eveliina matilda - Banneri

Mielestäni yksi raskauden huonoimmista puolista on se että vartalo muuttuu melko radikaalisti, eikä enää pysty käyttämään kaikkia samoja vaatteita kuin normaalisti.
Tiukimmat pillifarkkuni eivät enää menneet kiinni  alkurauskauden turvotuksen aikoihin eli joskus 11. raskausviikolla. Silloin käytin paljon legginsejä, collareita ja sukkahousuja mekkojen kanssa. Mahduin vielä ihan mukavasti normaaleihin vaatteisiini noin 20. raskausvikkoon asti. Pikkuhiljaa housut alkoivat kiristää vatsaa ikävästi eikä istumisesta tullut enää mitään. Tuolloin suurin osa paidoistani alkoi myös kiristää vastaa, eivätkä ne enää näyttäneet ylläni hyvältä. Käyttövaatteeni karsiutuivat hyvin pieneen määrään.

Vaikka paidoista vain löysät ja joustavat istuvat enää päälle, en ole ostanut itselleni kuin kaksi äitiysvaatepaitaa. Monet paidat mahtuvat hyvin päälle, mutta niistä ”loppuu kangas kesken” mikä saa ne näyttämään napapadoilta. Toppien kanssa pystyy kuitenkin antamaan ylöosalle lisäpituutta. Perus Ginatricon topit venyvät aika paljon palautuen pesussa takaisin muotoonsa, joten ne ovat käyttökelvolisia vielä raskauden jälkeenkin.
Yksikään takkini ei mene kiinni, mutta tällaisella melko leudolla syysilmalla tykkään muutenkin kulkea takki auki, joten en ole raskauden takia ostanut uusia päällysvaatteita. Tuskin ennen vauvan syntymää ehtii mitään paukkupakkasia tulemaankaan.

Kaupoissa on nykyään tosi tyylikkäitä äitiysvaatteita, eikä moni edes huomaa että vaatteet ovat jotenkin erikoisia ennen kun nostaa paidan helmaa ylös. Monissa nettikaupoissa on todella runsaita valikoimia äitiysvaatteita, mutta kaupungilla olen törmännyt oikeastaan vain h&m:llä hienoihin ja kohtuu hintaisiin äippävaatteisiin. 

Nämä H&M:n pöksyt on maailman mukavimmat ja istuu päälle tosi hyvin. Toi nauha vyötäröllä estää housujen putomisen ja sitten toi mahanpäälle tuleva kangas on todella joustavaa eikä purista yhtään. Nämä on ainoat housut mitä mun tulee raskauden jälkeen ikävä.
Raidallinen T-paita on myös H&M.stä. Paidan sivuilla n sellaiset rypytykset että kangas riittää hyvin vatsan yli ja muotoutuu mukavasti.

Näitä valkoisia capreja käytin kesällä paljon. Nämä pysyvät hyvin ylhäällä ton vyön ansiosta. Yhtään isompi maha ei kyllä mahtuisi tohon kangasosioon..

Näiden farkkujen ulkonäostä tykkään, mutta nää on tosi epämukavat päällä. Näissä ei ole yhtään joustoa, eibätkä nämä meinaa pysyä ylhäällä vaan alkavat aina valua ja lököttää pepun kohdalta. Toi lantion kohdalla oleva resori on ihan surkea ja tuon narun tilalla piäisi olla napakka kuminauha.
Lahkeiden vetoketjuista tykkään kovasti.

Ruudullinen Popin äitiyspaita. Aika harvoin olen käyttänyt.. Nyt kun vedin päälle niin huomasin että yhtään suurempi maha ei kyllä mahtuis tähän, koska paita ei juurkaan jousta.

Nämä H&M:n farkut oli aluksi ihan mun lempparit. Niin joustavat ja mukavat ja pysyi hyvin päällä. yt kun vatsa on suurempi niin nämä on tosi epämukavat. Toi vasan kangaslerpake on ihan liian tiukka ja se puristaa ikävästi ihan keskesltä vatsaa. Välillä käännän sen tohon vyötärölle ettei se painaisi, mutta sitten housut valuu jalasta. Kovan käytön seurauksena nää housut on haalistuneet ja löystyneet melko paljon.

Olen ostanut itselleni sellaisen määrän äitiysvaatteita että pärjään
niillä juuri ja juuri, sillä minusta tuntuu hieman tuhlaamiselta laittaa
rahaa vaatteisiin joiden käyttöikä on kovin lyhyt. Mielummin menen
sitten raskauden jälkeen shoppailemaan itsellei vähän enemmän kaikkea
kivaa. 🙂 En malta dottaa että pääsen ostamaan itselleni ihanat hyvin
istuvat farkut!

Oletteko te käyttäneet paljon rahaa äippävaatteisiin vai menneet normivaatteilla läpi koko raskauden? Mitä vaatteille on tapahtunuut raskauden jälkeen? Mietin että jaksankohan myydä nämä jossain vai jemmaanko mahdollista toista raskautta varten..

Kommentit (15)

Minkä kokoiset noi ylimmän kuvan beiget housut on? Jos oot valmis luopuu niistä nii olisin halukas ostamaan! 😀

Sinulle on haaste blogissani 🙂

Moi 🙂
Oon uusi lukija ja mulla on kauhtesti kysymyksiä: miten paljon sun kroppa on muuttunut raskauden aikana?
Huolettaako palautuminen ja alkavatko esim rinnat roikkua imetyksen jälkeen yms.

Asutko omassa kämpässä vai porukoiden luona? Ja oliko raskaus suunnniteltu?

Mitkä sun suunnitelmat opintojen kannalta on?

Hihii, mulla oli myös noi ekan kuvan paita ja housut, ja taisi olla eniten käytetyt. Noi housut kun oli niin ohuet et hyvin pystyi lämpimälläkin ilmalla käyttämään.

Hirveen söpö toi sun masu, mutta omaa ei kyllä tule yhtään ikävä.. Onneksi se on poissa! 😀

Minäkään en ole ostanut paljoa äitiysvaatteita, mutta sain ystävältäni hänen vanhoja, kun ei enää niitä tarvitse 🙂 ja talvitakkikin piti itseasiassa ostaa, kun huhtikuussa vasta LA ja omat takit ei mene enää kiinni 🙂 mä oon ihan rakastunut äitiyslegginsseihin, ne on niin mukavia ja tavalliset legginssit jää roikkumaan rumasti kun ei saa enää mahan päälle niitä nostettua :/

Mulla oli myös nuo ekan kuvan vaaleat H&M-housut ja tykkäsin tosi paljon. Sen jälkeen kun olin jo synnyttänyt, niin tilasin netistä Sobean velouriset Yoga-pantsit, joita on näkynyt monissa mamma-blogeissa. Ne olis olleet myös tosi ihanat ison mahan kanssa, mutta aivan mahtavat myös raskauden jälkeen, kun maha on vielä vähän löysä ja muodoton. Nyt käytän niitä päivittäin täällä kotona oleskellessa ja imettäessä. Ne on aika hintavat, mutta voin suositella.

ps. Olit tosi symppiksen oloinen siinä eilisessä Erilaiset äidit-jaksossa 🙂

Oi että, noi ekat vaaleet h&m housut on niiiiin ihanan näköset!
Olisimpa itekki löytäny tollaset ku vielä odotin 😀

Minä olen tykännyt käyttää äitiyshousuja vielä raskauden jälkeenkin, imetysvaiheessa. Masuresori on kivan lämmin ja piilottaa armeliaasti masumakkarat, varsinkin jos ei ole imetyspaitaa ja joutuu nostelemaan paidan helmaa syöttöpuuhien yhteydessä 🙂

Ostin tosi niukasti äitiysvaatteita, muutaman paidan ja yhdet farkut 🙂 ajattelin ihan samalla tavalla etten viitti ihan turhaan tuhlata rahaa vaatteisiin joita käytän vaan hetken 🙂 ja aivan ihana tuo sun masu, iskee hirvee masu ikävä vaikka omasta vasta pääsi eroon. Tsemppiä synnytykseen sitten kun sen aika koittaa ! 🙂

Itse tästä masusta haluaa jo niin kovin eroon. 😀
Kiitti tsempeistä, toivottavasti kohta olis jo aika!

kiva postaus:) säkin olit siinä erilaisissa äideissä! Kai teet postauksen miten synnytys sujui (kun sen aika koittaa) 😀

Joo minäkin vilahdin siinä. 😀
Teen sitten sellaisen synnytyskertomus-postauksen mahdollisimman pian sairaalasta koitiutumisen jälkeen. 🙂

Mä en itse ostanut kun vissiin yhet raskaushousut ja pari paitaa.. Mulla oli niin paljon H&M:n perus toppeja, jotka veny hyvin ja kun niistä alko jäämään napapaitoja, niin laitoin sellasen tuubin jatkeeksi 😀 Sain myös tutulta lainaan ison kasan hänen vanhoi raskausvaatteita ja koska oli kesä, kun masu oli isoimmillaan, ei ollut takki ongelmaakaan 🙂
Ne tutun vaatteet tietty annoin sit hänelle takas kun olin synnyttänny ja itse ostamani pistin jemmaan mahdollista toista raskautta varten.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X