desire nymark - Banneri

Täällä ollaan odotettu menkkojen alkamista jo tovin, mutta eipä näy. Jomottavaa alavatsakipuja, kukkiva naama ja kärttyisyys on jo saapunut pysyväksi vieraaksi viikko sitten, mutta itse vuoto ei millään halua saapua juhliin. Saimme suunnitteluajan varattua ja olin kovasti toivonut että kierto ei menisi sekaisin ennen sitä, mutta tässä sitä taas ollaan. En tiedä reagoiko kroppa stressiin vai flunssaan vai tähtien asentoon, mutta turhauttavaahan tämä meininki on.

Suunnittelukäynti varattuna

Suunnittelukäynti on vasta 15.12. mutta itse kyllä epäilen, että se siirtyy eteenpäin, mitä nyt olen tartuntalukuja seurannut. Keväällä 2020 ei tehty IVF-hoitoja eikä pakastealkion siirtoja, tosin en nyt tiedä johtuiko tämä siitä, että henkilökuntaa siirrettiin muihin tehtäviin vai joku muu koronaan liittyvä syy. Tässä vaiheessa pakastealkion siirto ei ollut meille ajankohtainen, kun synnytyksestä pitää kulua vähintään vuosi ennen seuraavaa siirtoa, mutta siellä terveyskylän omapolussahan ollaan roikuttu mukana vuodesta 2018 lähtien, joten saamme aina välillä väli infoa ajankohtaisista asioista.


Tuntuu, että koko keho olisi tosi stressaantunut tällä hetkellä. Tämä ei sinänsä johdu itse pakastealkion siirrosta, vaan jylläävästä tilanteesta. Kaikki muutkin vaikuttavat olevan ihan yhtä stressaantuneita tai ahdistuneita, varainkin jos seuraa keskusteluja somessa. Vastakkainasettelua, kränää, kitkaa, loputonta väittelyä. Tämä jatkuva flunssakierre on myös rajoittanut niitä pieniä ihmiskontakteja, mitä minulla on. En siis kaipaa ihmismassoja tai baareja tai juhlia, mutta kaipaan niitä mun omia ihmisiä. Kavereita ja sukulaisia. Eilen kävin pitkästä aikaa moikkaamassa mun äitiä ja siskoa, joita en ole nähnyt kahteen kuukauteen. Tällaisissa tilanteissa some on ennen ollut kiva paikka, missä voi keskustella ihmisten kanssa, mutta nyt tuntuu että en edes halua avata facebookia.

Jonotilanteesta on tullut paljon kysymyksiä, mutta siitähän emme vielä tiedä yhtään mitään. Mitä nyt olen seurannut lapsettomuusryhmiö, olen ymmärtänyt että jonot ovat aika pitkät naikkarilla. Meidän IVF-hoito tehtiin 2019 ja silloin jono oli noin 3 kuukautta, mutta puskaradion mukaan se olisi noin 6 kuukautta tällä hetkellä. Haluan antaa virtuaalisen halauksen kaikille ivf-hoidoissa tai jonossa oleville. Vallitseva tilanne on tehnyt vaikeasta asiasta entistä vaikeamman, ja tottakai se tuntuu epäreilulta. Haluaisin sanoa, että ”kohta tämä on ohi” jne, mutta tätä samaa mantraa olen paasannut jo kohta kaksi vuotta, joten tyydyn vaan toteamaan että tilanne on erittäin paska tällä hetkellä.

Tekisi mieli kiikuttaa alkiot yhdestä pakkasesta toiseen

Siirroissa jonotilanteet ovat erilaiset, koska sinne ilmoittaudutaan mukaan kun menkat alkavat ja sitten vasta saadaan vastaus mahdutaanko mukaan tässä kierrossa vai ei. Itse ovulaation ajankohta taas sitten määrittelee tehdäänkö siirtoa vai ei, koska siirtoja ei tehdä viikonloppuisin. Meidän alkiothan ovat pakkasessa Tilkan Viuhkassa, mutta myönnän, että tekisi mieli kiikuttaa niitä yksityiselle, missä ei tarvitse miettiä mahtuuko mukaan ja sattuuko ovis väärään aikaan, mutta yksityisellä pakastealkion sulatus ja siirto maksaa 995,10 – 1113,50€. Sinänsä näille asioille ei voi asettaa hintalappua, mutta veikkaanpa että olisin toivonut jääväni roikkumaan julkiselle puolelle, jos siirtoja pitää tehdä 9 kappaletta.

Meidän alkioistakin tuli kysymyksiä. Meillä on 9 alkiota pakkasessa ja kaikki meidän alkiot ovat blastoja, eli 5 päivää vanhoja. Meidän IVF-hoito antoi siis meille 11 alkiota, joista yksi siirrettiin tuoresiirtona (tulokseton), jonka jälkeen pidettiin välikierto, jonka aikana keho sai mahdollisuuden levätä. Välikierron jälkeen teimme pakastealkion siirron luonnolliseen kiertoon, mistä plussasin. Toivotaan että asiat menisivät yhtä mallikkaasti tällä kerralla.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X