eveliina matilda - Banneri

Meille kotiutui eilen illalla pienen pieni koiranpentu. <3 Tällä vielä toistaiseksi nimettömällä ihanuudella on kokoa kymmenisen senttimetriä ja ikää kahdeksan viikkoa.
Pennun äiti on rodultaan cokerspanieli ja isä tiibetinspanieli. Pentueessa oli yhteensä seitsemän pentua, kolme narttua ja neljä urosta. Halusimme meille uroskoiran, koska Kuutti tulee parhaiten toimeen urosten kanssa ja Tony oli sitä mieltä että poika koiran avulla hän tasaa tilit, ettei meillä ole ihan täysin akkavalta. ;D
Pennut olivat kaikki aivan ihania ja yhden valitseminen joukosta oli todella vaikeaa! Yritin seurata pentujen käytöstä ja sen avulla päätellä minkä luonteisia kaverukset ovat. Tämä yksilö johon me päädyimme, oli hyvin aktiivinen, utelias ja rohkea tapaus. Ainakin vielä toistaiseksi tuntuu siltä että valitsin oikein. 🙂 Pikkupoika on niin ihana ja hellyyttävä! En malta odottaa että päästään lenkkeilemään ja touhuamaan kaikkea pennun kanssa, mutta vielä hetken aikaa aiomme olla ihan rauhassa kotona ja tutustua toisiimme ennen kuin lähdetään ulkoilemaan ja ihmettelemään maailmaa.
Viime yö oli varmasti hauvalle hyvin raskas, olihan hän ensimmäistä kertaa erossa sisaruksistaan ja äidistään. Muutaman kerran yöllä heräsin pojun vinguntaan, mutta kun hetken silittelin ja juttelin, hän vaipui uudelleen uneen.

Kertoessani ihmisille tuoreimmasta perheenjäsenestämme, olen saanut paljon ihmettelyä siitä että meillähän on pieni vauva! Niin, kyllä meillä on lapsi, mutta miten se on este koiran hankintaan? Adeliina on syntymästään lähtien ollut koirien seurassa, eikä ainakaan vielä ole oireillut siitä millään tavalla. Minä muutenkin uskon että kun lapsi altistuu eläinten hilseelle, lapsen elimistö tavallaan siedättyy, eikä hän niin helposti allergisoidu eläimistä. Minä haluan että lapseni kasvaa perheessä jossa on eläin, silloin voin opettaa hänet arvostamaan ja käsittelemään eläimiä ihan käytännössä. Vaikka lemmikki ei koskaan saa olla lapsen vastuulla, niin hoitamisen myötä lapsi oppii myös vastuun kantamista.
Meillä on nyt myös hyvin otollinen aika ottaa koira, sillä näiden jäjellä olevien muutaman koulupäivän jälkeen minulla on paljon aikaa koiran kanssa olemiseen. Tonykin pitää pian isyyslomansa niin saadaan koko perhe olla yhdessä kesän ensimmäiset viikot.

Yhden ongelman koira kylläkin toi mukanaan. Juuri kun saimme Adeliinan nimen päätettyä (nippa nappa ennen ristiäisiä) on meillä taas uusi nimiongelma! Joten ehdotelkaas kaikki; Mikä tälle pienelle pojalle sopii nimeksi? 🙂 Minun omat suosikkini ovat Fido, Vilperi ja Oliver.

Kommentit (44)

Kiitos onnitteluista ja nimiehdoituksista! Tosi hyviä tuli! 🙂 Meidän pikkupoika ristittiin nyt Fidoksi. <3

Moi!
tulin pitkästä aikaa lukemaan ja luin useita postauksia kerralla. Kommentoin asiani kuitenkin tähän uusimpaan.
Niissä lasten saavutus-korteista: olitteko saaneet ne vai ostaneet itse? Postaus oli kirjoitettu vähän mainosmaisesti. Mielestäni ei lukenut kovin selkeästi, onko tuote saatu. Reima-vaatteen esittelyssä oli selkeästi, että "saatiin Reimalta". Toivoisin, että postauksen alussa tai lopussa mainittaisiin selkeästi, onko tuote saatu vai itse hankittu. Tämä siksi, että blogimaailmassa on nyt kohuttu hirveästi piilomainonnasta sun muusta.
Kivaa kevättä teille pennun kanssa 🙂 meille kotiutui myös toissapäivänä yksi 8vko ikäinen karvalapsi 🙂

jos oot saanu tuotteet joltain yritykseltä niin silloinhan kyseessä on mainos, joka täytyy selkeästi ilmoittaa 🙂 jos oot saanu ne joltain tyyliin läheiseltäs ni eihän silloin tietenkään tarvitse ilmoittaa 🙂

Milestone baby cardsit oli saatu.
Vaikkakaan minulla ei ole velvollisuutta mainita jos olen jonkin blogissani esittelemän tuotteen saanut. Mielestäni on toisarvoinen asia miten olen jonkun asian meille hankkinut.
Hyvät keväät myös teille lemmikin kanssa. 🙂

Bruno ja Bingo ois söpöjä 🙂 samoin Nuutti 🙂 mutta sun ehdotuksista paras ois varmaan Fido 😉

Voi rakkaus mikä koiruus <3 Noista nimivaihtoehdoista mä tykkään eniten Fidosta. Ytimekäs nimi ja ainakin mulle aivan uusi nimi. Oliver olisi ehkä muuten suosikkini, mutta tiedän itse aika monta Oliver-koiraa. 🙂

Koiran nimessä yleensä suositaan R-kirjainta tai muuta kovaa kirjainta ja nimen pitäisi olla melko lyhyt, ei ainakaan yli kuutta kirjainta. 🙂 En muista mihin tämä perustui, mutta komentaessa on ainakin "lyhyt ja ytimekäs" nimi vakuuttavampi kuin joku Napoleon tmv.. 😀 Fido taitaapi noista nimistä olla paras! 🙂

Onnea uudesta perheenlisäyksestä! Suloinen tapaus! Meillä on kohta 2vuotias lapsi ja rottweiler narttu. Ovat hellyttävä näky yhdessä ja ovat toistensa parhaimpia kaveruksia, pusuja ja haleja jaetaan päivittäin. Koirat kyllä ehdottomasti sosialistavat lapsia.

Täällä ovat muutkin ehdottaneet Fideliä, minusta se olisi aivan ihana nimi pienelle 🙂

no tuo söpöläinen on kyllä aivan oliverin näkönen! 🙂

Miten olisi Bruno, tai kun on väritykseltään noin tumma niin Piki? =)
-KristaEmilia

Fido! Ja kyllä, on tutkittu juttu, että koiraperheissä on vähemmän allergioita, kun silloin ei ole niin hygieenistä. Ihana koira 🙂

Ihan Vilin näköinen eli Vili vilperi 😀

oimikä ihanuus! 🙂 oliver on söpö nimi! 🙂

oi mikä suloisuus! 🙂 anteeksi oon ihan pihalla mutta onko tämä nuutti teidän koira vai mikä hän on? 😀

Ihana 🙂 Milo olisi sopiva nimi.

Oi mikä suloisuus! Fido kyllä sopisi tuolle hyvin mutta tuli mieleen myös sellainen kuin Laku 😀

Onpa ihana! 🙂
Rambo tai Oliver olisi just sopiva nimi.

Onnea uudesta perheenjäsenestä! Oliver on kiva nimi, mutta kaksitavuiset ovat paljon paljon helpompia 🙂 Miten olisi Onni? Tai Noki tuon värin mukaan. Näyttää myös vähän Vallulta 😀 Vallu Valloittava

Onpa ihana <3 🙂 Meillekkin kotiutuu koiranpentu parin viikkon päästä. 🙂

Fido! helppo nimi lausua kutsuttaessa ja käskyttäessä 🙂 hän on niin söpö <3

Mitäs mitäs… mä oon kokoaika luullu, että se kuutti on teidän koira, jotain taas mennyt meikäläiseltä näköjään ohi 😀

Nimeksi noista sopii mielestäni parhaiten Fido.
Meillä oli aiemmin tiibetinspanieli nimeltä Nasu 🙂

Linus (liinus), Leo tai rasmus

Suloinen pikku vauva <3 ja niinhän se on että allergiaa todetaan vähemmän ihmisillä jotka ovat sille allergeenille altistuneet 🙂 on muuten tutkittu että lapset jotka elää eläinten kanssa ovat sosiaalisempia

Fido! 🙂 ihana pentu! 🙂

Fido! Lyhyt ja ytimekäs sanoa 😀

Fido, entiten kuulostaa koiran nimeltä, kuten myös vilperi. 🙂

Kun koiran näin, tuli heti mieleen "noki" 🙂

Oliver olis aivan ihana, mutta mä suosisin jotain helpompaa, yksinkertaisempaa nimeä kuten vaikka toi Fido. Adeliinankin helpompi oppia lausumaan oikein 🙂

Eeli? Näyttää niin Eeliltä

Rudolf, Boris tai Rambo 😛

Aivan ihana hauva vauva! Itse kannatan nimistä Oliveria ja omalta pentu nimilistalta löytyy myös nimi Reetu!

Ihana pentu 🙂 Mulla tuli heti mieleen että Fidel tai Fido. Ja en siis kerennyt lukea nuita sun nimiehdotuksia 😀

voi mikä sydänten sulattaja!! <3 hän on aivan Fidon näkönen! 🙂

Voi herran jestas miten sulonen pieni pentu :3 Oliver ois miunkin mielestä passeli nimi teidän koiralle 🙂

oi kuinka ihana <3 musta oliver kuulostaa kivalta 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X