eveliina matilda - Banneri

Mun lyhyehkö kahden kuukauden äitiysloma on nyt ohi. Olin viimeviikolla koulussa palaveeraamassa opintojen pariin paluusta ja maanantaina olin ekaa päivää koulussa.
Onhan tämä aika raskasta kun aamulla pitää herätä 6:30 ruokkimaan ja pukemaan itsensä lisäksi myös vauva. Varsinkin kun neiti nukkuu pisimmän unipätkänsä normaalisti aamu kuudesta puoleen päivään. Ennen kuutta vauvan (ja sen myötä myös mun) uni on melko katkonaista. Sihen päälle sitten vielä koulupäivä… Mutta tää puoli vuotta, mitä mulla on koulua vielä jäljellä, menee loppujenlopuksi varmaan tosi nopeasti. Haluan nyt sinnitellä ja saada tän opiskelun päätökseen. Sitten voin jäädä rauhassa kotiin ja keskittyä vain ihanaan pikku neitiin ja äitiyteen.

Vien vauvan joka kouluaamu Tonyn äidin luokse hoitoon. Tonyn vanhemmat asuvat onneksi vain parin kilsan päässä meidän kodista, mun koulumatkan varrella. Tottakai on aika haikeaa jättää pikkuinen hoitoon ja lähteä yksinään jatkamaan matkaa kouluun, mutta onneksi hoitajana on ihana isovanhempi jonka luokse voin luottavaisin mielin jättää turvakaukalossa tuhisevan vaavin.

Koulussa ajatukset ovat aika paljon vauvassa, mutta toisaalta on kivaa nähdä mun luokkakavereita ja saada hieman muutakin ajateltavaa kuin vaipanvaihdot ja muut vauvan hoitotoimenpiteet. Tykkään meidän luokasta paljon ja meillä onkin mielestäni hyvä ja tiivis luokkahenki. Nyt kun palasin kouluun, niin huomasin että ehtis melkein tulla ikävä meidän hauskaa luokkaa.
Musta ei tunnu siltä että jäisin paitsi jotain vauvan elämässä, koska neiti nukkuu normaalisti yöunia sinne yhteen tai kahteen asti jos häntä ei herätä. Tähän asti vauva on hoidossa vaan lähinnä nukkunut ja herännyt pari kertaa syömään.
En todellakaan ole ensimmäinen äiti joka opiskelee tai työskentelee äitysloman sijaan.
Mielestäni oli kuitenkin tärkeää että kahtena ensimmäisenä
elinkuukautenaan vauva sai olla kiinteästi mun kanssa ja luoda rauhassa
muhun tärkeän kiintymys-suhteen.

Yksi haastava tekijä koulunkäynnissä on imetys. Yritän kuitenkin pitää maito määrää yllä tyhjentämällä tissit kerran koulupäivän aikana, jos mulla on täyspitkä koulupäivä. Välillä meillä on lyhyttä päivää ja joskus taas pitkää päivää. Normaalisti pääsen kuitenkin siinä kahden aikoihin kotiin. Jos joskus Tony pääsee töistä aikaisemmin, hän hakee vaavin kotiin.

Edessä on varmasti raskaat puolivuotta, mutta minä en halua lopettaa koulua kesken tai ottaa mitään välivuosia, milloin opinnot jäisi roikkumaan ties kuinka kauaksi aikaa. Olen kaksi vuotta sitten päättänyt että valmistun turvallisuusvalvojaksi ja niin minä aion myös tehdä.

Pikku neiti täytti 13. päivä kaksi kuukautta. Tunnelmoitiin hienoa etappia kynttilän valossa. meillä on huomenna neuvola, joten kerron vauvan kehityksestä ja kuulumisista sen jälkeen lisää!

Kommentit (17)

Mua kiinnostais tietää miksi jatkat opintojasi jo nyt vauvan ollessa niin pieni, etkä esim. vuoden kuluttua? Oot vielä tosi nuori, ja ne opinnot kyllä odottaa siellä. Itse en ikinä raskisi laittaa pientä vauvaani hoitoon, kuitenkin lapsi on vain kerran elämässä noin pieni. Ei millään pahalla, ihmettelen vain ratkaisuasi.

Ihana lukea, että muutkin äidit opiskelee, vaikka vauva on alle 1-vuotias 🙂 Minäkin jatkoin opiskeluja, kun tyttö oli 3kk ikäinen 🙂 Täältä voi kurkata mun blogia, jos yhtään kiinnostaa: http://vaipparallissa.blogspot.com/

Oi aivan ihana oli lukea tätä kirjotusta, itsellä nyt se tilanne että heinäkuun alussa laskettu aika ja koulu jäisi 8kk kesken kun vauva syntyy.. meillä myös mummi on valmis ottamaan vaavin hoitoon päiviksi että pääsen kouluun, mutta itse olen tähän asti miettinyt että voinko jättää vauvaa kun kerkeää olla vasta kk ikänen kun kesäloma päättyy.. tästä sain rohkasua että kyllä muutkin tekee niin <3 kiitos..

Tsemppiä opiskeluun, ihailtavaa ahkeruutta että jaksat opiskella noin pienen vauvan vanhempana. Sun blogi on aivan ihana, oot hyvä esimerkki siitä, että myös nuori äiti voi olla todella hyvä äiti! 🙂

Ja jos saa vielä valittaa turhista pikkuseikoista, niin mulla on pistänyt jo useassa postauksessa silmään, kuinka kirjoitat monet yhdyssanat väliviivalla (esimerkiksi kiintymys-suhde), vaikka todellisuudessa väliviivalla erotetaan vaan samalla vokaalilla päättyvä ja alkava sana (esim linja-auto tai taide-esine). Piti vaan sanoa kun jostain syystä tämä niin pahasti häiritsee, vaikka tuskin muut kun minä kielipoliisinatsi edes tuollasia virheitä huomaa…

Milloin on pikkuisen ristiäiset? Tuleeko hänestä nyt sitten Ellie vai onko muitakin nimiä ollu harkinnassa? 🙂

Joko hän on jo niin vanha? ;o tuntuu että just tuli tieto pikkuprinsessan syntymästä 🙂 ja hei tervetuloa takas iloiseen joukkoomme, oli sua jo ikäväkin! 🙂

Koska teilä on ristiäiset?Missä päin Varsinais Suomea asutte?

Mun mielestä ihan turhaan puolustelet ratkaisuasi. 🙂 Tosi ihailtavaa, että jaksat pusertaa koulun loppuun, kun sitä on kuitenkin noinkin vähän jäljellä. Tosi kiva, että pikkuneiti saa viettää koulupäiväsi ajan isovanhemmillaan, paras mahdollinen ratkaisu! 🙂 Tsemppiä ihan kauheasti koulun kanssa! Kiva muuten, että oot jaksanut päivitellä tätä blogia, on niin mukava lueskella teidän arjesta 🙂

Turhaan olet noin "puolustus"kannalla! Ihailen ahkeruuttasi ja kykyä ajatella ja suunnitella asioita järkevästi, myös vauvaa ajatellen. 🙂 Tsemppiä varmasti rankkaan puoleen vuoteen 🙂 Kyllä se palkitaan!

Mäkin käyn koulussa aina pari kertaa viikossa. Ei välttämättä aikaista valmistumista mutta hyvää vaihtelua lapsiperhearkeen ja saapas nyt edes vähän koulua eteenpäin. Meidän lapset 6kk ja 2,5v. Tsemppiä! 🙂

Tsemppiä koulunkäyntiin! Ei se onneksi ole pitkä aika ja sitten sinulla on aikaa olla vauvan kanssa ja koulusta paperit taskussa :))

Tsemppiä kouluun! Puoli vuotta menee nopeasti, koita jaksaa vaikka vähillä unilla varmasti meneekin 🙂

Voimia arkeen ja pian oot jo todistus kädessä ja voit olla ylpeä itsestäsi! Ihanaa että on tuollanen mahollisuus että isovanhempi pystyy hoitamaan vauvaa. Harmittaa ettei oma äitini ole jo eläkkeellä niin sais pojan hälle hoitoon.

tsemppiä opiskeluun! Varmasti tulee olemaan rankkaa aikaa mutta teit kyllä mun mielestä oikean päätöksen! 🙂 niin usein kuulee että opinnot on jäänyt suorittamatta lapsen saanniin jälkeen. Voimia ja intoa opiskeluun!

Mielestäni viisas valinta, eikä sitä tarvitsisi edes ´´puolustella” mitenkään! Ensinnäkin jokaisen vanhemman oma asia miten katsoo asioiden parhaiten toimivan.
Ainut asia mikä mua ns. vaivaa siinä, että sain lapseni niin nuorena, on juurikin se, että mulla oli koulu kesken.. niin siis on edelleen. Mulla ei ole ollut tuota mahdollisuutta, kuin sinulla, koska asuttiin n. 130km päässä mun koulusta, mutta jos olisi ollut ja joku sukulainen olisi pystynyt vauvaa päivisin katsomaan niin ehdottomasti minäkin olisin hoitanut koulun äkkiä pois alta!
Paljon tsemppiä tähän puoleenvuoteen, vaikeina hetkinä ajattelet vaan sitä, kuinka ylpeä voit itsestäsi olla, kun koulu on käyty ja voit rauhassa hyvillä mielin keskittyä tyttöön! 🙂

Hei minkä merkkiset nuo teidän vaunut on? 🙂 Todella kivan näköiset!

taitaa olla Tutek Turran.. oon kuolannu noit samoja, joskus viel ostan! 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X