Eveliina Matilda - Hero Header

Vauva kuulumisia

Neiti nimettömän ristiäispäivä on vihdoin sovittu. Hänet kastetaan 1.2 asuinkuntamme kirkossa. Kasteen jälkeen vieraat on kutsuttu kotiimme juhlimaan kahvin merkeissä.
Tarjoilut mun sukulaiset tekevät vähän niinkuin talkootyönä ja mulle jää oikeastaan vain kodin siivoaminen ja koristelu sekä itseni, Tonyn ja vauvan pukeminen. …Ei kovin helppo tehtävä. Mulla ei ole mitään mekkoa mihin nää maitomeijerit mahtuis, Tonylla ei ole pukua, eikä vauvalla oikean kokoista juhlamekkoa. Kastemekko luojan kiitos on, kunhan Emilia löytää sen ja toimittaa meille. Meidän neiti kastetaan samassa mekossa missä minutkin on aikoinaan kastettu. Viimeiseksi mekkoa käytettiin pari kuukautta sitten Noah-Michelin ristiäisissä, joten mun täytyy hankkia siihen jostain vaaleanpunaiset nauhat. (Mistä?)
Yksi aika olennainen asia ristiäisiin liittyen on vielä työnalla, nimittäin nimi. Keskiviikkona mennään tapaamaan pappia ja hänelle pitäisi antaa ne maistraattiin toimitettavat paperit missä lukee lapsen tiedot ja nimi. Me vaan ei vielä olla päätetty nimeä. Tässä on ollut vuosi aikaa miettiä, mutta se ei todellakaan ole ollut helppoa! Aluksi olin ihan varma että vauva on Ellie, mutta nyt rinnalle on noussut toinen vahva ehdokas. APUA! Kaksi päivää aikaa! 😀

Neidillä oli lääkärineuvola reilun 2kk iässä. Hän sai suun kautta annettavan rotarokotteen. Litku meni alas hienosti eikä ainakaan vielä ole ilmaantunut mitään sivuoireita. Lääkäri ja neuvolantäti kehuivat tyttöä jänteväksi ja hyvin kehittyväksi. Kaikki oli terveystarkastuksessa kunnossa. Vaavi kasvaa hienosti omilla käyrillään, vaikka onkin kuulemma keskivertoa pienikokoisempi. Tärkeintä kuitenkin on että painoa ja pituutta tulee suhteessa tarpeeksi lisää.
Neidillä on (16.1) painoa 4735g ja pituutta 56.2cm. Päänympärys on 38.2 cm. Huimasti neiti on siis kasvanut syntymämitoista.
Teen tässä joku päivä tuonne yläpalkkiin sellaisen tiedoston mistä pystyy seuraamaan hänen kasvuaan ja kehitystään.

Tyttö on muuttunut hurjasti siitä vuorokauden ympäri nukkuvasta vastasyntyneestä.
Hän osaa ottaa katsekontaktin ihmisiin ja tykkää katsella valoja ja värejä.
Neiti viihtyy pystyasennossa ja tykkää makoilla mielummin masullaan kuin selällään.
Päivä ja yö erottuvat jo selkeästi. Päivisin nukutaan lyhyempiä unipätkiä ja öisin herätään ainoastaan syömään.
Täällä osataan jo hymyillä sekä naureskella välillä unissaan. Melkein joka aamu herättyään vauva on aivan ihana päivänsäde!
Hän on nyt alkanut myös juttelemaan. Vietämme oikein mukavia keskusteluhetkiä pitkin päivää.
Äänen lisäksi on löytänyt myös nyrkki. Nyrkki on koko ajan pakko saada suuhun mutusteltavaksi. Välillä on kiva sylkäistä tutti pois ja laittaa nyrkki tilalle. Minä en tykkää kun kaikki tumput on ihan kuolasta märät ja pelkään että neiti oppii syömään peukkua. Tutista on helpompi vierottaa kuin peukusta.

On aivan ihana huomata miten meidän pieni nyytti kehittyy ja kasvaa jatkuvasi. En meinaa pysyä vauvakirjan kanssa perässä. Meillä on kaksi vauvakirja joihin yritän raapustaa ylös meidän vanhempien tuntemuksia ja vauvan kehitystä.

Kommentit

19 kommenttia
Avatar

Siiis onpas vaavilla valloittavat ja isot silmät, kaunis vauva 🙂

Avatar

kaunis typykkä! 🙂

Avatar

kui toinen voiki näyttää noin paljon tonyltä! t. lietolainen

Avatar

Kaikki sanoo noin! 😀 itse en vaan huomaa yhdennäköisyyttä.

Avatar

SAMA!!!! Ihan tony

Avatar

Ihan samaa katsoin:)

Avatar

Haloselta minä ainakin olen ostanut kastemekkoon vaaleapunaisen nauhan 🙂

Avatar

Voi mikä söpöläinen teillä siellä on 🙂

Avatar

Lueskelin postaustasi ja naurutti hiukan kuinka pikkuinen neiti teillä on 🙂 Oma neiti oli varmaan tuossa painossa jo ensimmäisellä neuvolkäynnill joka tehtiin kotiin kylläkin… esikoisella oli syntymäpainoakin kyllä reippaasti 4110g 🙂

Avatar

Hehe 😀 niin ne vaan on kovin erilaisia nää vauvat. 🙂

Avatar

Jesper ja juniorista nauhat!

Avatar

Turun Stockalla näin just noita nauhoja kastemekkoihin! 🙂 Et sieltä hakemaan, hinta oli muistaakseni jotain 14€ tienoilla..

http://www.lily.fi/blogit/jannikas

Avatar

Suloinen tyttö! Meilläkin kaksi vauvakirjaa ja en millään ehtiny täyttää toista joten meillä minä kirjoitan toiseen ja mies toiseen:)

Avatar

Varmaan jostain Eurokankaasta tai vastaavasta vois saada paljon edullisemmin sitä nauhaa.. 🙂 On kyllä nätti tyttö ja ihanat silmät 🙂

Avatar

Käyt jossakin käsityötarvikeliikkeessä. Kuopiossa ainakin sai itse valita nauhojen sävyt, lisäkoristeita esim. Helmiä ja sit tyylin millaisen rusetin tekivät nauhoista sekä nauhojen pituuden. Ja kokonaan tarvikkeineen maksoi 8,60€. Eikä ole toista samanlaista! 🙂

Avatar

Meillä on myös saman ikäinen tyttö ja olin ihan varma nimestä jo pitkään, kuitenkin päivää ennen ristiäisiä keksimme toisen nimen, joka olikin paljon parempi. Nyt jälkeenpäin olen tosi tyytyväinen että ei tullut sitä ensimmäistä nimeä 🙂 näin meillä.

Avatar

Hui kunteillä on vielä pieni vauva 🙂 mulla lapsi tuosta vielä melkein puoli kiloa painavampi ja melkein sentin pidempi kaksi viikkoa vanhana 😀 toisaalta, olihan sitä syntymäpainoakin hieman enemmän, mutta silti! Mutta ihanan suloinen pieni vauva teillä, tsemppiä nimenvalintaan ja tuleviin ristiäisiin.

Avatar

Söpö vauva! On mielenkiintoinen blogi, vaikka en kyllä tiiä miks seuraan tälläisiä blogeja, joissa kerrotaan vauva-arjesta yms..itse kun en ainakaan halua lapsia moneen vuoteen/tai sit en hanki ollenkaan. Se onkin helppoa kun puuttuu se toinen osapuoli.

Avatar

Ihana tyttö ja söpöt raitapöksyt<3 On kyllä isänsä näköinen, mutta vanha sanonta kuuluukin :"Jos esikoislapsi on tyttö, hän on isänsä kuvajainen/näköinen". Meidän suvussa tämä on pitänyt monen sukupolven ajan paikkansa, mikä on aika mielenkiintoista… 🙂 Tsemppiä ristiäisjärjesteltyihin! T. 9kk ikäisen tyttären äiti, joka myös näyttää isältään… heh;)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä