desire nymark - Banneri

Minähän olen manaillut, että Norovirus on kaikista kamalin tauti lapsiperheessä. No nyt tämä Noro on saanut itsellensä haastajan, nimittäin korvatulehdus. Ai saakeli. Meillä oli ensin sellainen 2 kuukautta kestävä flunssakierre, jonka jälkeen Belle sai angiinan. Tämä meni onneksi ohi suhteellisen helposti, mutta sitten Mytte tuli kipeeksi. Taas. Räkätauti ja korkea kuume.

Huomasimme aika nopeasti, että nyt ei ole kyse mistään ihan tavallisesta kuumeflunssasta. Hän oli tosi väsyneen oloinen ja kiukkuinen, eikä suostunut olemaan missään muualla kuin äidin sylissä. Lääkäri epäili ensin vauvarokkoa korkean kuumeen perusteella. Eli buranaa, panadolia ja lepoa, näytille sitten vasta jos kuume ei laske kolmen päivän jälkeen. Silloin epäilin jo korvatulehdusta, mutta meille sanottiin aika napakasti, että sen kyllä huomaa sitten, jos lapsella on korvatulehdus. No juu-u, huomasimme kyllä seuraavana yönä. Heti aamusta lähdimme lääkäriin, ja korvatulehdushan se oli.

Niin siis, mitkä yöunet?

Tämä viikko on siis ollut todella rankka ja yöunet kulkevat vahvasti miinuskäyrän puolella. Jostain syystä Mytte ei hyväskynyt Andin syliä ollenkaan, vaan takertui kiinni minuun. Tilanne meni niin pahaksi, että hän nukkui istuma asennossa mun sylissä. Vessaan jouduin raahaamaan hänet mukaan, koska en kestänyt raasun itkua. Kipulääkkeitä annettiin maksimimäärät, mutta kipu oli vissiin niin kova, että ei noista kipulääkkeistä nyt mitään suurta apua ollut. Mytte ei myöskään suostunut syömään mitään, vaikka Andreas tuskahiki otsassa kokkaili kymmenen eri juttua, jospa joku niistä kelpaisi, mutta ei.

Tämä viikko on siis pitkälti mennyt lämpöpeiton alla. Korvaa tai poskea vasten kannattaa laittaa jotain lämmintä (meidän tapauksessa lämpöpeitto tai kauratyyny). Tämä lievittää kipua jonkun verran. Mun äiti kyllä paasaili jostain sipulista, mitä kuuluu pitää yöpöydällä tai tyynyn alla, mutta en nyt oikein usko tällaisiin poppakonsteihin. Lääkkeet rupesivat onneksi tehoamaan muutaman päivän päästä, joten tällä hetkellä nukutaan ilmeisesti pois kertyneitä univelkoja. Itse en kyllä yhtään valita näistä ylimääräisistä päikkäreistä, vaikka minä toimin unileluna.

Lääkkeen antaminen on kyllä melkoista rumbaa, kun tätä oienempää ei voi lahjoa millään. Isompi taas on kiukkuinen, kun olen liimattuna kiinni Mytteen ja Andreasta ahdistaa kun hänen seuransa ei näköjään kelpaa kummallekaan tällä hetkellä. Yrittäjyys ja sairastelu on perseestä, mutta järkytyin oikeasti, kun tajusin että olisin joutunut olemaan saikulla melkeinpä 3 kuukautta putkeen, jos olisin palkkatöissä. Flunssakausi, pienet lapset ja työelämä on melkoinen kombo. Lääkäriltä kysyimme, miten tällainen megalomaaninen ja ikuisuuden kestävä flunssakierre voi olla mahdollinen, mutta tämä on kuulema tosi yleistä tällä hetkellä. Ihmiset ovat istuneet himassa 1,5 vuotta, jonka takia vastustuskyky on heikompi ja nyt kun päiväkodit alkoivat ja ihmiset muutenkin liikkuvat vapaammin ollaan flunssassa koko ajan.

Koko syksy on siis pitkälti mennyt flunssan kanssa tapellen, ja nyt kaupoissa näkyy joulukoristeita. Siis oikeasti, joulu on saakeli täällä kohta! Vastahan minä käytin shortseja ja kesämekkoja. Jos teillä on jotain vinkkejä korvatulehduksiin tai miten saisi lääkkeen annettua tällaiselle pienelle ilman hirveetä taistelua, olisin kovin kiitollinen. Ruokavinkkejä otetaan myös vastaan. Ollaan kokeiltu: kurkkua, omenaa, päärynää, soseita, smoothiet, lihapullia, kananugetteja, pizzaa, nakkeja, lihakeittoa, suolaisia vohveleita, munakasta, pastaa, perunamuussia ja jauhelihaa, leipää, puuroa, viinirypäleitä. Vesi ja maito onneksi kelpaa, mutta ruokapuolelta ei näköjään löydy mitään kivaa. Terveisin erittäin väsynyt äiti.

Kommentit (12)

Tsemppiä sairastuvalle! Meillä oli uutena ruokana siskonmakkarakastiketta josta nirsompi 1,5v tykkäsi kovasti 😊

Ja aika pian sain valjastettua muuten jäätävän veljeskateuden tuohon lääkkeen antoon. Kun uhkasin antaa lääkkeen veljelle, niin pienin veti sen kitusiinsa sekunnissa. Jotain hyötyä tuostakin… 😀 Pikkuhiljaa valitettavasti harjautui siihen hommaan jatkuvien tulehdusten takia niin hyvin, että annoin vain täytetyn ruiskun käteen ja hän lääkitsi itse itsensä.

Apteekista saa puuduttavia korvatippoja, ilman reseptiä! Meillä on kolmesta lapsesta kaksi sairastaneet miljoona korvatulehdusta. Nuorimmainen putkitettiin reilun puolen vuoden iässä, joten loppujen lopuksi en tippoja ehtinyt kokeille kuin kerran (putkien kanssa ei saa käyttää). Mutta sanoisin, että kaikkea kannattaa yrittää! 😀 Niin perseestä tuo on. Useampi yö tullut aikoinaan ”nukuttua” sohvalla istuen lapsi sylissä. Nuorimmalla ei lopulta edes putkeut auttaneet, neljä kertaa ne laitettiin ja aina vaan oli korvatulehdusta toisen perään. Ne oli pitkiä vuosia ne… 😀 Tsemppiä! <3

Tsemppiä! Meillä oli korvatulehdus myös äskettäin, siis lapsella JA minulla. Ihan karseeta, en enää ihmettele miksi lapsi on niin kärttyinen siinä taudissa. Meillä oli myös ruokailulakko, kunnes keksin kokeilla tällaista: paistettu kanajauheliha soseutetaan, ja sit kun se on lämmintä sekoitetaan siihen voita ja tämä tahna sit levitetään paahtoleivälle. Loput kanamössöt pistin jääpalamuotteihin ja pakkaseen. its een usnonut rka sipuliin mutta epätoivoissani kokeilin. Arvelen että likattu sipuli sukkahousun sukkaosaan ja tällainen pussukka lapsen vieressä sängyllä avaa mm röörejä ja saattaa nopeuttaa paranemista. (ja makkarissa haisee snägäriltä :,D )

Meillä toimii pian 1,5v:n kanssa hämäyksenä joku lemppari video puhelimelta niin suostuu ottaa lääkkeet. Ja kun mikään muu ei maistu niin jogurttia, vesimelonia, maitoa, pehmeää leipää, raejuustoa.. Just huomenna menos näyttään korvia lääkäriin kun flunssa ja yli 39 kuume. Tsemppiä!

Uskallan olla kanssasi eri mieltä: mitä vain muuta ennemmin kuin noro!

Olen itse entinen ”korvalapsi” ja kolme korvatulehduskierteistä lasta kasvattanut. Ainakin ”ennen vanhaan” (eli muutama vuosi sitten) apteekista sai puuduttavia tippoja, joita tiputettiin korvaan. Ne olivat öihin paras ensiapu.
Vaikka särkylääke normaalisti siihen kipuun auttaakin, tuntuu korva inhottavalta ja erilaiselta, kuin terveenä. Sillä kuuleekin huonosti ja ihan hassusti. Voi pientä hämmentää.

Sipuli on oikeasti avuksi, jos nenä on kovin tukkoinen. Puolita sipuli ja laita lähelle tyynyä/sängynpäätyä ja hetken päästä kaikki röörit on auki. Ilman kulkeminen voi helpottaa korvasärkyä. Aamulla huone voi haista, mutta se haihtuu nopesti.

Meillä myös nyt vissiin jo kolmas korvatulehdus putkeen ja yhtä flunssaa ollut tämä syksy. Meillä 1,5v maistuu kipeänä parhaiten piltin valmis ruoat ja kasvikset. Jogurtti ja muuten helpot ruoat syödä. Haluaa myös kipeänä että syötetään vaikka muuten söisikin jo itse. Annan aina pienen määrän lääkettä ja perään jotain hyvää esim just jogurttia ja annan inhottavuuksien aikana katsoa puhelimesta tms lempi ohjelmaa. Joskus onnistuu joskus ei…. tsemppiä sinne parantolaan hurjasti. Ehkä joskus vielä saadaan nauttia terveistä päivistä <3

Sipulin parantavaan voimaan uskon minäkin (ja mies on kertonut että hänen korvatulehduskierre saatiin lapsena poikki juuri sipulin avulla,sipulin harsoon ja korvan päälle), joko huoneeseen tai suoraan harsoon ja korvan päälle. Pikaista paranemista teille!

Ja vielä,pilkottuna pieneksi sipuli ja harson sisään.

Meillä ko kippeitä lapset oli pieninä ni JOGURTTI, VIILI ja niiden seassa sitten jotain pientä…. KAIKKI on sallittua noinnoienten kans 💖 tsemppiä 💖

Sängynpääty koholla auttaa. Jos ette ole Pamol F:ää kokeilleet, niin kannattaa ottaa testiin nestemäisen panadolin tilalle. Meillä syö niitä yhtä mielellään kuin pastilleja. Korvatulehdus on hanurista. Meillä kaksi kertaa oireet palanneet viikko kuurin jälkeen ja jouduttu topakampi kuuri ottamaan kun ei ollut parantunut….

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X