eveliina matilda - Banneri

Meille lupailtiin rakenneultrassa että vauva olisi melko varmasti tyttö. Ihan 100% varmuudella ultraaja ei kuitenkaan voinut sanoa nähneensä tytön sukupuolielimiä. Jos ultrassa näkyy pojan vehkeet, ne eivät jalkovälistä yleensä mihinkään katoa, mutta tyttöä on hieman epävarmempi nähdä.
Luin juuri ihmisten kertomuksia siitä miten tyttölupaus onkin myöhäisemmällä ultralla tai vasta synnytyksessä muuttunutkin pojaksi.

Ennen rakenneultraa mulla oli todella vahva poikaolo. Tuntui että lapsi on poika ja kutsuinkin häntä pojan nimellä. Jotenkin näin mielessäni meidän perheeseen kuuluvan äiti, isä ja poika. En todellakaan tiedä miksi, sillä minulla ei ole missään kohtaa ollut toivetta saada tiettyä sukupuolta oleva vauva. Poika ja tyttö ovat molemmat yhtä tervetulleita.

Rakenneultrassa sitten yllätyinkin ihan toden teolla, niin vahva tämä mun poikaolo oli. Kysyin ultraajalta että näkeköös siitä kumpaa sukupuolta meille on tulossa? Lääkäri vastasi että Katsotaampas, tänään on ollut tyttöjen päivä. Kaikki tänään ultraamani sikiöt ovat olleet tyttöjä. Ajattelin mielessäni että noh, nyt tuli sitten päivän poikkeus. Suu oli loksahtaa auki kun ultraaja vastasi että tyttö tämä vaikuttaisi olevan. En ollut yhtään pettynyt (jos nyt kukaan voi koskaan pettyä vauvan sukupuoleen), mutta kieltämättä ajatus tytöstä vaati minulta hetkisen sulattelua. Eihän meillä ollut edes nimeä tytölle? 😀 Pikkuhiljaa ajatus tytöstä kotiutui mieleeni ja sen jälkeen en ole edes pystynyt kuvittelemaan meille poikaa. Kylläpä on hassua.

Nyt ihan hiljattain olen alkanut hieman kyseenalaistaa näiden ultrausten sukupuolilupausten tarkkuutta. Eihän se laite koskaan ole 100% varma ja  pieni erehtymisen mahdollisuus on aina pelissä mukana. Mitä jos meille nyt syntyykin poika? Miten käy kaikkien mekkojen ja pinkien jumpsuittien? Entä rusettipantojen ja vauvan nimen? Olen ehkä liian luottavaisesti valmistautunut saamaan tytön. Jatkossa aion ajatella niin että sieltä saattaa tulla kumpi tahansa. 😀 En sitten ole shokissa synnytyksen jälkeen.

Kiinalaisen syntymäkalenterin mukaan tulokkaamme olisi poika. Näin vau.fi:n sivulla kerrotaan:

Vanhan legendan mukaan syntymäkalenterin loi kiinalainen tiedemies
700 vuotta sitten. Kalenteri löydettiin tarinan mukaan kuninkaallisesta
hautakammiosta, ja on sen koommin kiikutettu talteen pekingiläiseen
tiedemuseoon.


Väitetään, että kalenteri ennustaa lapsen sukupuolen oikein yli 90 prosentissa tapauksista

Käyttöohjeet:
Missä kuussa hedelmöitys tapahtui? Minkä ikäinen itse olit
hedelmöityshetkellä? Näiden kahden tiedon yhtymäkohdassa selviää, onko
tuleva lapsi tyttö vai poika – kiinalaisen syntymäkalenterin mukaan
ainakin!

Huom! Muistathan käyttää kuukalenterin mukaista ikääsi.

Netissä liikkuu paljon tälläisiä heiman leikkimielisiä sukupuolitestejä. Siniset lupaavat poikaa, vaaleanpunaiset tyttöä. Jätin vastaamatta niihin kohtiin mihin en teinnyt vastausta. Tässä mun vastaukset:

Pahoinvointia ja oksentelua / Suhteellisen hyvä olo
Iho huonossa kunnossa / Iho hyvässä kunnossa
Ei linea negraa tai linea negra loppuu napaan / Koko mahan linea negra
Korkeat sykkeet / Matalat sykkeet
Perse (lantio) leviää / Lantio pysyy samanlaisena
Migreeni / Ei migreeniä
Säärikarvojen kasvu hidastunut / Säärikarvojen kasvu nopeutunut
Raskaus näkyy takaapäin / Raskaus ei näy takaapäin
Makean himo / Happamat ja suolaiset
Rinnoissa ei juuri muutosta / Rinnoissa suuri muutos
Närästää / Ei närästystä
Tyttöolo / Poikaolo
Yhdyntä muutamaa päivää ennen ovulaatiota / Yhdyntä ovulaation aikaan
Tyttö: 2
Poika: 8

Näiden testien lisäksi jotkut uskovat vatsan muodon kertovan vauvan sukupuolen. Kumpi minulla mielestänne on? Tyttö- vai poikamaha?

Tulee meille sitten kumpi tahansa, tyttö vai poika, on hän aivan yhtä rakastettu ja toivottu. Tunne synnytyksen jälkeen on varmasti molemmissa tapauksissa aivan yhtä huikea ja onnellinen.
Mielestäni on typerää tehdä lapsia jomman kumman sukupuolen toivossa. Mahdollisuus kumpaan tahansa sukupuoleen on aina 50/50.
Ja onko se sukupuoli loppujen lopuksi niin merkittävä seikka? Joku voi toivoa itselleen pinkkiin pukeutuvaa pikku prinsessaa, mutta tyttö onkin sellainen merirosvoja rakastava rämäpää. Joku taas voi toivoa itselleen reipasta poikaa, josta kasvaa isänsä kaltainen metsämies, vaan sitten perheen poika onkin hiljainen, herttainen ja paljastuu myöhemmin homoksi.
Sukupuoli ei määrittele sitä minkälainen ihminen on luonteeltaan ja mieltymyksiltään.

Kommentit (2)

Yhdellä tutulla oli sanottu jokasessa ultrassa, että tyttö tulee, heillä oli ennestään jo yksi tyttö ja uudellekkin oli ostettu vain tyttöjen värisiä juttuja, no, kun vauva syntyi niin tää isä parkas ´´no jumalauta sillähän on munat!” 😀

Tosi hyvin kirjoitit tuosta sukupuolen merkitsemättömyydestä! 🙂

IIK! 😀
haha, "jumalauta sillähän on munat" :')

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X