Eveliina Matilda - Hero Header

Neuvola kuulumisia

Kävin taas eilen neuvolassa. Tuntuu että siellä saa ravata jatkuvasti kun käyntejä on nyt joka viikko. Mitään ihmeellisiä tai suuria uutisia sieltä ei taaskaan kuulunut.

Painoa mulle on nyt raskauden aikana tullut 11 kiloa
Kohdunpohjankorkeus oli 35cm
Verenpaine mulla on nyt tehnyt nousua, joten raskausmyrkytyksen mahdollisuutta seuraillaan
Vauva oli hyvin liikkuvainen ja sykkeet hänellä olivat +140
Vauvan pää edelleen täysin kiinnittynyt ja vauva laskeutunut ”lähtövalmiuteen”
Neuvolatäti oli edelleen sitä mieltä että vatsassa kasvaa sopusuhtainen ja hyvin siro vauveli
Ensi tiistaina taas uusi neuvolakäynti.

Nyt mulla taas vaihtuu neuvolantäti kun tämä nykyinen lopettaa tuolla ja hänen tilalleen tulee joku uusi nainen. Harmittaa kun tämä nykyinen täti on ollut niin mielettömän mukava sekä aidosti kiinnostunut voinnistani ja ihan unelma terveydenhoitaja. Toivottavasti tämä uusikin olisi yhtä mukava ja ammattitaitoinen, vaikka eniten kyllä toivon että vauva olisi ehtinyt jo syntyä ensi viikon neuvolaan mennessä…

Oloni on tällä hetkellä tosi tukala ja raskaana oleva. 😀 Vauva on ihan tuolla mun kylkiluissa ja vaikkei hän enää mahdu juurikaan potkimaan, niin hän välillä kääntää kylkeä ja tunkee pyllyä tuolta vatsanahasta läpi. Se tuntuu aina siltä kun koko vatsa repeisi. Lisäksi mua on nyt alkanut vähän väliä supistamaan. Pitkin päivää tulee sellaisia kivuttomia supistuksia, mutta iltaa kohden ne aina voimistuvat ja välillä supistukset ovat niin kipeitä etten pysty ollenkaan liikkumaan. Eilen illalla luulin jo hetken että yön aikana lähdetään synnyttämään kun rajuja supistuksia tuli niin paljon, mutta sitten ne pikkuhiljaa alkoivat laantua kun menin nukkumaan.
Ajatella että vauva voi syntyä milloin tahansa. Kolmen tunnin kuluttua tai sitten kolmen viikon kuluttua. Mielestäni 1.11 olisi loistava syntymäpäivä vauvelille 😉

Masuni ei ulkomuodoltaan ole pariin viikkoon juurikaan muuttunut. Olen ihan tyytyväinen jos se ei enää tästä enempää kasvakkaan. Vaikka onhan sellainen suuri pyöreä vauvamaha mielestäni ihana, niin uskon että raskaudesta palautumisen kannalta on parempi jos vatsa pysyy tälläisenä melko sirona. Moni ei meinaa uskoa että olen jo 38.viikolla raskaana kun tämä on monen mielestä niin pieni. Neuvolan ja sf-käyrien mukaan tämä mun masu on kuitenkin ihan normaaleissa mitoissa. 🙂

 

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

Oho onpa kiva että meidän raskaudet on noin yksyhteen 😀 Onnea sullekkin vielä loppuodotukseen! 🙂

Avatar

Voiii miten ihana masu <3 Toi on niin jännää aikaa, kun ei tiedä koska lähtö tulee! 🙂 Mulla oli reilu pari kuukautta sitten sama tilanne 🙂

Avatar

Kiitos. 🙂 Ja onhan tämä tosi jännää, mutta myös älyttömän tuskallista vaan odotella että koska tapahtuu 😀

Avatar

Voi kun ihana pieni masu!♡ minä olin iso kuin norsu!:D vasta 2vk sitten synnytin ja nyt jo haluan uudestaan tuommoisen masun!:))

Avatar

Haha kiitos 😀 Onhan tää ihan näppärän kokoinen. 🙂
Niin kaikki sanoo että tätä vatsaa tulee kuulemma vielä ikävä vaikka ei nyt uskokkaan.

Avatar

ihana masu!:) hauska lukee sun kirjotuksia neuvolakäynneistä kun olen itse kokolailla samoilla viikoilla ja meillä tuntuu noi neuvolakäynnit ja kaikki osuvan melkein samoille päivillekin. Kiva seurata toisen tuntemuksia ja kokemuksia kun itsellä on samat fiilikset 🙂 onnea loppuodotukselle! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä