desire nymark - Banneri

Tänään mittarissa on kiertopäivä 8, eli ovulaation tikuttaminen on alkanut! Andreas lähti eilen metsästämään clearbluen digitaalisia ovistestejä ja meinasi jo iskeä pieni paniikki, kun niitä ei ollut ekassa apteekissa. Tulin jo linjoja pitkin, mutta onnekdi toisessa apteekissa oli. Meille suositeltiin nimenomaan näitä digitaalisia, kuten viimeksikin, ja onhan nämä digitestit tosi näppäriä kun näissä ei tarvitse tulkita viivaa, että onko haamu vai testipaikka ja onko tarpeeksi vahva ja huh. Mutta sen kyllä sanon, että kovin edullisia nämä eivät ole ainakaan apteekista ostettuna, joten kannattaa tilata netistä. Esim raskauskeijulla nämä digitestit olisivat olleet melkein puolet halvempia.

Tarkoituksena on siis bongata ovis testien avulla ja ilmoittaa positiivinen tulos oma polkuun. Sen perusteella sitten katsotaan päästäänkö tekemään siirtoa, vai osuuko siirtopäivä mukavasti viikonloppuun, jolloin siirtoja ei tehdä. Ai että, tästähän tulee oikea jännitysnäytelmä. Keskiviikkona meillä on ultra, joten siellä pystytään varmaan myös ennustamaan milloin digitestiin mahdollisesti ilmestyy hymyilevä naama. Itse uskon kyllä että tässä vielä menee ainakin viikko, koska eletään vielä niitä ”juupas eipäs” päiviä, kun pikkareihin yllättäen ilmestyy muutama veritippa, vaikka itse uhrijuhlat loppuivat jo päiviä sitten.

Itsehan en siis yhtään tiedä missä vaiheessa kiertoa mun ovis iskee, koska en ole tikuttanut ovista kolmeen vuoteen. Tässähän olisi ollut ideaa seurata kiertoa astetta tarkemmin jo ennen hoitoja, mutta mutta. Tuntuuhan se tikuttaminen aika turhalta, kun ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia saada tärppiä luomusti. Oppikirjan mukaan ovulaatio pitäisi olla noin kiertopäivä 14, mutta meidän firmassa harva asia menee ihan oppikirjan mukaan. Yleensä mun kierto on juuri se optimaalinen 28 päivää, mutta se tuppaa menemään sekaisin juuri silloin kun häntä tarkkaillaan. Ennen edellistä pakastealkion siirtoa kierto venyi todella pitkäksi ja nyt taas viimeinen kierto oli astetta lyhyempi, joten mene ja tiedä.

Miten monta lasta oikein meinaatte hankkia?

Tämä kysymys nousi esille muutama päivä sitten. En loukkaantunut kommentista, mutta kieltämättä hämmennyin vähän. Omasta mielestäni suurperheet ovat viisi lasta ja ylöspäin, mutta näköjään kolme jo tuntuu isolta lapsikatraalta monen mielestä. Tästähän seurasi paljon keskustelua lisääntymisestä ja lapsiluvusta, jotka molemmat ovat sellaisia asioita, jotka eivät oikeastaan kuulu kenellekään. Sen kyllä kuitenkin sanon, että tämä ikä aspekti tuntuu erittäin ahdistavalta, varsinkin kun on joku asia estämässä raskautta, tai sitten roikutaan jonossa ja kaikki tuntuu epävarmalta.

Jokainen lapsettomuushoitoja läpikäynyt on varmasti tutustunut AMH-arvoon ja miten drastisesti se laskee 30 paikkeilla. Jokainen tuntee aina jonkun, joka on saanut lapsen neljäkymppisenä, mutta AMH-taulukko ei vaikuta ihan yhtä optimistiselta tämän asian suhteen. Naisille tämä ikä aspekti saattaa tuntua erittäin ahdistavalta, eikä sitä asiaa kannata lähteä vähättelemään. Kyllä Andreaskin kauhistelee, että ei haluaisi tulla isäksi nelikymppisenä (hän täyttää kesällä 38), mutta ”en välttämättä haluaisi” ei ole sama asia kuin ”fyysisesti mahdotonta”.

Toiseltahan ei muutenkaan ikinä kannatta udella, milloin hän meinaa ”hankkia lapsia”. Taustalla voi olla vuosia kestänyt yrittäminen, tai sitten sopivaa puolisoa ei löydy, tai sitten puoliso ei vielä ole valmis. Moni myös toistaa tätä mantraa, että ”sopivaa ajankohtaa ei ole” ja kyllä minä tietyllä tavalla yhdyn tähän. Ennen lapsia pitäisi säästää rahaa, mutta samalla sitä pitäisi elää, kokea ja nähdä asioita. No, säästäminen ja reissaaminen eivät oikein sovi yhteen, eikä myöskään rilluttelu ja uran luominen. Kaikkea pitäisi tehdä ja saavuttaa samaan aikaan. Lapsia ei saisi saada liian nuorena, mutta ei myöskään liian vanhana, koska siihen liittyy kaiken maailman riskejä ja jossain vaiheessa biologiakin tulee vastaan. Meillä naisilla kun on se ”tikittävä kello”. Oli miten oli, niin ainahan ihmisillä on asiasta jonkin sortin mielipide, miten muiden pitäisi hoitaa omat lisääntymiset.

Onko teiltä udeltu ”milloin teille tulee vauva”? Tai ihmetelty teidän lapsilukua?

Kommentit (7)

Meillä ennen lapsia pahimpaan lapsettomuus kriisin aikaan miehen kummitäti sano että lapset pitää tehdä nuorena 😬
Miehen veljen vaimo esikoisen jälkeen että Esikoinen voi tulla hoitoon nii voitte tehä sen tytön ja tasan tiesi miten hankalaa ja oli juuri ollu keskenmeno

On kyllä ihmeellistä, että ihminen saa selitellä omaa lapsilukuaan ja lapsen hankkimista muille. Jokainen eläkööt omaa elämäänsä. Tosi jännittävää seurata tätä teijän matkaa. Toivottavasti tärppäis nopeasti. Itse olen onnekas kun sain kolme lasta alle 3-kymppisenä pcos:sta huolimatta.

Mantra tuntuu menevän aika usein näin:
-Koskas teille tulee vauva?
-Koskas toinen?
-Vieläkö meinaatte kolmatta?
-Eikai enää neljättä?

Hei, saitko valita luomukierollisen siirron vai lääkkeellisen? Soitin ma naistenpoli ja sain ainakin valita, otin lääkkeellisen koska tuntuu että se edesauttaa paremmin raskautumista. Molempia olen käynyt läpi, molemmat onnistuneet (poika 5v luonnollisesta kierrosta ja tyttö 8 v lääkkeellisestä). Itse aloitan Estradot laastaria x2 kierron päivänä 1, rv viikolle 10.

Sain itse valita joo, joten tehdään luonnolliseen kuten viimeksikin 😊 jos nyt tulisi jotain häikkää oviksen kanssa tai että toistuvasti osuu viikonloppuun niin vaihdamme lääkkeelliseen 😁

Olen 37 ja raskaana ensi kertaa niin pitkällä (23+6) että aletaan pikkuhiljaa uskoa jotta tästä raskaudesta peräti tulee vauva syliin; lapsettomuutta/hedelmällisyysongelmia on jatkunut allekirjoittaneella noin vuodesta 2012 ja polulle on mahtunut keskenmenoa, kemiallista jne. sälää. Tämä lapsi oli ensimmäinen rehellinen vahinko sarjassa (seurustelua oli takana positiivisen testin kohdalla seitsemisen kuukautta…) ja edelleen ei olla varmoja että miten tässä näin kävi, ollaan vaan onnellisia että kävi.

Nykyinen mieheni on 23. Päivittelyä on minun iästäni, hänen iästään, meidän ikäerostamme, ja kyselyt jakautuvat aika hyvin 50/50 ”teidän pitää seuraava sitten pistää aluille heti kun tämä syntyy!” ja ”ettehän te herranjumala lisää aio tehdä?” Sehän ei kelleen kuulu jos aiotaan, tai ei aiota. Se ei kuulu kelleen vaikka tehtailtaisiin viisi jos kroppa sallii. Mutta kovasti ihmisillä tuntuu olevan intoa tunkea omaa mielipidettään asiaan vaikkei sitä kukaan ole kysynyt. 🙂

Onnea ovisteluun sinne!

Onnea oviksen metsästykseen!
Esikoinen nyt 1,5v ja igmeen vähän on tullut kyselyitä. Pelkäsin sitä että kun ensimmäisen saa ulos että kaikki alkaa kyselemään jo toisesta. Ainoa taitaa olla naapurin vanhempi rouva, joka jää aina höpöttelemään kaikkea niin hän kyseli yksi päivä että ”milloin meinaat toisen pyöräyttää” ja antoi samalla vinkkejä mikä on hyvä ikäero 😄

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X