eveliina matilda - Banneri
Adeliinalla tuli kahdeksan kuukautta mittariin jo 13. päivä, mutta meillä oli neuvola vasta hiljattain, joten tämä kirjoitus tulee siksi näin jälkijunassa.
8kk neuvola oli lääkärineuvola jossa oli mukana myös meidän oma ihana neuvolantäti. Tällä kertaa lääkäri oli hyvin nuoren ja kokemattoman oloinen. Lääkäri ei oikein sanonut yhtään mitään, vaan pelkästään myötäili sitä meidän neuvolantätiä ja kysyi samat kysymykset minulta monta kertaa. Lääkäri ei tehnyt muuta kuin kuunteli adeliinan keuhkot ja kokeili lonkat. Näiden tutkimustensa ajan hän ei yhtään ottanut kontaktia Adeliinaan ja Ade selkeästi siksi pelkäsi tätä. Kun kysyin jotain, en saanut tästä lääkäristä oikein mitään irti. Tämän nuoren naislääkärin erittäin tyrkyllä olevat tissit eivät myöskään tehneet hänestä yhtään sen vakuuttavampaa.. Hyvä vaan ettei Tony mun patisteluista huolimatta päässyt paikalle. 😀 Ei kai… Onneksi siellä tosiaan oli myös se meidän oma neuvolantäti mukana niin käynnistä ei jäänyt pelkästään paha mieli, kun seuraava kerta onkin siten vasta yksivuotiaana.
Neidin tuoreet mitat. Suluissa 6kk käynnin mitat:
Paino: 7780g (6670g)
Pituus: 70.3cm (66.0cm)
Päänympäryys: 43.4cm (42.0cm)

Adeliina on edelleenkin sirpakka, mutta kasvu kulkee tasaisesti omalla käyrällään ja neiti on pituudessa joka hänen on tässä iässä ennustettu olevan mun ja Tonyn mittojen perusteella.

Neuvolassa ei tapahtunut juurikaan mitään ihmeellistä, kuten ei oikeastaan koskaan ennenkään. Kaikki kun menee kotona tosi hienosti. Neiti syö ja nukkuu hyvin ja hänellä on tasainen päivärytmi. Allergioilta ja lääkärireissuilta ollaan toistaiseksi säästytty.
Kyllähän neuvolassa aina saa jotain vinkkejä, mutta oikeastaan kaiken siellä käsitellyn asian olen jo tiennyt ennalta, joten odotan neuvolakäynneiltä eniten Adeliinan mittojen kuulemista. Voisinhan minä häntä kotonakin yrittää mittailla ja punnita, mutta tuloksesta on vaikeaa saada tarkkaa.

Adeliina on vielä toistaiseksi ihan vauva, koska hän ei vielä pääse kovinkaan nopeaa vauhtia eteenpäin. Toisaalta on helppoa kun vauva pysyy suurinpiirtein siinä mihin hänet laskee, eikä ole konttaamassa kohti Fidon pissalätäköitä, mutta toisaalta sitä taas odottaa innolla että koska se lähtee liikkeele ja mitähän se tuumaa kun se tajuaa oikesti pystyvänsä liikkumaan paikasta toiseen.
Nyt kun Adeliina on oppinut istumaan hän on emmlko tyytyväinen istuma-asennossa eikä hänellä tunnu olevan tarvetta lähteä siitä liikkeelle kun maisemat on sen verran hyvät. Yritetään välillä tahallaan tehdä hänen ympäristöään hippasen tylsäksi siirtämällä leluja kauemmas jotta Aden pitäisi hieman liikkua saadakseen lelunsa, mutta Fido tulee aina paikan päälle viihdyttämään vauvaa ja välillä Fido kantaa leluja Adeliinan luo. 😀
No, eihän meillä vielä ole mitään kiirettä konttaamisen suhteen, vaan me nautitaan nyt vielä tästä helpommasta vaiheesta kun täällä ei vielä pyöri kuin vaan tuo yksi karvainen täystuho.

Adeliina on alusta alkaen syönyt kiinteitä todella hienosti ja siististi, mutta nyt hänelle on tullut sellainen vaihe (todellakin toivon että tämä on ohimenevä vaihe) että ruokaa on ihan pakko saada tunnustella sormin. Jos minä en anna Adelle lusikkaa tai lautasta niin sitten sormet kaivavat suusta sen ruuan tuohon pöydälle läästittäväksi. Me ollan sormiruokailtu alusta asti ahkerasti ja neiti nauttii siitä, mutta olisi ihanaa että jokaisen soseruokailun jälkeen ei tarvitsisi käydä pesulla ja vaihtaa vaatteita.

Adeliina on kyllä niin rakas meille! Olen joka päivä niin kiitollinen että meillä on maailman ihanin tytär, jonka kasvua ja kehitystä saamme jatkuvasti seurata. Minä niin haluan tehdä Adeliinan elämästä täydellisen.
Aah, ihanat loppulepertelyt! 🙂 Nyt lähden tästä vauvan huoneeseen katselemaan ja nuuhkimaan pinnasängyssä nukkuvaa ihmettä!

Kommentit (13)

Neuvolalääkärit (etenkin kesäisin kun on sijaisia) ovat useimmiten ihan tavallisia terveyskeskuslääkäreitä, joilla ei siis ole mitään erityistä pediatrista koulutusta. Toki he tietävät perusjutut lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvissä asioissa, mutta esimerkiksi lapsen ravintoon ja hoitoon liittyvistä asioista vastaa neuvolan terveydenhoitaja, jolla puolestaan on siihen koulutus 🙂 eikä ne terveydenhoitajatkaan kaikkea voi tietää. Silloin ammattimaista on selvittää asia asiakkaalle, eikä sanoa, että en tiedä.

Mua sitten ottaa päähän miten vanhemmat vertailee ja ihmettelee täällä omien ja muiden lasten eroja, etenkin näissä kasvu- ja kehitysasioissa. Pitäisi muistaa, että lapsi on aina yksilö ja kehittyy omalla aikataulullaan. Erot ovat hurjia eri lasten välillä! Toinen konttaa puolivuotiaana, toinen harjoittelee sitä vasta lähempänä yksivuotispäiväänsä. Kumpikin on normaalia 🙂

Meilläkin oli yhdes vaihees ihan kauhee neuvolatäti, muuten tosi mukava, mutta hitto se googletti vastauksii mun kysymyksiin! 😀 Eikä muuten ollut edes nuori, vaan joku keski-ikäinen. Jos se ei kattonut googlesta tai muusta paikasta vastausta niin vastaukset oli luokkaa ´´aivan aivan joo.. nooh ehkä — tai sitten voisi vaikka — tai jos sittenkin —, niiiin aiiivan” Huh, onneks se ei ollu meillä kauaa! Kaikkein hirveintä oli kun mies repeili sen vastauksille :''D

Ihania kuvia :') ♥

Juu nauti täysin rinnoin vielä kun pääsette helpolla! Tuo on ihana ikä vauvalla. Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin kertoa että asiat mutkistuu 100 kertaa kun tulee uhmat ja "minä ite" kaudet sun muut 😀
Itsellä poika 1,5 v saattaa muuttua sekunnissa nauravasta pikkukullasta karjuvaksi demonivauvaksi.. ja se huuto ei niin vaan lopukkaan kun ei tahtoa saa läpi vaan saattaa kestää jopa puoli tuntia kaikista lohdutusyrityksistä ja harhautuksista huolimatta Toivottavasti Adeliinasta ei tule yhtä temperamentikasta kuin meidän pojusta..

Ja ruokailusta vielä: ei, se sotku ei kyllä vähene kun lapsi alkaa syömään itse lusikalla ja haarukalla, päinvastoin 😀 Mutta tottakai lapset on yksilöitä!

Meillä poika 7,5 kk eikä meilläkään vielä liikuta, joskus vahingossa pyörimällä. Miten/millä olette sormiruokaillut ? Meillä poika ei tajua laittaa sitä ruokaa suuhun 😀 ottaa kyllä käteen muttei suuhun asti. Olisi kiva kuulla jotain vinkkejä (:

Ade on todella kaunis tyttö. 🙂

Hui, eikö Ade vielä konttaa?? meillä lapset käveli 8kk ikäisinä mutta se on tietty yksilöllistä 🙂

Hassua että ensin kauhistelet tuplakysymysmerkein, vaikka kuitenkin tiedät että liikkeellelähtö on erittäin yksilöllistä.
Minä itse olen kävellyt 6kk iässä ja Tony on kävellyt vasta yli vuoden ikäisenä. Molemmat siis täysin "oikeaan" aikaan.
Adeliina malttaa istuskella katsella ympärilleen paikoillaan. Meillä ei ole mikään kiire, koska tytön kehitys on hyvin ikätasolla

Mikähän tämän kommentin tarkoitus oli? Hui? Jokseenkin läpinäkyvän omahyväistä.

Meidän tyttö kääntyi ensimmäisen kerran selältä vatsalleen 7,5 kk iässä, konttasi 8,5 kk ja siitä 3 vkon päästä käveli.. Eli hyvin yksilöllistä missä vaiheessa mikäkin asia tulee eikä kerro ollenkaan sitä onko aikainen vai myöhäinen kävelemään oppiessaan. Ja ihan normaalia vaikkei vielä vuosikas kävelisi. 🙂

Miten toinen voikaan olla noin suloinen ja noi silmät <3

nukkuva lapsi on maailman hellyyttävin näky !:) <3 ihana söpöliini teidän adeliina! 🙂 meillä on myös muutaman kerran sattunut kokematon lääkäri/neukkutäti ja kyllä harmittaa jälkikäteen, tule aina olo että googlekin olisi osannut vastata paremmin :p

Ihan pienenä mielestäni Adeliina näytti todella paljon Tonylta, mutta kyllä nykyään tyttö on aivan äitinsä pieni kopio! Suloisia kuvia, sekä ihana tuo keltainen vaate. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X