desire nymark - Banneri

Kaupallinen yhteistyö OZBABY

Sisäinen harakkani rakastui ruusukultaiseen kehikkoon. Siitä se sitten lähti, nämä vaunut oli pakko saada! Myönnän, että vaunuissa mentiin estetiikka edellä, mutta oli meillä muitakin vaatimuksia. Kevyet, ketterät, kääntyvät etupyörät, helpot kasata ja heittää takakonttiin, mahdollisuus kiinnittää turvakaukalo suoraan runkoon. Kaikki edellämainitut ominaisuudet löytyy Cybex Priamilta, joten päädyimme näihin sekä Cybex Cloud Z i-Size turvakaukaloon.

Vaunut ovat olleet meillä käytössä noin 3 kuukautta ja olen ollut supertyytyväinen! Ensinäkin se, miten helposti nämä menevät kasaan. Vaunukopassa on memorynapit, eli nappeja ei tarvitse painaa yhtäaikaisesti! Painettuaan napit pohjaan sivuilta, voi vaunukopan nostaa helposti pois yhdellä kädellä. Kopassa on jopa nahkainen kahva tätä operaatiota varten. Vaunujen heittäminen autoon onnistuu siis yhdellä kädellä muutamassa sekunnissa ja takaisin kasaaminen menee yhtä kevyesti. Tämä oli minulle tosi tärkeä ominaisuus, koska hermot eivät kestäisi liian monimutkaisia virityksiä, tyyliä paina tästä, vedä tästä, laske kymmeneen, kiroile ja juokse talon ympäri, odota että tähdet ovat oikeassa asennossa ja työnnä vaunut kasaan. Joku teistä saattaa jopa muistaa sen kerran, kun jätin Bellen vaunut kaupan parkkihalliin kovan taistelun jälkeen. Tästä voimme päätellä että a) Ne eivät suostuneet menemään linkkuun kovinkaan helposti ja b) Kärsivällisyys on vähän niin ja näin.


Kauniit ja ketterät

Valitsimme mustat vaunut ja rakas äitini kauhisteli, että lapsihan grillaantuu niissä kesällä. Priamin kopassa on ”panorama-ikkunat”, eli toisin sanoen tuuletusaukot. Tavarakori on tilava ja toimii magneetilla. Siellä pidän yleensä kaukalon adapterit sekä kantoliinan. Adaptereilla kaukalon saa kiinnitettyä suoraan runkoon, mikä on tosi näppärä juttu esimerkiksi kauppakäyntejä varten. Tosin tätä toimintoa ei nyt olla käytetty, koska emme käy kaupassa vauvan kanssa emmekä hillu esimerkiksi ostoskeskuksissa koronatilanteen takia. Vaunukopan saa myös helposti täysin litteäksi, jos auton tavaratila loppuu kesken. Vaunujen runko pysyy pystyssä, eli säilyttäminen onnistuu näppärästi sisätiloissakin, jos ei ole lämmintä ulkovarastoa.


Näillä olen kuulkaas körötellyt menemään hiekkateillä, rannalla ja mettäteillä. Siihen tarkoitukseen ne eivät kyllä ole luotu, mutta kulkevat silti oikein näppärästi. Asfaltilla priamit ovat super kevyet työntää, sekä tietysti sisätiloissa! Sektion jälkeen kuskasin Mytteä ympäri kämppää näissä, kun nostaminen oli vähän niin ja näin. Belle haluaa yleensä kävellä, juosta, pomppia ja hyppiä tai pyöräillä vaunun vieressä, mutta meillä on myös seisomalauta hänelle. Kaapissa odottaa ratasosa, joka sekin vaikuttaa tosi näppärältä, mutta siitä kirjoitan enemmän kunhan se pääsee testiin! Vaunukopan suurin sallittu painoraja on 9 kg ja ratasistuimen suurin sallittu painoraja 22 kg. Eli vaunuilla on melko pitkä käyttöikä ja sekin oli meille tärkeää. Tiedän että monet omistavat useammat vaunut, joita sitten käytetään eri käyttötarkoituksiin, mutta minä olen sellainen ”yhdet vaunut saavat luvan riittää” tyyppi, ja koen että Priamit ovat meille tarpeeksi monipuoliset.


Vaunukoppa tuntuu laadukkaalta ja mitä parasta, materiaali on ”liukas”, joten se ei likaannu kovinkaan helposti. Pakko myöntää että nämä ovat melko tyyriit vaunut, mutta ne tuntuvat myös todella laadukkailta! En ole se kaikista varovaisin tyyppi, mutta vaikka olen kuljettanut näitä vaunuja takakontissa lukuisia kertoja, olemme selvinneet ilman naarmuja. Joten sainoisin että ovat melko kestävät. Vauvaryhmissä olen kuullut että työntöaisa heiluisi ja että vaunujen jousitus olisi vähän niin ja näin, mutta itse olen eri mieltä. Koen että nämä ovat helpot työntää sekä nurmikolla että hiekkateillä. Belle ei viihtynyt vaunuissa, mutta Mytte onneksi tekee ja nukahtaa nanosekunnissa vaunulenkeillä. Tämä on tietysti minulle ja Bellelle tosi kiva juttu, koska ennen Mytten syntymää kävimme usein metsäkävelyillä.


Sopivan miehekkäät raksamiehelle

Tiivistettynä olen ollut vaunuihin todella tyytyväinen, enkä oikeastaan keksi mitään mistä voisin valittaa. Vaunuissa on säädettävä työntöaisa, joten Andreaskin on ollut näihin oikein tyytyväinen. Esikoisen kanssa en oikein tajunnut panostaa vaunuihin, varsinkaan että sellaiset hyökkäysvaunut eivät sovi meille, jotka usein kuljettavat vaunuja auton takakontissa. Silloin koin että vaunujen roudaaminen oli yhtä helvettiä. Nyt kun vaunut ovat kivat ja helppokäyttöiset ne ovat päivittäisessä käytössä. Jälkiviisaana sanoisin siis että vaunuihin kannattaa panostaa.

Minua kiinnostaa hirveästi mitkä vaunut teiltä löytyy, sekä teidän vaunujen plussat ja miinukset? 😄

Kommentit (11)

Minulla oli vähän sama kokemus että ensikertalaisena ja vaunuista mitään tietämättömänä ostin käytettynä torista ensimmäiset ok näköiset aika raskaat vaunut jossa hampaita kiristellen taistelin kankeitten mekanismien kanssa 😀 toinen kerta on varmasti aina viisaampi.

Näihinhän saa eteen yhtä isot renkaat kuin taakse, jolloin on varmaan helpompi mennä metsässä yms

Ensimmäisen kanssa vaunuihin panostaminen on vaikeaa, kun ei oikein tiedä. Ei tiedä, mitä on tarjolla, eikä vielä tiedä, mistä pitää. Ei tiedä sitäkään, mitä oikeasti tarvitsee.
Ja ainahan se on tietysti vähän riskiä, tykkääkö lapsi olla vaunuissa laisinkaan. Pitkäikäisiksi ajatellut yhdistelmävaunut voivatkin käydä tarpeettomiksi, kun pienempi sisarus ilmoittaa tulostaan.
Omat ajatuksetkin muuttuvat matkan varrella. Viimeistään viimeisen lapsen jälkeen osaat sanoa, millaiset ovat ne teille parhaimmat. Valitettavasti.

Myyjät kyllä auttavat. Ja myyvät. Mutta siinä on ostaja aika hukassa, kun kauppias latelee ominaisuuksia. Onko ollut itse koskaan vanhempana vaunujen aisassa, sitä et saa koskaan tietää.
Elämätkin ovat niin kovin erilaisia. Toisen täytyy mahtua kärryineen hissiin, tisen puoliso on puoli metriä itseä pidempi.
Kaverin hyvä ei ehkä sovi itselle lainkaan.

Markkinatkin uudistuvat tiheään tahtiin. Esikoisen odottaja voi ajatella, että käytetyt on ihan hyvät. Kunnes mieli muuttuu ja kaduttaa.

Oma neuvoni on, että vaihda rohkeasti, kun mieli tekee. Laita kiertoon, jos et ole itse tyytyväinen ja kokeile jotain muuta. Itse aloitin suurilla makuuvaunuilla, mutta unelmakärryt olivatkin lopulta pienet matkarattaat.

Tämä on kyllä totta! 😁 Lapset ovat kovin erilaisia, Bellen kanssa kalliit vaunut ois harmittanu, koska hän ei viihtynyt vaunuissa kovinkaan hyvin. Jostain syystä en myöskään saanut kantoliinaa toimimaan hänen kanssa, mutta koliikkikeinu oli paras keksintö maan päällä! Mytte taas viihtyy vaunuissa ja kantoliinassa, mutta koliikkikeinu on ollut aika turha 😁

Minä ihmettelin silloin raskausaikanasi että liksi ihmeessä ostat vauvalle koliikkikeinun valmiiksi, eihän sitä voi mitenkään tietää etukäteen, tuleeko koliikkivauva vai ei🤣 jos vauva olis osoittautunut itkuiseksi, koliikkikeinun olis kyllä ehtinyt hankkia vauvan syntymän jälkeenkin. Näin 7 lapsen äitinä sanon tämän kokemuksen syvällä rintaäänellä. Meillä on emmaljungan yhdistelmävaunut ostettu 10v sitten esikoisellemme, jotka on edelleen nuorimmalla lapsellanne käytössä, Emmaljungat maksoi sillon n. 850e lastentarvikeliikkeessä, ei ole yhtään harmittanut että tuhlasimme ison läjän seteleitä laadukkaisiin vaunuihin. Ovat hintansa haukkuneet vuosien saatossa. Edelleen ostaisin emmaljungan yhdistelmävaunut!

Koliikkikeinua voi käyttää vaikka vauvalla ei olisi koliikki 😊 vähän samanlainen ku sitteri, jonka suurin osa kuitenkin päättää hankkia 🙂

Cybexin työntöaisan heilumiseen liittyen – Jäätiin käsitykseen että aisa ei ole täysin liikkumaton, jotta tien epätasaisuudet ja töyssyt eivät kohdistuisi vauvaan ja vaunukoppaan vaan työntäjään. Näin siis kertoi lastentarvikeliikkeen myyjä kun kahvasta kyselimme 🙂

Meillä oli viime- eli vauvavuonna Britax Smile 2. Ostettiin nämä starttipakettina, eli mukana tuli vaunujen lisäksi ratasosa, turvakaukalo ja jalusta, hyttysverkko, sadesuoja organizer. Oltiin kaikin puolin hyvin tyytyväisiä näihin, mutta muutama kuukausi sitten päädyin vaihtamaan Smilet Britax B-motion 4. Ne menevät hiukan pienempään kasaan näppärämmin kuin Smilet. Merkkiuskollisena ostettiin myös puolen vuoden iässä tytölle Britax Dualfix-turvaistuin 😂

Olen testannut noita Britaxin Smile kakkosia ja ne oli kans tosi näppärät! 😁👌🏻 mulle tärkeintä oli helppo kasaus, taistelin Bellen vaunujen kanssa niin paljon että ei enää ikinä! 🤣

Täällä myös Cybex Priamit, mutta 2in1 malli vuodelta 2018. Eroaa vain siinä, että vaunukoppalle ja ratasosalle on yksi runko johon vaihdetaan kankaat sen mukaan haluaako pitää käytössä koppaa vai ratasosaa. Älyttömän kätevä systeemi ja säästää tilaa ihan hirveästi. Muutenkin ollut Cybexeihin enemmän kuin tyytyväinen. Pesee muut vaunut aivan mennen tullen sekä ulkonäössä, että käytännöllisyydessä! Toki offroadingia ei näillä kauheasti kannata harrastaa, mutta meille kaupunkikäyttöön ihan best!

Meillä Oran Jovi Airit ostettiin esikoiselle käytettynä olivat kyllä hyvä ostos tulevat palvelemaan meillä vielä toisenkin lapsen kätevät ovat olleet saa nekin pieneen tilaan renkaat saa helposti irti:)
Noi teidät vaunut on kyllä ihanat <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X