eveliina matilda - Banneri

Nyt kahden päivän aikana vauvan liikkeet on vähentyneet ja muuttuneet huomattavasti vaisummiksi. Olin tänään neuvolassa ja neuvolantäti kehotti mua tekemään kotona liikelaskentaa. Liikelaskennassa siis lasketaan vauvan liikkeitä ja tunnissa pitäisi saada kymmenen liikettä. Jos kymmenen liikettä ei täyty juodaan jotain sokeristamikä ehkä saa vauvan vilkastumaan ja lasketaan liikkeitä vielä toinen tunti.
Laskeskelin liikkeitä ja havaitsin kahdessa tunnissa vain neljä vaimeaa tökkäisyä… Siispä soittelin TYKSiin ja sieltä kehotettiin tulemaan näytille. Makoilin synnärillä melkein tunnin käyrillä. Toinen anturi piirsi vauvan sydänääniä ja toinen kuulosteli supistuksia. Vauva näytti käyrien perusteella voivan hienosti ja supistuksiakin kuulemma piirtyi, mutta minä en vaan itse tuntenut ainuttakaan. 😀
Pääsin varmuuden vuoksi vielä lääkärinkin tutkittavaksi. Kohdunkaulaa mulla ei enää ole yhtään jäljellä ja kohdunsuu on väljästi sormelle auki. Vauvan pää edelleen todella alhaalla kiinnittyneenä lantioon, eli synnyttämään lähtö saattaa tulla koska vain. 😉
Lääkäri sitten vielä ultraili vauvaa ja oli aivan ihanaa päästä näkemään hänet vielä kerran ennen syntymää. <3 Ultran mukaan vaavi voi todella hyvin. Kaikki virtaukset olivat kuulemma ihan priimat ja tietokoneen laskema kokoarvio oli 3100g, eli varsin sopusuhtainen kaveri siellä pitäisi olla.
Onneksi mitään syytä vauvan liikkumattomuuteen ei löytynyt ja selvittiin vain pienellä säikähdyksellä. Joskus vauvat saattavat pari päivää ennen synnytystä rauhoittua liikkeissään, joten toivotaan että tämä vain ennakoisi synnytystä!

Kommentit (14)

Moikka

Löysin siun blogin ihan sattumalta ja jäänkin seuraamaan blogiasi sillä oma laskettuaikani on ensi viikon maanantaina. Katsotaan, että kumpi kerkiää ensin synnyttämään. 😀

Tosiaan nuo liikkeet on muuttuneet itelläkin mutta välillä kun masua painelee niin kyllä se Masuasukki vastaa liikkeillään takasin 🙂

Tsemppiä loppuraskauteen! Kohta sulla on pikkanen käärö sylissä <3 mua on vaivannut tää kysymys pitkään, mutta ootko mutsis on-bloginpitäjän Emilian sisko? Musta näytät hältä tosi paljon..:) jotenkin samanlaiset suurehkot silmät ja korkeat poskipäät 🙂

Kiitos. 🙂
Ja joo ollaan siskoja.

Meillä myös liikkeet vähenivät radikaalisti noin viikkoa ennen syntymää, mutta lujat potkut alkoivat uudelleen synnytystä edeltävänä iltana ja jatkuivat sairaalaan asti, vaikka lapsivedet menivät. Eli aivan varmasti teilläkin on siellä pian oma pikkuinen:) -AnnaMaria-

Mä oon kuullut monelta, että vauvat ovat rauhoittuneet masussa muutamaa päivää ennen synnytystä 🙂 Kohta sulla on pieni nyytti sylissä <3 Tsemppiä loppuodotukseen!

Voi että 🙂 muistan kun itsekin jännitin liikkeitä ja laskeskelin. Ikävä sitä tunnetta ja jännitystä että kohta se tulee! Oli niin jännää ettei muista edes muita asioita siltä ajalta, kokoajan tuntui että huomenna vois olla jo sylissä. Tsemppiä viimiseen rutistukseen, pian se maailman ihanin asia on vieressä tuhisemassa <3 Nyt päälle 9 kk siitä kun makasin sairaalassa käyrillä. 🙂

Ai se on näinkin yleistä että liikkeet vähenee ennen suurTa hetkeä? 😮
Toivotaan että tää olis nyt merkki siitä!! 🙂

Minun neiti kans rauhottui päivää ennen synnytystä mut sit kun lapsivedet meni niin jytä alkoi taas… Ja tuntui suhteellisen epämukavalle pikkujalkojen moukarointi !:/ tsemppiä viimeisille viikoille ja onnea synnytykseen:) )tiitu

Meilläkin vauva liikkeet väheni huomattavasti viimeisillä viikoilla. 🙂

Minunkii vauva oli tosi vaisu edellisenä päivänä ennen syntymää, itsekin olin silloin paniikissa että mitäs nyt ! Kohta sinul kuule on ihans pieni sylissä ja pääset tuoksuttelemaan sitä vauvan tuoksua !:)

Tuo kaikkihan viittaa siihen että kohta hän syntyy! Hieno juttu että kaikki on hyvin 🙂

Onneks kaikki oli hyvin, ja nyt vaa paljo jaksamisii. 🙂 ja onnittelut jo valmiiksi jos se vaavi nyt päättää putkahtaa maailmaan ihan kohtapian 😉

Jep 🙂
Eiköhän me huomenna vielä koulussa nähdä 😀

Siellä valmistaudutaan synnytykseen 🙂 mun vauva oli kans vaisu edellisenä päivänä ennen synnytystä :))
Tsemppii loppumetreille <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X