eveliina matilda - Banneri

Neiti se vaan kasvaa… Kävin Adeliinan vaatekaapin tänään läpi. Laitoin kaikki pieneksi jääneet vaatteet pois ja siirsin isompaa kokoa kaapiin. Tällä hetkellä Adeliina käyttää kokoa 62-68. Mulla tulee melkein itku kun suunnittelen pukevani Adeliinan johonkin aivan ihanaan bodyyn, mutta sitten napit ei menekkään kiinni ja vaate puristaa kaikkialta.
Oon ihan hukassa noiden pieneksi jääneiden vaatteiden kanssa. Olen niin laiska myymään mitään, enkä kaikkia pikkuruisia vaatteita edes raaski myydä, kun ne on niin söpöjä ja täynnä muistoja. :DD

Myönnän hurahtaneeni lasten vaatteisiin! En ole niinkään merkkiuskollinen, vaan tykkään monenlaisista vaatteista. Adeliinalta löytyy kalliita merkkivaatteita, suurien ketjujen perusvaatteita sekä tarjoustalon alelaarin löytöjä.
Ostan Adeliinalle vaatteita vaatekutsuilta, kaupoista ja kirpputoreilta. Jonkin verran myös sukulaiset ostavat neidille vaatteita, etenkin Adeliinan mumma on ostanut useamman ihanan vaatepaketin hänelle. Myös kummit ovat ostaneet vaatteita, etenkin Sohvi-kummitäti on innokas lastenvaate shoppailija.

Adeliinan yllä ei juuri koskaan ole ollut potkuhousuja. Siis sellaisia kokovartalopotkuhousuja. Ne ovat hyvin epäkäytännölliset vaipanvaihdon yhteydessä (ainakin jos haaroissa ei ole nappeja), eivätkä ne mielestäni ole niin kivan näköisiä. En myöskään oikein syty Me&I -merkkisistä vaatteista. Joitakin tosi kivoja vaatteita olen mallistoista löytänyt, mutta osa on sen näköisiä että joku on oksentanut kankaan päälle ja sitten siitä on ommeltu vaate.
Tykkään pukea Adeliinan vaatteisiin jotka ovat muodikkaita, mutta eivät liian aikuismaisia. Vauvan vaatteissa saa olla väriä, mutta toisaalta tykkään myös hempeistä rikotuista sävyistä ja pastelliväreistä.
Mulla menee aamuisin pitkään kun seisoskelen Adeliinan vaatekaapin edessä ja valitsen asukokonaisuutta. Vaikka oltaisi vain kotona, niin haluan vaatteiden sopivan toisiinsa. Yleensä kotona Adeliinalla on yllään body, housut ja sukat. Kun lähdetään kodin ulkopuolelle puen housujen alle sukkahousut ja bodyn päälle neuleen tai pitkähihaisen. Mekkoja käytämme oikeastaan vain kodin ulkopuolella.
Tärkeintä vauvan vaatteissa mielestäni on mukavuus. Farkkujen on oltava legginsejä tai strech-kangasta, eikä vaatteissa saa olla saumoja jotka painavat vauvan ihoa. Puen Adeliinan myöskin aina sään mukaan, en vain sen mukaan että tyyli on moitteeton.

En oikein tiedä miten tämä postaus on fiksuinta toteuttaa. Meillä kun on niin paljon vaatteita, että en todellakaan ala kaikkea kuvaaman ja analysoimaan tänne. 😀 Ajattelin sitten napata muutaman kuvan Adeliinan vaatekaapista sekä nostaa esille muutamat mun tykkäämät vaatekappaleet. Kuvasin vain vaatteita jotka ovat tällä hetkellä käytössä. Pieneksi jääneissä vaatteissa on joitakin aivan ihania yksilöitä, mutta en nyt alkanut kaivamaan ja kuvaamaan niitä.

Täsltä vaatekaappi näyttää tällä hetkellä. Kaikki vaatteet kokoa 62-68. Laskin että Adeliinalla on tämän kokoisia mekkoja 20 kpl. 😀
Tässä on 62-68 cm vaatteet jotka eivät mahdu vaatekaappiin…
Tumput, villasukat, kengät ja töppöset
Vasemmalla pinossa 62-68cm ulkoiluvaatteet ja takit. Paitsi alimmainen äitiyspakkauksen toppapuku taitaa olla kokoa 74?
Vauvanvaatteiden pesemiseen, kuivaamiseen, silittämiseen ja laskostamiseen kuluu paljon aikaa.
 Adeliina onneksi tykkää katsella sitteristään kun minä pyykkään
 Näissä kasseissa pieneksi jääneitä vaatteita
 

Kommentit (22)

Mulle tuli kans kauheen vimma ostella pikkusia vaatteita ! Ne on vaan niin älyttömän sulosia eikä maksakkaan just mitään verrattuna aikuisten vaatteisiin ! Nykyään tulee kyllä ostettua vähemmän kun meidän Viljami on jo yli vuoden ja vaatteet menee pidemmän aikaa 🙂 Ihana tyttö teillä !

Adeliinalla on todella söpöjä vaatteita! Koska postaat taas?

Ihania vaatteita teidän tytöllä :). En tiiä miks oon niin innostunu lapsien vaatteista kun ei ole lasta edes. Eikä varmaan sen aika ole edes muutamaan vuoteen..

Onpas teidän tytöllä paljon vaatteta. 🙂 Meiltäkin löytyy todella paljon lastenvaatteita, vaikkei sitä lastakaan vielä ole. 😀

Olipas ihania vaatteita teidän pikkuisella! Meidän 3 kk vanhalla pojalla on myös varmaankin melkein yhtä paljon vaatteita ja myönnänkin hurahtaneeni niihin… Tosin ne ovat lähes kaikki käytettyinä ostettu ja tykkään myös kovasti itsekin myydä lastenvaatteita eteenpäin kirpparilla. Sinähän voisit laittaa vaikka blogikirppiksen pystyyn! Keräisit vaikka pieneksi jääneistä vaatteista pieniä paketteja ja laittaisit tänne myyntiin!

Mä tuen sun luuloa alkuinnostuksesta, mistä mainitsit yhdessä kommentissa, mulla oli kanssa kun esikoinen syntyi aivan järjettömästi vauvan vaatteita ja niitä silti myös osteltua lisää, mutta kun tyttö on 2vee niin enää ei paljoa turhia ole, vaan sopivasti 😀 ja nyt kun on toinen tulossa niin kaapit taas pursuaa vaatteista, vaikka olen tällä kertaa pystynyt pitämään malttini hankinnoissa enkä itse ole ostanut melkein mitään, mutta niitä tulee koko ajan jostain kavereilta jne 🙂

Voi teillä on niin hienosti kaikki jörjestyksessä! Ja on kyl paljon vaatettakin 😀 Mutta toi on tosiaa surullista kun huomaa että vaatteet jää pieneksi 😀 Meillä käytetään nyt 56-62 kokoa ja moni 56 jää jo pieneksi kun neiti Ruu on 57 cm pitkä 🙂 <3

onpa teillä ihanan paljon vaatteita mistä valita vauvalle päälle pantavaa 🙂 meillä on ihan vain muutama body, muutamat housut ja pari yöpaitaa. Ei paljon tarvitse miettiä mitä laittaa päälle, lähinnä ne mitä on puhtaina.

Olisi kiva kuulla teidän päivärytmistä ja rutiineista, miten adeliina syö, on hereillä ja nukkuu jos jonkilainen rytmi jo on. Meillä 2kk vauva ja vielä ei oikein mitään rytmiä ole.

Ja mä ku luulin et meil oli 62cm vaatteita paljon! Oli lähinnä ärsyttävää ku ei ehtiny käyttää kaikkia ees sitä yhtä kertaa 😀 Mutta ne on niin ihania 😛

No joo, meillä jää varmaan muutamat käyttämättä. :/ Mutta ne on sitten niit vaatteita mitkä ei oo ihan niitä lemppareita

Hullua…. 😀 nyt on kyllä menny vauvanvaatemania vähän yli….! No eipähän tarvi olla kokoajan pesemässä, kun on mistä valita 😀 ja kuinka paljon rahaa noihin on palanu! Huh hei, mut jokainen tyylillään. Ja on kyllä tomeran näköinen tyttö 🙂

Juu, ei tosiaan tarvitse päivittäin pestä. Pesen Adeliinan vaatteet aina erikseen mun ja Tonyn vaatteista. Odotan aina että likaisia vauvan vaatteita on täysi koneellinen, sitten vasta pesen. 🙂
Ja kyllä neiti on luonteeltaankin tomera! 🙂

Hmm.. Mikä kommentissani oli vikana, kun se ei kelvannut?

Oletan että tämä: "Hirvittää vähän tuo vaatteiden määrä…." On kommenttisi?
Kaikki lähetetyt kommentit tulevat mulle tarkastetaavaksi ja minä julkaisen ne aina kun vaan eksyn blogini hallintatyökaluun.
Toisinaan tulen vain vastaamaan jo julkaistuihin kommentteihin, niin kuin tänään. Julkaisin myöhemmin lähetetyt kommentit (kuten sinunkin kommenttisi) vasta nyt illalla. 🙂 Jätän julkaisematta ainoastaan asiattomat ja loukkaavat kommentit.

Hirvittää vähän tuo vaatteiden määrä. Eihän noita kaikkia ehdi edes käyttää, kun tyttö on jo kasvanut niistä ulos! Hyvä, että ostat edes osan kirpputoreilta, mutta suosittelen kyllä vähentämään vaateostoksia, varsinkin kun et ole innokas myymään/hankkiutumaan niistä eroon. En halua olla mikään lyttääjä, joka nauttii toisen dissaamisesta. Mutta en voi olla kommentoimatta, kun huolettaa tämä tuhlailukulttuuri. Kannattaa oikeasti jokaisen uuden ostoksen kohdalla pysähtyä miettimään, tarvinko asian oikeasti? Miten hankkiudun siitä myöhemmin eroon? Voisinko kuitenkin pärjätä ilmankin? Ostaminen muuttuu maltillisemmaksi eikä koti täyty tavarasta. Mielestäni lapsellanne on aivan liikaa tavaroita/vaatteita. Mutta ihaltavassa järjestyksessä ne ovat. Tsemppiä, että jaksaisit hinnoitella vanhat vaatteet ja kiikuttaa kirppikselle!

Mullaki esikoinen tyttö, ja kyllä lähti käsistä vaatteiden ostelu 😀 mutta noi on niin vastustamattomia! Mut joo, mäkin oon himmannu kun nyt 86-92 cm menee moonta kuukautta viel päälle, tulevalle vauvalle en ookkaa sitte ostanu ku ihan muutaman ku huomasin esikoisen kohdalla et 1 vuoden aikana kaikki vaatteet kävi pieneksi 🙂 kierrätys kannattaa joten varaa ihmeessä kirppispöytä kesällä ni saat mukavasti tilaa ja rahaa ostaa isompia vaatteita syksyks 🙂 t outi

Meidän neiti on kova puklailemaan, joten bodeja menee useampi päivässä. Tiedän että siltikin vaatteita on tosi hurja määrä! Myönnän että minun tulee ostettua (ja saatua!) vaatteita yli tarpeen.
Mulla on varmaan vielä sellainen "alkuinnostus" vauvasta päällä, mikä heijastuu siihen että asiat menee jo vähän överiksi. 😛 Uskon että monessa muussakin perheessä esiintyy tätä, mutta eiköhän tää tästä vähän helpota.

Muuten meidän koti on erittäin tyhjä turhasta tavarasta. Heitän kaiken turhan aina pois, koska vihaan sitä kun nurkissa pyörii ylimääräistä tavaraa. Vauvanvaatteisiin olen nyt jotenkin erikoisen kiintynyt…
Sanoit että mielestäsi Adeliinalla on myös liikaa tavaraa. Mitä tarkoitat sillä? Ei hänellä minun mielestäni ole juurikaan mitään ylimääräistä. (Paitsi pappan ostama sähköauto!!) 😀

Onko Adeliinalla yhtään Avan vanhoja vaatteita? =)

Ei ole. Luulen että Emppu on myynyt tai muilla keinoilla hankkiutunut Avan pienistä vaatteista eroon?
Avalla on kyllä aina ihastuttavia vaatteita, että ne kelpaisivat meille kyllä mielellään. 🙂

Ihania pikkutytön vaatteita!:) Mistä tuo teidän kuivausteline on? Näyttää niin kätevältä ja paremmalta kuin se "perusmalli" 😀

Toi on tosi kätevä vauvan vaatteiden sekä mun ja Tonyn sukkien ja alusvaatteiden kuivaamiseen. Muut aikuisten vaatteet ei tuohon mahdu.
Mahtoikohan tuo olla Jyskistä..hmm

Toi sun mielipide miikkareiden vaatteista olu mainio, samaa mieltä siitä olen niiden naisten vaatteista ja isompien tyttöjen vaatteista. Mutta vauvojen vaatteet siellä on kivan näköisiä, ei niin kirjavia 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X