desire nymark - Banneri

Meidän rusettipaja Bellalice bows on kohta ollut pystyssä kolme kuukautta. Onhan tässä tapahtunut vähän kaiken laista, kun kaksi puupäätä yks kaks päättävät perustaa nettikaupan. Itse ompelin viimeksi yläasteella, mutta Andreas on kyllä lyhentänyt verhoja ja sellaista pientä tässä vuosien varrella. Nettikaupoista emme tienneet yhtään mitään, mutta onneksi kaikkeen on olemassa youtube tutoriaali ja shopify on yllättävän helppokäyttöinen alusta. Tässä muutama asia, jonka olen oppinut kolmen kuukauden aikana.

Kankaatkin voivat olla kissakaloja

Itse suunnitteluun menee yllättävän paljon aikaa ja saatan selailla kankaita tuntikausia, löytämättäsitä täydellisen sävyistä kangasta”. Sitten on tietysti myös ollut niitä kankaita, jotka ovat kissakaloja. Kuvissa täydellinen sininen saattaa livenä taittaa vihreään tai olla liian tumma/vaalea. Siinä pitää sitten pähkäillä, että muutetaanko visiota, vai heitetäänkö kaappiin lojumaan.

Tuote loppuunmyyty

Korona on myös vaikuttanut jonkun verran toimitusaikoihin ja tietyt kankaat ovat kokonaan loppu. Kyllä siinä saa purra hammasta, kun jotain tiettyä rusettia menisi vaikka kuinka paljon, mutta juuri se kangas on loppuunmyyty, eikä ole tietoa milloin saadaan lisää. Tällä hetkellä meillä on pieni pala vihreää kangasta jäljellä, eikä sitä täydellisen sävyistä vihreää löydy mistään, joten kohta meidän Tiana rusetti poistuu mallistosta.

Pienyrittäjyys on koko perheen juttu

Käsillä tekeminen, elinäpertäminenon ollut tosi kiva vastapaino kotiäitiyteen. Sellaista omaa tekemistä, vaikka nyt yleensä Belle häärää taustalla ja Mytte roikkuu kantoliinassa. Pakkaaminen on Bellen mielestä super hauskaa, joten hän on meidän firman virallinentarroittaja”. Hän on myös se, joka päättää milloin pidetään kahvitauko. Tämän homman myötä multitasking on saanut ihan uuden merkityksen, mutta yllättävän hyvin ollaan pärjätty. Tämä ei todellakaan onnistuisi, jos ei koko perhe olisi mukana tekemässä. Nettikaupan pyörittäminen kahden pienen kanssa vaatii tietysti myös joustoa. Välillä niitä rusetteja tehdään keskellä yötä, kun lapset ovat nukkumassa.

Koko kämppä muuttuu pajaksi

Nykyään meillä on työhuone, mutta yllättävän usein siirryn työskentelemään pitkin taloa. Saatan tehdä paperihommia keittiössä, ottaa tuotekuvia olkkarissa tai lastenhuoneissa (riippuen mistä aurinko paistaa), ommella ja sitoa rusetteja sohvassa tai sängyssä. Kai tämä on jonkin sortin kotitoimiston kirous, että työskentely työhuoneessa ei ikinä onnistu.

Jokainen tuote ei todellakaan ole hitti

Meidän rusettipannat oli floppi. Niitä on mennyt muutama kappale silloin tällöin, mutta niitä tulemme tuskin tekemään lisää. Hiusdonitsit taas ovat olleet jättihitti ja niitä revitään käsistä, vaikka luulin että niitä menisi muutama hassu kappale. Ennen donitseja poikien rusetit olivat meidän myydyin tuote, joka oli iso yllätys. Tuttinauhoille odotin isompaa menekkiä, ne kun ovat käytössä päivittäin, mutta niitä menee muutama kappale silloin tällöin. Kokeilemallahan nämä asiat selviävät.

Markkinointi on kaiken A ja O

Rusettipajoja löytyy yllin kyllin, eikä tuotteissa nyt niin suuria eroja kuitenkaan loppupeleissä ole. Silti meidän rusettipajalla menee yllättävän hyvin, rusetteja ja donitseja menee noin 100-200 kappaletta viikossa ja myynti on tässä vaiheessa viisinumeroinen. Suurin syy tähän on tietysti mun somekanavat, missä voin rummuttaa meidän rusettipajaa. Lähetin myös pr-paketteja mun bloggaajakollegoille, jotka ovat sen verran huippuja tyyppejä, että ne mainostivat tuotteita omissa somekanavissa. Eli tänä päivänä some on todella todella tärkeä.

Vaikuttajat todellakin kinuavat ilmaisia tuotteita

Olen pyörrytellyt silmiä, kun jotkut ovat ilmaisseet ettäbloggaajat nyt aina vaan haluavat kaiken ilmatteeksi”. No.. Nyt joudun myöntämään, että saan purra hammasta, kun inboksi täyttyy yhteistyökyselyistä. Yleensä viestit sisältävät lauseenteidän rusetit ovat aivan ihania”. Ensimmäinen reaktio on tietystimiksi et sitten tilaa itsellesi, jos ne kerta ovat niin ihania?”. Kyseessä on kuiten tuotteita, jotka ovat hintaluokkaa 10-16sisältäen postikulut. En oikein näe, miten tällainen yhteistyökuvio hyödyntäisi minua, mutta tällä tavalla ainakin poljetaan vaikuttajien hintoja. Ei yritykset suostu maksamaan palkkioita vaikuttajille, jos suuri osa meistä ihan itse tarjoutuu tekemään yhteistyötä pelkkää tuotetta vastaan.

Meillä on brandreppejä, jotka saavat rusetteja meiltä ja sitä vastaan ottavat meille 2-4 kuvaa. Nämä kuvat sitten käytetään meidän feedissä. Muita yhteistyökuvioita tulemme tuskin tekemään, koska meillä ei todellakaan ole varaa maksaa sellaista palkkiota, jota vaikuttajat oikeasti ansaitsevat. Moni satsaa mikrovaikuttajiin, koska ne ovat huomattavasti halvempia, mutta siinä tapauksessa näitä yhteistöitä pitäisi olla huomattava määrä, jotta siitä olisi mitään hyötyä. Meillä ei ole resursseja lykätä ulos hirveitä määriä tuotteita, varsinkaan ilmatteeksi. Nytkin ompelukone meinaa hirttää kiinni, kun yritämme saada syysmallistoa valmiiksi.

Koko ajan pitäisi olla jotain uutta

Myynnissä huomaa aina selkeän piikin, kun lanseeraamme uusia tuotteita. Eli koko ajan pitäisi kehittää jotain uutta ja jännittävää. Elokuun loppupuolella huomasimme, että ihmiset valmistautuvat syksyä varten. Keltaiset, oranssit ja ruskeat sävyt revittiin käsistä ja harva tilaus sisälsi hempeän sävyisiä tuotteita. Nyt huomasin, että jouluun on alle 4 kuukautta, eli siihenkin pitäisi valmistautua. Viime yönä näin painajaisia, että kaikki maailman punaiset kankaat olivat loppu. Olen siis jo siinä vaiheessa tätä luovaa prosessia, että rusettijutut jopa kantautuvat uniini.

Olisi tosi mielenkiintoista kuulla muilta yrittäjiltä, miten korona on vaikuttanut teidän bisneksiin?

Kommentit (12)

Todella mielenkiintoista tekstiä yrittäjän arjesta. Olen itsekkin haaveillut yrittämisestä, mutta en ole vielä uskaltanut ottaa viimeistä askelta. Lue tästä ideoitani yrityksistä.

https://suninidea.blogspot.com/

Sanoit videolla että olet lopettanut imettämisen. Voisitko kirjoittaa imetyksen lopettamisesta, siitä miten se tapahtui sulla, vähensitkö sitä tietoisesti vai rakastuiko Mytte kiinteisiin niin kovin ettei imetys enää ollut jee? Miten koko prosessi (=lopettaminen) meni, pitikö sun pumppailla ylimääräsiä pois vai loppuiko ”luonnostaan”? Kauanko siihen meni? Mimmoset sun fiilikset imetyksestä oli ja sen lopettamisesta? Syökö Mytte nykyään öisin ja jos, niin onko ruokkiminen työläämpää kuin ennen? Oon itse pian lopettamassa imetyksen, tai ainakin vähentämässä dramaattisesti, niin olisi kiva kuulla miten se sulla on käytännössä tapahtunut 🙂

Hei,yritin jo aiemmin laittaa kommentin. Ovatko nuo hiusdonitsit isoja vai pieniä? Hirveästi himottaisi tilata,mutta pitäisi ensin tietää kumpia ovat. Kannattaa jatkossa tehdä molempia,jos vaan aika ja resurssit riittää,varmasti kysyntää on!

Sisämitta noin 7cm, venytettynä noin 15cm 😁

Haluatko ilmaisen vinkin?
Nyt syksyn ja pimeiden alkaessa on varmasti kova menekki heijastinkankaasta tehdyistä tuotteista: tilasin itse viimevuonna heijastavia hiusdonitseja, ja kaikilla myyjillä oli kauheat jonot kun menekki oli niin kova 😉

Vitsi, kiitos vinkistä! Tämähän on ihan huippu idea 😀❤️

Tää ois mahtava!! Tilaisin, vielä en ole teiltä tilannut… 😉

Upeaa luovaa ja idearikasta yrittämistä, kiva postaus! Omat suosikkini jouluksi ovat tartan-kankaiset rusetit.

Bellalice, tulee mieleen Bella-lice, täi… en itse ostaisi tuon nimisestä kaupasta

Harmi että koet asian näin. Tässä leikittiin lasten nimillä (Belle&alice) 😊

Nimeen sopisi hyvin heittomerkki sanojen väliin, Bell’Alice 🙂

Ovatko nuo hiusdonitsit sellaisia isoja vai pieniä? 😊 Kannattaa lisätä valikoimaan molempia,jos vaan resurssit riittää! Itseä ainakin nuo värit miellyttäisi ja mielellään tilaisin kun vaan tietäisi koon!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X