eveliina matilda - Banneri

Vauvan nimi on minulle todella tärkeä asia, eikä plussatestin jälkeen ole kulunut yhtäkään päivää ilman että en nimiasiaa olisi pohtinut. Lopullisen päätöksen tekeminen nimen suhteen tuntuu mahdottomalta. Maailmasta löytyy paljon minua miellyttäviä nimiä ja olen tehnyt listan kaikista mahdollisista nimistä, mutta on todella vaikeaa valita juuri sellainen nimi mihin olen vielä pidemmänkin ajan kuluttua tyytyväinen. Hirveintä olisi se että antaisimme lapselle nyt ihanan nimen, mutta myöhemmin kuulisinkin jonkun vielä paremman nimen ja katuisin antamaamme nimeä.
Mielestäni lapsemme nimellä ei tarvitse olla meille sen suurempaa henkilökohtaista merkitystä, enkä koe tärkeäksi antaa lapselle mitään suvun perinnenimeä. Tony on kyllä ehdottanut lapsen nimeämistä isoäitinsä mukaan, mutta minusta on tärkeää että lapsi saa nimen josta me molemmat todella tykkäämme, eikä niin että lapsella on kyseinen nimi koska se löytyy tämän isovanhemmalta. Muutenkin tuntuisi hieman epäreilulta minun isovanhempiani kohtaan jos nimeäisimme lapsen Tonyn isovanhempien mukaan, vaikka tuskin kukaan siitä loukkaantuisikaan.
Minulla itselläni on kolme etunimeä (Eveliina Sonja Matilda) ja haluan antaa lapsellemme myös kolme nimeä. Olemme myös päättäneet että lapsi saa Tonyn sukuimen, koska kun me joskus menemme naimisiin ei lapsen nimeä enää tarvitse muttaa. Tonyn mielestä lapsen kuuluu saada isän sukunimi, eikä minulla ole mitään sitä vastaan.
Emme pidä lapsen nimeä minään suurena salaisuutena, mutta voipi olla että lopullinen nimi selviää vasta ristiäispäivänä, sillä saatamme jättää päätöksenteon melko myöhäiseen…

Ennen rakenneultrasta saatua tyttölupausta, eli 20. raskausviikkon asti
me uskoimme vauvan olevan poika ja miettisimme vain poikien nimiä.
Ensimmäiseksi minä ihastuin nimeen Alexander ja Tony innostui siitä
todella paljon. Se oli kuulemma ihan huippu nimi. Seuraavaksi kun
ehdotin nimeä Anton, Tony tykästyi siihen valtavasti ja yhtäkkiä
Alexander olikin hänen mielestään ihan huono ja aivan liian ruotsalainen
nimi.. 😀 Olen ehdottanut Tonylle myös nimiä Luca sekä Oliver, mutta
niille Tony ei ole lämmennyt yhtään.

Blogini nimi Little Ellie viittaa aika vahvasti tulevan vauvan nimeen. Jos vauva todellakin on tyttö (mitä meille varauksella on lupailtu) hänen etunimestään saattaa tulla Ellie. En muista oliko Ellie alunperin minun vai Tonyn ehdotus, mutta me molemmat todella ihastuimme siihen ja huomaamattamme aloimme kahdenkesken kutsumaan masuasukkia Ellieksi. Mielestäni Ellie nimi on kaunis ja hieman harvinaisempi, olematta kuitenkaan mitenkään erikoinen tai pitkä. Me lausumme Ellien ihan samalla tavalla kuin se kirjoitetaan, vaikka tämä alunperin ulkomaalainen nimi lausutaankin englantilaisittain varsin eri tavalla.Vaikka todella pidän Ellie nimestä, en kuitenkaan ole ihan varma haluanko juuri siitä oman lapseni nimen. 😀 Entä jos vastaan tuleekin vielä ihanempi nimi!? Olen ehdottanut Tonylle nimiä Adella ja Adelina, mutta niistä Tony ei kuulemma tykkää yhtään. Tonyltä on tullut myös jokunen nimiehdotus, mutta ne ovat tainneet mennä minulta toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos (hups) sillä en yhtään muista mitä ne ovat olleet…
Toiseksi ja kolmanneksi nimeksi olen miettinyt nimiä Mikaela, Madelein, Vivie, Cecilia, Leah, Elea, Lily, Lilia, Eden, Feelia, Olivia, Lilianna sekä miljoona muuta… Osa hieman erikoisempia ja osa ihan perinteisiä suomalaisia.

Meillä on Tonyn kanssa varsin erilainen nimimaku. Nimet jotka ova minusta kauniita ovat Tonyn mielestä liian erikoisia. Uskon että pääsemme kuitenkin vielä yhteisymmärrykseen. Suunnitelmani on jankuttaa hieman erikoisempia nimiä Tonylle, niin että hän pikkuhiljaa tottuu niihin eikä enää pidä niitä niin kummallisina. 😀

Jos tiedätte netistä hyviä nimikoneita tai nimilistoja niin linkkailkaa ihmeessä!

Kommentit (8)

Ellie on mielestäni kaunis nimi 🙂 Itselläni olisi toiveissa tyttölapsen nimeksi Adessa, jos tyttöä tai edes vauvaa meille joskus suodaan. Aina kun vauvoista puhutaan, puhun minä Adessasta, mutta mieheni ei voi sietää kyseistä nimeä! En tiedä saanko häntä ikinä lämmitettyä kyseiselle nimelle, mutta en vaan voi päästä yli siitä, että nimi voi olla jonkun mielestä ruma! 😀 Voimia loppuraskauteen <3

Mulla ei tosiaan oo suunnitelmissa lapset vielä vuosikymmeneen, mutta oon oikeesti aina miettinyt lasten nimiä. Niitä tulee mietittyä vähän väliä ja muutenkin oon jotenkin tosi kiinnostunut nimistä 😀
Meillä on hyvin samanlainen nimimaku muuten. Itekin tykkään nimistä, missä on L. Poikien nimistä Lucas, Luca, Lukas, Leon, Leo, Leonardo, Elno, Noel jne on ihan suosikkeja. Tyttöjen nimistä tykkään Ellenistä, Elissasta, Alissasta, Leinasta, Lianasta, Liliannasta ja noi sun kirjaamat nimet on tosi samoja kuin munkin lempparinimet! Mun yks kaveri odottaa just vauvaa ja yritän aina ehdotella sille nimiä, mutta mun ehdottomat nimet on kuulemma liian outoja XD En mie ymmärrä mitä vikaa Alexanderissa, Fionassa, Felixissä, Vendlassa tai Lunassa on vikana! No makuja on monia 🙂
Yks muuten hyvä vinkki olis nimen keksimiseen, että jos on tilanne, että vanhemmista toinen tykkää erikoisemmista tai uniikeimmista nimistä ja toinen tavallisemmista, että otatte jonkun ihan tavallisen nimen ja vähän muokaatte sitä erilaisemmaksi. Millasta ällä pois, Bellasta Nella, Sofiasta Sofiia, Sofiie tai Sofie, Viivistä Vivi jne.. En nyt keksi mitään hirveen hyviä esimerkkejä, mutta tajusit varmaan pointin 🙂 Muuten jos nimissä tulee eripuraa, niin voisiko esim tehdä niin, että äiti päättää toiset nimet, kun isän sukunimi laitetaan ja etunimi yhdessä tai jotain tollaista?:) tai että toinen antaa vaihtoehtoja ja toinen päättää niistä tai jotain?:) Kyllä te vaaville nimen löydätte!:p Kannattaa muuten katsoa myös harvinaisempien nimien listoja

Minulle tulevien lapseni nimet ovat tärkeitä. Haluan antaa lapselle nimen, joka on mieluisa minulle, mutta varsinkin lapselle; hänhän sitä joutuu koko ikänsä – tai ainakin 18 vuotta – kantamaan. Olen omille lapsilleni miettinyt jo paljon nimiä, vaikkei lapsia ole vielä edes suunnitelmissa. Toki, vaikka nimen olisi jo raskausaikana valmiiksi päättänyt ja lähes kiveen hakannut, voi mieli ja nimi vielä muuttua kunhan tapaa lapsensa. Minustakin piti alunperin tulla Silja tai Saija, mutta koska en näyttänyt yhtään kummaltakaan, sain lopulta täysin eri nimen.

Tahdon antaa lapselleni nimen, joka sointuu kauniisti sukunimenkin kanssa. Jos sukunimeni olisi esimerkiksi Rytkönen, Pääkkönen, Mäki, Putkela, tms varsin suomalainen, en antaisi lapselleni nimeksi esimerkiksi Johhny-Rubert Edward Nicholasta, tai Wilhelmina Ellemarié-Barbara Priscillaa. Mielestäni nuo nimet ovat kauniita, mutta eivät sovi supisuomalaiseen sukunimeen, vaan kuulostavat omaan korvaani lähinnä hienostelulta. Mielestäni toinen ja kolmas nimi voivat kuitenkin olla ulkomaalaisia, ne eivät kuitenkaan ole jokapäiväisiä kutsumanimiä, vaan ovat tavallaan piilossa, vaikka ovatkin olemassa. Ulkomaalaiseen sukunimeen kuitenkin sopii mielestäni suomalainenkin etunimi.

Tahdon nimen olevan myös sellainen, jota hän ei joudu joka päivä tavaamaan "Ida yhdellä iillä" "Ellamari ilman väliviivaa". Olen itse joutunut 20 vuotta tavaamaan sukunimeäni "oliko se äällä vai aalla, ja oolla vai ööllä? Voitko tavata sen? Lausutaanko se muuten samalla tavalla kun kirjotetaan, vai miten? Onko tää mistä päin tää sukunimi? Ootko ite ihan suomalainen?" En ole kokenut tätä mitenkään häiritseväksi, ehkä siksi, että siihen on niin tottunut. Kuitenkaan en halua ehdointahdoin väkisin antaa lapselleni nimeä, jota joutuu aina tavaamaan.

Lisäksi, en ikinä antaisi lapselleni nimeä, joka on ns. vauva-nimi, tai suoraan jostain lasten sadusta, kuten Pupu, Nöpö, Nasu, Tikru, Nassu, Nennaliina………………….

Myös yhteensopimattomat nimet ihmetyttävät minua. Iina Liina Miina ?? Patrik Kalevi Iivari (Patri Kalevi Vari?) ?? Saana Anni Annabella ? En nyt keksinyt tähän ihan parhaita esimerkkejä, mutta hain siis sitä takaa, että koko nimi lausutaan tyyliin sanananananananabella, tai että siinä on ''liikaa'' jotain kirjainta, tai sitten peräkkäiset nimet loppuvat ja alkavat samalla kirjaimella, jolloin toisesta nimestä helposti 'häviää' kirjain.

Tahdon, että lapseni pystyy kantamaan nimeään iästään, luonteestaan ja ulkonäöstään huolimatta ilolla ja ylpeydellä. Vai miltä kuulostaa masentunut Onni? Reilusti ylipainoinen Varpu? Gootti Helli/ Hellä? Räväkkä ja räiskyvä Hilja /Heljä? Englantia osaamaton Jonathan-Eric? Teiniangsti Pupu? Kevarilla pitkin kyliä rälläävä kovis Tikru? jne 😀

Lisäksi en tykkää 'epäsointuvista' nimistä, eli siis tarkoitan tällä sitä, että annetaan nimet "väärin päin". Esimerkiksi Marketta Salla kuulostaa mielestäni paremmalta toisinpäin; Salla Marketta. Juha-Pekka vai Pekka-Juha? Emilia Liina vai Liina Emilia? Veikko Mikko vai Mikko veikko? jne.

Noh, tähän nimiasiaan on pakko vielä sanoa, että ei nimi miestä pahenna, ellei mies nimeä, ja muista, että nämä on vain mun mielipiteitä 🙂 Mieti nimi tarkkaan, mutta älä stressaa sitä, löydät vielä jonkun nimen, joka on just se teidän lapsen nimi 🙂 Kirjoita kivoja nimiä ylös, lausu niitä ääneen, kokeile sanoa ne hellästi, normaalisti, käskevästi. Tulee hetkiä, kun joudut komentamaan lasta, onko silloin helpompi sanoa ''Pekka! Ei saa tehdä noin!'' vai "Helyadalmiina-Annabella! Nyt pois sieltä pistorasialta!" Mieti eri tilanteita. Mieti, matkustatteko paljon, täytyykö nimen olla myös ulkomaalaisen suuhun sopiva? Sopiiko nimi teidän, vanhempien, nimiin yhtään? Vai miltä kuulostaisi vanhemmat Ritva ja Pentti, lapset Jevgen ja Blondina?
Puuh, kai mä lopetan, ennen kun mun kommentti on postausta pidempi, haha 😀

Kiitos ihanasta ja hyvin asiaan paneutuvasta kommentistasi!
Annoit minulle muutaman uuden näkökulman tähän nimi asiaan liittyen, mutta olen kanssasi monesta samaa mieltä. Juurikin tuota ""koko nimi lausutaan tyyliin sanananananananabella, tai että siinä on ''liikaa'' jotain kirjainta, tai sitten peräkkäiset nimet loppuvat ja alkavat samalla kirjaimella, jolloin toisesta nimestä helposti 'häviää' kirjain."" <– haluan välttää. Minä kun tykkään monesta tytön nimestä jossa esiintyy L:kirjainta ja vauvan sukunimessäkin on samainen kirjain. Nimestä tulee helposti liian L voittoinen ja lausuttaessa kovin "löllö". 😀

Ainakin vauva.fi ja kaksplussan sivuilta löytyy hyvät nimigeneraattorit 🙂 liityin lukijaksi, ja on kiva seurailla teidän vauvan kasvua ja maailmaan tuloa. Itse kirjoittelen blogia osoitteessa http://irisnewwayhome.blogspot.com tervetuloa tutustumaan! 🙂

Kiitos vinkistä, vaikka vauva.fi.n nimigeneraattorin olen jo kuluttanut puhki… :DD
Täytyy käydä vilkaisemassa blogisi. ;D

Olipa kiva löytää uusi hyvä mamma-blogi luettavaksi! Sun blogi on tosi hyvä 🙂 Ja aivan ihania nimiä!!! Tykkään ihan samanlaisista! 😀 Noi poikien nimet varsinkin on juuri sellaisia, mitä voisin miettiä omallekin lapselleni 🙂

Kiitos! Hienoa että löysit tänne!
Yllättävän moni on sanonut pitävänsä juuri samoista pojan nimistä kuin minäkin. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X