eveliina matilda - Banneri

Minä tykkään että kotona on siistiä, eivätkä tavarat loju ympäriinsä. Luonnollisesti lapsi tuo mukanaan sotkua ja tavaraa, joten päätin ihan alkuun että Adeliinan leluja säilytetään hänen omassa huoneessaan ja yrittäisin ohjata Adeliinaa leikkimään mielummin huoneessaan. Ajattelin myös alusta pitäen opettaa Adeliinalle että lelut siivotaan aina heti leikin jälkeen.

Olen kuitenkin huomannut että äytännöllisempää ja kivempaa on kuitenkin että lapsi leikkii siellä missä muutkit oleilevat. Meillä vietetään eniten aikaa olohuoneessa, joten siellä Adea on helpompi valvoa ja osallistua mukaan hänen leikkeihinsä. Sittemmin olen löysännyt pipoa myös lelujen siivoamisen suhteen, enkä joka välissä ole kiikuttamassa leluja piiloon. Adeliina kuitenkin leikkii suurimman osan päivästä ja mielestäni lapsiperheen kodista saa näkyä että siellä asuu pikkuväkeä. Uusi mottoni onkin että ”on eri asia että kodissa on sekaista, kuin että siellä olisi sikaista.”
Mietin pitkään erilaisia lelujen säilytysratkaisuja olohuoneeseen. Etsin useista liikkeistä kivan näköisiä lelukoreja, mutta sitten Tony löysi tuon valkoisen arkkupenkin ja se onkin ihan täydellinen lelulaatikko! 

Iltaisin Adeliinan iltatoimien aikana siivoamme lelut ja kaiken muun roinan. Adeliinan mentyä yöunille voimme vain istahtaa alas, rentoutua ja nauttia siististä kodista. Yritän tehdä myös kaikki kotityöt jo päivällä, jotta iltaisin ei tarvitse ripustaa pyykkiä ja laittaa tiskejä, kelloa vilkuillen ja tunteja seuraavan aamun herätykseen laskien.

Useina viikonloppuiltoina katsomme Tonyn kanssa Netflixistä leffoja tai vuokraamme elokuvia Filmtownista. Viime perjentaina katsoimme elokuvan Millerit. Se oli meidän mielestä ihan superhyvä ja nauroimme useaan otteeseen ääneen. En kuitenkaan välttämättä suosittele ottamaan multa ja Tonyltä leffavinkkejä, kun meillä on varmaan aika kieroutunut leffamaku.

Olettehan te muutkin jo huomanneet pimenevät illat? Nyt on aika taas sytyttää kynttilät! Rakastan kynttilöitä ja niiden tuomaa rauhoittavaa tunnelmaa. Meillä kuluu talven aikana tosi paljon kynttilöitä ja tuikkuja. Haluaisinkin pitää sellaiset Partylite -kutsut, mutta mahdankohan saada kutsuja varten tarpeeksi vieraita ja rahaa kasaan..

 Meidän iltoihin kuuluu aina myös iltapalaa. Päivisin tulee syötyä melko yksinkertaista ja helppoa perusruokaa, mutta illan menyihin jaksetaan välillä nähdä jopa hieman vaivaa. Tortilloita, nachogratiinia, cocktailtikkuja, uunijäätelöä… Tässä kuvassa on laiskan kokin cocktailtikku ja dippivihannes mix. On helppo pilkkoa lautasille kaikkea mitä kaapista löytyy ja sitten noukkia niitä tikkuun ja syödä. Porkkana, kurkku ja kukkakaali ovat mun lemppari herkkua sipsidippiin kastettuina.
Me juodaan viikonloppuisin limsoja ja joskus minä saatan korkata sidukankin.

Ainoa vika näissä arki-illoissa on se että aina en millään malta mennä nukkumaan, vaan tulee usein otettua yöstä sitä kuuluisaa omaa aikaa. Aamulla sitten herään silmät ristissä kun Adeliinalla on jo alla 12 tuntia yöunta. Kun Ade oli ihan pieni menin melkeinpä aina nukkumaan samaa aikaan kuin hän.
Tää meikitön mutsi jatkaa nyt vielä pari tuntia telkkarin töllöttämistä. 🙂 Ihanaa iltaa kaikille!

Kommentit (6)

Kysyisin myös, mistä arkku on hankittu? Hieno on ja tunnelmallinen sisustus teillä! 🙂

Tunnelmallisen näköinen olkkari teillä :') Huomio kiinnittyi tohon valkoiseen arkkuun! Mistä se on hankittu? Täällä hakusessa samanlainen 🙂

Onko nuo laikut olohuoneen lattialla (esim. Maton reunalla ja sohvan vieressä) koiran vai kameran jäljiltä?

hitsi kun teillä on kivan näköistä 🙂 saisiko tästä jonkinlaista kämpän esittelyä tms?

Meillä on pojilla oma huone, mutta kyllä ne väkisin raahaa leluja olkkariin. Eipä haittaa, lapsiahan täällä asuu, pitäähän lapsen saada tuntea olonsa myös kotoisaksi.
Voi itku kun mäkin haluisin tommosia iltoja! Mies lähtee 20.30 melkeen joka ilta töihin ja palaa klo 6aamulla.

Miten uskallat pitää kynttilöitä? Nouseeko Ade jo seisomaan?

Pidän kynttilöitä päällä vain silloin kun Ade on jo mennyt nukkumaan. Päivisin nostelen niitä sitä mukaa kun Ade yrittää tavoitella niitä. Melko hyvin ovat toistaiseksi jääneet rauhaan. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X