että perhehuoneet ainoat vapaana olevat. Ei siis kannata juurikaan sitä toivoa tai kätilöiden virkistyskassaa yrittää lahjoa.

Esikoinen syntyi perätilan takia sektiolla. Olen myös kuullut kuinka meillä joutuu itkemään sektion, en joutunut toisenkaan kohdalla, vaikka lääketieteellistä syytä ei ollut. Toipuminen molemmilla kerroilla nopeaa. Alakautta synnyttäneet tuttavat ovat olleet pidempään toipilaina, tosin me kaikki olemme erilaisia ja koemme kaikki asiat eri tavalla. Mielestäni tärkeintä on, että 2000-luvulla nainen saa itse voida vaikuttaa näihin asioihin.

Nimenomaan just se, että saa itse vaikuttaa! 🙏🏻

Eniten itse pelkäsin sitä lynkkausta muilta äideiltä kun esikoisen kanssa oli niin kamala sype että halusin sektion, joten en juurikaan uskaltanut ääneen puhua asiasta. Elokuussa syntyi toinen myös suunnitellulla sektiolla, ja sekin meni hyvin, olen toiounut todella nopeasti. Nyt uskalsin jo hieman puhua muillekin ilman tuomitsemisen pelkoa. Itelleni on siis kahdesta sektiosta jäänyt hyvät muistot. Hoitohenkilökunta on ollut osaavaa ja tosi tukevaa 🙏🏻

Mulla om kaikki 3 lasta syntynyt sektiolla. Hyvin on mennyt. Ensimmäinen hätasektiolla . Kaksi nuorempaa suunniltuna

Juuri eilen pyysin neuvolasta lähetettä pelkopolille, uskon ja haluan uskoa viimeiseen asti synnyttäväni alateitse, mutta synnytys pelottaa ajatuksena niin paljon, että koin pelkopolilla käynnin todella tärkeäksi. Ihanaa että sait toivomasi sektiopäätöksen ja hurjasti tsemppiä loppuraskauteen!❤️

http://nouw.com/maijumatilda

Itselle tehty kaksi sektiota, tosin molemmat puhtaasti lääketieteellistä ja anatomisista syistä. Mutta jos noita syitä ei olisi ollut, niin varmaankin olisin itsekin sektion pyytänyt pelkopolin kautta. Riskit tiedostan, mutta suunnitellussa sektiossa nekin melko pienet.

Hyvä tapa synnyttää, tärkeintä kuitenkin että äidille jää hyvä ja turvallinen kokemus. Tsemppiä lääkärin tapaamiseen 🙂

Tappeluthan tapahtuu pääosin lääkärin vastaanotolla. Kätilö ei voi antaa sektiopäätöstä.Mulla vastaava sypekäynti mutta jännitän sikana lääkärikäyntiä. Lääkäri tekee päätökset, kätilö voi sanoa mitä sanoo. Toivotaan että meillä molemmilla hyvä lääkärikäyntikin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X