eveliina matilda - Banneri

 Huhhuh! Takana on pari hyvin vauhdikasta viikkoa. Päiväni ovat koostuneet työharjoittelusta, koulun lopputyön tekemisestä, vauvan hoidosta ja kevätsiivouksesta. Olen pessyt pyykkikorin tyhjäksi ja kiillottanut kodin pintoja koska vähintään keväisin ja jouluisin kuuluu tehdä perusteellinen siivous. Nyt keväällä aurinko paljastaa taas kaikki pölyhiput huonekaluilla sekä lian ikkunalaseissa. Mua ahdistaa asua epäjärjestyksen keskellä enkä pysty rentoutumaan jos kotona on likaista ja tavaroita hujan hajan.
Blogi on jäänyt vähemmälle huomiolle, mutta eiköhän tämä tästä taas starttaa kun opiskelu kohta helpottaa. 🙂

Adeliina kävi virpomassa mumman ja papan luona, mukkilassa (mummi & ukki), sekä isoisovanhempiensa eli mamman ja papan luona. Puin Adeliinalle pupun korvat ja valkoisen vanupuvun sekä piirsin kasvoihin allergialiiton suosittelemalla meikkikynällä pupun nenän ja viikset. Ade oli aivan ihana pikku pääsiäispupu! Hän sai virpomispalkaksi mm. itse ommeltun munahelistimen, pörriäislelun, ihanan itse tehdyn lammaspehmolelun, kuningatar- ja mangopilttiä, teepaitabodyn ja vaippapaketin. Minä ja Tony saimme tietysti suklaata. 😛 Kannatti mennä!
Pääsiäispäivänä Tony oli töissä ja minä ja Ade menimme minun mamman luokse syömään. Siellä oli taas koko suku paikalla ja oli tosi mukavaa. Illalla menimme vielä munajahtiin mukkilaan, jonne myös Tony pääsi tulemaan. Ennen me etsittiin taloon piilotettuja suklaamunia karttojen avulla, mutta tänä vuonna vanhempani olivat tehneet valokuva suunnistuksen. Isi lähetti puhelimiimme lähikuvia paikoista joihin munat oli piiloitettu. Oltiin Tonyn kanssa super huonoja, kuvat oli hankalia. Eniten tökki kuva joka oli otettu siivouskaapin sisällä olevasta pikkukaapista. Kyllä huomaa että vielä vanhemmilla asuessani siivoominen ei todellakaan ollut minun juttuni. 😀
Suklaat on nyt syöty ja rairuoho kuivunut, joten palaillaan pääsiäistunnelmiin taas vuoden päästä.

Silloin kun olen pitänyt taukoa lopputyöltä ja siivoukselta, ollaan Aden kanssa nautittu lämpenevästä ulkoilmasta. Täällä Turussa on parina päivänä ollut jopa 20 astetta lämpöä! Ihanaa kun kotoa lähteminen helpottuu, koska vauvaa ei enää tarvitse pukea samalla tavalla kuin talvella. Voi vaan napata vauvan kaukaloon ja lähteä ovesta ulos. Pikkujuttu, mutta kummasti nopeuttaa vauvan kanssa reissaamista.
Mielestäni on mukavaa että Ade on nyt kesällä jo hieman vanhempi, eikä enää mikään vastasyntynyt. Hänen kanssaan on helpompi tehdä kaikenlaista. Tietysti vauvaa pitää vielä varjella liialta auringolta ja kuumuudelta, mutta en malta odottaa että pääsemme hengailemaan vanhempieni uima-altaalle Adeliinan kanssa. Adelle on ehdottomasti hankittava selainen puhallettava miniallas jossa voi polskutella.

Ei olla vielä juurikaan suunniteltu kesäämme. Tony ainakin pitää isyyslomansa kesällä ja viikonloppuisin varmaan mökkeilään aika paljon. saa nähdä kuinka mökkeily sujuu vauvan kanssa. Mökki kun on saaressa eikä siellä ole mm. sisävessaa. 😀 Juokseva puhdas vesi kyllä onneksi löytyy saunasta. Pelastusliivit Adelle on jo hommattu, mutta silti vauvan kanssa veneily jännittää.
Jos joku teistä lukijoista on veneillyt vauvan kanssa, niin onko vauva matkustanut sylissänne vai kaukalossa? Tietysti pelastusliivit yllä ja kaukalon vyöt auki jos jotain veden varaan joutuisikin.. Kyseessä on siis ihan avovene ilman sisätiloja.

Kävimme 5kk neuvolassa Adeliinan kanssa. Neiti sai rokotusohjelman mukaiset rokotukset. Äitiä jännitti huomattavasti enemmän kuin rokotettavaa, mutta onneksi Ade ei huutanut kurkku suorassa kivusta, vaan parkaisi toisen rokotteen jälkeen vain muutaman kerran. Hän rauhoittui tutin avulla ja panadolin annon jälkeen oli oma itsensä melko pian rokotusten jälkeen. Reisiin jäi ikävät kovat patit, mitkä kuulemma laskee pikkuhiljaa.
Adeliinaa kehuttiin taas hyvin kehittyneeksi ja iloiseksi naperoksi. Paino ja pituus nousevat maltillisesti, mutta tasaisesti omalla käyrällään.

Adeliinan mitat 14.4 neuvolassa: (suluissa mitat 11.3)
Paino: 6390g (5780)
Pituus: 63.1cm (61.3)
Päänympäryys: 41.3cm (40)

Ade saa päivisin neljä kertaa kiinteitä ruokia, mutta edelleen hänen pääravintonsa koostuu korvikkeesta ja rintamaidosta. Teen kasvissoseet itse, hedelmäsoseet ostan valmiina kaupasta. Kuulemma hedelmäosastolla olevissa irtohedelmissä on säilöntäaineita, joita vauvojen valmiiden hedelmäsoseiden valmistuksessä käytettävissä hedelmissä ei ole? Jotenkin minä nyt hieman kammoan näitä kaikkia säilöntä- ja lisäaine juttuja. Varmasti Ade tulee elämänsä aikana saamaan kyseisiä aineita ihan riittämiin, niin koitan nyt varjella häntä näiltä vauvaiän ajan.
Adeliina syö 8-9.00 aamupalaksi riisi-tai kaurapuuroa jonka seassa on hieman hedelmäsosetta.
Päivällä noin kello 12 Ade herkuttelee hedelmäsoseella.
15-16.00 vuorossa on ruokaisasose. Eli tällä hetkellä kasvissose. En vielä ole lisännyt ruokavalioon lihaa, koska aloitimme juuri kotimaisten viljojen antamisen.
20-21.00 Iltapuuro hedelmäsoseella.
Tällaisilla eväillä meillä mennään tällä tekellä. Adeliina on reipas syömään. Hän avaa suun hienosti lusikalle ja maiskuttelee ruokaa ennen kuin nielaisee. Hänelle on tähän asti kelvannut kaikki, vaikka luumusoseelle hän hieman nyrpistääkin nenäänsä. Juuri ruokavalioon mukaanotetun kaurapuuron Ade ahmii todella innoissaan.

 Adeliina viihtyy yhä pidempiä aikoja lattialla. Hän on nyt siirtynyt nukkumaan omaan huoneeseensa ja olen siivoustohinoissani kuljettanut kaikki vauvanlelut olohuoneestamme lastenhuoneeseen. Adeliina viettää aikaa myös olohuoneen matolla, mutta olen nyt yrittänyt ”siirtää lapsen elämää” myös hieman tuonne Aden omaan huoneeseen, joka aikaisemmin on toiminut vain vauvan tarvikkeiden varastona.
Olen niin herkkäuninen että jos vauva nukkuu kanssani samassa huoneessa herään joka ikiseen vikinään ja huokaisuun, mikä tekee unestani hyvin rikkonaista. Nyt kun Ade on pinnasängyssä omassa huoneessaan, herään ainoastaan itkuun. Adeliina herää 1-2 kertaa yössä. Ensimmäisellä kerralla yleensä tutti riittää, mutta aamuyöstä/aamusta hän nukahtaa uudestaan maitopullon tai tissin avulla.

Adeliina on edelleen hyvin iloinen ja perustyytyväinen typy. Hän tykkää lelujen syömisestä ja rakastaa kun äiti tai isi lennättää ja pompottaa häntä. Adeliian ei viihdy selällään vaan käänty aina heti vatsalleen. Adeliina punnertaa ylävartaloa käsillään ylös ja potkii jaloilla vauhtia. Vielä hän ei ryömi tai konttaa, mutta liikkuu eteenpäin ikäänkuin sätkimällä. Ostimme tänään Adeliinalle sellaisen kävelytuolin. Neiti kokeili sitä mukkilassa ja hän viihtyi siinä hyvin. Vielä hän ei ymmärtänyt että tuolin kanssa voi liikkua, mutta olen ihan varma että muutaman päivän päästä täällä meillä saa varoa edestakaisin vipeltävää vauvaa!

Kommentit (14)

Oletpas sä laihtunut kovasti! 🙂

Jep ehdottomasti sylissä ollut täälläkin veneillessä

itse pitäisin lapsen sylissä ehdottomasti venematkan ajan (siis jos joku muu ohjaa venettä sillä aikaa) 😀

Meillä veneiltiin sylissä, tuntui jotenkin helpommalta pitää vauva lähellä kun meilläkin tosiaan ihan vaan avopaatti. 🙂

Hahaha, meidän 3kk vanha poika on nyt samoissa mitoissa kuin Adeliina! 😀 Tuosta maltillisesta painonnoususta tuli mieleen, että sanottiinko neuvolassa että voisit antaa enemmän/useammin ruokaa? Syötätkö soseiden yhteydessä maitoa? Kaunis lapsi ja koti teillä! <3

Neuvolantäti sanoi että ruokavalio määrineen ja ruoka-aikoineen kuulostaa oikein hyvältä,eikä siis tarvitse lisätä kiinteiden antamista ainakaan vielä. 🙂
Yleensä soseiden jälkeen Ade juo 40-60ml maitoa. Muuten hän syö maitoa aina soseruokailuiden välissä.

Meillä viime kesänä sujui veneily alle vuoden ikäisen kanssa tooooosi hyvin! Tämä pikkuherra kun nukahti aina moottorin pärinään 🙂 Tänä kesänä saakin jännittää kuinka saadaan poika pysymään poissa järvestä, hän tykkää niin paljon vedestä mutta ei vielä tietenkään ymmärrä hukkumisen vaaraa..

Oltiin nyt viikonloppuna mökillä ja hyvin sujui matkat meilläkin! Ensi vuonna sitten on varmasti haasteellisempaa! 😀

Hauskaa, että teille vanhemmat järjestää viellä noita munanmetsästys juttuja, vaikka ootte jo aikuisia! Minä kun oli pieni niin äiti oli yön aikana aina piilotellut munia mun huoneeseen ja aamulla sitten sain etsiä ne. Se oli kyllä aina niin kivaa, että odotan innolla, että Kevin on sen verta iso, että hänellekin voi alkaa tekemään tuota 🙂

meilläkin on mun isovanhemmilla mökki saaressa, eli veneillen mennään ja vauva on kulkenut sylissä, hänestä oli kivaa, kun näki ympärille.

Ihania kuvia ♥

joo, onhan se kivaa että vielä näinkään vanhana ei tarvitse heittää hyväsejä kaikille lapsuuden hauskoille jutuille. 😀

Sylissä kulki Adeliinakin nyt kun kuljettiin veneellä. 🙂

Een mä ite huomaa mitään. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X