Eveliina Matilda - Hero Header

38. raskausviikko

libero.fi

Tämän uuden viikon myötä vauva lasketaan täysiaikaiseksi, eli jos hän nyt päättää syntyä se ei enää ole ennenaikaista.
En enää millään malta odottaa uuden perheenjäsenen tapaamista. Haluaisin jo päästä synnyttämään ja nuuhkuttelemaan pientä vauvaa! Raskaanaolevien kesken puhutaan paljon erilaisista koti- ja poppakonsteista mitkä saattavat edistää synnytyksen käynnistymistä. Itse en oikein usko että nämä erilaiset uskomukset ja kikat oikeasti toimivat, mutta tuskin niiden kokeilemisesta haittakaan on, vaikka tietysti vauvan on parasta syntyä silloin kun on täysin valmis ja itse luonnollisesti lähtee syntymään.

Jos joku muukin hätäilee niin tässä muutamia kikkoja mitä olen kuullut:

  • Kolme S:ää, eli sauna, seksi ja siivous. Saunominen saattaa aiheuttaa supistuksia, sperma kypsyttää kohdunkaulaa, siivous saattaa aiheuttaa supistuksia.
  • Ananaksen syöminen. Ananas sisältää oksitosiinia mitä käytetään lääkkeenä synnytyksen lääkinnällisessä käynnistyksessä.
  • Kahvin ja energiajuomien juonti. Vähäisenä määränä kofeiini saattaa aiheuttaa supistuksia.
  • Portaiden kävely, kävelylenkit, kyykkyliikkeet, liikunta. Kaikenlainen liikkuminen saattaa aiheuttaa supistuksia ja edistää vauvan pään laskeutumista lähtökuoppiin. Kohdunsuuta painava pää taas osaltaan kypsyttää paikkoja synnytystä varten.
  • Rintojen pumppaus rintapumpulla, nännien hieronta. En muista miten mutta tämä sai kuulemma monella odottajalla supistuksia aikaan. Jossain sairaalassa näin oli neuvottu synnyttäjiä vauhdittamaan supistuksia.
Mitä muita vanhankansan niksejä tai kotikonsteja te tiedätte?
Viikonloppu meni taas tosi nopeasti, vaikka mulla olikin tässä syys”loma”, eli perjantai ja tämä maanantai vapaata koulusta. 
Tony lähti perjantaina Tampereelle viemään autoaan autonäyttelyyn, joten minä nukuin ekaa kertaa yksinäni uudessa kodissa. Olihan se aika outoa että sängyssä oli niin paljon tilaa, kun koirakin oli mun porukoilla. Muutenkin on niin kummallisen hiljaista olla yksinään kotona, kun vanhemmillani asuessani porukkaa ja ääntä oli aina ympärillä kun meillä on melko iso perhe. Nyt varmaankin kannattaa nauttia tästä hiljaisuudesta kun parin viikon päästä meillä on pieni nyytti pitämässä desibelitasoa korkealla. 🙂
Lauanataina mä lähdin myös vierailemaan nillä messuilla. Yövyttiin Tampereella Tonyn papan luona ja sunnuntaina pyörittiin vielä niin kauan messuilla että saatiin auto sieltä pois ja lähdettiin kotiin päin. 
 Tontsan kulta Xtreme car show:ssa 😀

Olin tosiaan viime viikon tiistaina jälleen yhteydessä siihen vaunufirmaan ja vaatisin rahamme takaisin. Mies lupasi laittaa rahat samantien maksuun, mutta hiljaista oli mun tilillä koko viikon…
Tony sitten tänään sanoi sinne että hän on ollut yhteydessä kuluttaja-asiamieheen ja poliisiin ja seuraavaksi me tehdään heistä rikosilmoitus. Tony sanoi että me hommataan rahamme takaisin ja heidän kannattaisi nyt palauttaa rahat tällä helpommalla tavalla. Hetken päästä tuli sitten hätäinen soitto perään ja rahat luvattiin maksaa takaisin heti. Äsken Tonylle tuli viesti että rahat on nyt maksettu ja vihdoin mun tilillä näkyy +600e. Huh! Onneksi tämä nyt päättyi näinkin hyvin ja pelkkä uhkailu riitti.
En enää ikinä osta netistä mitään mikä pitää maksaa ennen kuin tuote on saapunut kotiin.
Mennään heti huomenna ostamaan vastaavat vaunut Turun babytownista. Hintaa niille tulee juurikin tuo samainen 600 euroa, kun ne ovat siellä nyt tarjouksessa.

Kommentit

7 kommenttia
Avatar

Jep. Oot varmaankin oikeessa tuon ananaksen suhteen. Nää nyt vaan on tommosia uskomuksia ja legendoja.

Tänään kaupassa mulla oli jo ananas kädessä, mutta sitten järkeilin että tuskin tää hdelmä saa mut synnyttämään yhtään sen aikaisemmin ja laitoin ananaksen pois. 😀

Avatar

No onneksi saitta nyt rahat takaisin ja pikkuiselle rattaat! 🙂

Avatar

jep! Helpotti kyllä kaikki stressi. 🙂

Avatar

Eli siellä babytownissa oli vielä ne kyseiset vaunut? 🙂

T: se joka niistä vinkkasi.. 🙂

Avatar

Juu siellä oli yksi mallikappale mikä ei ole myynnissä kun ne vaunut tehdään aina tilaustyönä. Onnistuttiin siis tilaamaan sieltä ja 2-3 viikon päästä lupasivat vaunut kotiovelle. 🙂
Iso kiitos vinkistä!! Mulla olis varmaan kestänyt ikuisuus etsiä näitä vaunuja itse.

Avatar

Aijaa, en tiennytkään että ne tehdään tilaustyönä 🙂 Mutta hyvä että nyt vihdoin onnistui ja on ainakin luotettava paikka ostaa, varmasti tulee tällä kertaa perille asti! Eipä mitään, kiva jos musta oli apua 🙂

Avatar

Oksitosiini on ihmiskehon hormooni jota voidaan myös valmistaa supistuksia aiheuttavaa lääkettä, joten en millään voi uskoa että sitä sisältäis ananakksessa, hedelmässä. Siitä en tiä sit et aiheuttaako ananaksen joku aineosa oksitosiinin erittymisen kehossa. Mut kivan oloinen blogi! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä