desire nymark - Banneri

Kuten jokainen teistä jo varmasti on huomannut, olen melkoinen harakka. Tämä näkyy sekä meidän sisustuksessa että vaunuissa. Välillä osaan perustella rahankäyttöäni, välillä taas sillä ei ole minkään näköistä logiikkaa. Olen kovimman luokan tuhlaaja tietyissä asioissa, toisissa taas niin pihi että hävettää.

Viime aikoina olen sentään yrittänyt panostaa laatuun. Eihän sitä nuorempana älynnyt miten esimerkiksi halvat vaatteet kestävät sen kolme pesua, ja sitten pitäisi taas ostaa uutta. Asia joka vie eniten rahaa tällä hetkellä on koti ja sisustus. Haluaisin sanoa että lapset, koska niihinkin uppoaa ihan mukavasti rahaa, mutta ei. Meidän sisustus ja remontit tyhjentävät lompakkoa melko ahkerasti. Sisäinen harakkani rakastaa kaikkea kiiltävää ja kimaltelevaa, ja varsinkin lamput saavat aikaan ihmeellisen voimakkaita reaktioita. Voisin melkein kuvailla sitä rakkaudeksi.

Olen metsästänyt uutta lamppua meidän makkariin ja viime viikolla päädyin ostamaan meille Gross valaisimen. Tästä kapistuksesta olin valmis maksamaan 389€. Plus toimituskulut ja polttimot tietysti. Kun avasin laatikon huomasin että kaikki 24 palloa oli pakattu yksitellen, eli joudun kokoamaan hänet ihan itse, omin pikku kätösin, pallo pallolta. Saatan olla pikkaisen laiska ihminen, mutta jos maksan lähemmäs neljä sataa euroa lampusta (kuka edes maksaa näin paljon LAMPUSTA?!) oletan että se on kiinnitystä vaille valmis. Toivoisin jopa että hän keittäisi minulle aamukahvit tolla hinnalla.

Samaan aikaan kauhistelen miten höylän vaihtoterät voivat olla niin kalliita. Meinasi jopa jäädä sääret ajamatta. Olen myös se ihminen joka kiroo esimerkiksi juuston hintaa ja harkitsen jotain halvempaa päällepantavaa herkkuleipiini. Marisen Andreakselle auton kulutuksesta, joka on puolet vähempi jos minä istun ratin takana. Sähköiseen rintapumppuun en todellakaan ollut valmis panostamaan 200 euroa, sehän olisi ryöstöä, mutta pinniksen reunapehmusteeseen olin valmis sijoittamaan yli satasen. Ei siinä, onhan se palmikkopehmuste kaunis lisä sisustukseen, mutta olisihan rintapumpusta ollut enemmän iloa.


Olen myös niitä ihmisiä jotka lämmittävät kahvin mikrossa, joka ostaa halvimmat verhot koska kangaspalasta en ole valmis maksamaan montaa kymppiä enempää ja se joka kauhustelee tampoonien hintoja. Etelänmatkoihin en ole valmis heittämään rahaa, koska oikeasti haluan vaan olla kotona ja lempiharrastuksiin kuuluu nukkuminen. Yritän käyttää mahdollisimman vähän sähköä, mutta suoratoistopalveluihin menee 50 euroa kuussa. Emme ikinä käy ulkona syömässä, mutta ruokakaupassa en todellakaan vertaile hintoja. Andreas tuhlaa omaisuuden take away kahveihin, jotka yleensä ovat hirveän makuisia, enkä edes jaksa välittää.

Meillä on usein leikkokukkia, mutta kastanjasutipuun hinnasta meinasin pyörtyä. Palmu ruukkuineen maksoi lähemmäs kaksi sataa euroa ja kaiken kukkuraksi paska kuoli, vaikka myyjä kehui miten helppohoitoinen yksilö hänen pitäisi olla. No ei ollut ei. Noin vuoden hän kerkesi olla meillä saattohoidossa, kunnes hän siirtyi palmujen taivaaseen. Silloin päätin että en tuhlaa senttiäkään viherkasveihin. Imetysliiveihin tuhlasin pienen omaisuuden, mutta tavallisten rintaliivien ja varsinkin pikkareiden hintoihin irvistän.

Andreas haaveilee ulkoporeammeesta, joka aiheutti melko kiivaita keskusteluja. Pihan kivetys joka maksaa kymmenen kertaa enemmän sen sijaan on mielestäni erittäin kiva idea. Siivousaineisiin tuhlaamme järkyttäviä määriä, koska olen rakastunut methodin tuotteisiin, mutta Andreaksen haaveet kärcherin höyrymopista murskasin pieniksi muruiksi. Väittelyiden jälkeen päädyimme halvempaan höyrymoppiin joka osottautui yllättävän hyväksi. Pelkästä merkistä en ole valmis maksamaan, jos ei puhuta puhelimista ja tietokoneista. Silloin omena on ainoa vaihtoehto.

Mitä opimme tästä? Elämä on täynnä valintoja. Joitakin valintoja en edes itsekään pysty perustelemaan, mutta no. En kai sitten ole se kaikista loogisin yksilö.

Kommentit (15)

Saisinko tiedustella mikä matto on olohuoneessanne?

”Imetysliiveihin tuhlasin pienen omaisuuden, mutta tavallisten rintaliivien ja varsinkin pikkareiden hintoihin irvistän.”

Sama täällä 😅

”Imetysliiveihin tuhlasin pienen omaisuuden, mutta tavallisten rintaliivien ja varsinkin pikkareiden hintoihin irvistän.”

Sama täällä 😅

Mites käytätkö paljonko lasten vaatteisiin ja leluihin yms.? Ostatko käytettyinä, saatko lahjaksi paljon vai ostatko uutena? Itse aikoinaan hurahdin kirpputoreihin ihan liikaakin. Tuli ostettua vauvalle/lapselle ihan liikaakin vaatetta ja leluja kirpputoreilta kun sai halvalla ja se tunne sielä kun löydät sen kivan vaatteen tai lelun lapselle. Mutta kun lapsi kasvoi niin eihän sieltä enään löytynyt kunnollista vaatetta lapselle, joten jätin kirpputorit ja nykyään ostan ihan kaupasta.

Bellelle ostin paljon käytettyä silloin kun hän vielä oli vauva, mutta aika usein meni hermo kun hintalappu oli isketty tahran päälle. Tai sit vaatteissa oli reikiä, joita en huomannut kirpparilla. Eli lastenvaatteisiin kyllä uppoaa rahaa 😅 meillä esim henkkamaukan bodyt kestää neljä pesua. Sitten ovat jo ihan kulahtaneet 🙄 Mut sitten esim peuhun bodyt ovat yllättävän hyvänlaatuisia! Bellelle olen ostanut gugguuta ja moloa, sillä ajatuksella että säästetään Myttelle 😁

Voitko suositella joitain imetysliivejä? 🙂 Itellä hankintalistalla jotkut mahdollisimman tukevat, kappahlin ja hm:n liivit ei oikein aja asiaansa isorintaisella 😅

Mä tilasin brastopista, niistä oon tykännyt eniten. Ja sitten sieltä tavallisissa liiveissä Curvy Kate on mun suosikki. 🙂

Isorintaiselle suosittelen ehdottomasti netissä toimivaa kotimaista Lumingerie -liivikauppaa. Ihan kaikkiin liiviostoksiin siis.

Joo ei, kokeilin henkkamaukan, lindexin ja kappahlin liivejä enkä kyllä voi suositella niitä. Vaikka en siis ole isorintainen, mutta tissit roikkuu jossain navassa niin ja haluan pitää niitä siinä missä niitten kuuluisi olla 😂 bravadon sekä carriwellin liivit ovat hyviä! Aika tyyriit ovat, mutta on kyllä sen arvoisia 😁 carriwellin liiveissä on leveemmät olkaimet, bravadon taas joustaa enemmän (vaikka ovat napakat) 😁👍🏻 Molemmissa on sellaiset pienet toppaukset, eli nännit ei paista läpi 🙈

Olipa hyvä teksti! Se on tosiaan ihmisestä kiinni, mistä säästää ja mihin panostaa. Tykkään itse matkustaa, mutta mahd. edullisesti. Siksi en käsitä vanhempia sukulaisiani, jotka maksavat ekstraa lentokentän loungesta, syövät kentällä kalliit aamupalat, ostavat koneessa skumppaa, ja maksavat ekstraa päästäkseen jonon ohi. Aivan käsittämätöntä!

Ihana teksti!
Pidän itseäni (en tietystikään pihinä vaan) taloustoetoisena. Tämä toki ihan siksikin, että olen talouden ainoa aikuinen ja tuloni ovat hyvin pienet. Toisaalta taas myös siksi, että pidän siitä turvallisuuden tunteesta, kun hallitsen perheen talouden tasapainon ja jotain, edes pientä, jää joka kuukausi myös säästöön.
Silti kulutuksessani on taatusti noita sokeita kohtia myös yllin kyllin.

Ne höylän (ja) vaihtoterät suosittelen muuten ostamaan Lidlistä. Tehtävänimikkeenä Laura niitä joskus suositteli ja sitä kautta minäkin löysin. Sen juuston ostaa muuten Lidlistä myös melkein puolta halvemmalla.

Kuukuppia suosittelen oikeasti myös. Sitä en itse ensin meinannut millään raadkia ostaa, vaikka oikeasti tuo säästää tietysti toimiessaan itsensä takaisin aika nopeasti. Samalla kun siirryin runsaine kuukautiseni kuukuppiin, vaihdoin kertakäyttösiteetkin kestositeisiin. Lähinnä mukavuuden vuoksi, mutta myös siksi, että kuukautiset ovat minulle nyt täysin ilmainen huvi 😉.

Jokainen säästäköön sieltä, mistä hyvältä tuntuu. Sellaista ”toisten kustannuksella” säästämistä vaan en kestä. Sellaista ”säästimme ruokarahoissa menemällä kaverin luoksen syömään”.
Jokainen myös laittakoon rahaa siihen, mitä arvostaa. Siis ainakin silloin, jso on rahaa. Velaksi ei kannata ostaa sitäkään, mistä tykkää, mitä tarvitsee tai ansaitsee. Paitsi ehkä asunnon.

Tuhlasin 558€ lamppuun josta äen nyt kolmen vuoden jälkeen enään pidä 😀

Tämän takia en oo raaskinu ostaa flos valaisinta, vaikka olen kuolannut sitä jo pitkään 🤭😂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X