eveliina matilda - Banneri

Vaikka Tony aluksi pesi vauvan kakkapyllyn kumihanskat kädessä ja toisinaan pukee bodyt väärinpäin, niin Tony on maailman paras isä. <3

Sairaalassa ollessamme henkilökunta opasti mua vauvan kylvettämisessä, vaipan
vaihdossa, navan puhdistamisessa, pukemisessa sekä syöttämisessä, mutta tuoreelle isälle ei kukaan antanut minkäänlaisia neuvoja. Minä sitten levitin saamiani vinkkejä eteenpäin Tonylle, mutta mielestäni olisi kyllä tärkeää että isälle annettaisiin sairaalassa yhtälailla vauvanhoito-oppia kuin äidille. Tony on kuitenkin ihan alusta asti käsitellyt vauvaa tosi taitavasti ja luontevasti. Ainoastaan tuon pikkuriikkisen ihmisen pukeminen tuotti hänelle aluksi hieman harmaita hiuksia.

Suurin hoitovastuu vauvasta jää mulle, koska Tony käy päivisin
töissä. Öisin se olen minä kuka herään hoitamaan vauvaa, koska Tonyn
täytyy herätä aikaisin aamulla töihin. 
Päivisin Tonyn ollessa
töissä minä hoidan vauvan yksin. Iltapäivisin ja iltaisin Tonyllä on
mahdollisuus viettää aikaa vauvan kanssa. Tony juttelee vauvalle,
vaihtaa vaippaa sekä yrittää leikkiä tämän kanssa (kolme viikkoinen ei kylläkään ymmärrä vielä yhtään mitään näistä leikeistä…) Mielestäni Tony osallistuu tosi hienosti vauvan hoitoon. Ainoastaan
syöttäminen jää yksin mun tehtäväksi, koska vauva syö edelleen pääosin
rintamaitoa. Tony kuitenkin tukee mua imetyksessä sekä usein röyhyttää
vauvan syötön jälkeen. Aina kun olen imettäessäni liimattuna perse
sohvaan, Tontsa palvelee mua tuomalla syötävää, juotavaa ja mitä vain milloinkin keksin tarvitsevani. 😀

Tony on ollut mulle ihan korvaamaton tuki viime viikkoina. Hän jaksaa päivittäin kehua kuinka hyvä äiti olen ja kasvattaa mun itseluottamusta kehumalla että osaan hoitaa vauvaa niin hienosti. Tontsa myöskin muistaa aina vähän väliä kehua ulkonäköäni, koska tietää että mun saattaa olla aika vaikeaa suhtautua raskauden muuttamaan vartaloon.

Tony aina huolehtii olenko syönyt ja juonut tarpeeksi, koska Tonyn sanoin: ”on todella tärkeää että imettäjä saa tarpeeksi ravintoa että maitoa riittää”. Mistä lie oppaasta tuon lukenut 🙂

Työpäivänsä aikana Tony lähettää aina vähintään yhden viestin jossa kysyy miten meillä sujuu kotona ja millä tuulella vauva on ollut. On ihanaa että Tony on niin huolehtivainen sekä kiinnostunut mun ja vauvan päivän kulusta.

Kun minä olen väsynyt Tony nappaa vauvan hoitoonsa ja passittaa mut päiväunille. Yhtenä päivänä hän suorastaan pakotti mut lähtemään yksinäni shoppailemaan, jotta voin hetkeksi unohtaa vauvan tarpeet ja pääsen uppoutumaan ainoastaan omiin puuhiini. Vaikka Tony on osottautunut loistavaksi isäksi, niin kieltämättä mua aluksi hieman jännitti jättää häntä kahdestaan vauvan kanssa. Onneksi kuitenkin lähdin pariksi tunniksi kauppakeskukseen pyörimään, koska mielestäni isän on tärkeää saada olla välillä ihan kahdestaan vauvan kanssa. Vasta silloin hän kantaa täyden vastuun vauvan tarpeiden täyttämisestä kun äiti ei ole taka-alalla kyttäämässä ja ohjaamassa. Ollaan Tonyn kanssa sovittu että minä lähden tässä joku viikonloppu kavereiden kanssa ulos ja hän saa viettää pidemmän aikaa kahdestaan vauvan kanssa.

Olen todella ylpeä siitä miten hienosti Tony on ottanut isän roolin vastaan. Tähän mennessä vauva on lähetänyt meitä paljon sekä muuttanut suhdettamme parempaan suuntaan. Vaikeitakin aikoja on varmasti vielä edessä, mutta tähän mennessä meille ei ole noussut minkäänlaista riitaa vauvan johdosta ja olemme nauttineet perhe elämästä täysin rinnoin.

Kommentit (15)

Tuskin siinä on mitään käytäntöä kummalle vanhemmalle nuo näytetään. varmaan tilanteen mukaan kumpi pystyy paremmin keskitymään yms. omale veljelle näytettiin kaikki noi hommat kun tyttöystävä nukkui, toisaalta on niitä jotka on ollut samassa sairaalassa ja äitille on näytetty. Tärkeintä että toinen tietää tekniikan ja voi opastaa toista vanhempaa 🙂

Meille tyksissä opetettiin isälle kaikki mutta tuntu et "äiti osaa luonnostaan"- mentaliteetilla mentiin muuten :/ toku hoitajat sitten autto kun pyysi..

Ihana kuulla, Tony vaikuttaa todellakin aivan mahtavalta isältä! 🙂

Ihana isi! <3 Meilläkin mies on tosi osallistuva ja varsinkin viikonloppuisin kun ei ole töissä, niin hoitaa jopa melkein enemmän kuin minä. Vauvan pukeminen on myös ollut haastavaa hänelle… Bodyt on usein housujen päällä ja ärräpäät meinaa lennellä kun isoilla käsillä pitäisi näperellä pikku nappeja kiinni 😀 Mutta jotenkin vaan niin hellyyttävää <3

Jotkut bodyt on nätimpiä sillein, että ne on housujen päällä. 😀

Ihanat 🙂 Kumpa munkin mies osaisi olla noin ihana molempia kohtaan sitten kun vauva syntyy.

Jännä miten eri sairaaloissa vaihtelee käytännöt, meillä taas miehelle opetettiin ensimmäisenä kylvetys, vaipanvaihdot yms, mä makasin ensimmäisen vuorokauden synnytyksen jälkeen sängyssä ja mies hoisi vauvan – thank god for perhehuone. 😀

Meilläkin meni niin päin, että isälle näytettiin sairaalassa kaikki kylvetykset ja navanpuhdistukset ja isi sitten ohjeisti minua 🙂

Sulla on hieno mies 🙂 ja itse olet varmasti myös loistava äiti!

Muokin harmittaa se ettei synnärillä opastettu miehelle miten hoidellaan ja kylvetetään vauvaa. Koska mulla oli tosi vaikeaa opastaa mun miestäni, koska pidin kaikkea oppimaani jotenkin itsestään selvyytetä miten ne tehdään siinä oli vaikea selittää! Mutta nyt neiti plus 7kk ja isä on todella paljon hänen kanssa, koska minä teen valokuvaus keikkoja myös iltaisin ja opiskelen, 🙂 Kyllä Tonystä hyvä isä tulee, sanoin sen jo kun kuulin että teille on tulossa pikkuinen =)

Ihana teksti 🙂 meillä meni mun vaikean synnytyksen takia niin että mun miehelle näytettiin kaikki vauvanhoitojutut ja hän näytti kotona esim.kylvetysotteen.

meillä meni 50/50, olin ite synnytyksen jälkeen heikossa hapessa ekan viikon ajan, kun menetin verta ja raskausmyrkytys paheni.. nii miehelle näytettiin kaikki 😀 näytettiin mullekkin, mut mies oli se, joka ensin pääsi vaihtamaan vaippaa. 😀

Ahaa, teillä siis toisinpäin. 🙂

Ihana <3 Etenkin tuo ensimmäinen kappale ''..kumihanskat kädessä ja puki bodyn väärinpäin..'' 😀

Aivan ihanalta vaikuttaa tuore isi <3 sydän suli tätä tekstiä lukiessa ja taisi pieni tippakin silmäkulmaan eksyä :')

Tonysta tulee mieleen mun oma isi joka on aina tehnyt kaikkensa meidän lapsien eteen, niin herännyt yöllä lohduttamaan vaikka aamuvuoro olisi tiedossa, antanut viimiset kolikkonsa karkkihammasta kolottaville lapsukaisilleen ja nyt olenkin viettämässä vaihtovuotta täällä Amerikassa ja isihän se suurimman osan tästäkin maksoi ja teki mun unelmasta totta 🙂 Kyllä isit on parhaita!

Upeeta, että Tony on omaksunut isän roolin noin nopsaan, kun monilla isillä on vaikeuksia siinä. Ja noi kuvat on niin hellyyttäviä :3
Kaikkea hyvää teille!<3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X