desire nymark - Banneri

Äitiyden haaste nro 1: nälkäkiukku

Kaupallinen yhteistyö Semper

Mytten innokas suhde ruokaan on ollut tapetilla monen monta kertaa, koska se nyt vaan on vähän next leveliä. Tämä neiti päivänsäde rakastaa ruokaa, se nyt on päivänselvää, mutta käytökseltään hän muistuttaa Gremlins peikkoa. Suloinen ja pörröinen normaalisti, mutta muuttuu hirviöksi jos nälkäkiukku iskee. Silloin äristään ja möristään, lyödään syöttötuolin tarjotinta jos palvelu on liian hidasta ja kyylätään äitiä vihaisesti.


Lapsilla tämä nälkäkiukku aina tuppaa yllättämään. Nanosekunnissa siirrytään ”ei ole nälkä” vaiheesta leveliin ”NÄÄNNYN NÄLKÄÄN!”. Toisin sanoen tilanne eskaloituu erittäin nopeasti. Ratkaisu tähän on nopeat, mutta samalla terveelliset välipalat. Semperillä on uusi Oat Bowl kauravälipala, jota Mytte ja Belle pääsivät testaamaan. Makuvaihtoehtoja on kaksi: omena & kardemumma sekä mango & kookos. Oat Bowlia voi antaa 8kk iässä, mutta on oikein oiva välipala leikki-ikäisillekin, ja miksi ei myös aikuisille.


8 kuukauden iässä tapahtuu paljon kehitystä

8 kk iässä lapsi opettelee syömään itse, joten Oat Bowlin kanssa annamme Myttelle lusikan käteen! Tällä tavalla hän saa harjoitella motorisia taitoja. Oat Bowlin pakkauksessa on suuri aukko, joka helpottaa lapsen ruokailua. Tämän lisäksi pakkaus on kokonaan kierrettävä. Meillä lusikan käyttö vielä on vähän niin ja näin, mutta Mytten taidot ovat kehittyneet huikeasti ihan muutamassa päivässä. Välillä isosiskolla menee hermo ja silloin hän on siinä avittamassa vähäsen, mikä tietysti on Mytten mielestä tosi kiva juttu, mutta pyrimme nyt siihen että Mytte saisi heilua lusikan kanssa itse.

8 kuukauden iässä lapset myös opettelevat pureskelemaan ruokaansa. Olenkin huomannut, että Mytte tutkii ruokia entistä tarkemmin, eli ihan sileät koostumukset eivät ole niitä kaikista jännittävimpiä tällä hetkellä. Omenapalat ja raastettu kookos yhdessä isokokoisten kaurahiutaleiden kanssa antavat tuotteelle karkeamman rakenteen, ja neiti nälkäkiukku on tykästynyt näihin ihan hirveästi! Samalla on ollut ilo huomata, miten nämä kelpaavat Bellellekin, joka on aika kranttu tapaus. Varsinkin kipeenä ja flunssaisena lämpimät ruoat eivät kelpaa ollenkaan, mutta Semperin MUMSit ja Oat Bowl onneksi maistuu!


Viime postauksessa hehkutin Semperin pussiannoksia, mutta sanoisin että tämä Oat Bowl on yhtä helppo kuljettaa mukana. Kaikki luokkaa ”heti valmis” välipalat ovat muutenkin tosi iso arjen helpottaja, varsinkin tällaiselle ei ihan niin taitavalle kokille. Mytten kanssa ei nyt muutenkaan onnistuisi mitkään ruokahifistelyt, neidillä ei todellakaan riitä hermo sellaiseen. Tämä on minulle vähän uutta, koska Belle sentään antoi sen 5-10 minuuttia armoa, että sais valmistella tai lämmittää ruuan. Myttelle nyt on nyt, silloin pitää mennä eikä meinata. Neuvolassakin ollaan ihmetelty, miten Mytte aina jaksaa olla niin iloinen, vaikka häntä väsyttää tai häntä herättäisi päikkäreiltä. Juu, ei se väsymys, mutta auta armias jos tällä tytöllä on nälkä.

Sinänsä ei saisi valittaa, koska meidän Mytte on muuten rosi reipas syömään ja sen kyllä huomaa joka kerta ruokapöydässä, miten hän innostuu kaikesta ruokaan liittyvästä. Hän ei nirsoile, tutkii erilaisia ruokia ja välillä jopa kiljuu ilosta. Eli tähän saakka kaikki ruokaan liittyvä on mennyt oikein mallikkaasti. Nykyään myös syödään melko siististi. Eihän tämä tyttö vieläkään mitään sotkuja pelkää, mutta on vissiin hiffannut että jää vähemmän syötävää, jos puolet ruuasta lojuu lattialla.

Millaisia välipaloja teidän muksut syövät ja millaisia ruokailijoita he ovat?

ARVONTA! Kommenttia ja yhteystietonsa (näkyvät vain minulle) jättäneiden kesken arvotaan kaksi Semperin tuotepakettia (yhden arvo n. 15 e). Samanlainen arvonta pian myös Instagramissani! Osallistumisaikaa on 23.11. asti!

Se tunne, kun et suostu jakamaan oat bowleja isosiskon kanssa

Kommentit

113 kommenttia
Avatar

Antaisin pienelle Leolle maistettavaksi.

Avatar

Ihanat tytöt! <3 Meiän kohta 4v. poika vois kans tykätä näistä

Avatar

Testiin menis meidän allergia lapselle 1v 1kk ja esikoinenkin 3,5v saattais maistaa🙊

Avatar

Mukana 😍

Avatar

Ihanan tuttua 😂 Mukana!

Avatar

Mukana 🙂

Avatar

Mukana💜

Avatar

Meillä vasta tutustutaan ruokailuun, neiti 5kk on kyllä hienosti syönyt kaikkia makuja mitä on tarjottu! Mä oon ite soseuttanut eri makuja ja joka ruokailulle puolet purkista 😊 toki nyt kun ruokamäärät kasvaa, tuskin jaksan kovin kauaa enää soseuttaa ite 😅 myöskin välipaloihin pitäis alkaa pikkuhiljaa perehtymään!

Avatar

Meillä välipalalla yleensä aina sose ja sitten sen kaverina hedelmää, banaanileipä ym sormi settiä!

Avatar

Mukana!

Avatar

Meillä tulee nyt 7kk täyteen, niin täällä ollaan sit just sopivasti 8kk kun arvonta päättyy! Olisi kiva päästä kokeilemaan näitä myös!

Avatar

Mukana

Avatar

Mukana arvonnassa.

Avatar

Mukana arvonnassa, nam!

Avatar

Mukana arvonnassa 🙂

Avatar

Mukana 😋

Avatar

Meidän lapset syövät välipalaksi hedelmiä. Ne on pakattu luonnon omiin, kierrätettäviin ja täysin maatuviin kuoriin. Tosi käteviä ja edullisia!

Avatar

Mukana!!

T. Neiti 3,5.v ja äiti

Avatar

Mukana ollaan, pojalle tulisi testiin❤️

Avatar

Mukana!

Avatar

Mukana! Meiti ukkeli tykkäis varmasti 😍 niiin perso ruualle 😂😀

Avatar

Ihanat siskokset <3 Onkohan nuo ruuat myös vegaanisia?

Avatar

Ihanat tytöt. 😍
Mukana arvonnassa! 🥰

Avatar

Smoothiet ja marjaisat patukat maistuu lapsenlapselle.

Avatar

Mukana

Avatar

Mukana arvonnassa 🙂

Avatar

Mukana arvonnassa. 🙂

Avatar

Meillä on maistettu jo omena&kardemumma ja oli kyllä tosi maistuvaa ja koostumus tarpeeksi jämptiä että pysyy taaperolla lusikassa ja päätyy suuhunkin saakka! 😀
Mukana arvonnassa!

Avatar

Alicen ripset😍

Mukana arvonnassa!

Avatar

mukana 😍😍

Avatar

Kuulostaa testaamisen arvoiselta nämä😊

Avatar

Mukana, vaikuttaa sellaiselta tuotteelta mistä olisi iloa meidän 2-vuotiaalle, jolla on sairauden takia vähäproteiininen ruokavalio 🙂

Avatar

Vau, pitääpä ostaa ja kokeilla!

Avatar

Kaikki kelpaa ja nopeasti syödään

Avatar

Tyttärelläni kaksoset ja pienestä asti,niin erilaiset. Toinen syö siististi, asettaa parsan varretkin riviin, kun vain kukinto kelpaa. toinen ei mitään väliä, onko ruokaa poskilla, vai pöydällä. Erilaisuus on siis luontaista rikkautta. Niin ihania silti molemmat, kuin myös isosisko. Kaikkiruokaisena rohkaisee maistamaan, toimii opettajana. Automatkoilla sempperin sosepussit, on aivan verraton apu.T. Ylpeä mamma

Avatar

Mukana

Avatar

Mukana

Avatar

Mukana 🙂

Avatar

Nam! Mukana arvonnassa!

Avatar

Mukana 🙂

Avatar

Mukana👍🏻

Avatar

Meidän 6kk syö hedelmäsoseita välipalaksi. Mukana arvonnassa 🙂

Avatar

Mukana 🙋🏼‍♀️

Avatar

Mukana arvonnassa, olisi kiva kokeilla seuraavaksi 7 kk täyttävän pojan kanssa. Aurinkoisia syyspäiviä!

Avatar

Mukana

Avatar

Jes

Avatar

Semperin tuotteet on kyllä 👌🏼👌🏼, ihan lemppareita meidän neidille. Ja nää uutuudet myös tosi kivat, vähän erilaisia makujakin välillä. Mukana arvonnassa! 😍

Avatar

3 veelle maistuisi myös ja näissä vehnättömyys iso plussa!!

Avatar

Ruoka maistuu nykyään mummin kullalle, uusia makuja maistellaan innolla mutta varovasti. Banaani, omena, naksut yms – suu täyteen, ettei vaan joku muu vie herkkuja lautaselta.

Avatar

Tyttö pian 2-v syö kyllä melkein mitä vaan, mutta äidin kokkaustaidot taitaa jo vähän kyllästyttää kun usein on samaa ruokaa tarjolla 😅🙈 Pyörittelin näitä uutuuksia yks päivä kaupassa ja mietin et kelpais varmasti hyvin välipalana niin kotona kuin reissussa 😊

Avatar

Tyttö syö vähän vaihtelevasti, reissussa syö yleensä paremmin ku turvaudutaan valmiisiin ruokiin, kotona ei aina oma tekemä maistu 🙈

Avatar

Pojalleni kelpaa (lähes) kaikki valimiit välipalat

Avatar

Mukaan! Suloinen pieni 💖

Avatar

Marjoja syödään paljon

Avatar

Kuulostaa hirmuhyvältä myös meidän 8kk ja 8v muksuille!

Avatar

Kiitos arvonnasta

Avatar

Tällä hetkellä kotona 2 teiniä jotka syövät vaihtelevasti koulun jälkeen hedelmiä jugurttia rahkaa / marjoja välipala patuloita, kotoa löytyy myös 5 vkoa vanha vauva joka ei vielä nautiskelee kuin maitoa mutta tulevaisuudessa innolla odotan että pääsen taas kokeilemaan semperin kaikkia herkku tuotteita lasten kanssa.

Avatar

Spännande nyhet, ska absolut testa!

Avatar

Noi kuulostaakin hyvältä, vois kokeilla aamupuuron sijaan välillä. Ei meinaa pojalle oikeen upota puuro aina ja joutuu kikkailee, hän kohta 9 kk.

Avatar

Ehdottomasti menee testiin. Tyttö tosi huono syömään mitään puuroja tai jugurttia.

Avatar

Lastenlapset syövät vain Semperiä❤️❤️Muut tuotteet ei kelpaa eli makueroja on😊3vuotias ja 1vuotias

Avatar

Semperiä käytetään ja sopii muuten hyvin kääretortun ja kakun täytteeksikin.

Avatar

Semper maistuisi!

Avatar

Mummin kullalle maistuis varmaan Semper 🙂 Just on imetyksen rinnalle lisätty soseita ja vellit.

Avatar

Esim puurorieskoja ja hedelmiä+maito on aika tavallinen välipala. Mutta usein poika saa näitä Semperin valmispuuropusseja, ne on vaan niin kätsyjä ja maistuu lapselle! Poika on onneksi ollut aina hyvä syömään, ei suuremmin nirsoile minkään suhteen.

Avatar

Tyttärenpojalle joka täyttää 09.11 1v

Avatar

Onneksi ovat hyviä syömään ja tykkäävät kaurapuurosta, sitä haluaisivat montakertaa päivässä.Kiva kun nyt kehitelty eri makuisia puuroja ja on nopeita valmistaa.

Avatar

Poika kohta 7kk ja aika hyvin on kaikki annettu maistunut. Paljon ollaan menty valmisruuilla yksinkertaisten kasvissoseiden jälkeen, olen vähän laiska itse tekemään…

Avatar

Meillä luojan kiitos syödään mitä vain mitä nenän eteen annetaan. Määrässä mennään koko ajan vain ylöspäin, saa nähdä koska määrä vakiintuu 😄

Avatar

Oispa kiva päästä kokeilemaan et maistuisko Helmille 1v. 🙂

Avatar

Esikoinen 2v syö aikalailla mitä vaan hyvällä ruokahalulla. Kuopus 4kk ei ole ihan vielä päässyt kiinteitä maistelemaan, mutta kohtapuoliin!

Avatar

Mukana!

Avatar

Mukana kisassa! 🙂

Avatar

Mukana!

Avatar

Nämä voisi olla meidän 11kk herkkua ainakin kaikki missä on kookosta on herkkua 😊

Avatar

Pienenä sottaisia ja vähän kranttuja, vaikka syövätkin hyvin.

Avatar

Varsin hyviä syömään. Arjessa suositaan helppoja mutta terveellisiä välipaloja, kuten smoothiet, puurot ja hedelmät.

Avatar

Hyvältä näyttää. Varmasti meidänkin muksu tykkäisi:)

Avatar

Meidän pieni Joel syö puurot mielellään mukana hilloa tai marjasosetta. Arvontaan mukaan.

Avatar

Tyttären tytär syö puuronsa mummin poimimien mustikoiden tai puolukoiden kera.

Avatar

Voi, kun olisi mukava päästä tän meidän pikkuisen kanssa 😊

Avatar

ihanat pikkuisten kommentit

Avatar

Ihania kuvia, meillä voisivat sekä esikoinen b3,5v että kuopus pian 5kk tykätä näistä kovasti! 🤩

Avatar

Mukana arvonnassa 😊

Avatar

Näitä olisikon mahtava maistaa, meillä vauvan kiinteiden aloitus on muutaman kuukauden päästä vasta edessä mutta oma imetysnälkä kyllä kuullostaa samalta kuin teidän pienemmän nälkä joka iskee yhtäkkiä 🙂

Avatar

Lastenlapsista nuorin, 1,5 v, syö jo isompien mukana samoja ruokia <3

Avatar

Mukana😊

Avatar

Molemmat ollut vauvana tosi hyviä syömään. Kuopuksella 6kk kans tuota nälkäkiukkua havaittu 😁. Välipalana syödään hedelmää, hedelmä/marjasoseita tai banaanilettua usein 😊

Avatar

Meillä 9kk Penny syö myös mitä vaan ja hyvin maistuukin!

Avatar

Myö ollaan arvonnassa niin mukana! Meillä monesti 8kk pojalla iskee nälkäkiukku aivan yllättäen ja ruoan pitäisi olla samantien tarjolla 🙈

Avatar

Mukana ollaan 🙂

Avatar

Syödään leipää, hedelmiä, marjoja, jogurttia yms

Avatar

Meillä on kolme pientä lastenlasta; 1 v 9 kk, pian 10 kk ja nuorin 6-viikkoinen. Heistä vanhin syö ihan kaikkea mitä tarjotaan ja on aina ollut todella tyytyväinen, kun pötyä tulee pöytään. 10 kk ikäinen maistelee varovammin ja tuo pienin ei ole vielä saanut muuta kuin maitoa. Vanhemmat lastenlapset (8 kpl) 4-vuotiaasta 19-vuotiaiksi, ovat syöneet jugurttia, leipää, muroja, hedelmiä. Eli kyllä meillä kaikki on syöneet mitä mammalla ja vaarilla on tarjottu, tosi tietty joitakin lemppareita on ollut kaikilla <3

Avatar

Näkkäri, sokeriton täysjyvä korppu (helpotusta myös kutiseviin ikeniin..) hedelmät, marjat maustamattoman jogurtin/rahkan kanssa,leipä jne

Avatar

Olika fruktpureér, gröt och banan

Avatar

Voisi testata mitä Pikkuneiti tykkää. Täytyisi alkaa pikku hiljaa lusikkaharjoittelu. Välipaloina yleensä hedelmiä, kaurasmoothieta ja naksuja.

Avatar

Mukana arvonnassa 😊

Avatar

Mukana arvonnassa. 🌞

Avatar

Pitääkin ostaa näitä testiin 😊

Avatar

Meillä pieni sormiruokailija myös ja välipalaksi menee mm. marjat ja itse leivotut rieskat. 😊

Avatar

Meillä niin pieni vielä että tissimaidolla elellään,pikkuhiljaa soseita. Sotkuista on kun kovasti puklailee.

Avatar

Mummolassa pitää olla pikkuväelle varattuna hyvää välipalaa ja saattaisi Semper herkuista mummollekin maistua.

Avatar

Meidän tyttö 11kk syökin jo Semper -purkkiruokia, erittäin maistuvia onkin. Näitä välipalojahan menee päivittäin ja tällä tuotepaketilla olisi hyvä täyttää misun masu. Ehkäpä pääsisi sinne itseblusikankin upottamaan.

Avatar

Meidän 10kk riiviölle <3 mukana arvonnassa siis!

Avatar

Juuri noita bowleja 😋

Avatar

Meidän neiti 10 kk on vähän nirso ruokien koostumuksen suhteen, mutta nuo bowlit kelpaavat onneks loistavasti! Muuten sileät smoothiet ovat kanssa varma välipala:)

Avatar

3v Minka välillä syö kaiken mitä tarjotaan ja välillä ei kelpaa mikään. Teemu 9kk syö aina reippaasti ja kaikki kelpaa pikkumiehelle 🥰

Avatar

Kiinnostaa kokeilla!

Avatar

Mukana kisassa. Meidän 1,5v tykkää Semperin välipaloista. Valikoimaa löytyy. Suosituimpia tytölle on pussimaiset välipalat mitkä on kiva imeä suoraan suuhun.

Avatar

Osallistun.
1,5v syö hedelmä paloja rahkaan jogurttia välipalaksi. Matkoilla hedelmä sosetta

Avatar

Mukana

Avatar

Mukana

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Annetut tiedot näkyvät vain blogin ylläpitäjälle. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta

Lue seuraavaksi