Eveliina Matilda - Hero Header

Byääääh!! Nyyyyyh!!

Mikä nauraa niin kuin aurinko?
 
Mikä itkee niin kuin kuu?
 
Mille meidän isä irvistelee:
Baby, I love you!

Mikä kaikkien on suosikki?
Jopa naapuritkin tykkää?
 
Mitä kaikki pihan lapset
 
kilvan kärryillämme lykkää?

Se on se meidän uusi vauva,
nimeä en muista.

 
Se joskus karjuu niin 
et pikkulinnut tippuu puista.Ei kävele, ei konttaa,
 
silti emme pääse karkuun,
sen vuoksi usein yölläkin
 

me heräilemme parkuun.
On koira meillä myös
 
vaan vauva näyttää pienemmältä.
 Ei pääse ruokapöytäänkään,
 
ei ihme jos on nälkä.


Mikä nauraa niin kuin aurinko?
Mikä itkee niin kuin kuu?
 
Mille meidän isä salaa kuiskaa:
Baby, I love you!

 Nyt tulkaa kaikki katsomaan
kun vauva hymyilee

 
niin tiedättepä senkin
 
missä onni lymyilee!
Bloggaaminen on ollut viimeisenä ajatuksissani, koska täällä on vietetty ensimmäiset unettomat yöt. Jep, meidän niin tyytyväinen ja rauhallinen herranterttu on nyt valvottanut meitä kaksi pitkää yötä putkeen. Illalla alkaa ensin kitinä ja ininä, eikä mene kauaa niin huudetaan jo täyttä kurkkua kyyneleet silmistä valuen. Annan maitoa tissistä, sitten pullosta, tarjoan tuttia, hieron masua, käärin kapaloon, hytkytän ja heilutan, työntelen vaunuissa, röyhtäytän… Mutta mikään ei auta itku jatkuu ja jatkuu… Edellisyönä vauva itki seitsemän (!!!) tuntia putkeen. Viimeyönä sama itku alkoi uudestaan.
 Ollaan Toyn kanssa hoidettu vauvaa vuorotellen, jotta aina toinen saa nukuttua pari tuntia. Viimeyönä neljän aikoihin kaikkensa yrittänyt, väsynyt isi pakkasi huutavan vauvan kaukaloon ja lähti autoajelulle, koska yleensä vauvat aina viihtyvät auton kyydissä. Tony ei päässyt edes pihasta kun kiljukaula veti jo sikeitä! Jes! Tony soitti neidin kummisedän kyytiin ja yhdessä he ajelivat ympäriinsä nukkuva vaavi kyydissä aamuun asti. 😀
Pidemmän päälle tämä ei tosiaankaan ole mikään kovin taloudellinen ja käytännöllinen ratkaisu, mutta kun on tunti toisensa jälkeen kuunnellut kurkku suorassa huutavaa vauvaa, niin sitä on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen toisen rauhoittumaan.
Sitten syihin. Mikä mahtaa olla tämän vauvan harmituksen syynä? Tekeekö se jo hampaita? Onko hänellä ilmaa vatsassa? Vai vaivaako se harvoin tuleva kakka siellä masussa? Onko hän kipeä?. Kuulemma koliikki alkaa 2 viikon iässä… Voiko se alkaa myöhemminkin? Kysymyksiä riittää koska suoraan sanottuna me ei tiedetä syytä itkuun. Tekee tosi pahaa katsoa toisen kärsimystä kun ei osaa auttaa. Haluaisin viedä hänet lääkäriin, mutta sitten mua epäilyttää että jos lääkäri vaan toteaakin jotain tyyliin ”vauvat nyt on tommosia, välillä ne itkee”. Koska te veisitte pikkuisen lääkäriin? Voiko sillä olla vaikka korvetulehdus tai jotain missä lääkäri pystyy auttamaan?
Meillä on muutaman päivän päästä neuvolalääkäri. Aion tietysti puhua asiasta siellä, mutta monesti olen kuullut näillä neuvolan lääkäreillä olevan sellainen maine että itkun syytä ei yritetä tutkia niin perusteellisesti. Minkälaista tutkimusta/apua olette saaneet neuvolasta?
Tiedän että joidenkin vauvat huutaa kuukausi kaupalla näin. Meillä on vasta kaksi vaikeaa yötä takana, mutta tuntuu että voimat on nyt jo aika finaalissa. Miten te koliikkivauvojen vanhemmat oikein jaksatte? Milloin te nukutte?!
Mun piti ensiviikolla aloitta taas koulunkäyni, mutta en kyllä lykkääntyy jos sama meno öisin jatkuu. Mun mamma lupasi hoitaa naperoa öisin että jaksan mennä kouluun, mutta missä välissä mä sitten vietän aikaa vauvan kanssa jos se on öisin ja päivisin hoidossa.. Toivottavasti tää olisi vaan joku lyhyt vaihe mikä menee pian ohi.

Kaikki vinkit ja niksit itkevän vauvan rauhoittamiseen otetaan vastaan!

 takatukka 😀 <3

Kommentit

40 kommenttia
Avatar

onko selvinnyt mikä tyttöä vaivasi? 🙂

Avatar

Mun isoveli oli koliikkilapsi ja äiti (yksinhuoltajana) on kertonu, että eipä paljon tullut kotia tai itteää hoidettua, sitä nukkui silloin, kun lapsi nukkui, mutta tuohon huutoon ja valvomis putkiin myös kuulemma tottuu, varsinkin jos se rumba alkaa aina samaan aikaan.
oletko kokeillut sellaisia tippoja, kuin cuplaton, niitä saa apteekista. Että jos pienellä on jotain ilmavaivoja, niin noiden pitäisi auttaa hyvin, meillä ainakin auttoi 🙂

Avatar

Voih, voin vain kuvitella kuinka rankkaa olisi olla yksinhuoltaja kun ei saa annettua itkevää vauvaa hetkeksikään toisen huoleksi. :/ On niin mukava kun voi vuorotella vauvan rauhoittelussa.

Olen kokeillut vastaava valmistetta nimeltä Kuplastop. Siitä ei mielestäni ollut havaittavaa hyötyä. Täytynee kuitenkin vielä kokeilla tuota Cuplatonia jos siitä olisi apua. 🙂

Avatar

Todennäköisesti on ohimenevää. Disflatyl- tipat auttoivat meidän pojan vääntelyissä. Myös uudet taidot saattavat valvottaa. Huomasin itse myös ruokavalion vaikuttavan paljon itkuisuuteen ja vatsakipuihin. Esim mainitsemasi suklaa on kuulemma paha. Kannattaa siis vältää ainkin seuraavia: palkokasvit, sipuli, ruisleipä, sokerituotteet ja maitotuotteet. Uskon itse kuitenkin, ettei nistään kannata kokonaan pidättyä, koska on hyvä, että lapsen vatsa tottuu erilaisiin ruokiin.
Muistaakseni neuvolasta sanottiin minulle, että tulisi lisätä rasvaa korvikkeen sekaan niin alkaa kakka luistaa paremmin, mutten muista milloin tuo oli, olisikohan ollut vasta kun aloiteltii kiinteitä. Kuitenkin olen ymmärtänyt, että kakkaamattomuus on norm ja tarkoittaa sitä, ettei ns jää ylimääräistä. Sitten jos kakka on kovaa pienellä vauvalla kannattaa kysyä lääkäriltä. Tsemppiä!

Avatar

Uusia taitoja vauva ei juurikaan ole oppinut. Kääntyillyt ja kannatellut päätään jo ihan alusta asti. Tarkkaavaisemmaksi ja kiinnostuneemmaksi ympäristöä kohtaan hän kyllä on tullut. Mutta jotenkin en usko itkuisuuden johtuvan siitä…
Täytyy yrittää muuttaa omaa ruokavaliota, vaikka se tuntuu jotenkin niin hankalalta, ainakin sokeri- ja maitotuotteista pidättyminen.

Avatar

Koliikki itku ei mielestäni kesttä noin kauaa. Meillä toimi se että laitoin vauvan turvakaukaloon, makasin itse sängyssä ja keinutin kaukaloa samalla kun itse nukuin, nukku muuten vauvakin xD

Avatar

Meilläkin turvakaukalo aina rauhoittaa ja yleensä heti siihen pääsyään vauva nukahtaa, mutta näihin yöllisiin itkukohtauksiin edes turvakaukalossa keinuttaminen ei ole auttanut.

Avatar

Meillä vauvan masuvaivoihin ja niistä johtuviin itkuihin ja kitinöihin auttoi tuo Disflatyl, suosittelen! Cuplatonista ei ollut mihinkään. Toivottavasti joku apu löytyy oli itkun syy mikä tahansa! Voimia!

Avatar

Jaksamisia unettomiin öihin! Toivottavasti syy itkulle selviää..

Avatar

meillä on auttanut sokerivesi kovaan itkuun ja huutoon. sitähän ei suositella mutta sairaalassakin vauva sai tutin joka oli uitettu sokerivedessä kun ei muutakaan konstia löytynyt neidin rauhottamiseks.

Avatar

Meillä hiljan opittiin tosiaan käntymään ja neljä yötä ollaan valvottu. Ei tosin itke, säheltää ja heiluu ja ähisee vaan koko tyttö. Viime yö meni jo paremmin ja taidettiin nukkua nelisen tuntia. Päättelin sitten, että valvotti tämä uuden taidon oppiminen. Korvatulehdus kannattaa totta kai tsekata! Koska teillä tosiaan itketään niin syy todennäköisesti on jossain muussa kuin siinä ettei malttaisi nukkua.

Netistä luin unettomista öistä niin muita syitä näytti olevan myös liian vähä läheisyys päivällä (mutta teillä tuskin siitä kyse), päivärytmin puuttuminen/sitä häiritsevä tekijä, liiat/liian vähät päiväunet…Nuo nyt ainakin. Noiden fyysisten syiden lisäksi. Toivotaan, että syy kuitenkin löytyy. 🙂

Avatar

Kiitos kommentista!
En usko että johtuu ainakaan läheisyyden tai päivärytmin puutteesta. Päiväunia neiti nukkuu aina kovin vaihtelevan määrän. mm.. Joenkin musta tuntuu että takana ois joku fyysinen juttu. Tuntuu että se on tuo maha kun jollain tavalla vaivaa.
Eiköhän syy vielä löydy! 🙂

Avatar

hei, kantsii kyllä kysyä neuvolasta. 🙂 meillä 6kk ikäiset kaksostytöt aloittivat huudon n. 1kk iässä ja ei kyllä auttanut mikään, sit kysyttiin neuvoa ja saatiin nuo jotkut tipat jotka kyllä auttoivat. Koskaan ei kannata olla kysymättä neuvolasta, vaikkakin joka neuvolassa tuntuvat olevan eri säännöt. huh, toivottavasti arki alkaa helpottaa. tiedän kokemuksesta miltä tuntuu yksin hoitaa kahta yhtä pientä. voimia arkeenne. 🙂

Avatar

Meillä poitsu nukkui veden lorinan äänessä! Joko oli sänky puoliksi keittiössä, puoliksi makkarissa ja vesi valui keittiön hanasta tai sitten myöhemmin ladattiin puhelimiin sovellus Sound Sleeper ja sieltä Thunderstorm ni nukkui moitteettomasti! Heti, ku sammutti heräs itkemään xD

Avatar

😀

Avatar

voi ei :DD Ei mikään taloudellisin rauhoitus keino tuokaan. 😀

Avatar

Onneks oli kiintee vesimaksu tollon xd mut ei kyl kauheen ekologista… Heh! Mut kaikkensa sitä tekee, ku meinaa pää hajota! Tsemiä sinne:)

Avatar

Siihen tottuu (Y) meillä auttaa kans auto ja veden lorina, kylpeminen rauhotti usein pahimmankin koliikkihuudon. Manduca kans auttaa edelleen hyvin

Avatar

kyl mä voisin viedä lapsen lääkäriin, jos yhtään ois tarvetta, koska huutaminen on alkanut noin äkkiä. Meil nimittäin ollut välillä samaa, ja joka kerta löytynyt korvatulehdus… nimenomaan öisin huutanut, koska makuuasento lisää kipua korvissa.
tsemppiä♥

Avatar

Meillä d-tippojen takia tyttö itki kuin mikäkin, sitten joku päivä huomasin etten ollut antanut parina päivänä niitä, ja tyttö oli taas normaali oma itsensä 🙂 eli joillain saattaa pahentaa kaikki tollanen, kannattaa kokeilla jos ei muu helpota ettei anna niitä muutamaan päivään 🙂 (tosin enhän edes tiedä käytättekö te niitä vielä, tuli vaan mieleen, että meillä helpotti niiden lopettaminen hetkeksi 😀 ) ja voimia sinne, toivottavasti menee pian ohi <3

Avatar

Me taukiltiin tiposta jo jonkin aikaa. Eikä sillä ollut mitään havaittavaa vaikutusta. :/ Pelkään sitä riisitautia, niin en pitkäksi aikaa uskalla jättää tippoja antamatta… Mielummin sitä kuuntelee muutaman viikon huutoa, kun että vauva sairastuisi johonkin vakavempaan.

Avatar

D-vitamiinihan pitäs alottaa jo 2 viikon iässä neuvolan suositusten mukaisesti 🙂 joo ei kannata jättää kyllä pidemmäksi aikaa pois! Merkkejä voi vaihdella toki.

Avatar

Meillä alkoi koliikkityyppinen ilta/yöitku 6 viikon iässä ja kesti sinne reiluun 3kk. Aika sumussa sitä mentiin, mutta pakko oli jaksaa.

Avatar

Tätäkin olisi kannattanut miettiä ennenkuin lasta hankkii. Koulut käytynä ennen 🙂

Avatar

Hohhoijaaa… Älä sinä tule tänne pätemään! 😛 Tehty mikä tehty!

Avatar

Koulutuksella onkin paljon vaikutusta vauvan vatsavaivoihin?… Samoja vaivoja taitaa olla lapsilla, vanhempien koulu/työ taustasta huolimatta.. 🙂 olipa typerä kommentti…

Avatar

No hohhoijaa todellakin 😀 Sekö sit on vauvan itkuu syynä ettei ole koulut käytynä? Voi elämä.

Avatar

Voi ei. 😀 Nyt käyn äkkiä koulun loppuun josko vatsavaivat sitten helpottais! 😉

Opiskella ehdin vielä lastenteon jälkeenkin, jos mulla ei nyt tänävuonna tämän yövalvomisen takia ole mahdollisuutta valmistua.

Avatar

Kannattaa myös lukea refluksitaudista! Refluksilapset ry:n sivuilta löytyy kattava tietopaketti millaisia oireita vauvalla voi olla eri ikäisenä 1kk,2kk jne.

Avatar

Meidän tutulla alkoi tyttö huutaa 2kk iässä jatkuvasti yöllä ja hänellä todettiin maitoallergia. Neocaten kun sai käyttöön, niin loppui huuto. Ilmeisesti makuullaan olo jotenkin teki hankalan olon vatsan kanssa ja siksi huusi. Vaihtoehtoja kun on niin monia, että kannattaa tosissaan mennä sinne lääkäriin. 🙂

Avatar

Voih, toivottavasti tää ei olis sitä allergiaa… Jos tää huuto vielä jatkuu niin sitten varmaankin käydään lääkärissä näytillä.

Avatar

Meillä on valvottu lähes joka yö sairaalasta pääsyn jälkeen, muutamaa yötä lukuunottamatta. Viimeviikolla käytiin vyöhyketerapiassa ja sen jälkeen ollaan hierottu poikaa jokapäivä ja kyllä ollaan yöt nukuttu, kaksi kertaa yössä herää syömään kymmeneksi minuutiksi ja jatkaa uniaan. Sieltä sai mukaan hyvät ohjeet kotona hieromiseen, omaan syömiseen ja muita hyviä vinkkejä. Suosittelen siis ehdottomasti kokeilemaan. Sebastian on nyt päivisinkin ihan eri poika, paljon tyytyväisempi ja jaksaa hetken viettää aikaa itsekseenkin, kun ennen ei ole sylistä voinut laskea kun huuto alkanut heti! 🙂 T. vierustoveri Anna

Avatar

Mulla kävi mielessä tuo vyöhyketerapia myös. Olis kyllä mielenkiintoista kokeilla josko siitä olis apua. Haluato suositella jotain paikkaa jos täällä Turun suunnalla käytte? 🙂

Avatar

http://www.hyvinvointiajailoa.com, me käytiin tuolla, koska se oli nii lähellä meitä, hinnaltaa ei halvin mut ei kalleinkaa. Itse olen tyytyväinen hoitoon ja ohjeisiin. 🙂

Avatar

Tuuti1 korviketta jos annat yleensäkään korviketta ? toimii! Lisäksi cuplaton tippoja, ja d tipat pois käytöstä kunnes kiinteet alotat. ?

Avatar

Meillä taas huusi kun anto tuutia 🙂 Nanniin vaihdettiin takasin niin loppu. Eli ei voi mitään tiettyä suositella kun eri vauvoille sopii eri merkit.

Avatar

Jep. Se on ilmeisesti niin kovin yksilöllistä että kenelle sopii mikäkin merkki.

Avatar

Koliikkia, refluksi? Tai sit kaikille ei käy öljypohjainen d-vitamiini, tekee nouta masuvaivoja..jekovit ainakin vesipihjainen ja oli meillä käytössä. Voi olla muitakin…

Avatar

Ollaan pidetty pientä taukoa vitamiineista, mutta sillä ei ole ollut vaikutusta vauvaan..

Avatar

Jalanpohjista hieronta auttaa vanhan kansan vinkki mutta toimii!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä