eveliina matilda - Banneri

Miten aika meneekin näin nopeasti? Meidän pikkuvauva on huomenna jo yhden kuukauden ikäinen!

Ensimmäinen neuvolakäynti on nyt takana ja näin neiti on kasvanut: (suluissa syntymämitat)
paino 3605g (3070g)
pituus 51,5cm (48cm)
päänympäryys 35,6cm (34cm)
Pikkuhiljaa vauva on alkanut olemaan enemmän hereillä, vaikka edelleenkin hän nukkuu suurimman osan päivästä. Neiti ei viihdy pitkää aikaa yksinään sitterissä vaan tykkää olla sylissä pystyasennossa jolloin hän  näkee helposti ympärilleen. Ihmisten kasvoja sekä valoja on kiva tuijotella.
Vauva on syntymästään asti ollut hyvin vanttera ja sylissä pystyasennossa ollessaan hän on alusta asti kannatellut päätään todella hienosti. Nykyään hän saattaa kannatella päätä pitkiäin aikoja maatessaan mahallaan lattialla. Muutaman kerran typy on jopa punnertanut käsillään ylävartaloa irti lattiasta. Neiti kääntyy useasti päivässä mahaltaan ja selältään kyljelleen. Kaksi kertaa hän on jopa kääntynyt jo kokonaan selältään mahalleen. Hän on siis hyvin liikkuvainen ja jäntevä ikäisekseen. Äiti ja isi on niin ylpeitä pikkuisesta. <3 Aina kannustetaan innokkaina vieressä kun hän esittää taitojaan.
Ollaan nähty häneltä jo ensimmäiset hymytkin. Siinä sydän sulaa kun tämä pikku rinsessa venyttää suupieliään. 
Nyt muutamana iltana vaavin masu on pikkuisen alkanut vaivaamaan. Silloin vääntelehditään sekä pikkuisen kitistään ja itkeskellään. Ollaan hierottu masua, jumpattu jalkoja ja annetta Kuplastop-lääkettä mutta mikään ei oikein tunnu auttavan.
Ilma masussa johtunee siitä että ollaan rintamaidon lisäksi alettu antamaan hänelle lisämaitoa kun pelkkä mun oma maito ei meinaa riittää. Tällä hetkellä neiti saa Tuttelia, mutta täytynee kokeilla myös muita äidinmaitovalmisteita jotta löydetään se meille sopivin ja vähiten masua vaivaavin vaihtoehto.
Mutta edelleen vauva on hyvin tyytyväinen tapaus. Kunhan vaippa ei ole kovin
märkä ja masussa on maitoa niin harvemmin on syytä itkuun.

Täällä nukutaan yöt todella hienosti 3-4 tunnin pätkissä. Välillä vähän tankataan ja sitten taas nukahdetaan. Me ollaan laitettu pikkuisen pinnasänky kiinni omaan sänkyymme niin että pinnasängyn etulaita on pois ja sängyn pohja on oman sänkymme tasolla. Näin pikkuinen on helppo öisin napata sänkyyn syömään ilman että mun täytyy itse nousta. 😀

Ollaan isin kanssa hyvin kiitollisia kun päästään niin
helpolla; meidän vauvalla on meinaan kakkapäivä vain noin kerran
viikossa. Pissavaippoja on paljon mukavampi vaihdella!
Tällainen harvakseltaan kakkaaminen on maidolla elävälle vauvalle täysin normaalia jos se ei vaivaa vauvaa mitenkään. Pakko muuten kertoa että hänen kakka haisee aivan voipocornilta!

Kommentit (30)

Tuli mieleen, että voisiko teidän tyttö kärsiä maitoallergiasta? Siinä yleensä oireet hiljalleen pahenee, kunnes joskus 3-4kk iässä sitten on jo selvät. Ilmavaivat, ummetus (kerta viikkoon kakkaaminen voi joskus olla normaalia, muttei jatkuvasti.. neuvoloissa tosi harvoin uskotaan maitoallergioihin, kandee kääntyä yksityisen lääkärin puoleen), kakan outo haju, koostumus (limaisuus, vetisyys) ja väri (vihertävä) voivat olla oireita, kuten myös refluksi. Refluksista on myös olemassa sellainen muoto, jossa vauva ei pulauttele ollenkaan, mutta ruoka seilaa vatsalaukussa ja siksi vauva haluaa olla koko ajan pystyssä, ettei olo olisi hankala. Refluksivauvat haluavat yleensä olla sylissä paljon, se lohduttaa. Ei kannata uskoa, kun sanotaan, että kaikilla vauvoilla on vatsavaivaa, vaan oikeasti voi olla tapoja helpottaa vauvan oloa. Esim. apteekkikorvikkeen kokeilu, niissä maito on pilkotussa muodossa. Ja sun oma imetysdieetti, eli jättäisit itseltä maidon pois. Yöt voivat sujua hyvin allergisen tai refluksivauvankin kanssa, joten niistä ei voi suoraan sanoa, onko vauva allerginen tai ei.

Toivotaan kuitenkin, ettei näistä olisi teillä kyse!! Tarkoitukseni ei ole loukata näillä vinkeillä. Ihana tytteli teillä. 🙂

t. allergisen vauvan äiti

Suloinen neiti ja nyt jo 1kk! Meillä oli samana päivänä laskettuaika mut poika päättikin syntyä vasta 28.11 🙂 perässä tullaan siis

Meillä taas tutteli ei sopinut ollenkaan, vaan nan osoittautui hyväksi. Lisäksi öljypohjaiset D-vitamiinitipat aiheutti kipeytyneen vatsan, joten vaihdettiin vesipohjaisiin ja vatsavaivat loppuivat kuin seinään. 🙂

Mun on kyllä kans pakko yhtyä tohon korvikkeiden sopivuuden yksilöllisyyteen 🙂 meillä tytöllä tuli mahavaivoja vähän tuttelista ja kokeiltiin vaihtaa NANiin, niin vaivat paheni x10 varmaan, ja monilta kuullut samaa että joku toimii ja joku ei 🙂 jos mulla ei onnistu imetys kun vauva syntyy, niin ajattelin aloittaa sillä luomukorvikkeella, koska silloin kun esikoinen oli pieni niin ei sellaista ollut, mikä harmitti minua jonkin verran, koska suosin luomua muutenkin ja imetys vaan ei onnistunut vaikka kuinka yritin, vaikka Se kaikista luomuinta olis ollut 😀

Me käytetään Hollen luomukorviketta. On sopinut meille hyvin. Ekokaupoista saa, suosittelen!:) Itse ostan Egolosta.

Laadullisesti korvikkeet ovat yhtä hyviä, se on sitten yksilöllistä mikä kenellekin sopii. Meille sopii NAN, valion tuutista tuli kovat vatsakivut.

Tosiaan sopivan korvikkeen löytäminen voi viedä oman aikansa, mut suosittelen kovasti imettämään ja imettämään että maidon tulo lisääntyy. Siis jos haluisit jatkaa täysimetystä. Itselläni kävi esikoisen kanssa niin et vauva sai hirveitä tissiraivareita saatuaan jonkun kerran pulloa rintamaidon rinnalla. Ja tuntui tosi haikealta lopettaa imetys vauvan ollessa vaan 3kk… Sillä hetkellä en vaan jaksanu sitä huutoa aina vauvan tullessa rinnalle.

Kuopuksen kohdalla taas Cuplaton (oletan teijän käyttämän lääkeen olevan vastaava tuote) vain pahensi ilmavaivoja. Meijän elämä oli yhtä huutoa muutamat viikot juurikin n. kuukauden iässä, kunnes rupesin lukemaan netistä julkaisuja ja monet vyöhyketerapeutit kritisoivat kyseistä tuotetta. Lopetin antamasta tippoja ja saman tien loppui myös itkuisuus ja vatsanväänteet. 🙂 Toki tämä kaikki on niin yksilöllistä, ajattelin vaan jakaa kokemuksia.

Tsemppiä ja ihanaa vauva-arkea!

Tuli mieleen myös refluksin mahdollisuus, jos syö rintaa usein ja mahavaivaa… Kannattaa pitää mielessä. Refluksissa ei aina välttämättä tule pukluja.

Vähän on muuten neiti kasvanu… 😀 Näyttää vähän serkultaan Noahilta 🙂

Toi korvike juttu on niin yksilöllistä, meijän kaksospojalle kävi pelkästään nan, mutta tytölle aiheutti kamalat vatsavaivat ja hälle kävi vain tutteli. Aikamoista sähläämistä oli kun piti molemmille olla eri korvikkeet, mutta eiköhän Se teilläkin kokeilemalla löydy sopiva! 🙂

Meillä oli nutriloni ja olen kuullu siitä pelkkää hyvää 🙂 meillei ainakaan mahan väänteitä ollut 🙂

Saanko udella ristiäisitä? 🙂 milloin on? Tuleehan laaja ristiäispostaus. Olen ihan koukussa sinun blogiisi 🙂 tsemppejä!

Hyvinhän maito tuntuu riittävän, kun on kasvanut noin hienosti ja jaksaa öisinkin nukkua 3-4 tuntia. Rohkeasti vaan uskot itseesi imettäjänä!
Välillä vauvan kasvaessa tulee tiheän imun jaksoja, jolloin vauva imee tiheämpää kasvattaakseen maidon määrää. Kuuluu asiaan, eikä tarkoita sitä, että maito olisi jotenkin loppumassa.
Tsemppiä!

Vähäinen kakkaaminen voi olla myös merkki maitoallergiasta. Tuo kerta viikkoon on ihan ok, mutta kuulemma suositus olisi, että vähintään joka toinen päivä tulis kakka, tuo kerta viikkoon koskee muuten vain jos vauva pelkällä rintamaidolla.

Johtuisikohan maha vaivat juuri tuosta vähäisestä kakan tulosta. Kyllä minun mielestä normaalisti vauva kakkaa kerran päivässä joskus useemmin.. tai edes joka toinen päivä

Täysimetetty vauva voi kakata harvemmin, jopa kolmen viikon välein, mutta korvikevauvan on hyvä kakata joka päivä. Jos vauva ei kakkaa päivittäin, hän saattaa kärsiä ummetuksesta.

Pelkkää maitoa saava vauva voi kakata jopa pelkästään kerran kahdessa viikossa ja se on ihan normaalia.
Ilmaa mahassa selvästi kun piereskelee.

Oletteko jo päättänyt nimet tytölle?:)
-Merenneito

Vielä ei olla ihan täysin varmoja nimestä. 😀

korvikkeeksi suosittelen nannia, nestlellä on joku ainutlaatuinen tapa proteiinin käsittelyyn, tuttelista oon kuullu pelkkää huonoa… Riittäisiköhän maito jos yrittäisit imettää tiheämpää? Mulla kävi niin että kun annoin korviketta niin oma maito vain väheni entisestään ja lopulta loppui kokonaan ja nyt harmittaa:(

Tää neiti syö päivisin todella tiheään. Tiedän että yleensä lisämaito vaan vähentää omaa maidontuloa. :/ tää on tämmönen oravanpyörä

Meillä kans tuli masuvaivoja viime viikolla mutta lähti onneksi kun korvike vaihettiin. Meillä on myös 1kk vanha vauva. 🙂

Toivottavasti meilläkin auttais korvikkeen vaihto! 🙂

näköjään kaikkien vauvojen kakka haisee voipopcornilta 😀 kun minunkin vauvan kakka haisee siltä. muuten tuo tutteli on huonoa. nan on parempi.

Meillekään NANni ei sopinut yhtään. Vauva huusi niinkun olis koliikki ollut, mutta kun vaihdettiin Tutteliin, niin johan loppu huuto! 🙂 Se on niin hirveen yksilöllistä, että on vaan kokeiltava mikä omalle vauvalle sopii. Itse huomasin myös sen, että kun lopetin kokonaan rintamaidon, niin tuli vatsavaivoja, jotka loppu kyllä ihan muutamassa päivässä.

Meillä NANnin takia kiidettiin ambulanssilla sairaalaan, kun vauva oksensi niin kauan että meni elottomaksi ja valkoiseksi… tällä hetkellä vauva juo nutrilon omneo korviketta ja olen erittäin tyytyväinen 🙂

Anonyymi 0:37, Suomessa myytävät korvikkeet ei ole huonoa nähneetkään. 😉
Se on niin yksilöllistä mikä kullekin vauvalle sopii. 🙂 Meilläkin nan käytössä ja se sopii meille hyvin, kaverini taas haukkui nannin surkeaksi myrkyksi ja kehui tuutia, joka taas meille aiheutti kamalat vatsanväänteet. 😀

Kokeilkaa sitä Arlan luomukorviketta! Se oli meille paras.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X