eveliina matilda - Banneri

Viime neuvolakäynnillä neuvolantäti tutkiskeli Adeliinan istumistekniikkaa ja totesi että voimme halutessamme pikkuhiljaa istuttaa neitiä. Adeliinan selkä pysyi suorana ja paino oli pääosin istuinluilla. Erityisesti tyttölapsia ei ainakaan ennen vanhaa suositeltu istuttamaan ennen puolen vuoden ikää, jotta häntäluu ei käänny väärään asentoon. Meidän neuvolantädin mukaan istuttamista tulee ensimmäisinä kuukausina välttää selkärangan luiden pehmeyden ja joustavuuden takia.

Adeliina alkoi kolmen kuukauden ikäisenä sylissä pynkeä eteenpäin istuma-asentoon. Hän ei enää juurikaan viihtynyt selällään maaten vaan ilme kirkastui heti kun hänen asentoaan kohotti pystympään. Vauvan sylissäpitämisestä tuli yhtäkkiä todella haastavaa. Istuttaa tai seisottaa ei uskalla, mutta maaten ei viihdytä.
Neljän kuukauden iässä Ade alkoi olla pidempiä aikoja hereillä. Vastasyntyneenä hän nukkui vaunujen kyydissä kaikki kauppareissut, mutta pikkuhiljaa hän alkoi olla hereillä kun liikuttiin ihmisten ilmoilla. Ympärillä oli paljon nähtävää ja pian vaunukopan kuomun tuijottelu alkoi käydä tylsäksi. Adeliina ei enää viihtynyt vaunuissa vaan pynkesi jälleen istumaan ja alkoi itkemään heti kun se ei onnistunutkaan. Tässä vaiheessa vaihdoimme vaunukopan tilalle istuimen. Rattaidemme istuimen selkänojan saa säädettyä täysin makuuasentoon kun neiti nukkuu ja hänen hereillä ollessaan laitan selkänojan puoli-istuvaan asentoon. Rattaissamme vauvaa voi kuljetta kasvot menosuuntaan tai työntäjää kohti. Toistaiseksi Adeliina matkustaa kasvot työntäjää kohti ja hän on rattaissa aina hyvin tyytyväinen kun näkee ympärilleen. Päiväunet Adeliina nukkuu vielä vaunukopassa, koska siinä on enemmän tilaa ja koppa on suojaisempi kuin istuin.

Maidon Ade juo vielä tuttipullosta sylissä maaten, mutta soseita hänelle syötetään niin että hän on sitterissä puoli-istuvassa asennossa ta sitten hän ruokaillessaan nojaa sohvatyynyä vasten.
Tänään kokeilimme syöttötuolia ensimmäistä kertaa ja hyvinhän siinä istuminen Adelta sujui. Laitoin tuolin sisälle fleecepeiton tukemaan selästä ja kyljistä sillä istuin on vielä melko suuri meidän sirolle tyttöselle.

Adeliina söi syöttötuolissa niin hienosti että aletaan tästä nyt päivittäin käyttämään tuolia. Mielestäni se että ruokaillaan keittiössä pöydän ääressä tekee vauvan päivään tietynlaista rutiinia ja selkeyttää päivää. Pikkuhiljaa Adeliina ymmärtää että aina kun istutaan pöydän äärelle alkaa ruokailu. Haluan myös mahdollisimman pian ottaa Adeliinan mukaan perheen yhteiselle päivälliselle. Vaikka sitten vain maissinaksua mutustellen, mutta haluan opettaa että kerran päivässä kaikki syömme yhdessä.
 Suosittelen kaikille vauvojen vanhemmille näitä Tupperwaren astioita. Lusikkaa on helppo kuljettaa mukana säilytyskotelossa ja noissa pikkupurkeissa on kätevä kuljettaa soseet mukana matkassa, mikäli siis tekee soseita itse. Ennen näitä kippoja kuljetin soseet vanhoissa pilttipurkeissa, mutta niiden kansia ei saa tiiviisti takaisin kiinni. 

Kommentit (10)

tuoli on artekin mallistoa muistaakseni nimellä artek 616

Ihana tuo syöttötuoli. Minkä merkkinen tai mistä löytää tuollaisia?

tytön neuvola-käynnistä & miten tyttö on kasvanut olisi kiva kuulla. 🙂

Paljonko tollanen "lusikka laatikko" ( 😀 ) maksaa?

Adestapa on tullut iso tyttö! <3 Niin suloinen!
-Veera

Adeliina on niiiin suloinen <3 Voisitko tehdä joskus postauksen vauvan ruuista? Eli mitä teet itse, ja mitä ostat kaupasta jne… 🙂 Sulla on kiva blogi!

Meillä alettiin kans joskus 7kk istumaan ja nousemaan itse istumaan 🙂 sillon otin kylpytuenkin pois ja siel vedessä oli sit kiva istuskella 🙂 ei oo mitään vaivoja ollu ku just maltto odottaa että ite vauva oli valmis 🙂

ihana tuo teidän syöttötuoli! 🙂 ja ade<3

Ihana Adeliina <3
Meillä ikää on muutaman päivän päästä 7kk, ja ollaan myös juuri tuon 6kk neuvolan jälkeen alettu syömään syöttötuolissa. Alussa meno oli vähän heiluvaa, etenkin kun ympärillä oli kaikkea niiiiin mielenkiintoista. Nopeasti kuitenkin vauva oppi istumaan tuolissa suorassa ja ns. hyvässä asennossa -ja nyt "lisäpehmustekin" on otettu jo pois. 🙂
Kiva seurailla teijän kuulumisia, kun meijän tyttöset on melko samanikäisiä 🙂

Tuo kolmas kuva on niin söpö 🙂
Adeliina on niin söpö lapsi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X