eveliina matilda - Banneri

Vastoin perinteitä, meidän neidin huone on väriltään vaaleansininen!  Vaaleansiniset seinät yhdistettynä valkoiseen luovat mielestäni raikkaan ja ’vauvamaisen’ tunnelman. Olen myös lisännyt huoneeseen muutaman väripilkun, jotta Adeliinalla on katseltavaa ja huone näyttää lapsen huoneelta.
Tällä hetkellä olen melko tyytyväinen Adeliinan huoneeseen. Kunhan vielä löydän kivan maton ja erivärisen työpöydän niin kaikki on kohdallaan. Tämänhetkinen puun värinen työpöytä ei mielestäni sovi huoneen muuhun värimaailmaan. Ehkäpä valkoinen tai sitten Aden vaatekaapin oven värinen (tumman ruskea) pöytä olisi parempi.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten olkaapa hyvä:

Mitä tykkäätte? Vai tykkäättekö ollenkaan? Voiko tytön huoneen seinät olla siniset? Kun olin pieni sininen oli lemppari värini, enkä ole minä koskaan perustanut ajatuksesta tyttöjen värit ja poikien värit tai että tytöt leikkii nukeilla ja pojat leikkii autoilla. Minä aion ainakin kannustaa Adeliinaa leikkimään kaikenlaisia leikkejä. Uskon että Tony pitää huolen siitä että Aden lelulaatikosta löytyy pikkuautoja, jalkapalloa ja muita ”poika”juttuja.  En kyllä ymmärrä tätä toistakaan ääripäätä, eli täysin sukupuolineutraalia kasvatusta. Sitä kun lapselle tarkoituksella annetaan nimi josta ei pysty päättelemään onko kyseessä tyttö vai poika, eikä lapselle tai edes sukulaisille kerrota lapsen sukupuolta. ”Lapsi saa sitten itse päättää haluaako olla poika vai tyttö, vai jotakin niiden älistä”. Mistä ihmeen välistä??  Jos sillä on haarovälissä pimppi niin se on tyttö, jos taas pojan vehkeet se on poika. Piste.

Kommentit (18)

Mistä toi pinnasänky on, tai lähinnä valmistajaa haen? 🙂 ja todella ihana huone, olisipa itelläki edes hiukan taitoo sisustaa, mutta ei 😀

niin tuo kirjoituspöytä on minustakin kokonaan turha, vie vaan tilaa! pois se 🙂

Ainakin toistaiseksi pöytä saa jäädä (tai vaihtua eri väriseen ja tyyliseen) koska mun on helppo tehdä siinä kouluhommia tai muuten vain olla tietokoneella kun Ade leikkii lattialla.
Kun Adeliina kasvaa hän voi pöydän ympärillä piirtää, askarella jne.. Leikkitilaa Adella kuitenkin on ympäri kotia.

Lapsella täytyy ehdottomasti olla molemman sukupuolen leluja kasvatuksesta huolimatta. Menkääs leluosastolle ja kattokaa esimerkiksi tyttöjen ja poikien legojen tarjontaa: pojille löytyy satoja pakkauksia ja jokaisesta paketista voi luoda ihan mitä vaan ja lapsen avaruudellinen hahmottaminen kehittyy. Tytöille taas ei ole mitään muuta kun se iso prinsessalinna heppatallilla ja prinssi uljaalla ja sitä voi muokata tasan kolmella tavalla. Ihan jäätävää tyttöjen aliarvioimista ja sitten ihmetellään missä naiset esim. Matemaattisia taitoja vaativilla aloilla. Leluja siis kannattaa todellakin miettiä vähän syvemminkin ja mitä lapsi oikeasti oppii tästä nyt.

Tuo viimeinen lause on valitettavasti osoitus siitä, miten vielä nykyäänkin meidän yhteiskunnassa suhtaudutaan transsukupuolisuuteen.. Kun ei se valitettavasti ole kaikille noin yksinkertaista, vaikka sitä kuinka elämän helppouden kannalta toivoisi.

Muuten olen kyllä ääripää-sukupuolineutraalista kasvatuksesta samaa mieltä, sukupuoli on yksi ihmisen ominaisuus eikä sitä kuulu piilotella 🙂 Ei sen tarvitse määrittää mitään ominaisuuksia tai taitoja, mutta siellä se kuitenkin on. Ei voida yhtään tietää, mitä tuollainen salailu ja määrittelemättömyys voi tehdä lapsen psyykeelle vanhemmalla iällä.

Hyvä, rohkea kommentti sukupuolineutraalista kasvattamisesta. Olen aiheesta kanssasi samaa mieltä!

Ihana huone! Voi kun meilläkin olisi vauvalle ihan oma kolo, tosin eihän se ymmärrä vastasyntyneenä vielä mistään sisustushömpötyksistä mitään – taitaa olla enemmän äitiä varten se huone :D.

Mä olen myös kysellyt, voiko pojan huoneessa ja tavaroissa olla mitään vaaleanpunaista, mutta kikkeliskuu – miksi nyt ei voi! Tosin yleisilmeen pidän kuitenkin pojumaisena vaatteissa ym. Ne on kuitenkin vaan värejä ja hyvin tyttömäinen ja ihana on tuo teidän neidin huone :).

By the way Englannissa esimerkiksi punainen on poikien väri?

<3 Hannele
http://rakkaudellahannele.blogspot.com

Tosi ihana huone. Tuli hirveä sisustuskuume tuosta, mutta harmi kun ei oo omaa kämppää 😀

Ihana tuo viimeinen lause! 😉
-Kate

Hörähdin viimeisille lauseille.. :'D

Onpa ihanan näkönen huone!! Tosi nätti 🙂 Musta on mahtavaa, että ei mennä perinteisen kaavan mukaan tyttöjen ja poikien värit/leikit, vaan oon just samaa mieltä sun kanssas !

Tottakai voi olla sinistä, ja toi oli vielä kaunis sävy, hempeä. Ja ihania noi taulut!

Itselläni ei vielä lapsia ole, mutta ajatuksissa on toki jo pyörineet. Oon kans sitä mieltä, ettei lapsille tarvitse tuputtaa pelkkiä "oman sukupuolen" juttuja, mutta vaatetuksessa varsinkin aluksi tulee varmaan vähän enemmän niitä "oman sukupuolen värejä" käytettyä, koska en halua, et kukaan vahingossakaan erehtyisi sanomaan tyttöäni pojaksi tai toisinpäin 😀 Mutta eipä sekään vaihe varmaan kovin kauaa kestä, joten kaikki lelut, värit ja leikit sukupuoleen katsomatta on jees. Samaa mieltä sun kanssa kyllä siitäkin, etten ymmärrä näitä täysin sukupuolettomaksi kasvattavia… Kyllä mä tulen lastani kutsumaan pikkujätkäksi tai pikkumimmiksi tms enkä vain ihmiseksi..

-Koo
ps. Miksi teillä ylipäänsä on lastenhuoneessa kirjoituspöytä jo nyt?

Ihana huone! Ja pöh – ei mun mielestä tytön huone tarvikaan olla vaaleanpunainen.. 🙂 tosi kivannäkönen, ja mikä ihana pikkuauto!! <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X