eveliina matilda - Banneri

Olen aina ollut tällainen noh… normaalikokoinen. Mikä sitten on normaali, niin mielestäni normaali löytyy kutakuinkin siitä laihan ja lihavan välistä. Olen aina ollut suhteellisen tyytyväinen ulkonäkööni. Mitä nyt joskus ensimmäisinä teinivuosina kävin läpi jonkinnäköisen ulkonäkökriisin, kuten varmaan 99,9% ihmisistä.
Raskaus kohteli kroppaani hyvin lempein ottein, eikä se että yhtäkkiä olin leveämpi kuin pidempi, vaikuttanut itsetuntooni juurikaan. Oikeastaan ajattelen nykyään että koska olen ollut raskaana, ja olen äiti, minulla on oikeus ottaa ulkonäköni suhteen rennommin, eikä minun tarvitse olla yhtä timmissä kunnossa kuin muut ikäiseni pimatsut. Suoraan sanottuna käytän äitiyttä tekosyynä sille että olen rapakunnossa. 😀

Mahtoivatko sitten missikisat sumentaa pääni vai mitä tapahtui, mutta mieleeni juolahti että miltäköhän tuntuisi elää aivan täydellisessä kropassa? Millaista olisi liikuskella ja elää jos tietäisi että näyttää aivan hemmetin hyvältä? En usko että ajatusleikkiäni on kenenkään mahdollista toteuttaa, sillä vaikka nainen on kaikkien muiden mielestä aivan tyrmäävä kaunotar, hän varmasti itse löytää itsestään jonkun typerän vian.

Minä en luojan kiitos tavoittele täydellisyyttä, mutta olisi kyllä hienoa edes kerran elämässään olla fyysisesti hyvässä kunnossa. Tällä hetkellä elämäni on enemmän raiteillaan kuin koskaan, olen onnellinen, minulla on mies, koti, lapsi….kaikki mitä olen aina halunnut!
Mutta fyysisesti voin huonosti. Se että on hoikka, ei tarkoita sitä että elää terveellisesti ja on hyvä kuntoinen. Minä en lihoa vaikka mättään naamaani ihan mitä tahansa roskaa ja juuri sen takia mättään naamaani ihan mitä tahansa roskaa. Rakastan pullaa, keksejä, torttuja, kakkuja, muffinseja (oikeastaan kaikkia leipomuksia), suklaata, karkkia, juustonaksuja, limpparia, mehuja…. Lista on oikeasti loputon! Nyt kun ajattelen kaikkia mainitsemiani herkkuja, kielelleni herahtaa vesi ja meinaan deletoida tämän koko typerän tekstin typerästä elämäntapamuutoksesta. Oikeastaan vasta nyt ymmärrän kuinka riippuvainen olen kaikista herkuista ja kuinka onnelliseksi hyvä ruoka minut tekee. Ihan sairasta. 😀
Vaikka en ole lihava, näkyvät syömis- ja liikkumistottumukseni muilla tavoin ulkonäössäni. Ihoni on huonossa kunnossa, hiukseni ovat elottomat, kynnet katkeilevat, hampaat helposti reikiintyvät. Lisäksi oma oloni on usein hyvin vetämätön ja laiska. En jaksa kävellä portaita enkä saa tehtyä yhtäkään punnerrusta. Vauvatanssissakin meinaa puskea soija jo muutaman ekan tanssiliikkeen jälkeen.

Nyt on aika tehdä asialle jotain. En vaan vielä tiedä että mitä? Mistä pitää aloittaa? Täytyykö mun heti heittää hyvästit kaikille herkuille ja alkaa käymään salilla vähintään joka päivä? En minä osaa edes käyttää mitään laitteita salilla? Näyttäisin vaan säälittävältä ja typerältä jos menen yksinäni sinne pyörimään. Mikä olisi mukavaa ja hyödyllistä liikuntaa tällaiselle veltolle tapaukselle kuka ei moneen vuoteen ole liikkunut muuta kuin sohvan ja jääkaapin väliä.
Voisinko minä jotenkin ulkoistaa tämän tehtävän jollekkin muulle? Olisi ihan mahtavaa jos joku personaltreiner/elämäntapamuuttaja(?) saisi suunnitella mulle ruokavalion ja liikuntasuunnitelman, sitten mun ei tarvitse yrittää ymmärtää näitä asioita vaan saan hiettää aivot narikkaan ja vain totella. Hmm…

Koko tämän tekstin pointti on oikeastaan kertoa Teille että mielessäni muhii tällainen projekti ja toivottavasti tulette blogin kautta kuulemaan edistysaskelistani kohti terveellisempää elämää.
Mutta nyt jääkaapin kautta nukkumaan!

Kommentit (22)

Tsemppiä muutokseen!

Tuttuja fiiliksiä täälläkin. Kuten täällä on mainittukin, lenkkeily, uiminen ja muut aerobiset lajit on oikein hyviä peruskunnon starttaajia. Itse olen aiemmin innostunut myös kuntosalista, mutta olin kovin arka lähtemään sinne itsekseni, kun en osannut käyttää mitään laitteita saati tiennyt, mitkä laitteet tekee mitäkin. 🙂 Kuntosaleilta saa usein opastuskerran laitteisiin ja voi ostaa kuntosaliohjelman. Sitä suosittelen sullekin, jos saleilu kiinnostaa vähänkin. Ainakin omassa aloittelijan kuntosaliohjelmassa on mukavia perusliikkeitä, ja ohjelmaan sisältyi tosiaan ohjausta, jossa fysioterapeutti/kunto-ohjaaja opasti tekemään liikkeet oikein ja mahd. tehokkaasti. Ekat viikot kuljin salilla iso A4-nippu (harjoitusohjelma) kädessä, kunnes aloin jo muistaa laitteet. Ohjelma maksoi muutaman kympin. Ja tykkäsin käydä salilla tosi paljon!

Mutta salitreeniä tärkeämpää on mun mielestä ehdottomasti se ruokapuoli. Kun sen saa kuntoon, tulee koko kehoon parempi olo. Kokeiltu on. 🙂 Itsellä ainakin pitää kiinnittää huomiota proteiinien riittävään saantiin ja tiheään ruokarytmiin, jotta ei tule popsittua herkkuja nälkään. Proteiinit pitää kylläisenä pitkään, ja kun itse olen kasvissyöjä niin ei tarvitse miettiä että saisi liikaa rasvaa lihoista tms.

Nyt raskaudessa oon syönyt oikeastaan kaikkea mitä on tehnyt mieli. Oon syönyt paljon hedelmiä, muroja, puuroa, leipää, pastaa jne. Mullakin on kesällä/syksyllä edessä ruokaremontti, koska tiedän jo kokemuksesta, että mä en voi syödä tällaista ruokaa näin paljon pulskistumatta. 🙂 Huomaan myös itselläni sokeririippuvuutta, että kaikki makeat herkut ja ruoat maistuu. Tavoitehan olisi, että kaikkea voi syödä, kunhan syö kohtuudella. Itselleni tuo kohtuus on ollut ainakin ennen vaikeaa. Mulla toimii se, että vieroitan itseni ensin tiukasti kokonaan sokerisista ruoista ja vasta sitten alan etsimään kohtuullista määrää. Ekat viikot on vaikeimpia, kun jättää sokerin pois, mutta sitten helpottaa. Ja olo kohenee ja saa hurjasti lisää energiaa kehoon.

Mutta vähitellen pieninkin muutoksin on hyvä. Jokaisella on oma tyylinsä ja tapansa. Kovasti tsemppiä ja iloa muutokseen!

Ruokavalio on kyllä ihan prioriteetti nro yksi, kuten edellä joku jo sanoikin! Mut liikuntaa, jos haluat kans niin rauhassa aloittaen vaan. Ryhmäliikunta kaikissa muodoissaan on oma suosikki, kahvakuula tosi tehokas ja salitreeni on jees, JOS on kunnon ohjelman, muuten voi mennä vähän tehottomaksi pyörimiseksi.. Jos haluat tehdä kotitreeniä, niin fitnessblender.com -sivustolta löytyy tosi paljon hyviä englanninkielisiä videoita 🙂 -Koo

Mä oon kans aina ollut hoikka luonnostaan enkä oo lihonu vaikka mitä söis. Sen takia en oo koskaan hirveesti välittäny liikunnastakaan, kun ei oo ollu "pakko" tehdä mitään 😀 mut joskus 24-vuotiaana (eli pari vuotta sitten) aloin pikkuhiljaa huomata et kroppa alkaa "löllööntyä" 😀 Eli reidet ja peppu ja käsivarret on ihan semmosta läskilöllöö.. Vaikka oon edelleen ihan normaalipainonen. Ja mulla on ihan kauheesti selluliittia myös. Kuvaisin itteeni ehkä sanalla "laihaläski". Mulla on kans tosi huono yleiskunto, välillä saan jonkun hirveen liikuntainnostuksen mut se lopahtaa yhtä nopeesti kun alkokin. Ruokavalion muutoksilla oon saanu nyt enimmät turvotukset pois ja heti kun parannun jäätävästä kevätflunssasta niin täytyy alottaa taas lenkkeily. Ei kannata tehdä siitä heti alussa kauheeta pakkopullaa itelleen, vaan alottaa hissukseen, niin sit se innostus pysyykin ehkä vähän pidempään 😀 Tsemppiä sullekin tohon muutokseen! 🙂

Eikö vartijana vaadita hyvää kuntoa?

Ei vartijalta vaadita mitään xD ei niiden oikeudet eroo paljoo tavallisesta tallaajasta.. Esim henkkareit ei tarvii näyttää. Ainaki ex ukko vartia väitti nii

Koska kaikki vartijathan ovatkin synnyttäneet 5 kuukautta sitten… 😀

Mie ostin tuossa vähän aikaa sitten kahvakuulan, että saan ryhtiäni paremmaksi ja myös vähän laihtuisin kun ei oo rahaa käydä salilla. Ehdottaisin sitä sullekin :).

Itse elämäntapamuutoksen tehneenä (-60kg) voin sanoa, että kaikki tosiaan lähtee ruokavaliosta. Jo se, että muuttaa ruokavalion ja syö säännöllisesti, tuo energisyyttä ja hyvää oloa! Heti ei todellakaan kannata lähteä riuhtomaan itteään salille joka päivä. Sä voisit hyvin tehä vaunulenkkejä suht hyvällä temmolla ja kun siltä tuntuu niin mennä kehittämään vaikka salille sitä lihaskuntoa. Saleilla yleensä on opastajat jne. ja jokainen menee sinne joskus ekaa kertaa, niin kyllä niitä laitteitakin oppii käyttämään. 🙂 Eikä sinne salillekaan asti välttämättä tarvitse lähetä, vaan kotona voi tehdä hyvinkin paljon lihaskuntoa…

Nyt vaan suosittelisin, että syöt tosiaan säännöllisesti 3-4h välein, normiruokaa, niin että saat proteiinia, hiilaria ja rasvaa. Joskus saa herkutella totta kai. Ei tarvii jättää kaikkea hetinyt. Kerran viikkoon on mun mielestä ihan hyvä herkkupvä, tai joskus ottaa vaikka välipalaksi pullaa kahvin kanssa tms 🙂 ihan miten ittestään tuntuu parhaimmalta.

Tsemppiä hurjasti ! Oon seuraillu sun blogia kauan, mutta nyt sain vasta kommentoitua:)

t. Embbe ( http://twistedbigmind.blogspot.com/ )

Mulla on tosi kiire koko ajan niin kun äitinä varmasti tiedät! Siivoa, kokkaa, vaihda vaippa, syö , laita vauva nukkumaan ja tällästä rataa koko ajan. On mulla päivisin muutama tunti parhaimmillaan omaa aikaa. Ostin viimeviikolla crosstrainerin ja sitä ehtii tekemään 20min-1h päivittän! Ei tartte mihinkään lähtee ja olo heti parempi liikunnan jälkee:)

mulla on 5kk ikäinen tytär ja koko raskaus + synnytyksen jälkeiset 5kk olen joka päivä ostanut jotain herkkua esim pepsiä,karkkia,keksiä,suklaata tai leivonnaisia 😀 en pysty tulla kaupasta ilman että käyn hakemassa ostoskoriini jotain herkkua ja aina on pakko syödä jotain hyvää kun katson sarjoja 😀 esim viime viikon maanantaina ajattelin että tänään tulee teenmom3 voispas ostaa vaikka suklaata ja mässätä sen heti kun katson ohjelmaa ja niin minä sitten teinkin 😀 en myöskään liho ollenkaan ja siitä voin kiittää geenejäni mutta luulen että hampaat huonontunut aika lailla ;D ennen raskautta ei tullut melkein ollenkaan syötyä makeisia 🙂 nyt voisi alkaa rajoittaa herkkuja ! oli hyvä postaus!

Jeps, samaa mieltä tuosta liikunnasta kuin Jenna. ^^ Lisäksi ruokatottomuksetkin kannattaa aloittaa pienestä. Esim. lisää kasvisten määrää (tavoitteena vaikkapa syödä kasviksia edes pieni määrä JOKA aterialla), syödä säännöllisesti (aamupala, välipala, lounas, välipala, illallinen, iltapala), jättää herkut vähemmälle (suosittelen karkkipäivää) ym. Ei siis kaikkia tavoitteita heti, koska siihen ei kukaan pysty. Pienillä askelilla eteenpäin, niin olen itse päässyt tuosta sipsi-karkki-kakku -kierteestä eroon. Olen myös huomannut, että tuo säännöllinen syöminen on ainakin itselleni a ja o. Jos jossain välissä ehtii tulla kiljuva nälkä, niin sitten se on menoa. 😀

Tsemppiä! Ja muista kertoa kuulumisia myös tältä osa-alueelta. 🙂

Olin myös tulossa sanoon, että kuntosali ei oo se ainut vaihtoehto. Varsinkin jos haluut kohottaa kuntoo, niin salitreeni ei oo paras siihen. Kannattaa alottaa reippailla lenkeillä, kävellen, hölkäten, rullaluistellen tai vaikka pyöräillen. Jos haluut tehä kotona niin kahvakuula on yks tosi tehokas, ja youtubesta löydät varmasti monta treeniohjelmaa! Myös ainakin instasta löytyy paljon videoita äitivauva treeniin, joissa siis käytetään vauvaa treenipainona, kannattaa ettiä niitäkin. 🙂

Ryhmäliikuntaa voin suositella. Superhelppoa mennä tunnille ja tehdä niinkuin ohjaaja käskee. Monissa kuntokeskuksissa on laaja valikoima erilaisia ryhmäliikuntatunteja, joten jokaiselle varmasti löytyy lempparit. Ainut liikuntamuoto, mistä itse vilpittömästi nautin! 🙂

Mun mielestä ei välttämättä tarvi alottaa millään salitreeneillä. Se että teet kolmekin ripeätä lenkkiä viikkoon saa peruskunnon nousemaan. Ja mitä luultavimmin innostuskin pysyy kauemmin kun ei heti aloita "rytinällä". Ottaa sitten vaikka jossakin vaiheessa mukaan salitreenit, mutta nyt kun ulkona on niin ihania kelejä niin mieluummin viettää ne sielä kuin sisällä. Mielikin tykkää enemmän 🙂

Kyllä samaistuin! 😀 Ite en liho vaikka mättäisin vaikka mitä naamani. Joskus pari vuotta sitten söin yhen viikon aikana jonku 5 krt hesellä yms… laihduin reilu kilon 😀 Omaan ulkonäkööni oon tyytyväinen, mutta fyysisesti en oo kyllä lähelläkää tyytyväistä. Oon niin hemmetin saamaton/laiska vaikka tosissani haluaisin urheilla ja syödä terveellisemmin. Oon just tässä viimeset pari viikkoo taas miettiny että vois alkaa edes lenkkeilemään ja tekemään vähän lihaskuntoo, mutta sit löydän itteni kaupan kokis (mun heikkous) ja sipsi osastolta ja sen jälkeen sohvan nurkasta 😀 Syksyllä kävin pari kertaa body jumpassa mutta sekin jäi sitten jossain vaiheessa. Oon ehkä käyttäny vähän tekosyynä sitä että oon laiha luonnostaan enkä liho ettei mun tarviis urheilla. En tiiä oliko tällä pointtia ja miten selvä tääo li näin 3 aikaan yöllä kirjotettuna, mutta pakko sanoo et oot upee nainen ja jään innolla oottamaan jatkossa sun tähä aiheeseen liittyviä postauksia 🙂 jos sitä siitä sitte itekin motivoituis ! P.s kannattais kokeilla just jotain ryhmäliikunta juttua kaverin kanssa ni molemmat vois motivoida toisiaan ja ois helpompi lähtee sinne ku ei tarviis mennä yksin 🙂

Kuin paljon oot Emilian kans tekemisissä? Tuli mieleen että voisitteko tehä Emilian kans semmonen postaus, missä sekoilette ja piätte hauskaa-postaus kuvina 🙂 Tai jotain mutta kuitenki teistä kahesta? 😀 Oot kaunis ja ihan Emilian näkönen :)<3

Ensinnäkin kiitos kehuista. 😀
Kyllähän me ollaan tekemisissä. Just Emppu lähti perheineen meiltä. Vietettiin tossa iltaa ruuan äärellä. Ke ja to mennään yhdessa vauvojen kanssa Helsinkiin. Pistän ehdotuksesi korvan taakse. 😉

Monilla kuntosaleilla on semmoinen tarjous, että kun aloittaa niin saa siihen alkuun muutaman personal trainer tapaamisen ja hän voi sitten suunnitella sinulle ohjelman ja vaikka ruokavalionkin jos haluat. Ja hän tietysti näyttää miten liikkeet tehdään ja katsoo, että sinä opit tekemään ne. En tiedä mitä kuntosaleja siellä on missä asut, mutta täällä Helsingissä ainakin on monia hyviä.. Kannattaa tutustua teidän lähellä oleviin!:) Ja semmoiset missä järjestetään ryhmäliikuntaa on todella hyviä, koska siellä tunneilla motivaatio tekemiseen kasvaa kun muutkin tekee ja ohjaaja kannustaa ja ei kehtaa lopettaa kesken niinkun yksin tehdessä saattaa helposti käydä ;D

suosittelen kokeilemaan! ite ainaki tykkään 🙂

Kuulostaa hyvältä. Kiitos vinkeistä. 🙂
Ehkä toi ryhmäliikunta voisi olla mun juttu?

Juuri sama tilanne minulla muuten mutta minulla ei ole lapsia. Olen siis -95 kuten sinäkin. Joka päivä aion, mutta siihen se sitten jääkin 😀

Minä en ainakaan tosissaan ole vielä aikaisemmin aikonut. Toivottavasti tää ei nyt mullakin vaan jää. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X